Chelsea – Swansea 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Middlesbrough 1:0 (kon.) | Everton – Sunderland 2:0 (kon.)
Hull City – Burnley 1:1 (kon.) | West Brom – Bournemouth 2:1 (kon.) | Watford – West Ham 1:1 (kon.)
konec
Hull City AFC
1:1 (0:0)
Burnley FC
Sobota 25.02.2017, 16:00 • KCOM Stadium, Hull • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Tento víkend bude v Anglii na co se dívat. Nejenže pokračuje nejvyšší anglická soutěž svým dalším kolem, ale zítra vyvrcholí druhý nejznámější anglický pohár, ligový pohár. Ovšem tomto on-line přenosu se podíváme na zápas mezi Hull City AFC, který v poslední době hraje náramně a Burnley FC. Hosté můžou být zatím rádi, že hrají poklidný střed tabulky. Liga ještě nekončí, takže nikdo nemá nic jisté.
     
    Hull City AFC (18. místo, 20 bodů)

    Hull City sice stále zůstává v sestupovém pásmu s velice špatným rozdílem ve skóre -27, ovšem jeho sezona rázem nevypadá tak tragicky, jak působila na přelomu roku, kdy se velká část domácích fanoušků pohoršovala nad výběrem nového manažera.
    Vliv nového trenéra se prozatím na Hullu nepodepsal na cestách, doma je to ale úplně jiná písnička – čtyři soutěžní vystoupení, čtyři výhry, z toho jeden postup v FA Cupu a skalpy Manchesteru United s Liverpoolem. Naposledy se Tigers při prohře 0:2 pochlapili také na půdě Arsenalu a nyní je opět na řadě nutnost bodovat.
     
    Burnley FC (12. místo, 30 bodů)

    Burnley prozatím z prvoligových výletů přivezlo šokující jeden bod a venku prohrálo už sedmkrát po sobě. Teď se přitom na Turf Moor znovu podívá až do 1. dubna, takže tuhle sérii ve vlastním zájmu co nevidět musí ukončit.
    Burnley postrádá křídelníka Gudmundssona, který si při pohárovém fiasku s Lincolnem zvrtl koleno. Na Defoura bude stále brzy a Hendrick je v trestu.
     
    Hull City AFC – pravděpodobná sestava:
    Jakupović – Elabdellaoui, Maguire, Ranocchia, Robertson – N'Diaye, Huddlestone – Marković, Niassé, Grosicki – Hernández

    Burnley FC – pravděpodobná sestava:
    Heaton – Lowton, Keane, Mee, Ward – Boyd, Westwood, Barton, Brady – Barnes, Gray
     
    Vzájemné zápasy

    Burnley – Hull 1:1
    Burnley – Hull 1:0
    Hull – Bunrley 3:0
    Hull – Burnley 0:1
    Burnley – Hull 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Ranocchia, Maguire, Robertson – Elabdellaoui, Huddlestone (C), N'Diaye, Grosicki – Maloney – Mbokani.
    Náhradníci: Marshall – Bowen, Diomandé, A. Hernández, Meyler, Niasse, Tymon.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, A. Westwood, Barton, Brady – Barnes, Gray.
    Náhradníci: Robinson – Arfield, Darikwa, J. Flanagan, Tarkowski, Vokes.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – S. Child, D. Bryan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Burnley se ujalo úvodního výkopu a v prvním poločase bude útočit z pravé strany na levou. Domácí tým hraje v typických černo-oranžových dresech, i hosté mají typické dresy vínově červené.
     
    2
    Tom Heaton si hned ve druhé minutě došel pro míč, který stáhnul ze vzduchu. Omar Elabdellaoui hledal volného spoluhráče Mbokaniho, jenže jak jsem psal předtím, našel pouze rukavice hostujícího brankáře.
     
    3
    Začátek dnešního zápasu se nese ve znameních hostujících útočných faulů, které kazí rozvíjející se útoky. Tentokrát se proti pravidlům provinil Ashley Barnes.
     
    4
    Burnley skvěle napadá domácí rozehrávku, domácí Hull má problémy založit akci, která by vedla k postupu na hostující polovinu.
     
    5
    Ben Mee se unáhlil a dlouhým nákopep hledal volného Ashleyho Barnese. Ten byl ovšem skvěle pokrytý a k míči se nedostal. Ovšem k míči se dostal jeho spoluhráč George Boyd, který prověřil pozornost domácího brankáře. Eldin Jakupović si pohlídal míč s velkým přehledem.
     
    6
    Andrea Ranocchia se na hostující polovině provinil proti pravidlům a tímpádem Burnley může zahrozit dlouhým nákopem do domácího vápna. Této exekuce se ujme přímo brankář Burnley, Tom Heaton .
     
    7
    Hosté ovšem zůstávají na domácí polovině, kde přímo obléhají domácí pokutové území. Pro unáhlený centr Robbieho Bradyho si došel domácí brankář Eldin Jakupović.
     
    8
    Máme za sebou pár prvních minut v dnešním utkání. Burnley je rozhodně více aktivnější celek, naopak Hull hrají ze zabezpečené obrany a nikde nespěchají.
     
    9
    V 9. minutě jsme mohli vidět už čtvrtý faul hostujícího celku. Na svědomí ho měl George Boyd. Arbitr dnešního utkání přibíhá k tomuto hráči, zřejmě bude následovat rázná domluva.
     
    10
    Z televizních kamer jde vidět, že na stadiónu Hullu prší. To znamená, že postupem času bude trávník ještě v horší kondici než je. To bude hráčům obou týmů ztěžovat kombinaci po zemi.
     
    11
    Burnley mělo k dispozici opět další zajímavou exekuci přímého kopu. K této exekuci se postavil Robbie Brady, který poslal míč dlouhým nákopem na zadní tyč. Ovšem tam byli připraveni nejen hosté, ale i domácí obránci, kteří míč odvrátili daleko od své branky.
     
    12
    Nedorozumění v domácí kombinaci, míč se sklouznul po mokrém trávníku až do zámezí. Tom Heaton se ujme rozehrávky z malého vápna.
     
    13
    Robbie Brady byl opět v akci. Tento šikovný záložník hledal svým centrem volného Ashleyho Barnese. Jenže u něj připravený Harry Maguire, který odehrál na rohový kop. Z toho rohu ovšem nic zajímavého nebylo.
     
    14
    Ashley Barnes si nepohlídal své postavení, a proto asistent rozhodčího píská ofsajd. V následné akci Hullu se dostal k zakočení Dieumerci Mbokani, ale ten nedokázal umístit míč mezi tři tyče branky.
     
    15
    Stálice domácí obrany, Ahmed Elmohamady se provinil proti pravidlům moderního fotbalu. Burnley opět může ohrozit domácího brankáře z této zajímavé standardní situace.
    15.
     
    16
    Eldin Jakupović a Andrew Robertson si poradili s napadáním protihráčů. Ovšem jejich spoluhráč z obrany Ahmed Elmohamady nepřihrál přesně, míč jde opět na kopačky hostů.
     
    17
    Andre Gray prokázal zkušenost a podržel míč proti dotírajícímu obránci Hullu. Burnley i nadále drží míč na svých kopačkách, ovšem až do doby, kdy je Ashley Barnesovi odpískán ofsajd.
     
    18
    Omar Elabdellaoui čaroval s kulatým nesmyslem až vymyslel autové vhazování pro svůj celek. Jenže místo aby míč letěl až do pokutového území, tak se domácí vrací do obrany, kde kombinují.
     
    19
    Andrew Robertson zkusil své štěstí pohlednou střelou, ale ta nenašla prostor v brance Toma Heatona. Skvělým zblokováním se prezentoval Michael Keane.
     
    20
    Hull je i nadále u míče, drží se na hostující polovině. Jenže domácí tým to má velmi těžké, hosté se skvěle brání a ještě lépe zahušťují prostor před svým pokutovým územím.
     
    21
    Poločas se nám za chvíli přehoupne do druhé poloviny a ještě stále jsme neviděli úvodní gól. Po nevýrazném začátku ožívá Hull, ale zatím bez efektivního zakončení.
     
    22
    Naopak Burnley se zatáhlo na vlastní polovinu, kde čeká na chybu v domácí rozehrávce. Shaun Maloney oslovil svým nákopem Dieumerciho Mbokaniho. Ten ještě připravil míč pro Kamila Grosického, který nedokázal umístit míč mezi tři tyče.
     
    23
    Po kratší době vystrkuje růžky i Burnley, ale domácí obrana dává jasné STOP jejich útoku. Pokud nedá obrana, tak zatím skvělý Eldin Jakupović.
     
    24
    Centr Kamila Grosického byl zblokován, domácí ovšem nemusí zoufat, protože jsou stále u míče a kombinují na jejich polovině.
     
    25
    Andre Gray si splnil své obranné povinnosti a vybojoval míč pro svůj tým. Jenže Matthew Lowton to všechno kazí svým nepovedeným centrem, který míří do rukavic domácího brankáře.
     
    27
    Nádherný míč Georga Boyda, který svou přihrávkou oslovil na pravé straně volného Robbieho Bradyho. Ten ovšem šanci pohrdnul, míč končí u diváků za brankou.
     
    28
    Dieumerci Mbokani dělá hostující obraně velké problémy, před malou chvíli vybojoval pro svůj celek další rohový kop. Jenže z něj nic zvláštního není.
     
    29
    Burnley zažívá strašlivé chvíli v obraně, hosté se nedokážou osvobodit a tímpádem je Hull dostává pod velký tlak, který zatím nekončí úvodní brankou. Na druhé straně se chtěl blýsknout George Boyd, ale míč míří do zámezí.
     
    30
    Celý stadión vzdává tleská na počest Jamese Moorfoorta, který tragicky zahynul tento měsíc při zápase regionální ligy. Čest jeho památce.
     
    31
    Konec prvního poločasu se nám dozajista blíží, na časomíře stále bliká stav 0-0. Pro oko ofenzivního fanouška to není zřejmě pravé , ořechové.
     
    33
    Andre Gray mohl dokázat velké věci, dokázal si poradit s přesilou. Jenže poté ho zradil míč, který mu uskočil do zámezí.
     
    34
    Shaun Maloney se nepohodnul se svým útočníkem, a proto míč jde na stranu hostí, kteří nechtějí zbytečně ztratit, proto volí přihrávku ke svému brankáři.
     
    35
    Tak tohle bylo na žlutou kartu, Ashley Westwood poslal na trávník Shauna Maloneyho. Martin Atkinson ukazuje, že bude následovat pouze domluva.
     
    36
    Harry Maguire si ublížil sám sobě při pokusu o zpracování. Z opakovaných záběru se zdá, že si vyhodil pravé koleno.
     
    37
    Hra opět pokračuje. Po nějaké chvíli přibíhá i Harry Maguire. Zdá se, že bude v pořádku. Ovšem teď musí být v pozoru, Burnley útočí.
     
    38
    Robbie Brady a jeho další centr ze standardní situace končí velkou minelou domácího brankáře, ale vše je zažehnáno nepřesnou střelou jednoho z hostů.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ashley Westwood (Burnley FC).
     
    41
    Na začátku 41. minuty měl Hull zajímavou standardní situaci ke které se postavil Kamil Grosicki. Ovšem jeho pokus končí těsně nad horní tyčkou hostující branky.
     
    42
    Konec prvního poločasu je za dveřmi, Hull se tlačí do útoku. Zdá se, že domácí chcou vést ještě do přestávky. Ovšem musí být pozorní i v obraně, protože se pro hosty rýsuje další zajímavá standardní situace.
     
    43
    Robbie Brady se pokusil přímo ohrozit domácího brankáře, ale míč trefil pouze zeď, poté zamířil do zámezí. Burnley má výhodu rohového kopu.
     
    44
    Po rozehrání rohového kopu se do šance dostal Joey Barton, ale ten svým centrem označkoval pouze svého spoluhráče, od kterého jde míč do zámezí. Eldin Jakupović bude odkopávat od své branky.
     
    45
    Kamil Grosicki nasadil svému strážci jesličky. Při tomto pokusu byl faulován, takže ještě jedna šance pro domácí celek v prvním poločase.
     
    45+1
    Martin Atkison nastavil v prvním poločase dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    Hull není spokojen s jeho výkonem v prvním poločase. To chtěl napravit Dieumerci Mbokani, který se rval přes dva hráče k hlavičce. Míč poté zamířil do zámezí, Tom Heaton s odkopem nespěchá.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Máme tady konec prvního poločasu! Hull zatím hraje s Burnley bez branek. Na domácí straně byl nejblíž ke vstřelení branky Kamil Grosicki, na druhé zase několikrát Robbie Brady. Doufejme, že druhý poločas nám přinese zajímavější fotbal a hlavně nějaké branky.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 63% – 37%
    Počet střel 7 – 5
    Na/mimo branku 0/5 – 2/1
    Rohové kopy: 1 – 2
    Ofsajdy: 0 – 5
    Fauly: 5 – 7
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas nám před malou chvíli začal a Burnley hned začíná doslovat bušit na domácí obranu. Robbie Brady se opět ujmul rozehrání přímého kopu, ovšem velmi neúspěšně.
     
    48
    Do Toma Huddlestona by to nikdo neřekl, že umí rychle sprintovat, ale tuhle disciplínu nám právě předvedl a vybojoval pro svůj tým rohový kop, který ovšem následně potom nevyšel.
     
    49
    Dieumerci Mbokani chce začít tam, kde v prvním poločase skončil. Velice dobrá aktivita ho provází na začátku druhého poločasu.
     
    50
    Joey Barton natáhnul zpoza vápna ke střele, ta ovšem končí vysoko nad domácí brankou.
     
    51
    Rozhodčí nechal výhodu pro hostujícího Ashley Barnese, který toho využil. Jenže poté se skvělým zákrokem prezentoval domácí Maguire.
     
    52
    Andrea Ranocchia se vydal na útočný výlet, který málem skončil brankou. Ovšem proti byl domácí útočník, který si na druhé straně splnil své obranné povinnosti.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Tom Huddlestone (Hull City AFC).
     
    55
    Hull se snaží udržet útočnou polovinu, kde výborně kombinuje. Burnley ovšem skvěle napadá a vytlačuje domácí rozehrávku na vlastní polovinu.
     
    56
    Souhra mezi Andre Grayem a Ashley Barnesem skončila málem brankou. První jmenovaný posunul míč patičkou a ten druhý vypálil. Eldin Jakupović byl dozajista připraven a míč chytil.
     
    57
    Matthew Lowton měl velmi těžký úkol, uhlídat velmi aktivního Grosického. Hostující obránce tento úkol splnil na jedničku.
     
    58
    Alfred N'Diaye se dopustil faulu na území domácí poloviny, Burnley se opět rýsuje šance ohrozit domácí branku z přímého kopu. K exekuci se opět staví Brady a Barton.
     
    59
    Joey Barton si zkusil střelu z přímého kopu, ale trefil pouze skvěle postavenou zeď. Stav je i nadále bez branek.
     
    60
    Andre Gray dostal míč do běhu a jen těsně minul pravou tyčku domácí branky. Harry Maguire vůbec nestíhal, tohle mohlo domácí hráče velice mrzet.
    60.
     
    61
    Brady byl úplně volný na pravé straně, kde míč dostal. Jeho následný centr je opět zblokovaný skvělou obranou.
     
    62
    Šance na druhé straně! Dieumerci Mbokani připravil míč pro Kamila Grosického, který se snažil poslat míč na zadní tyč. Tomuto pokusu chyběly pouze milimetry.
     
    63
    Domácí trenér připravuje rovnou dvojité střídání. Uvidíme, pro koho skončí zápas a kdo si zahraje.
     
    64
    Tom Heaton váhá se svým odkopem, protože žádný z jeho spoluhráče se nedokáže nabídnout k přihrávce. Hull skvěle hlídá volné protihráče.
     
    65
    Hull i nadále drží míč na svých kopačkách, doslova obléhá hostující branku. Následně přichází výhoda rozehrávky rohového kopu.
     
    66
    První roh nevyšel podle představ, ovšem na řadu přichází další rohový kop, tentokrát z druhé strany. Ani z druhého rohu nic zavážného nebylo.
     
    67
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Dieumerci Mbokani, přichází Baye Oumar Niasse.
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Shaun Maloney, přichází David Meyler.
     
    68
    Hra je na malý moment přerušena, Joey Barton se ocitnul po zákroku protihráče na trávníku a musí být ošetřen mimo hřiště.
     
    69
    Zranění není vážně, proto se Joey Barton vrací zpátky na hřiště, kde ho čeká ještě minimálně 20 minut čisté hrací doby.
     
    70
    Jak jsem psal v dřívějším příspěvku, máme před sebou zhruba dvacet minut zápasu a stále jsme neviděli úvodní branku zápasu.
     
    71
    Byla nařízena penalta pro Hull City AFC. Michael Keane zahrál v pokutovém území rukou a Martin Atkinson ukázal na penaltový puntík.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Ashley Barnes (Burnley FC).
     
    72
    Hull City právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil TOM HUDDLESTONE, který měl při exekuci této penalty velké štěstí, ale i přesto tuto šanci proměnil. Hull vede na svém stadiónu proti Burnley 1:0.
    72. Tom HUDDLESTONE - 1:0
     
    73
    Trable hostů pokračují, domácí celek je nabuzen úvodní brankou, po které se tlačí do dalšího zakončení.
     
    74
    Naopak hosté se musi vzpamatovat, protože k vyrovnání mají pouze maximálně dvacet minut i s nastavením.
     
    75
    Další centr Robbie Bradyho byl povedený, ovšem odvrácený pouze na rohový kop. Burnley má přiležitost k vyrovnání.
     
    76
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Rohový kop byl zahrán parádně na zadní tyč, kde byl volný MICHAEL KEANE, který si na obránce skvěle zpracoval míč a tvrdou ránou vyrovnal stav utkání na 1:1. Asistence: Robbie Brady.
    76. Michael KEANE - 1:1
     
    77
    Harry Maguire zazmatkoval a nabídnul hostům výhodné vhazování u pokutového území domácího celku.
     
    78
    Nákop Michaela Keana skončil až v rukavicích domácího brankáře. Ten spěchá s rozehrávkou a nakopává míč zpátky na hostující polovinu.
     
    79
    Spektakulární zpracování Bayeho Oumara Niasseho, kterému ovšem nevyšla jeho následná střela. Hra je ovšem přerušena, protože se na trávníku ocitnul domácí Omar Elabdellaoui.
     
    80
    Burnley ještě v dnešním zápase nestřídalo, takže v následujících minutách můžeme počítat se střídáním.
     
    81
    Hull získává kontrolu nad zápasem a postupnou kombinací se přibližuje na dostřel hostující branky. Ovšem akce domácích končí předčasně, Alfred N'Diaye se dopustil ve vápně útočného faulu.
     
    82
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Omar Elabdellaoui, přichází Abel Hernández.
     
    83
    Burnley se zatáhlo na vlastní polovinu, takový styl může hostující hráče velmi mrzet. Zřejmě budou čekat na výhodný brejk do otevřené obrany.
     
    84
    Závěr dnešního zápasu máme tady, konec je na spadnutí. Rozdělí si oba týmy body nebo někdo strhne vedení na svou stranu? To se dozvíme v následujících minutách.
     
    85
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Andre Gray, přichází Sam Vokes.
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Ashley Westwood, přichází James Tarkowski.
     
    86
    Hull se postupně přibližuje na dostřel hostující branky, ovšem hosté skvěle napadají. Postup k brance je na malou chvíli zpomalen.
     
    87
    George Boyd si nedokázal přihrát se Samem Vokesem a tímpádem Burnley o míč opět přichází. Hull může založit další útočnou akci v zápase.
     
    88
    Kamil Grosicki tancoval kolem míče, poté vyslal do hostujícího vápna povedený centr. Ovšem na svém místě byl Tom Heaton, který si pro míč došel.
     
    89
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Robbie Brady, přichází Scott Arfield.
     
    90
    Domácí brankář si dnes připsal dva zákroky.
     
    90
    Tom Heaton je dnes bez zákroku.
     
    90+1
    Rozhodčí dnešního zápasu nastaví ještě čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Domácí publikum chce druhý gól v síti hostů, ale ten je zatím v nedohlednu. Domácí akce musí začít až od vlastního brankáře.
     
    90+2
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Ashley Barnes (Burnley FC).
     
    90+3
    Andrea Ranocchia se dožaduje odpískání penalty za další nastřelenou ruku jednoho z hostů. Atkison nechává hru pokračovat, žádná penalta zatím nebude.
     
    90+4
    Máme před sebou poslední minutu dnešního zápasu, Hull je u míče a připravuje si svou poslední šanci v zápase.
     
    90+4
    Abel Hernández se dostal k odraženému miči, snažil se trefit zařízení. Jenže jeho střela měla jiné parametry a skončila u diváku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 8:11.
     
    Máme za sebou konec dnešního utkání, Hull nedokázal potvrdit roli mírného favorita a pouze remizuje s Burnley 1:1. Na první branku jsme si museli počkat do druhého poločasu. Tom Huddlestone proměnil se štěstím penaltu, jenže vyrovnání přišlo vzápětí. V 76. minutě se po rohu prosadil Michael Keane a stanovil konečný výsledek.
     
    To bude pro tento okamžik všechno, přeju Vám příjemný zbytek víkendu a u fotbalu zase někdy na počtenou. (17:56:16)

    Jan Mládek

    Branky: 72. Huddlestone (pen.) – 76. M. Keane (Brady)

    Karty:   54. Huddlestone (HLL) – 40. A. Westwood (BLY), 71. Barnes (BLY)   90+2. Barnes (BLY)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 8:11.
    Hull City AFC: Jakupović – Elmohamady, Ranocchia, Maguire, Robertson – Elabdellaoui (82. A. Hernández), Huddlestone (C), N'Diaye, Grosicki – Maloney (67. Meyler) – Mbokani (67. Niasse).
    Náhradníci: Marshall – Bowen, Diomandé, A. Hernández, Meyler, Niasse, Tymon.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, A. Westwood (85. Tarkowski), Barton, Brady (89. Arfield) – Barnes, Gray (85. Vokes).
    Náhradníci: Robinson – Arfield, Darikwa, J. Flanagan, Tarkowski, Vokes.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – S. Child, D. Bryan
    bahis siteleri