Dunajská Streda – Prešov 5:0 (kon.) | Myjava – Michalovce 0:0 (zruš.) | Slovan Bratislava – Trenčín 4:3 (kon.)
Trnava – Senica 0:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
5:0 (1:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 25.02.2017, 14:00 • DAC Aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca ukončil zápas presne po skončení 90. minúty. Nadstavovať sa skutočne nemuselo, keďže o osude zápasu bolo jasne rozhodnuté. Dunajská Streda zdolala Prešov vysoko 5:0 a dostáva sa na priebežné šieste miesto tabuľky. Hráčom zápasu je nesporne Erik Pačinda, ktorý dva góly strelil a na tretí prihral Kristopherovi Vidovi. Okrem tejto dvojice sa do listiny strelcov zapísali aj Pappe Macou Sarr a Pavol Šafranko. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a zároveň vás pozývam sledovať aj zápas medzi Spartakom Trnava a FK Senica. Dovtedy, dovidenia. (15:54:04)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no tentokrát sa do zakončenia nedostali. Veľmi dobre zapracoval v defenzíve Emil Haladej.
     
    88
    Teraz sme boli svedkami kurióznej situácie. Hlavný rozhodca ešte len sprejom ohraničoval postavenie múru, no Eric Javier Davis Grajales rozohral. Domáci síce skórovali, ale gól platiť nemohol.
     
    87
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z hranice šestnástky. Je to ale viac z ľavej strany, a tak bude nasledovať zrejme center.
     
    86
    Tenisový kanár z toho zatiaľ nebude! Po centri z pravej strany vynikajúco hlavičkoval Roland Černák, ale ešte lepší zákrok predviedol na bránkovej čiare Jozefa Talian.
     
    85
    Zápas sa už len dohráva. Dunajská Streda vedie komfortným rozdielom a kombinuje v okolí poliacej čiary. Motiváciu by ale mohol mať Erik Pačinda, ktorý poškuľuje po hattricku.
     
    84
    A máme tu vôbec posledné striedanie dnešného zápasu. V zápase končí Jakub Rolinc a na jeho miesto prichádza Hector Tubonemi.
     
    83
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu aj rohového kopu. Štandartky ale dnes Prešovu vôbec nevychádzajú a nevedia si vypracovať šancu.
     
    82
    Teraz sa v domácej bráne vyznamenal skvelým zákrokom Matej Slávik. Spoza obrancu Ľubomíra Šatku vystrelil Jakub Rolinc, no domáci brankár predviedol skvelý zákrok pravou rukou.
     
    81
    Posledné striedanie v domácom mužstve. Ako posledný do dnešného zápasu zasiahne András Mészáros a v zápase končí Yves Simon Pambou.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Teraz bude nasledovať odkop od brány Jozefa Taliana, keďže center Erica Javiera Davisa nebol presný.
     
    79
    Z výhody priameho kopu napokon nič nebolo. Domáci sa bez problémov ubránili a napokon je celá akcia ukončená útočným faulom Prešova.
     
    78
    Marin Ljubicić sa previnil nedovoleným zákrokom približne 30 metrov od brány. Hostia tak majú výhodu priameho kopu a budú chcieť streliť aspoň čestný gól.
     
    77
    Teraz sme boli svedkami menšieho incidentu medzi Erikom Streňom a Ericom Javierom Davisom. Hlavný rozhodca napokon obom hráčom udeľuje žltú kartu.
     
    76
    V dnešnom zápase má odpracované aj strelec druhého gólu Pappe Macou Sarr. Ten schádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Zoltán Kontár.
     
    75
    Domáci futbalisti kontrolujú záver zápasu a svoju sériu bez prehry natiahnu už na šesť zápasov. Navyše, Prešovu uštedria poriadny debakel.
     
    73
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj domáci tréner. V zápase končí Kristopher Vida a na jeho miesto prichádza čerstvý Roland Černák.
     
    72
    Dunajská Streda dala gól!
    Na Žitnom ostrove sme svedkami poriadneho debaklu. Marin Ljubicić snáď 30-metrovým pasom vysunul do brejku ERIKA PAČINDU. Ten ukázal svoju rýchlosť a bez problémov obstrelil Jozefa Taliana. Prihrávka bola ale skutočne skvostná a nemusel by sa za ňu hanbiť ani legendárny quaterback Tom Brady.
     
    71
    Pekná akcia v podaní domáceho tímu. Pavol Šafranko dostal veľmi veľa priestoru na ľavej strane, na úrovni bieleho bodu na šiel Pappeho Macou Sarra, ale ten loptu dobre netrafil.
     
    70
    Druhé striedanie v podaní prešovského tímu. Na ihrisko prichádza Dávid Haščák a na lavičku náhradníkov smeruje už Dávid Leško.
     
    69
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal Kristopher Vida. Druhý gól v dnešnom zápase ale zatiaľ nepridal, pretože mieril nad bránu súpera.
     
    67
    Dunajská Streda dala gól!
    Brankár Jozef Talian štvrtýkrát vťahuje loptu zo svojej siete. Marko Živković poslal prízemný center do šestnástky, v nej sa najlepšie zorientoval PAVOL ŠAFRANKO a zaznamenal svoj prvý gól v novom pôsobisku.
     
    66
    O osude dnešného zápasu je rozhodnuté už prakticky 25 minút pred koncom. Prešovskí futbalisti sú poriadne frustrovaní a zo zápasu si môžu odniesť aj debakel.
     
    65
    Dunajská Streda dala gól!
    Bolo skutočne otázkou času, kedy domáci futbalisti pridajú aj svoj tretí gól. Erik Pačinda dostal na ľavej strane veľmi veľa priestoru, poslal skvelý center do šestnástky a jeho prácu dokončil KRISTOPHER VIDA.
     
    64
    Domáci majú teraz skutočne veľa priestoru. Pappe Macou Sarr centroval z pravej stany, do zakončenia sa dostal Pavol Šafranko, no napokon sa píska ofsajd Erika Pačindu.
     
    63
    Jakub Rolinc sa snažil niečo vymyslieť aj smerom dopredu, no už nestihol zachytiť pas od Erika Streňa. Nasledovať bude len odkop od brány.
     
    62
    Domáci futbalisti majú zápas jasne pod kontrolou a bavia sa futbalom. Krajný obranca Eric Javier Davis Grajales prešiel cez trojicu hráčov súpera, no jeho zakončenie mierilo nad bránu.
     
    61
    V zápase registrujeme prvé striedanie. Na hraciu plochu vybehol Matej Grešák, ktorý nahradil dnes pomerne nevýrazného Lukáša Kubusa.
     
    60
    Po hodine hry sme mohli vidieť ďalší gól v prešovskej sieti. Po dobrej akcii Erika Pačindu zakončoval Marin Ljubicić, ale domáci kapitán prestrelil bránu súpera.
     
    58
    Prešovčania stratili loptu pred vlastnou šestnástkou. Nasledoval center z pravej strany od Erika Pačindu a hostia mali šťastie, že Pavol Šafranko bol v tesnom ofsajde.
     
    57
    Domáci futbalisti spravili výrazný krok k zisku troch bodov. Navýšiť ich náskok mohol Kristopher Vida, ale jeho strela spoza šestnástky bola zblokovaná.
     
    56
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti pridávajú druhý gól v dnešnom zápase. Eric Javier Davis Grajales poslal od rohovej zástavky presný center na PAPPEHO SARRA a ten hlavičkou prekonal bezmocného brankára Jozefa Taliana.
     
    55
    Peter Katona fauloval pri postrannej čiare, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Zakončenie Ľubomíra Michalíka ale bolo zblokované, a tak bude nasledovať roh.
     
    54
    Prešovskí futbalisti nie sú tak stiahnutí pred vlastnou šestnástkou, ako tomu bolo v prvom polčase. Tým ale vznikajú okienka v ich defenzíve, a tak si musia dávať pozor.
     
    53
    Tempo hry je na pomery slovenskej najvyššej súťaže celkom vysoké, čo nás určite teší. Tentokrát musel zasahovať Matej Slávik, ktorý chytá loptu pred Dávidom Kerestešom.
     
    52
    Erik Pačinda z ľavej strany zahrával rohový kop. Do zakončenia si nabiehal Ľubomír Michalík, ale hlavný rozhodca píska útočný faul na Jakuba Barteka.
     
    51
    V druhom polčase sa nám útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Tentokrát bol aktívny opäť Jakub Rolinc, no nasledovať bude len odkop od brány.
     
    50
    Prvý náznak šance sme zaznamenali aj v podaní futbalistov Dunajskej Stredy. Kristopher Vida v šestnástke hľadal Pappeho Macou Sarra, no nasledovať bude len roh.
     
    49
    Prešovčania sú v úvode druhého polčasu aktívnejší. Dávid Leško tentokrát zahrával rohový kop, lopta preletela šestnástkou súpera a takmer sa hostia dostali do zakončenia.
     
    48
    Po faule Ľubomíra Michalíka zahrával priamy kop z nádejnej pozície Dávid Leško. Jeho center do šestnástky nebol zlý, no loptu odvrátil do bezpečia Ľubomír Šatka.
     
    47
    Na druhej strane sa črtala šance aj pre Prešov. V osobnom súboji ale neuspel Erik Streňo a následne sa domáci stihli poctivo vrátiť.
     
    46
    V úvodnej minúte druhého dejstva sa dostal k centru z ľavej strany Eric Javier Davis Grajales. Jeho pas ale likviduje brankár Jozef Talian.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas máme za sebou, keďže hlavný rozhodca Jozef Pavlík nenadstavil ani jednu minútu. Spokojnejší môžu byť rozhodne domáci futbalisti, ktorí vedú vďaka gólu Erika Pačindu 1:0. Priebeh zápasu majú jasne pod kontrolou, no mrzieť ich môže či už nepremenená tutovka spomínaného Pačindu alebo brvno, ktoré v poslednej minúte opečiatkoval Yves Simon Pambou. Zápas majú každopádne dobre rozohraný a smerujú za ziskom troch bodov.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V záverečnej minúte prvého polčasu mohli domáci futbalisti pridať druhý gól v zápase. K odrazenej lopte sa dostal Yves Simon Pambou a jeho half-volej skončil na brvne brány Prešova.
     
    44
    Ľubomír Michalík teraz nevyberavým spôsobom atakoval v strede poľa Erika Streňa. Domáci obranca z toho vyšiel bez žltej karty, hoci by sa jej čudovať nemohol.
     
    43
    Pomaly sa nám prvý polčas chýli k svojmu záveru. Veľa prerušení hry sme nevideli, a tak by sa nemalo nadstavovať viac ako obvyklá jedna minúta.
     
    42
    Takmer z polovice ihriska zahrávali hostia priamy kop. Jeden z hráčov v zelenom drese poslal center do šestnástky, no loptu si zo vzduchu berie Matej Slávik.
     
    41
    Pavol Šafranko teraz poslal na trávnik Jakuba Rolinca. Jeho zákrok bol prakticky zbytočný a domáci hráč môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    40
    Brankár Jozef Talian takmer založil gólovú akciu. Na jeho dlhý pas si nabehol Erik Streňo, postupoval sám na bránu, no jeho akciu zastavil ofsajdový verdikt.
     
    39
    Jozefovi Talianovi pripíšeme na konto ďalší brankársky zákrok. Marin Ljubicić to znova skúsil z veľkej diaľky, no jeho strele chýbala razancia.
     
    38
    Emil Haladej centroval z ľavej strany. Následne sa k odrazenej lopte dostal Jakub Rolinc, ale jeho strelecký pokus spoza šestnástky mieril vysoko nad bránu.
     
    37
    Hostia to skúšajú predovšetkým vďaka nakopávaným loptám za obranu súpera. Matej Slávik ale často vybehuje na úroveň šestnástky a zbiera lopty do rukavíc.
     
    36
    Eric Javier Davis Grajales sa teraz snažil presadiť po ľavej strane, ale včas ho zastavil krajný obranca Lukáš Micherda. Nasledovať bude kop od brány.
     
    35
    V DAC Aréne je skutočne veľmi dobrá nálada. Domáci majú zápas pod kontrolou, hoci to z ich strany nie je také ofenzívne predstavenie, aké sme možno čakali.
     
    34
    Domáci futbalisti opäť trošku zvýšili aktivitu a získavajú územnú prevahu. Skúšajú to najmä po ľavej strane, kde operuje strelec úvodného gólu Erik Pačinda.
     
    33
    Teraz sa na ihrisku nepríjemne zrazili Marin Ljubicić a Dávid Leško. Obaja hráči budú ale v poriadku a športovo sa jeden druhému ospravedlnili.
     
    32
    Domáci rozvinuli peknú akciu po ľavej strane. Erik Pačinda hľadal Pavla Šafranka, no ten sa do zakončenia nedostal. Následná strela Marina Ljubicića bola nepresná.
     
    31
    Marin Ljubicić sa oprel do lopty snáď z 30 metrov. Jeho strela smerovala len do stredu brány, a tak s ňou nemal problém brankár Jozef Talian.
     
    30
    Domáci kapitán Marin Ljubicić hľadal svojim centrom Erika Pačindu. Tentokrát ale dobre zapracoval Lukáš Micherda a loptu odkopol do bezpečia.
     
    29
    Ani z tejto akcie domáceho tímu nič nebude. Pavol Šafranko bol až príliš rýchly, a tak sa po peknej kolmej prihrávke ocitol v postavení mimo hry.
     
    28
    Teraz na ihrisku príliš veľa zaujímavých situácii nevidíme. Hostia sa snažia napádať rozohrávku súpera a tomu to robí pomerne veľké problémy.
     
    27
    Dunajská Streda zjavne poľavila a čoraz viac sa dostávajú do hry aj futbalisti z výhodu Slovenska. K strele sa dostal Dávid Keresteš, no bránu súpera minul.
     
    26
    Teraz sa črtala šanca na strane Prešova. Po centri z pravej strany sa tlačil do zakončenia Jakub Rolinc, no veľmi dobre si ho postrážil skúsený Ľubomír Michalík.
     
    24
    Erik Pačinda bol faulovaný pri postrannej čiare. Napriek tomu treba obe mužstvá pochváliť za disciplínu, keďže fauly by sme určite spočítali na prstoch jednej ruky.
     
    23
    Domáci to teraz skúšali stredom obrany súpera. Aktívny bol najmä Kristopher Vida, no nepodarilo sa mu prestrčiť loptu na Pavla Šafranka.
     
    22
    Domáci sa dostali po centri z ľavej strany do hlavičkového zakončenia. Myslím, že to bol Pavol Šafranko, kto akciu zakončil pokusom nad bránu Jozefa Taliana.
     
    21
    Jakub Rolinc sa teraz snažil vystreliť spoza šestnástky, no trafil len pred ním stojatého obrancu Ľubomíra Michalíka. Ani z tejto akcie tak gólová možnosť nebola.
     
    20
    Máme za sebou takmer polovicu prvého polčasu. Prešov sa snaží vyrovnávať priebeh hry, no zatiaľ sa mu nedarí dostať bližšie k šestnástke súpera.
     
    19
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať aj brankár Matej Slávik. Strelou z veľkej diaľky preveril jeho pozornosť Erik Streňo, no strele chýbala väčšia razancia.
     
    18
    Erik Pačinda si opäť zabehol za obrannú líniu hostí. Prešovčania teraz mali veľké šťastie, pretože domáci špilmacher bol v tesnom ofsajde.
     
    17
    Domáci mali výhodu priameho kopu. Ten z pravej strany zahral Marko Živković, no tentokrát sa hráči v žlto-modrých dresoch do zakončenia nedostali.
     
    16
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj hostia, no veľa toho nevymysleli. Smerom dobre im zatiaľ chýba myšlienka a kreativita.
     
    15
    Po štvrťhodine hry mohli domáci vyhrávať už dvojgólovým rozdielom. Erik Pačinda vystihol rozohrávku súpera a takmer od polovice ihriska išiel sám na bránu. Prešovčanov podržal skvelým zákrokom Jozef Talian.
     
    14
    Po strelenom góle sa futbalisti Dunajskej Stredy trošku uspokojili. Stále majú územnú prevahu, no kombinujú príliš ďaleko od brány súpera.
     
    13
    Emil Haladej si teraz splnil svoje obranné povinnosti, no následne mu lopta ušla mimo hracej plochy. Vhadzovaním tak budú v akcii pokračovať domáci.
     
    12
    Hostia nedokázali upratať loptu do bezpečia a takmer za to pykali. Po zblokovanej strele sa dostal k lopte Yves Simon Pambou a jeho projektil mieril tesne nad bránu.
     
    11
    Marko Živković si opäť zabehol za obranu súpera. Tentokrát sa dostal k centru z pravej strany, no pred Pavlom Šafránkom dobre zakročil obranca Ján Dzurík.
     
    10
    Domáci futbalisti naďalej pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Prešovčania sa dostávajú zatiaľ k lopte len minimálne a skôr sa len bránia.
     
    9
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti od začiatku zápasu potvrdzujú rolu favorita. ERIK PAČINDA si krásne nabehol na dlhý pas za obranu súpera a ľavačkou poslal loptu k ľavej žrdi. Vyzdvihnúť treba aj parádny center Yvesa Simona Pamboua.
     
    8
    Pappe Macou Sarr sa šikovným pasom snažil vysunúť Yvesa Simona Pamboua. Ten sa ale napokon k lopte nedostal, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    7
    Dunajská Streda neprehrala v domácej súťaži päť zápasov za sebou, no dnes má trojbodové ambície. Zatiaľ má územnú prevahu, no kombinuje ďaleko od Talianovej brány.
     
    6
    Domáci futbalisti sú v úvode stretnutia aktívnejší. Na ľavej strane opäť robil hosťom problémy Erik Pačinda, no jeho center bol zblokovaný len na vhadzovanie.
     
    5
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Erik Pačinda poslal loptu presne na hlavu Pappe Macou Sarra, no ten mieril len do stredu brány, kde stál Jozef Talian.
     
    4
    Hostia teraz zaváhali a šanca sa črtala pre Pavla Šafránka. Reprezentant Slovenska do 21 rokov si ale neprebral loptu ideálne, a tak z toho napokon nič nebolo.
     
    3
    V prvej akcii sa nepresadili ani hostia, a tak bude nasledovať odkop od brány Mateja Slávika. Ten dnes dostal prednosť pred skúseným Darkom Tofilovskim.
     
    2
    Domáci futbalisti peknú útočnú akciu. Marko Živković si z pozície pravého obrancu nabehol za obranu súpera a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal aj k centru.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia z Prešova. Ich kapitán Jozef Talian sa v úvodných sekundách dostal pod tlak, ale napokon ustál situáciu pred Pavlom Šafránkom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Slávik – Davis, Michalík, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – Pačinda, Pambou, Saar, K. Vida – Šafranko.
    Náhradníci: Tofiloski – Mészáros, Černák, Kocsis, Kontár, Németh, Kosorin.

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Haladej, Dzurík, Bartek, Micherda – Katona, Kubus, Keresteš, Leško – Rolinc, Streňo.
    Náhradníci: Ferenc – Župa, Haščák, Tubonemi, Grešák.

    Rozhodcovia: Jozef Pavlík – Tomáš Somoláni, Juraj Lieskovský.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Dnes sa pozrieme na Žitný ostrov, kde domáca Dunajská Streda privíta posledný tím tabuľky Tatran Prešov. Zápas sa začína už o 14:00 hod.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti Dunajskej Stredy sú momentálne na ôsmom mieste tabuľky. Svoj podiel na tom má aj odstúpenie Myjavy, pretože vďaka tomu boli futbalistom zo Žitného ostrova odrátané tri body za výhru 1:2. Do jarnej časti sezóny nastupuje tím pod vedením Csabu Lászla v mierne obmenenej zostave. Po skončení hosťovania sa do mužstva vrátil Pavol Šafránko, ktorý by mal nahradiť odchádzajúceho Ákosa Szarku. Okrem neho je novou tímovou akvizíciou aj ďalší člen reprezentačného tímu do 21 rokov – Ľubomír Šatka. Prvý jarný duel odohrala Dunajská Streda na pôde Podbrezovej a obaja hráči nechýbali v základnej zostave. Stretnutie sa napokon skončilo remízou 0:0, a tak žlto-modrí natiahli svoju sériu bez prehry na päť zápasov.

    TATRAN PREŠOV

    Futbalistom Tatrana Prešov zrejme poriadne odľahlo, keď sa dozvedeli správu o predčasnom konci futbalistov Myjavy. Už teraz je tak jasné, že sa udržia v najvyššej slovenskej súťaži, hoci sú aktuálne na poslednom mieste. Spomedzi všetkých tímov majú najhoršiu ofenzívu v súťaži, keď strelili len desať gólov. V domácej súťaži nevyhrali osem zápasov a na ihriskách súperov získal len päť bodov za vydreté remízy. V prvom jarnom zápase nepredviedli Prešovčania zlý výkon. Bratislavskému Slovanu dlho vzdorovali, vytvorili si aj niekoľko dobrých šancí, ale napokon prehrali po dvoch góloch Seydoubu Soumaha 0:2. Podobne ako v domácom tíme aj v kádri hostí sme zaregistrovali niekoľko zmien. Päťgólový Musefiu Ashiru prestúpil do Brna a na dnešný zápas nenastúpi ani zranený kapitán Patrik Jacko.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 9. Pačinda (Pambou), 56. Sarr (Davis), 65. K. Vida (Pačinda), 67. Šafranko (Živković), 72. Pačinda (Ljubicić)

    Karty:   77. Davis (DUN) – 77. Streňo (PRE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:1.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Živković, Šatka, Michalík, Ljubicić (C) – Davis – K. Vida (73. Černák), Šafranko, Pačinda, Sarr (76. Kontár) – Pambou (81. Mészáros).
    Náhradníci: Tofiloski – Mészáros, Černák, Kocsis, Kontár, Németh, Kosorin.

    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Dzurík, Haladej, Micherda, Bartek – Leško (70. Haščák), Kubus (61. Grešák), Katona, Rolinc (84. Tubonemi) – Streňo, Keresteš.
    Náhradníci: Ferenc – Župa, Haščák, Tubonemi, Grešák.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Tomáš Somoláni, Juraj Lieskovský

    Diváci: 4 532
    bahis siteleri