Lipt. Mikuláš – Detva 6:2 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:4 (po pr.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:3 (kon.)
Žilina – Košice 2:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 1:4 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
HC Košice
sk Neděle 22.10.2017, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Košíc zvládli záver zápasu ako skúsení mazáci. Domáci sa do záverečného tlaku prakticky nedostali a prehrali druhý zápas po sebe. V tretej tretine síce vykresal iskierku nádeje gól Juraja Juríka, ale na viac sa už zverenci Stanislava Škorvánka nezmohli. Naopak, Oceliari potvrdzujú svoje druhé miesto tabuľky, získavajú ďalšie tri body a už sa môžu tešiť na piatkový šláger kola proti Dukle Trenčín. Dnes vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:37:21)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Domáci tréner Stanislav Škorvánek si berie oddychový čas. Vhadzovať sa ale bude len v strednom pásme, čo vôbec nevyhovuje domácim hokejistom.
     
    59:00
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len minúta. Košice to teraz robia veľmi dobre. Konkrétne dobre pracuje Jakub Suja, ktorý drží puk v útočnom pásme, teda ďaleko od brány Vladislava Habala.
     
    58:26
    Košice vyhodili puk cez všetky čiary, no tentokrát sa zakázané uvoľnenie nepíska. Žilinčania začína z vlastného obranného pásma a už sa hlási aj brankár Tomáš Tomek.
     
    57:55
    Domáci hokejisti neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Píska sa ofsajd, a tak sa bude vhadzovať len v strednom pásme. Košice sú blízko k zisku troch bodov.
     
    57:34
    Košice si opäť pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Druhá formácia tak nemôže striedať, no hlavný tréner Milan Jančuška si oddychový čas nezobral. Dokážu to domáci hokejisti využiť?
     
    57:06
    Po dlhom obliehaní domácej brány to zobral na seba obranca Eduard Šedivý. Jeho pokus švihom z pravej strany ale mieril len do miest, kde bola lapačka Tomáša Tomeka.
     
    56:35
    Košičania držia puk v útočnom pásme a zbierajú cenné sekundičky. Do zakončenia sa príliš nehrnú, hrajú skôr po rohoch klziska.
     
    55:44
    Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako päť minút. Po vyhranom vhadzovaní Marcela Holoviča pálil od modrej čiary zrejme Tomáš Habant, ale ani on nedokázal vyrovnať.
     
    55:12
    Hra sa teraz presťahuje pred košického brankára Vladislava Habala. Hostia si totiž opäť pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Tomáš Hričina sa k puku nedostal.
     
    54:35
    Košičania teraz pohrozili, no akcia Ladislava Nagya ku gólu neviedla. Ešte predtým sa pred Habalom dostával do zakončenia ruský útočník Stanislav Kučkin, no jeho bekhend takisto neuspel.
     
    53:49
    Ryan Martindale sa teraz dostal k streleckému pokusu z pravej strany, ale bránu košického tímu tesne minul. Žilinčanom sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti.
     
    53:10
    Rozohrávka žilinských hokejistov bola nepresná, a tak bude nasledovať ďalšie vhadzovanie pred Tomášom Tomekom. Čiaroví rozhodcovia pískajú totiž zakázané uvoľnenie.
     
    52:38
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale prihrávka Mareka Hovorku bola zrazená na obrannú sieť. Po reklamnej pauze sa tak bude vhadzovať v obrannom pásme Žiliny.
     
    51:51
    Peter Boltun zachytil puk na modrej čiare. Po jeho prihrávke pálil z priestoru pravého krídla Tomáš Hričina, ale jeho pokus švihom dokázal pravým betónom vyraziť brankár Tomek.
     
    51:36
    Košičania teraz veľmi dlho kombinovali v útočnom pásme. Napokon si to smerom k bráne namieril obranca Jere Pulli, pred bránou hľadal Ladislava Nagya, no ten nezlomil svoje strelecké suchoty.
     
    50:19
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Po akcii druhej útočnej formácie hostí pálil Marek Hovorka, ale našiel len pripraveného domáceho brankára Tomáša Tomeka.
     
    49:34
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku troch proti dvom. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia obranca Peter Mikuš, no jeho tvrdú strelu obetavo zblokoval obranca Košíc.
     
    48:51
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú vytúžený kontaktný gól. Vďaka dôrazu v útočnom pásme získal puk Ryan Martindale, prihrávkou spoza brány našiel nestráženého JURAJA JURÍKA a ten pohotovou strelou prekonal Vladislava Habala. Asistencia: Ryan Martindale.
     
    48:13
    Žilinčania teraz napádali v útočnom pásme s troma hráčmi a takmer sa im to vyplatilo. Marcel Holovič zachytil puk na modrej čiare, ale Rastislav Konečný sa tiesnený obrancom do zakončenia nedostal.
     
    47:28
    Domáci brankár Tomáš Tomek musel zasahovať po strele od modrej čiary. Pre jeho bránkoviskom síce bolo pomerne rušno, no puk si napokon našiel jeho pripravenú lapačku.
     
    46:49
    Teraz sme boli svedkami útočnej akcie domáceho tímu. V situácii dvoch proti dvom zakončoval strelou spoza obrancu Lukáš Handlovský, ale trafil len vyrážačku košického brankára.
     
    46:29
    Obrancovia Košíc si teraz nerozumeli a mali šťastie, že puk si pred bránou nenašiel osamoteného Michala Švihálka. Následne je pískaný ofsajd, čo znamená priestor na reklamnú prestávku.
     
    45:43
    Košičania nevyužili presilovú hru, no stále majú k dispozícii dvojgólový náskok. Po tom ako vystriedali nepresne rozohrali, a tak je na svete ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    45:00
    Domáci hokejisti vyhádzajú puk cez všetky čiary a vyzerá to tak, že v tomto početnom oslabení neinkasujú. Za vlastnou bránou si prichádza po puk obranca Martin Bača.
     
    44:32
    Hostia sa chvíľu nevedeli dostať do útočného pásma, ale napokon sa im to podarilo. Od modrej čiary vystrelil Václav Čížek, no svojho bývalého spoluhráča v žilinskej bráne neprekonal.
     
    43:46
    Košičania sa teraz dostali k niekoľkým strelám. Od modrej čiary prudko vypálil Martin Dudáš, ale jeho zakončenie trafilo len zadný mantinel. Následne sa domáci oslobodili.
     
    43:23
    Ladislav Nagy zaviedol puk do útočného pásma a poriadne podkúril domácim hokejistom. Tí si napokon pomohli len faulom a na trestnú lavicu už smeruje za hákovanie Ryan Martindale.
     
    42:15
    Teraz si domáci obranca Tomáš Harant vybral slabšiu chvíľku. Po jeho chybe sa dostával do zakončenia Jakub Suja, ale svojim bekhendom minul bránu Tomáša Tomeka.
     
    41:46
    Domáci hokejisti vybojovali puk v útočnom pásme. K prudkej strele sa dostal obranca Tomáš Harant, ale jeho pokus vyrazil ľavým betón pripravený Vladislav Habal.
     
    41:10
    Domáci sa čas na strelenie gólu nezadržateľne kráti. Košice sa opäť oslobodzujú vyhodením cez všetky čiary a Martin Bača je už pripravený naskočiť na hraciu plochu.
     
    40:37
    Tretiu tretinu začali vyhraným buly domáci hokejisti a následne sa usadili v útočnom pásme. Nepresnými prihrávkami si komplikovali život a napokon ich za to potrestal vyhodeným pukom Ladislav Nagy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina dnešného zápasu nám góly nepriniesla. O šance síce nebola núdza, ale brankári na oboch stranách sa činili. O niečo viac práce mal Vladislav Habal, no Žilinčania si na kontaktný gól musia počkať. Možno ho dosiahnu už na začiatku tretej tretiny, keďže budú dohrávať presilovú hru. Vylúčený Martin Bača bude sedieť na trestnej lavici ešte 85 sekúnd. Tretie dejstvo sa začne približne o 18:55 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:54
    V posledných sekundičkách ešte vystrelil z priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie Lukáš Handlovský. Najlepší domáci strelec ale svoj kanoniersky inštinkt nepotvrdil, keď minul bránu.
     
    39:25
    V poslednej minúte druhej časti hry odchádza na trestnú lavicu Martin Bača. Obranca Košíc dostáva menší trest za napadnutie. Dokážu Žilinčania využiť presilovku ešte v druhej tretine?
     
    38:34
    Tomáš Hričina nahadzoval puk do útočného pásma a napokon donútil zasiahnuť Tomáša Tomeka. Ten napokon puk skryl pod lapačku a prerušuje hru tesne pred koncom druhej tretiny.
     
    38:05
    Domáci hokejisti stratili puk vo vlastnom obrannom pásme. Ich zaváhanie sa snažil využiť Eduard Šedivý, ale trafil len priestor brány, kde stál pripravený Tomáš Tomek.
     
    37:18
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre Košičanov. Obranca Václav Čížek sa ocitol pred bránou súpera, bejzbalovým spôsobom trafil puk, ale napokon ho nasmeroval len do žilinského brankára.
     
    36:30
    Košickým hokejistom zatiaľ presilová hra nevychádza podľa predstáv. Tomáš Tomek nemal veľa práce, teda ak vôbec nejakú. Zverenci Milana Jančušku veľmi málo strieľajú na bránu súpera.
     
    35:38
    Plný počet hráčov na ľadovej ploche príliš dlho nevydržal. Na trestnú lavicu putuje domáci obranca Petr Chaloupka, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    35:22
    Ladislav Nagy teraz dostal veľmi veľa priestoru na pravom kruhu na vhadzovanie. Mieril to do horných partii domácej brány, ale našiel len lapačku Tomáša Tomeka. Domáci brankár po ďalšom vhadzovaní chytá aj pokus Martina Dudáša.
     
    34:40
    Patrik Koyš naskočil na ľadovú plochu, a tak sa začína skrátená presilová hra hostí. Košice ale nemali puk na hokejkách, a tak musia útočnú akciu začínať z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    34:00
    Tomáš Tomek teraz musel zasahovať po pohotovej strele jedného z košických hokejistov. V druhej tretine sme ale zatiaľ gól v sieti jedného či druhého tímu nevideli.
     
    33:27
    Domáci hokejisti sa vôbec nepresadili vo svojej vlastnej presilovke. Naopak, Jakub Suja postupoval na bránu a domáci Lukáš Handlovský ho musel zastaviť len za cenu sekania. Hráme so štyrmi hráčmi.
     
    32:35
    Žilinčania budú mať výhodu presilovej hry. Hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Patrika Koyša, ktorý si krátko po vhadzovaní pomohol v súboji s Václavom Stupkom hákovaním.
     
    32:29
    Dobrá šanca sa teraz črtala pre hokejistov z východu republiky. Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, Richard Jenčík presným pasom našiel Petra Kafku, no ten strelou z medzi kruhov našiel len chrániče Tomáša Tomeka.
     
    31:50
    Domáci hokejisti sa dostali do rýchleho brejku. Lukáš Handlovský prihrávkou cez hráča z ľavej strany našiel nabiehajúceho obrancu Petra Mikuša, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Vladislava Habala.
     
    31:18
    Žilinskí hokejisti si nerozumeli v rozohrávke, a tak z toho pramení len zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred bránu Tomáša Tomeka. Domáci samozrejme nemôžu striedať.
     
    30:42
    Hostia sa dostali na dlhší časový úsek do útočného pásma. David Pacan nahadzoval puk na bránu súpera, tečovať sa snažil Patrik Koyš, ale napokon smer strely kanadského hráča nezmenil.
     
    29:54
    Prvú polovicu dnešného duelu nám ukončila tvrdá strela Petra Mikuša. Ten v závere presilovej hry trafil len lapačku Vladislava Habala, ktorý sa v druhej tretine poriadne rozchytal.
     
    29:12
    Na Rastislava Konečného zívala prázdna brána, ale domáci útočník sa k puku nedostal. Dobre zapracoval Ladislav Nagy. Následne sa Košičania oslobodili a puk dostali až za bránu Tomáša Tomeka.
     
    28:35
    Vladislav Habal je teraz pod paľbou striel. Najskôr od modrej čiary vystrelil obranca Felix Antoine Poulin a o niekoľko sekúnd neskôr preveril jeho pozornosť projektil Rastislava Konečného.
     
    28:03
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Tú im doprial ich bývalý spoluhráč Marek Hovorka, ktorý odchádza na trestnú lavicu. Napokon dostáva iba menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    27:35
    Košice sa dostali do brejkovej situácie, ale žilinskí obrancovia boli úspešnejší. Z nádejnej pozície tak nič nebolo a pokojnejšiu chvíľku využívajú oba tímy na striedanie.
     
    27:10
    Teraz sme videli pekné strelecké pokusy na oboch stranách. Najskôr mieril do betónov Ladislav Nagy a o pár sekúnd neskôr sa dobrým zákrokom po strele Michal Švihálka prezentoval košický brankár.
     
    25:47
    Žilinčania pokračujú vo svojej aktivite aj po reklamnej prestávke. K strele od modrej čiary sa dvakrát dostal Peter Mikuš, medzitým vystrelil aj Stanislav Kučkin, ale vo všetkých prípadoch uspel Vladislav Habal.
     
    25:12
    Teraz sa hralo dlhší časový úsek bez prerušenia. Trošku náhodne sa dostal k strele Václav Stupka, no trafil len betóny českého brankára. Následne v akcii pokračoval, prihrávkou pod seba našiel Filipa Ondruša, no ten našiel iba Habalovu lapačku.
     
    24:21
    Ďalšie zaváhanie v košickej rozohrávke. Juraj Jurík sa dostal k puku, následne sa natlačil pred bránu súpera, ale puk za Vladislava Habala nedostal. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    23:55
    Hostia zbytočne stratili puk vo vlastnom obrannom pásme. Využiť sa to snažil Ryan Martindale, ale jeho zakončenie nesmerovalo na bránu českého brankára v košických službách.
     
    23:17
    Hostia nemôžu pokračovať vo svojej kombinácii, keďže sa píska ďalší ofsajd. Aj začiatok druhej tretiny je rozkúskovaný zbytočnými prerušeniami, a tak nie je tempo hry vysoké.
     
    22:36
    Teraz sa vhadzovalo pred Vladislavom Habalom, ale domáci z toho nič nevyťažili. Peter Boltun vyhral buly a dostal puk aspoň do stredného pásma, kde si ho zobrali Žilinčania.
     
    22:06
    Domáci brankár bol teraz trošku vybehnutý z brány, čo sa snažil využiť Tomáš Hričina. Ten si potiahol puk na forhendovú stranu, vystrelil, ale napokon trafil len padajúceho Tomeka.
     
    21:34
    Teraz sa črtala šanca pre domácich hokejistov. Dobre zapracoval Marcel Holovič, pred bránou súpera našiel úplne voľného Václava Stupku, no tomu puk skĺzol z hokejky a nemohol tak zakončiť.
     
    20:54
    Košice pokračujú vo svojom aktívnom výkone. Petr Kafka hľadal pred bránou súpera Mareka Hovorku, no toho si puk nenašiel. Obe mužstvá odchádzajú striedať.
     
    20:32
    V úvode druhej tretiny sa usadili v útočnom pásme hostia. Hra sa odvíja pred brankárom Tomášom Tomekom, no ten zasahovať nemusel. Domáci obrancovia to zvládli na výbornú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina dnešného duelu nám priniesla štyri presné zásahy. Spokojnejší môžu byť rozhodne hostia, ktorí trikrát prekonali brankára Tomáša Tomeka. Dvakrát zužitkoval svoj dôraz pred bránou center prvej formácie Peter Boltun a po rýchlom brejku sa presadil aj Richard Jenčík. Na domácej strane skóroval zatiaľ iba Rastislav Konečný, ktorý so šťastím využil presilovú hru. Druhá tretina sa začne o 17:58 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:29
    Domáci brankár si na svoje konto pripisuje dva úspešné zákroky. Najskôr po jeho drobnom zaváhaní chytá pokus Petra Kafku z tesnej blízkosti a o niekoľko sekúnd neskôr vyrazil strelu Jere Pulliho.
     
    18:44
    Obrovská šanca na strane Košíc. Domáci hokejisti prepadli pri prechode do útočného pásma a hostia sa dostali do prečíslenia troch proti jednému. Po krížnej prihrávke tvrdo vypálil Marek Hovorka, ale svojich bývalých spoluhráčov nerozosmutnil.
     
    18:06
    Brankár Tomáš Tomek si na svoje konto pripisuje úspešný zákrok, hoci strela od modrej čiary zrejme nesmerovala do priestoru troch žrdí. Každopádne, aspoň útočné pásmo získal Lukáš Matejka.
     
    17:45
    Nasledovať bude posledná reklamná prestávka v prvej tretine. Hra je prerušená po ofsajdovom verdikte čiarových rozhodcov. Košičania si nerozumeli a teraz vyrukujú na súpera so štvrtou útočnou formáciou.
     
    17:22
    Teraz sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Ani jedno z mužstiev sa nedokázalo poriadne usadiť v útočnej tretine. Nevýrazný úsek hry podčiarklo zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    16:00
    Košice dali gól!
    Oceliari predsa len využili presilovú hru a opäť vedú o dva góly. Z ľavého kruhu na vhadzovanie prudko vystrelil Dávid Šoltés, jeho pokus Tomáš Tomek iba vyrazil a následne sa druhou gólovou dorážkou v zápase zaskvel PETER BOLTUN. Asistencie: Dávid Šoltés a Eduard Šedivý.
     
    15:34
    Košičania sa držia v útočnom pásme, no brankár Tomáš Tomek musel zasahovať po len propagačnej strele od pravého mantinelu. Oceliari zatiaľ nie sú v tejto presilovke príliš nebezpeční.
     
    15:11
    Košickí hokejisti budú mať šancu opätovne získať dvojgólový náskok. Po zbytočnom faule v útočnom pásme putuje na trestnú lavicu Tomáš Klimenta. Ten dostáva menší trest za sekanie.
     
    14:49
    Žilina dala gól!
    Vlci potvrdili, že v úvode sezóny im presilové hry vychádzajú. Felix Antoine Poulin od modrej čiary nahadzoval puk na brankára, no ten ho iba vyrazil. RASTISLAV KONEČNÝ následne hľadal pred bránou súpera Václava Stupku, no puk do vlastnej siete usmernil jeden z obrancov Košíc. Asistencie: Juraj Jurík a Felix Antoine Poulin.
     
    14:04
    Juraj Jurík prenikal po pravej strane a vybojoval presilovú hru pre svoj tím. Nekompromisne ho poslal na ľad Martin Bača, ktorý dostáva menší trest za vrazenie na mantinel. Ešte pred presilovkou tu máme reklamnú pauzu.
     
    13:32
    Tentokrát už brankár Tomáš Tomek zasahovať musel. Strelou z pravého kruhu na vhadzovanie preveril jeho pozornosť Ladislav Nagy. Puk po dobrom zákroku skončil na ochrannej sieti.
     
    12:49
    Domácim hokejistom vychádza oslabenie veľmi dobre. Teraz napádali rozohrávku súpera a dlho ho udržali vo vlastnom obrannom pásme. Sekundičky pomaličky utekajú.
     
    12:20
    Hostia veľmi dlho kombinovali v útočnom pásme, ale chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Tomáš Tomek zasahovať nemusel a následne jeho spoluhráči vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    11:41
    Košiciam zatiaľ patrí úvodné dejstvo dnešného duelu. Teraz budú mať šancu pridať už tretí gól, pretože na trestnú lavicu za držanie protihráča putuje domáci obranca Tomáš Harant.
     
    11:22
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti sa nepoučili z predošlej situácie a z rýchleho brejku dostávajú gól. Marek Hovorka sa presadil po pravom mantineli, na druhej strane našiel RICHARDA JENČÍKA, no a ten strelou do odkrytej časti brány skóroval. Asistencie: Marek Hovorka a Petr Kafka.
     
    10:28
    Košice mali šancu pridať druhý gól v dnešnom dueli. Oceliari sa dostali do brejku dvoch proti jednému, Peter Boltun našiel na pravej strane Ladislava Nagya, ale tomu puk nesadol na hokejku a preto skončil vedľa pravej žrde.
     
    09:48
    Máme za sebou takmer polovicu prvej tretiny. Košičania boli teraz v útočnom pásme, ale napokon sa z neho sami vyhnali nepresnou prihrávkou na modrú čiaru, kde bol Patrik Koch.
     
    09:16
    Po dlhšom časovom úseku pohrozili aj domáci. Najskôr to individuálne skúšal Václav Stupka a o niekoľko sekúnd neskôr Vladislav Habal zasahoval po strele Marcela Holoviča.
     
    08:08
    Domáci hokejisti si nerozumeli v rozohrávke, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred Tomáša Tomeka, ktorého dnes už raz prekonal Peter Boltun.
     
    07:27
    Veľmi dlho kombinovali hostia v útočnom pásme. Opäť to bolo ale len v rohoch ihriska. Obom tímom akoby zatiaľ chýbala akási priamočiarosť. Každopádne, spokojnejší môžu byť zverenci Milana Jančušku.
     
    06:55
    Aktivitu košických hokejistov ukončila strela Jakuba Suju z pravej strany. Tomáš Tomek bol ale pozorný a puk ukryl do svojej lapačky. Nasledovať bude prvá reklamná prestávka zápasu.
     
    06:12
    Košičania sa usadili v útočnej tretine, no zatiaľ sa nedostali k streleckému pokusu. Domáci obrancovia veľmi dobre odtáčali súperových hráčov do miest, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    05:36
    Druhý košický útok sa teraz snažil niečo vymyslieť, no Petr Kafka sa k puku nedostal. Dobre si splnil svoje obranné povinnosti obranca Tomáš Harant. Domáci budú môcť založiť ďalšiu svoju akciu.
     
    05:01
    Košice dali gól!
    Hostia otvárajú skóre dnešného zápasu. Všetko to začal Ladislav Nagy, ktorý zaviedol puk do útočného pásma. Následne od modrej čiary vystrelil Eduard Šedivý a na hranici bránkoviska dorazil puk do siete PETER BOLTUN. Asistencie: Ladislav Nagy a Eduard Šedivý.
     
    04:22
    Vladislav Habal zasahoval po strele od modrej čiary, ktorej autorom bol obranca Peter Mikuš. Následne hostia ostali v pásme a košický brankár musel opäť zasahovať, tentokrát po strele Tomáša Hričinu.
     
    03:52
    Na hosťujúcej strane neuspel Patrik Koyš, a tak mohli ísť dopredu domáci hokejisti. Strela spoza obrancu však bola zblokovaná a skončila len na ochrannej sieti. Vhadzuje sa opäť pred českým brankárom.
     
    03:16
    Vladislav Habal musel na dvakrát zasahovať. Pekný kolmý pas dostal na pravom krídle Václav Stupka, postupoval smerom k bráne, no vybojoval len vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    02:38
    Obe mužstvá striedali. Tento úsek hry patril prvej košickej formácii, no zväčša sa hralo len v rohoch klziska. Napokon vystrelil od modrej čiary Eduard Šedivý, no bránu súpera netrafil.
     
    01:43
    Začiatok zápasu je pomerne dosť rozkúskovaný. Košičania sa dostali k prvým strelám, no tie nesmerovali na bránu súpera. Následne išli dopredu Žilinčania, no previnili sa ofsajdom.
     
    01:20
    Hra sa presťahuje opäť pred košického brankára. Oceliari dlho držali puk za svojou bránou, no následne im rozohrávka nevyšla, z čoho pramení zakázané uvoľnenie.
     
    00:46
    Strelou z ťažkého uhla skúsil šťastie útočník druhej domácej formácie Michal Švihálek. Brankár Vladislav Habal bol ale pozorný, a tak sa po jeho zákroku bude vhadzovať v obrannom pásme hostí.
     
    00:17
    V úvode zápasu sa dostali do útočného pásma domáci. Lukáš Handlovský hľadal pred bránou svojho spoluhráča, no hlavný rozhodca Peter Jonák píska postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, M. Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Rogoň.

    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej a Martin Krajčík.
     
    Príjemný dobrý deň, vitajte pri sledovaní textového prenosu zo zápasu 14.kola hokejovej Tipsport Ligy. Spoločne sa pozrieme na hokejistov MsHK Žilina, ktorí na svojom ľade privítajú hráčov HC Košice. Pod Dubňom sa zápas začína o 17:00, no my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    MSHK ŽILINA

    Hokejistom Žiliny patrí v tabuľke našej najvyššej súťaže priebežné ôsme miesto so ziskom 17 bodov. Počas minulého týždňa zdolali Nitru i Banskú Bystricu, a tak so smelými ambíciami cestovali aj do Trenčína. Na Zimnom štadióne Pavla Demitru ale herne sklamali a utŕžili vysokú prehru 7:0. Vlci inkasovali štyrikrát už v úvodnom dejstve a príliš im nepomohla ani zmena brankára. V domácom prostredí vyhrali štyri zo šiestich duelov a nebodovali len raz. Najproduktívnejším hráčom tímu je 11-bodový Václav Stupka, no pozíciu najlepšieho strelca zastáva so siedmimi gólmi Lukáš Handlovský. Brankárskou jednotnou je naďalej Tomáš Tomek, ktorý si drží úspešnosť zásahov na hranici 92,37%. Žilinčania sa môžu pochváliť druhými najlepšími presilovkami a viac ako 86-percentnou úspešnosťou v oslabeniach.

    HC KOŠICE

    HC Košice tradične bojujú o najvyššie priečky v našej súťaži. Aktuálne im v tabuľke patrí druhé miesto so ziskom 28 bodov. V poslednom meraní síl si v šlágri kola poradili s Banskou Bystricou 5:2, keď sa dvoma gólmi zaskveli Petr Kafka a Richard Jenčík. Treba však jedným dychom dodať, že Oceliarom sa oveľa viac darí doma než vonku. Na ľade súperov odohrali šesť duelov a až v štyroch prípadoch nebodovali. Navyše, v týchto zápasoch zaznamenali na ich pomery chudobných desať gólov. Košice využili necelých 16% početných výhod a celkovo majú v súťaži horšiu ofenzívu už len Detva a Liptovský Mikuláš. V kádri stále chýba dlhodobo zranený Jiří Bicek. Dnešný zápas bude špeciálny hneď pre niekoľkých členov košického tímu. V minulej sezóne tu pôsobil tréner Milan Jančuška, obranca Václav Čížek a miláčikom tribún sa stal najproduktívnejší hráč základnej časti Marek Hovorka.

    POSLEDNÉ VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    22.09.17 Košice – Žilina 6:3
    08.03.17 Žilina – Košice 2:4
    03.02.17 Košice – Žilina 4:5
    10.01.17 Košice – Žilina 4:1
    30.12.16 Žilina – Košice 2:3pp
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 15. Konečný (Jurík, Poulin), 49. Jurík (Martindale) – 6. Boltun (Nagy, Šedivý), 12. Jenčík (Hovorka, Kafka), 16. Boltun (Šoltés, Šedivý)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, M. Roman, Mendrej, Hatala – Handlovský, Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Švec, Ondruš, Rogoň.
    HC Košice: Habal (Lundström) – Šedivý, Dudáš, Bača, Čížek, Pulli, Kessel, Koch, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Jenčík, Hovorka, Kafka – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Suja, Vrábeľ.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej a Martin Krajčík.
    bahis siteleri