Chabarovsk – Kunlun 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 2:1 (2:1 po s.n.)
Barys – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Chanty-Mansijsk – Toljatti 3:4 (po pr.) | Čerepovec – Jokerit 2:3 (kon.)
N.Novgorod – HC Slovan 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 2:6 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
HC SLOVAN Bratislava
Úterý 05.12.2017, 17:00 • Nagorny Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V posledním dějství zápasu jsme viděli jen jeden gól, a to do prázdné branky. Slovan dnes nepředvedl takovou hru, jakou si zřejmě představoval a troufám si říct, že po právu odjíždí z Novgordu bez bodového zisku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek dne! (19:38:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Slovan hrál s odkrytými zády, což se mu nakonec nevyplatilo. JEVGENIJ GRAČOV si nabruslil s pukem do středního pásma, načež neměl problém poslat ho do odkryté klece. Asistence: Michaijl Žukov.
     
    58:45
    Andrej Meszároš se pokoušel jen lehce nahodit kotouč před branku. V cestě mezi tři tyče ho ale sbírá jeden z bránících hráčů.
     
    58:00
    Z poslední třetiny zbývají odehrát poslední dvě minuty. Na žádný zvrat ze strany slovenského týmu to prozatím nevypadá.
     
    57:18
    Hra ve čtyřech na obou stranách zřejmě svědčí více Torpedu, které se po většinu času v této herní situaci drželo v útočném pásmu. Žádná vážnější šance z toho ale nakonec není.
     
    56:21
    Michajl Grigorev přejel s kotoučem na holi do útočného pásma a poté si zkoušel udělat prostor ke střele. To se mu ale nepovedlo, když při střele trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    55:47
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Ivan Zacharčuk – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:34
    Simon Després si pohlídal místo u modré čáry v útočném pásmu. Modrou čáru nepustil a kotouč nahodil za Galimovu svatyni. Poté ale hosté odchází střídat a puk přenechávají domácím.
     
    54:40
    Galimov nemá problém s nahozením kotouče na svou branku. Nicméně Bratislava se tak aspoň dostává do útočné třetiny, kde už musí začít se závěrečným náporem!
     
    53:41
    Ne, Slovanu to v útočném pásmu dnes výrazně nejde. Vladimir Galuzin dokázal vybojovat kotouč u hrazení a následně ho z obranné třetiny pomalým tempem vyveze.
     
    52:41
    Útočná akce hostů ale netrvala vůbec dlouho. Naopak na druhou stranu se pokoušeli jít opět hráči Torpeda, kteří ale v posledních okamžicích mají obtíže s přejetím modré čáry.
     
    51:28
    Andrej Meszároš nebude s rozehrávkou další útočné kombinace nikam chvátat. Raději kotouč podrží a až po chvíli se vydává do další útočné akce svého celku.
     
    50:20
    Z tohoto zápasu zřejmě zbývá už jen posledních deset minut. Tedy pokud Bratislava výrazně na svém výkonu nepřidá a nepokusí se ještě o vyrovnání stavu.
     
    49:50
    Z přesilové hry hostujícího celku zbývá už zhruba jen její čtvrtina. Po jedné ze střel nastala na brankovišti menší strkanice, kterou se sudí ani nezabývají a nechávají hru plynout dále.
     
    48:25
    První střelu Slovanu v této přesilové hře domácí brankář kryje. Následně se do zcela samostatného úniku dostal Jevgenij Mozer a mohlo to být již o tři branky! Štěpánek ale zůstal tam, kde měl, a čtvrtý gól za svá záda nepropustil. Jestli je někdo dnes nejlepším hráčem Slovanu, tak je to právě Jakub Štěpánek.
     
    48:14
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Sergej Kosticyn – 2 min., sekání).
     
    47:21
    Vladimir Galuzin přebral kotouč ještě ve středním pásmu, když stál v pásmu útočném, což vyústilo v ofsajd. Bude se vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    46:42
    Zach Boychuk vypíchl soupeři v útočném pásmu Slovanu kotouč a ocitl se tváří v tvář domácímu gólmanovi. Ten si s jeho pokusem dokázal i přes menší obtíž poradit. Za brankou Torpeda poté vzniká menší potyčka, do které se zapojuje právě Zach Boychuk.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 11. Sergijenko, 28. Grigorev (Mozer), 36. S. Kosticyn, 60. Gračov (Žukov) – 26. Buchtele (Barker, Sersen)


    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (Lisutin) – Grigorev, Želdakov, Barancev, Kinrade, Kundrátek, Sergijenko, Šulenin, Gračov – Verjajev, Paršin, Galuzin – Stoljarov, I. Zacharčuk, Mozer – Urakov, Žukov, S. Kosticyn – Garbutt, Dugin.
    HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek (J. Sedláček) – Barker, Sersen, Després, T. Voráček, Meszároš, Bačík, Černý – Řepík, Viedenský, Kašpar – Boychuk, J. Mikúš, Réway – Skalický, A. Šťastný, Hrnka – Co. Genoway, Sádecký, Buchtele.
    thejrc.org