Amiens – Nantes 0:1 (kon.) | Angers – Dijon 2:1 (kon.) | Bordeaux – Montpellier 0:2 (kon.)
Guingamp – Saint-Étienne 2:1 (kon.) | Lille – Nice 1:1 (kon.) | Marseille – Troyes 3:1 (kon.)
Méty – Štrasburk 3:0 (kon.) | Monaco – Rennes 2:1 (kon.) | PSG – Caen 3:1 (kon.)
Toulouse – Lyon 1:2 (kon.)
konec
EA Guingamp
2:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
Středa 20.12.2017, 20:50 • Stade de Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (22:49:18)
     
    V dnešním utkání vítězí domácí celek, který rozhodl za vteřinu dvanáct, ovšem zaslouženě. Saint-Étienne se díky vyloučení téměř celé utkání bránilo, což se mu v posledních vteřinách stalo osudným. Guingamp sice inkasoval jako první, ale měl tolik šancí, že stav zápasu dokázal zvrátit a doslova vyválčil tři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Jimmy Briand (EA Guingamp).
    90+4. Jimmy BRIAND - 2:1
     
    90+4
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Hostující celek už se viděl v kabině s bodem v kapse a v tom momentu EAG udeřilo. Yannis Salibur přesným centrem od postranní čáry našel na zadní tyči osamoceného JIMMYHO BRIANDA, který hlavou rozhoduje, že tři body zůstanou Guingamp. Autor branky si sundal dres a následně se spoluhráči usedl na oslavu gólu na střídačku.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru a opět míří mezi střídačky, kde se oba trenéři mezi sebou dohadují a čtvrtý sudí situaci nezvládl. Ovšem opět se může pokračovat ve hře. Jenže domácímu celku už moc času nezbývá.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Digbo Maiga.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Nicolas Benezet (EA Guingamp), jenž nastavil soupeři ukázkovou stoličku. Hostující hráč se prolétl vzduchem a nepěkně dopadl na trávník z vysoké výšky.
     
    87
    Hostující celek tahá čas, jak se dá. Po souboji před brankou ASSE zůstal ležet Bryan Dabo, jenž se drží za hlavu. Na zelený pažit míří lékařský tým a z tribun se ozývá opět pískot.
     
    85
    Pochopitelně Saint-Étienne nikam nespěchá, což se nelíbí publikum, které píská na hráče v zeleném. Ti dlouho otáleli s vhazováním a následně ještě vybojovali faul.
     
    84
    EAG kope v krátkém sledu druhý rohový kop. Oba centry od praporku dopadly úplně stejně, mířily jen na první tyč, kde nebyl nikdo v černočerveném.
     
    82
    Čas na další branku v hostující síti se Guingampu rychle krátí. Domácí sice okupují šestnáctku ASSE, ale na plný bodový zisk to zatím nestačí. Naopak pro hostující tým by byl bod zlatý.
     
    80
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Marcus Thuram.
     
    79
    Guingamp se snaží o vstřelení vedou branky a za předvedenou hru by si to zasloužil. Ovšem centry z obou stran dnes moc kvalitní nejsou.
     
    76
    K odraženému míči se dostal Christophe Kerbrat, jenž zakončil hodně zbrkle. Jeho pokus totiž z hranice šestnáctky zamířil jen nad branku. Ovšem času pro lepší střelu měl domácí hráč spoustu.
     
    74
    Nicolas Benezet naznačil kličku do středu hřiště a vydal se na levou stranu šestnáctky. Jeho střela po zemi brankáři vypadla, ale k dorážce se už nikdo z domácích hráčů neprodral.
     
    73
    Guingamp vyrovnávací branka nakopla, a tak se domácí opět zabydleli na polovině soupeře. Další prudký centr ale skončil v rukavicích brankáře.

    Michal Luxa

    Branky: 70. Benezet, 90+4. Briand (Salibur) – 67. Hernani (Cabella)

    Karty:   45. Deaux (GUG), 88. Benezet (GUG), 90+5. Briand (GUG) – 17. Dabo (SET), 30. M'Bengue (SET)   25. Söderlund (SET)


    Držení míče: 80 % : 20 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 17:0. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira (36. Ikoko), Kerbrat, Sorbon, Tabanou – Deaux (46. Benezet), Diallo – Salibur, Blas, Regis Coco (80. Thuram) – Briand.
    Náhradníci: Caillard – Ikoko, Benezet, Eboa Eboa, Phiri, Thuram, Giresse.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Théophile-Catherine, Lacroix, M'Bengue – Dabo, Dioussé (55. Hernani), Pajot (90+1. Maiga), Gabriel Silva – Diony (46. Janko), Cabella, Söderlund.
    Náhradníci: Maisonnial – Vagner, Maiga, Bamba, Janko, Hernani, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Hamel – Danizan, Boutry.
    bahis siteleri