Everton – Chelsea 0:0 (kon.) | Brighton – Watford 1:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Stoke – West Brom 3:1 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 1:1 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:3 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
West Ham United
2:3 (1:1)
Newcastle United
Sobota 23.12.2017, 16:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Slušnou formu z posledních týdnů bude chtít potvrdit West Ham United, který změří síly s týmem, který naopak neprožívá vůbec povedené období. Tím týmem je zcela bezpochyby Newcastle United, který bude v tomhle duelu mírným outsiderem.
     
    Hammers se v posledním měsíci výrazně zlepšili, a to potvrzuje třeba výhra nad londýnskou Chelsea či remíza s jiným anglickým gigantem Arsenalem. Posledním celkem, který na partu Davida Moyese vyzrál, byl vedoucí Manchester City, který je počátkem prosince porazil 2:1. Domácí svou formu naposledy potvrdili také na hřišti Stoke City, kde vyhráli vysoko 3:0, přitom vepředu předvedli opravdu velmi dobrý výkon.
     
    Straky prožívají těžké chvíle a v zákulisí probíhají jednání o prodeji klubu, přitom manažer Rafa Benitez svého majitele nabádá k tomu, aby v lednovém přestupním období kádr řádně posílil. Na hřišti se týmu ze severu Anglie vůbec nedaří. Na výhru totiž hosté čekají od poloviny října, kdy zdolali gólem v nastavení Crystal Palace, od té doby z devíti zápasů hned osmkrát prohráli. Jediný bod si na své konto připsali po remíze s West Bromwichem, a to je posadilo na samotný spodek ligové tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Adrián – Reid, Ogbonna, Cresswell – Zabaleta, Kouyaté, Obiang, Masuaku – A. Ayew, Arnautović – Antonio.
    Náhradníci: Hart – Carroll, D. Sakho, Collins, J. Hernández, Quina, Rice.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo – Atsu, Saivet, Diamé, Ritchie – Gayle, Joselu.
    Náhradníci: Darlow – P. Dummett, Jacob Murphy, Aarons, Ayoze Pérez, Mbemba, Haidara.

    Rozhodčí: Mason – Lennard, Hatzidakis.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    West Ham měl k dispozici svůj první rohový kop, vstoupil do utkání o něco aktivněji. Ale jeden z hráčů de dle mínění sudího Masona dopustil faulu, a tak z celé akce nezbylo nic.
     
    3
    Reid nyní odvrátil míč do zámezí svou hlavou. Následně po autovém vhazování centroval nebezpečně do vápna Diamé, avšak míč dokázal zkrotit v pohodě gólman Adrián.
     
    4
    Zabaleta celkem slušně operoval u pravé lajny, chtěl založit nějakou pohlednější akci, avšak nakonec jeho počínání vyšlo vniveč. Oba týmy se i nadále spíše otrkávají.
     
    6
    West Ham právě vstřelil branku!
    MARKO ARNAUTOVIČ ukázal, že je aktuálně ve velké formě. Přeběhl totiž skoro půl hřiště, doběhl překvapivě snadno za vápno, rychle se zbavil kličkou Clarka a zamířil přesně k tyčce. Povedený start do utkání ze strany United. Bez asistence.
    6. Marko ARNAUTOVIĆ - 1:0
     
    8
    Obiang nyní fauloval Gayla, hosté měli k dispozici standardní situaci, nic z ní ovšem nevytěžili. Zatím se Straky na hřišti spíše hledají.
     
    10
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tohle je určitě slušný start tohoto utkání. Máme totiž na světě další branku. HENRI SAIVET se jal rozehrát přímý volný kop a udělal to parádně. Zakroutil balón přes zeď a poslal ho přesně k tyči. Naskakující Adrián už tuhle střelu nestačil vyrazit. Bez asistence.
    10. Henri SAIVET - 1:1
     
    11
    Tohle byl ze strany obou celků poměrně ostrý start do zápasu. Už jsme měli možnost vidět dvě branky, a to je pochopitelně výtečný zpráva pro nezaujatého diváka.
     
    13
    Na míči jsou nyní více Kladiváři, kteří převážně kombinují ve středu pole. Nakonec se pokusil ze střední vzdálenosti vypálit Antonio, avšak Elliota svým pokusem ohrozit výrazněji nemohl.
     
    15
    Antonio to měl na pravé straně proti přesile poměrně těžké. Nakonec se snažil proklouznout kolem dvou svých obránců, avšak marně. Balón pouze skončil v zámezí.
     
    16
    Byl to nyní Kouyaté, kdo si nepohlídal své postavení, a tak slušnou akci West Hamu zastavil praporek pomezního rozhodčí. Tohle bylo správně rozhodnutí, jednalo se o jasný ofsajd.
     
    17
    Zvonila nyní tyčka za Adriánovou bránou! Newcastle mohl otočit vedení na svou stranu. Gayle dostal do vápna přihrávku od Yedlina a z první zamířil na branku, trefil ovšem z vyložené pozice pouze brankovou konstrukci. Velká škoda pro hosty.
    17. břevno Gayla
     
    18
    Adrián musel předvést svůj první zákrok. S tímhle pokusem ale opravdu neměl výraznější problémy, aby ho zkrotil. Poměrně snadno ho schoval do své náruče.
     
    21
    Arnautovič se nacházel v ofsajdu. I když se zprvu do akce nezapojil, nakonec svého soupeře přece jenom napadal, a tak pomezní rozhodčí Lennard znovu zvedl svůj praporek nahoru.
     
    23
    Kouyaté se nyní srazil ve vzduchu s Joseluem, rozhodčí Mason tak přerušil hru a přizval na hrací plochu lékaře. Především španělský forvard vypadá poměrně otřesně. A měl by za chvilku vběhnout zpátky do hry.
     
    25
    Arnautovič už v minulém utkání ve Stoke City ukázal, jak parádní formu má. Teď na levé straně kouzlil se svým míčem. A nakonec alespoň vybojoval pro svůj tým rohový kop...
     
    26
    ... Antonio si nejvýše naskočil na centr z rohového kopu, ale ze slušné pozice pouze přestřelil. Drží se za obličej. Moc dobře si uvědomuje, že tohle se určitě dalo trefit lépe.
     
    27
    Arnautovič byl faulovaný ve středu pole. A i když je míč docela dost vzdálený od brány Elliotu, pokusí se West Ham tuhle situaci rozehrát jako standardku...
     
    28
    ... centr Cresswella do pokutového území nakonec nijak výrazně nebezpečný nebyl. Newcastle tuhle situaci poměrně snadno přežil.
     
    29
    Kladiváři jsou na míči trošku častěji než jeho soupeř, zatím však výraznější tlak vyvinout nedokážou. Teď velmi slušně vypálil z dálky Masuaku, avšak jeho pokus stačil brankář Elliot vyrazit.
    29. zakončení Masuakua
     
    30
    První půlhodinka utkání je za námi. Tempo hry oproti začátku první půle opravdu značně opadlo. Oba týmy se v posledních minutách opravdu hodně stěží propracovávají do nějakých příležitostí.
     
    31
    Zase si Arnautovič nepohlídal své ofsajdové postavení. Snažil se naběhnout si na slušný pas, avšak neuspěl – protože směrem vzhůru směřoval praporek pomezního rozhodčího.
     
    34
    A další nastřelená branková konstrukce! Znovu stáli při West Hamu všichni svatí. Tentokráte svou levačkou orazítkoval tyčku Ritchie poté, co přebral přihrávku od Gayla.
    34. tyčka Ritchieho
     
    35
    Antonio se nyní snažil zacílit hlavou, avšak minul kýžený a chtěný prostor. Elliot tentokráte mezi třemi tyčemi vůbec zasahovat nemusel.
     
    36
    Utkání není na první pohled vůbec špatné. Ačkoli se nehraje v úplně závratném tempu, dokážou oba týmy vždy slušně zahrozit. Především Newcastle měl už několik slušných možností na to, jak znovu skórovat.
     
    39
    Gayle má dnes docela velkou smůlu v koncovce. Nebo spíš nedokáže seřídit správně svá mířidla. Poté, co dostal přihrávku z pravé strany od unikajícího Ritchieho, vypálil zpoza vápna z první, avšak jeho střela nakonec skončila pouze mimo.
    39. zakončení Gayla
     
    40
    Pět minut plus nastavení, to je čas, který zbývá do konce tohoto poločasu. Zatím výsledek utkání odpovídá dění na hřišti. Byť Straky byly směrem dopředu možná o něco aktivnější, ne zase o tolik.
     
    41
    Antonio nyní vypálil, ovšem jeho pokus byl zablokovaný. Vznikl docela slušný závar v pokutovém území hostů, ovšem bez gólové odezvy v tomto případě.
     
    43
    Tohle nevypadá s Reidem úplně nejlépe. Poté, co se dostal do souboje s Atsuem, upadl na zem. Tohle nevypadá pro důležitý článek obrany West Hamu úplně nejlépe. Alespoň podle jeho výrazu na obličeji.
     
    44
    Reid je ošetřovaný přímo na hřišti. Spíše to vypadá na to, že domácí budou muset vystřídat. Ale těžko říci... Mimo hrací plochu totiž odchází po svých.
     
    45
    Nastaveny budou 2 minuty k prvnímu poločasu.
     
    45+1
    Antonio z levé strany odcentroval do šestnáctky, avšak našel jen rukavice připraveného Elliota. Chtělo to přece jenom lepší provedení od tohoto hráče Kladivářů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Viděli jsme docela zajímavý první poločas, ve kterém oba týmy vstřelily zkraje dvě branky. Pak sice tempo hry docela opadlo, přesto se oba celky snažily útočit. Newcastle dvakrát nastřelil brankovou konstrukci, West Ham na druhou stranu držel více míč na svých kopačkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Masuaku hledal svou přihrávkou zleva své spoluhráče v pokutovém území, ovšem marně. Obrana Newcastlu byla na tuhle situaci velmi dobře připravená a odvrátila.
     
    49
    Diamé si nyní počínal v souboji příliš důrazně, proto jeho akce nemohla pokračovat. Sudí Mason přisoudil přímý volný kop West Hamu. Správně rozhodnutí, to určitě ano.
     
    50
    Arnautovič ukázal, že sebrat mu míč je obrovský problém. Nyní si zaběhl za vápno a technicky se snažil zamířit k tyčce. Jeho pokus minul bránu soupeře opravdu o malý kousek.
    50. zakončení Arnautoviče
     
    51
    Atsu se nyní snažil přeběhnout přes Zabaletu, ten ho ale nepustil. Výtečný zákrok tohoto chlapíka. Patří k hlavním pilířům londýnské sestavy.
     
    52
    Newcastle měl k dispozici rohový kop, zahrál ho Saivet. Jenže na bližší tyčce našel pouze své protihráče. Z téhle akce nakonec zapršet nemohlo.
     
    53
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Straky se ujaly vedení. Výtečně to nyní udělal Atsu, který na levé straně nasadil housle Zabaletovi, následně přihrál do druhé vlny nabíhajícímu si MOHAMEDOVI DIAMÉMU, jenž z vyložené pozice snadno zacílil. Asistence: Christian Atsu.
    53. Mohamed DIAMÉ - 1:2
     
    55
    Nařízená byla penalta pro West Ham! Tohle bylo minimálně hodně sporné rozhodnutí. Protože Antonio, který byl jasně faulován, po souboji s Clarkem upadl někde na hranici pokutového území. Sudí Mason ale po domluvě se svým asistentem ukázal na bílý puntík.
    55. penaltový souboj Clarka s Antoniem
     
    56
    Ayew nedal! Elliot vystihl směr jeho střely a vyrazil. Aby tohle West Ham ve finále hodně nemrzelo.
    56. penalta Ayewa
     
    59
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Andy Carroll.
     
    61
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Straky založily rychlou akci a povedlo se jim svůj náskok navýšit. Joselu pak na bližší tyčku přihrál sbíhajícímu si CHRISTIANOVI ATSUOVI, jenž z blízkosti snadno překonal brankáře Adriána. Asistence: Joselu.
    61. Christian ATSU - 1:3
     
    62
    Určitě není rozhodnuto, ale jestli Newcastle udrží nastolený trend, neměl by mít s udržením svého náskoku nějaké potíže. West Ham přece jenom směrem dopředu docela tápe, byť Arnautovič je v opravdu velké pohodě a patří k nejnebezpečnějším.
     
    64
    West Ham měl k dispozici standardku, ale z ní nakonec nevytěžil nic. Následně vyslal nebezpečný centr do šestnáctky Arnautovič, avšak ten nakonec nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    65
    Arnautovič zase strašil obránce Newcastlu v pokutovém území. Protlačil se k míči, ale nakonec nevystřelil. Na poslední chvíli ho jeden ze soupeřů zastavil.
     
    67
    Máme tu první žlutou kartu tohoto utkání. Atsu (NEW) přišlápl nohu svého soupeře, šel do souboje podrážkou napřed, a Mason musel sáhnout do své kapsičky.
     
    69
    West Ham právě vstřelil branku!
    A máme tady další zápletku. Po rohovém kopu sice Carroll nedokázal překonat brankáře Elliota, jenže ten balón nakonec vyrazil pouze k ANDRÉMU AYEWOVI, jenž už dopravil balón do sítě. Bez asistence.
    69. André AYEW - 2:3
     
    71
    Zabaleta nyní odvrátil míč do zámezí. Newcastle bude mít k dispozici rohový kop, uvidíme za chvilku, jak s ním naloží...
     
    72
    ... Arnautovič ukázal, že je i platným obránce. Centr z rohového čtvrtkruhu nasměroval Saivet na bližší tyčku, tam ovšem našel pouze svého protivníka, jenž hlavou odvrátil do bezpečí.
     
    73
    Carroll se vztekal úplně zbytečně. Svým centrem zleva ho hledal Masuaku, nicméně jeho spoluhráč se k míči nedostal a snažil se dokonce nafilmovat penaltu. Sudí Mason mu na špek neskočil.
     
    74
    Ritchie napřáhl svou levačku a poměrně ostře vypálil. I když se na první pohled zdála být jeho střela nebezpečná, nakonec skončila pouze hodně vedle brány. Brankář Adrián se natahoval zbytečně.
    74. střela Ritchieho
     
    76
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Dwight Gayle, přichází Ayoze Pérez.
     
    77
    Kouyaté (WHU) zastavil svého soupeře nevybíravým soupeřem a inkasoval po právu žlutou kartu.
     
    78
    West Ham má ještě čas, to určitě. V posledních minutách, vlastně od snižující trefy Ayewa, je o dost aktivnějším týmem. A obrana Newcastlu musí být v naprostém střehu.
     
    79
    Obiang to nyní neudělal vůbec zle! Opřel se do míče těsně za vápnem a napálil ho, jak nejsilněji mohl. Jenže jeho pokus nakonec přeletěl břevno.
    79. zakončení Obianga
     
    79
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází André Ayew, přichází Javier Hernández.
     
    81
    Carroll si nyní vyskakoval na centr z levé strany. Jenže na něj svou hlavou nedosáhl. Obrana Newcastlu má docela problém pohlídat tohoto urostlého chlapíka, a Arnautovičovi nemluvě.
     
    82
    Domácí buší do soupeře, co to jde, ale k vyrovnávací trefě zatím žádná akce nevedla. Každopádně Straky se brání ze všech sil. Určitě by chtěly, aby byl dávno konec.
     
    84
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Henri Saivet, přichází Chancel Mbemba.
     
    85
    Joselu si nyní na druhé straně nerozuměl s Ritchiem. Snažil se s ním přihrát nakrátko, nakonec ale míč poslal pouze do autu. Alespoň nějaké cenné vteřinky Newcastle přece jenom ušetřil.
     
    87
    West Ham měl k dispozici standardku, jenže centr směřoval pouze do rukavic připraveného Elliota. Ten si pro balón bez problémů seběhl.
     
    88
    Carroll se ve středu pole snažil prosadit přes svého soupeře, avšak toho nepřetlačil. Zatím je tenhle náhradník ne úplně dobře viditelný. Spíše se pořád hádá s rozhodčím Masonem, než aby se soustředil na fotbal.
     
    89
    Carroll napálil míč ze vzduchu z vápna, trefil ovšem jen jednoho z protihráčů. Čas se londýnskému celku neúprosně krátí.
     
    90
    Sudí Mason nastaví ke druhé půli 4 minutky.
     
    90+1
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Christian Atsu, přichází Jacob Murphy.
     
    90+2
    Adrián svým dlouhým nákopem hledal v šestnáctce soupeře Carrolla, ten byl ovšem velmi dobře hlídaný. West Ham se snaží na protivníka zatlačit, co to jde, ale zatím marně.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
     
    Newcastle zahrál ve druhé půli přece jenom o něco lépe a z Londýna si odváží možná trošku překvapivě všechny body. West Ham zkrátka doplatil na to, že v 56. minutě neproměnil pokutový kop. Po něm se totiž podařilo už jen snížit.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:54:59)

    Patrik Sandev

    Branky: 6. Arnautović, 69. A. Ayew – 10. Saivet, 53. Diamé (Atsu), 61. Atsu (Joselu)

    Karty:   77. Kouyaté (WHU) – 67. Atsu (NEW)

    Neproměněná penalta: 56. A. Ayew (WHU), brankář Elliot zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
    West Ham United: Adrián – Reid, Ogbonna, Cresswell – Zabaleta, Kouyaté, Obiang, Masuaku – A. Ayew (79. J. Hernández), Arnautović – Antonio (59. Carroll).
    Náhradníci: Hart – Carroll, D. Sakho, Collins, J. Hernández, Quina, Rice.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo – Atsu (90+1. Jacob Murphy), Saivet (84. Mbemba), Diamé, Ritchie – Gayle (76. Ayoze Pérez), Joselu.
    Náhradníci: Darlow – P. Dummett, Jacob Murphy, Aarons, Ayoze Pérez, Mbemba, Haidara.

    Rozhodčí: Mason – Lennard, Hatzidakis
    bahis siteleri