Nitra – Trenčín 5:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 8:1 (kon.)
Poprad – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Detva 0:1 (kon.)
konec
HK Nitra
5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Sobota 30.12.2017, 16:00 • Nitra Arena, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry zvládli posledné domáce vystúpenie v Tipsport lige v rámci kalendárneho roka 2017 na výbornú, keď lídra tabuľky z Trenčína zdolali až prekvapivo jednoznačne 5:1. Základ tohto úspechu položili už v závere prvej dvadsaťminútovky, keď v priebehu necelých troch minút strelili tri góly, dva pridali v prostrednej časti hry. Trenčania sa zmohli už len na kontaktný presný zásah. V záverečnej tretine sme žiadny presný zásah nevideli. Dukla tak zaznamenala tretiu prehru z posledných štyroch zápasov a v prípade trojbodového víťazstva Zvolenčanov v Poprade môže dokonca prísť o náskok na čele tipsportligovej tabuľky. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, majte ešte pekný večer! (18:24:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    V úplnom závere stretnutia prišlo ešte k pomerne výraznej výmene názorov medzi Adamom Themárom a Daniilom Fominykhom, ktorú však rozhodcovia vyriešili bez trestov, a tak sa zápas končí.
     
    59:10
    Henrich Ručkay sa snažil bekhendovou prihrávkou naslepo nájsť Karola Csányiho, puk však skončil len na trenčianskych hokejkách.
     
    58:14
    Tak záver dnešného zápasu sa poriadne kúskuje. Ďalšie prerušenie hry prinieslo postavenie mimo hry v podaní trenčianskeho štvrtého útoku.
     
    57:50
    Matej Paulovič sa z ničoho nič dostal k zakončeniu spoza Adama Themára, Tomáš Hiadlovský si situáciu pred dorážajúcim Radoslavom Macíkom postrážil.
     
    56:53
    Jakub Ručkay si vypýtal prihrávku spoza bránky na hranicu bránkoviska, kde ho však do zakončenia po dobrej práci nepustil Matúš Holenda, ktorý tak pomohol Tomášovi Hiadlovskému.
     
    56:24
    Po viacerých nepresnostiach na oboch stranách sa domáci Nitrania vystavili ďalšiemu postaveniu mimo hry. Rozhodcovia museli riešiť aj problémy s kockou v Nitra aréne, ktorá teraz vypovedala poslušnosť, a tak bude do konca stretnutia pri každom prerušení zostávajúci čas hlásiť hlásateľka.
     
    55:39
    Judd Blackwater získal puk od Adama Themára, položil si brankára Hiadlovského, následne sa však sám dostal z ideálnej pozície, a tak nemohol ani zakončiť, ani prihrávať Matejovi Paulovičovi.
     
    54:49
    Vyzerá to tak, že zápas sa bude už dohrávať v pomerne pokojnom tempe. Trenčania však teraz vyrobili ďalšie zakázané uvoľnenie, a tak sa hra presunie pred Tomáša Hiadlovského.
     
    54:20
    Trenčania vybojovali puk v strednom pásme, Tibor Varga ho potiahol po pravej strane, Ján Pardavý však jeho prihrávku vo vzduchu trafiť nedokázal!
     
    53:56
    Judd Blackwater mal teraz aj trochu šťastia, keď síce stratil puk na obrannej modrej čiare, Trenčania sa však následne vystavili do postavenia mimo hry.
     
    53:35
    Po štyroch minútach hráme opäť v plnom počte hráčov na oboch stranách. Dukla svoju absolútne nevydarenú presilovú hru zavŕšila už po jej skončení, keď vyrobila zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    52:45
    Matúš Holenda neprestrčil puk popri mantineli na svojho spoluhráča, čo domáci využili na jeho ďalšie odpálenie. Čas pre vojakov sav tejto dlhej presilovej hre pomaly kráti.
     
    52:00
    Trenčania kombinovali pred Nathanom Lawsonom, strela Branka Radivojeviča bola veľmi nepresná a Nitra znova posiela puk do bezpečnej zóny.
     
    51:20
    Tak Dukle táto presilová hra zatiaľ vôbec nevychádza a po ďalšom vyhodenom puku až za Hiadlovského začína ďalšiu akciu Juraj Cebák.
     
    50:29
    Dobrá práca Jamesona Milama, ktorý vypichol v poslednej chvíli puk Tiborovi Vargovi a následne ho mohol poslať cez všetky čiary. Nitrania sa tak oslobodzujú.
     
    49:38
    Dukla začala presilovú hru veľmi dobre. Najskôr musel Nathan Lawson kryť pokus Petra Frühaufa od moderej čiary a následne bol na bránkovisku aktívny Ondrej Mikula. To sa však nepáčilo rozhodcom, ktorí vykazujú hru do stredného pásma.
     
    49:26
    Trenčania si zahrajú štvorminútovú presilovú hru potom, čo Karol Csányi po strate puku nepríjemne zasiahol do tváre Matúša Holendu, čo sa nezaobišlo bez krvavého zranenia mladého obrancu Dukly.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 17. Krištof (Paulovič, Rais), 19. Kovacs (Milam), 20. Kri (Paulovič, Rais), 24. Ručkay (Csányi), 26. Slovák (Blackwater, Kovacs) – 34. Špankovič (Švec, Gašparovič)


    HK Nitra: Lawson (Laco) – Mezei, Rais, Paulovič, Krištof, Macík – Ordzovenský, Milam, Blackwater, Slovák, Kovacs – Rýgl, Versteeg, Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Mir. Pupák, Mich. Pupák, H. Ručkay, Šille, Fominykh
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Frühauf, Pač, Varga, Pardavý jr., Radivojevič – Cebák, Holenda, Bezúch, Bulík, Sojčík – Bohunický, Ďurkech, Kukuča, Dlouhý, Mikula – Themár, Gašparovič, Švec, Špankovič

    Rozhodčí: Jozef Kubuš, Vladimír Fridirch – Tomáš Gegáň, Roman Výleta
    thejrc.org