Toronto – Ottawa 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 1:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.01.2018, 01:45 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Craig Anderson (OTT) (44 zásahů)
    Tom Pyatt (OTT) (1 + 0)
    Morgan Rielly (TOR) (1 + 0) (04:31:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 16:37)
    Filip Chlapík (OTT) (0 + 1, 2 střely na branku, čas na ledě 5:53)
     
    Střely na branku v zápase

    Toronto Maple Leafs: 47

    Ottawa Senators: 32
     
    Je hotovo. Sledovali jsme dramatickou bitvu až do poslední vteřiny, ale dva body za výhru v základní hrací době nakonec berou Ottawa Senators. Hosté několikrát v zápase vedli, jednou dokonce o dva zásahy. Ale pokaždé o svůj náskok přišli a za stavu 3:3 ve třetí třetině se zdálo, že zápas půjde do prodloužení. Jenže opak byl pravdou. Tři minuty před koncem udeřil z úniku Tom Pyatt a rozhodl o vítězi v základních šedesáti minutách. Na výhře Senators má velký podíl brankář Craig Anderson, ten v zápase pochytal spoustu tutových šancí Toronta. Sledovali jsme pohledný hokej. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě si Toronto Maple Leafs vybírají oddechový čas a na posledních osm vteřin chtějí něco vymyslet.
     
    59:52
    Natřikrát musel Craig Anderson zastavovat puk na brankovišti, hned tři hokejisté v modrém dresu tlačili střelami puk do sítě. Ale ani jeden neuspěl.
     
    59:28
    Další vyhození hostů do středního pásma a Torontu už moc času do poslední sirény nezbývá. Navíc se teď mají domácí borci problém dostat zpátky před Craiga Andersona.
     
    59:06
    Vyhození přes celé kluziště na prázdnou branku Ottawě nevyšlo, puk skončil pouze na zakázaném uvolnění.
     
    58:55
    Maple Leafs nemohli do útočného pásma, dostali se totiž do postavení mimo hru a rozhodčí byli nekompromisní, okamžitě přerušil hru a nařídili nové buly.
     
    58:24
    Matt Duchene vyhodil puk do středního pásma a Senators mohou na led poslat čerstvé síly. Stejně tak bude potřebovat dostřídat Toronto.
     
    58:02
    Tyler Bozak před brankovištěm posílal puk po letě na branku, ale Craig Anderson tentokrát stačil zakročit a přerušit hru.
     
    57:38
    Toronto Maple Leafs už zkoušejí hru bez brankáře, Frederik Andersen je na střídačce.
    56:55 Tom PYATT - 3:4
     
    56:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je to vůbec možné? Toronto ve třetí třetině dvakrát dorovnalo náskok soupeře, ale ani tentokrát to domácím stačit nebude. Zhruba tři minuty před koncem základní hrací doby totiž inkasují počtvrté. Ottawa vytvořila přečíslení, obrana Maple Leafs nepochopitelně chybovala a TOM PYATT usměrnil puk za Andersena poté, co ho do samostatné akce poslal Matt Duchene. Pěkně sehrané od hostů a domácí jsou v problémech. Asistence: Matt Duchene, Zack Smith.
     
    56:28
    Vypadalo to, že se bude po zákroku Komarova na Dumonta vylučovat, ale nakonec se pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    56:04
    James van Riemsdyk nebezpečně tečoval Marnerovu střelu z dálky. Kdyby puk padal ještě kousek doprava, má Anderson velké problémy, aby ho zastavil.
     
    55:25
    Toronto potřebovalo vystřídat, a tak Hainsey počkal s rozehrávkou na vlastní polovině kluziště. Závěr třetí třetiny hodně kazí časté přerušování hry.
     
    55:14
    Opět přerušená hra. Tentokrát proto, že Hyman vytečoval puk někam mezi diváky. Vhazovat by se za pár okamžiků mělo někde ve středním pásmu.
     
    54:49
    Frederik Andersen raději podržel nahození, které na něj přiletělo z dálky. Vhazovat se bude za pár okamžiků před jeho zraky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:18
    Opět už se hraje a ozývají se také tribuny, které by rády viděly další branku. Zatím se ale hodně odehrávají situace ve středním pásmu. Tam teď kličkoval Stone.
     
    54:09
    Senators se dostali do postavení mimo hru, to je prostor pro poslední komerční pauzu v tomto zápase.
     
    53:52
    Nyní už má hostující gólman puk v rukavici a bude se znovu vhazovat před jeho zraky.
     
    53:35
    Gardiner nabral puk na modré čáře na hokejku a snažil se všechny překvapit nahozením. Minimálně Craig Anderson ho ale čekal, protože kotouč vyrazil.
     
    53:05
    Je velmi pravděpodobné, že příští branka rozhodne o vítězi utkání. Což se projevuje také při hře na ledě. Najednou jsou obě strany daleko opatrnější.
    52:28 Morgan RIELLY - 3:3
     
    52:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Podruhé ve třetí třetině se fanoušci Toronta mohou radovat z vyrovnání. Vše začalo, když Hainsey zavezl puk do útočného pásma a podržel jej na holi. Postupně jej dostal až na Williama Nylandera, který posunul na modrou čáru. Tam stál připravený obránce MORGAN RIELLY, který neváhal, vyslal pumelici na branku Senators a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Puk během střely nikdo netečoval. Je tedy opět vyrovnáno, uvidíme i prodloužení? Asistence: William Nylander, Ron Hainsey.
     
    51:58
    Marleau a Komarov dobře kombinovali už od středního pásma. Když se ale chtěli protlačit do zakončení, ani jeden z nich neuspěl.
     
    51:15
    Mitchell Marner uháněl za kotoučem dopředu, avšak jako první u něj byl obránce Senátorů. Sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení a Maple Leafs rychle ubíhá čas.
     
    50:48
    Takovýhle styl hry bude nyní Ottawě stačit. Hosté se zbytečně nikam neženou a hlavně si hlídají střední pásmo. Což předvedl nyní Erik Karlsson.
     
    50:24
    Ottawa se ale nechce stáhnout jen k vlastní kleci a snaží se hrát i vepředu. Jako třeba nyní Ceci, který těsně přestřelil.
     
    49:41
    Leo Komarov prověřil pozornost soupeřova brankáře střelou z levého kruhu. Tento pokus ale úplně minul branku, trefil jen zadní mantinel a tím domácí akce skončila.
     
    48:52
    Riellyho pecka rozezvučela zadní mantinel, pak se ale kotouč odrazil příhodně na ottawské hokejky. Senators ale mají nadále problém s přesnější rozehrávkou.
     
    48:31
    Teď navíc hostům nezbylo nic jiného, než se osvobodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:14
    Senators si dávají daleko větší pozor na vlastní polovině kluziště a jsou pozornější v obraně. I tak mají ale problém s aktivní ofenzivou Toronta.
     
    48:00
    Zach Hyman se dostal do postavení mimo hru, nemohl pokračovat do útočného pásma.
     
    47:35
    Střelu Phaneufa z úhlu stačil Andersen vyrazit betonem před sebe, žádná další dorážka od Senators nepřišla, takže domácí měli klid na rozehrávku.
     
    47:05
    Craig Anderson vyjel za branku a musel rychle rozehrávat, protože se na něj řítila dvojice hráčů Mapel Leafs. Nakonec to ale gólman hostů zvládl s bravurou.
     
    46:35
    Patrick Marleau měl na hokejce vyrovnání, opět předvedl, že je dnes aktivní. Mezi kruhy ale o puk přišel ještě předtím, než stihl zakončit.
     
    46:17
    Tyler Bozak vypálil a Anderson má puk v lapačce. Pokračovat se bude až po komerční přestávce.
     
    45:58
    Marleau před brankovištěm zkoušel dorážet, avšak obrana Senators jej zavčas odstavila od kotouče a zajistila klid pro svého maskovaného muže.
     
    45:20
    Alex Burrows se napřáhl a vypálil od modré čáry, ale místo aby trefil branku, orazítkoval pouze zadní mantinel. Sledujeme docela dlouhou pasáž bez přerušení.
     
    44:48
    Dobrá práce také od Ceciho na druhé straně, který zabránil průchodu dvou rozjetých útočníků v modrém dresu.
     
    44:20
    Matt Duchene to zkoušel odvážně po levém mantinelu, ale tam si na něj beci Maple Leafs zkušeně počíhali. Domácí hned zkoušejí odpovědět protiakcí.
     
    43:50
    Už se hra zase uklidnila a týmy si ve středním pásmu dávají pozor, aby kolem nikdo neprojel s pukem ze soupeřů.
    42:15 Gabriel DUMONT - 2:3
     
    42:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže Maple Leafs si vyrovnaného stavu moc dlouho neužili. Ani teď to od Senators nebyla nijak výjimečně sehraná akce, přesto se prosazují a znovu vedou. GABRIEL DUMONT vystřelil z docela nevýhodné pozice a trefil zadní mantinel. Pak se ale kotouč odrazil zpátky před brankoviště, odkud jej Dumont nečekaně uklidil za záda Frederika Andersena. Torontský gólman vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí a dnes potřetí inkasuje. Asistence: Filip Chlapík, Alexandre Burrows.
    40:54 James van Riemsdyk - 2:2
     
    40:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho to netrvalo a domácí vyrovnávají skóre na kostce v Air Canada Centre. Skvělou práci u levého mantinelu odvedl Marner, který se v těžkém souboji nevzdal a získal puk zpátky pro Maple Leafs. Bozak následně nahodil před brankoviště, kde byl připravený JAMES VAN RIEMSDYK. Ten sice docela komplikovaně, ale nakonec úspěšně poslal kotouč po ledě do branky. Andersonovi nezbylo nic jiného, než věšet hlavu. Výsledek je tedy opět plně otevřen. Asistence: Tyler Bozak, Mitchell Marner.
     
    40:29
    Senators zbytečně uspěchali rozehrávku a jejich dlouhé nahození končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    40:09
    Toronto vyhrálo vhazování ve středovém kruhu a Rielly nahodil puk dopředu. Tam ale nečekal nikdo v modrém dresu, jen obránci Ottawy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za pár okamžiků odstartuje třetí třetina utkání. Dočká se Toronto vyrovnání, nebo už si Ottawa náskok pohlídá?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Toronto Maple Leafs: 32

    Ottawa Senators: 24
     
    Ve druhé části jsme viděli dohromady dvě branky. Nejdříve na 2:0 pro Ottawu zvýšil Mike Hoffman a vypadalo to, že si hosté do kabiny ponesou náskok o dva zásahy. Jenže chvilku před druhou sirénou snížil na 1:2 obránce Toronta Andreas Borgman. A to znamená, že nás ve třetí dvacetiminutovce čeká zajímavé drama.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Matthews po vyhraném vhazování hledal Nylandera, jenž si sjížděl před branku. Tentokrát ale ottawská defenziva dobře zapracovala a pomohla svému brankáři.
     
    39:02
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Anderson si musel připsat další dva zákroky, Toronto by očividně ještě před sirénou rádo vyrovnalo.
    38:10 Andreas BORGMAN - 1:2
     
    38:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor. Na konci druhé třetiny se domácí přeci jen dočkali a snižují na rozdíl jediného zásahu. Nejdříve Maple Leafs ubránili velmi dobře oslabení, načež se okamžitě vydali bojovat do útočného pásma. A snaha jim tentokrát přinesla ovoce. Obránce ANDREAS BORGMAN vypálil od modré čáry, kotouč tečoval hokejkou někdo z hostů a následně už kus černé gumy rozvlnil ottawskou síťku. Máme tedy zaděláno na drama v další části zápasu. Asistence: Tyler Bozak, Leo Komarov.
     
    37:27
    Dion Phaneuf tečoval kotouč těsně před zraky Frederika Andersena a domácí brankář měl co dělat, aby situaci zachránil. Nakonec to však zvládl a přerušil hru.
     
    37:10
    Javorové listy opět vyhazují přes všechny čáry a polovina z trestu Komarova už je minulostí.
     
    36:41
    Erik Karlsson na nic nečekal, zpracoval si puk na hokejce a vystřelil z pravého kruhu. Jenže obránce Sens nemířil přesně, přestřelil o pořádný kus horní tyčku.
     
    36:06
    Maple Leafs začínají početní výhodu nejlépe, jak mohou. Tedy vyhozením přes všechny čáry.
     
    35:57
    Také Ottawa si vyzkouší přesilovku, i když až na konci druhé třetiny. Menší trest dostane útočník Toronta Leo Komarov, kterého rozhodčí posílají za katr za držení.
     
    35:15
    Hra je v posledních pěti minutách druhé třetiny o něco klidnější. Matthews se snažil uvolnit na modré čáře, ale nakonec k tomu nedostal prostor.
     
    34:41
    Chabot byl sražen Komarovem za brankou, následně rozhodčí přerušují hru. Uvidíme v této části ještě jednu komerční přestávku, pak budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    34:15
    Ottawa Senators jsou v plném počtu a zatím tedy ubránili všechny tři oslabení. Přitom svého soupeře ani nepustili do žádných tutových šancí.
     
    33:46
    Už jen poslední vteřiny z další přesilové hry Toronta. A také v tomto případě se zdá, že skončí nevyužit. Anderson navíc opět přerušuje hru.
     
    33:20
    Kadri si hledal místo na brankovišti a van Riemsdyk střílel. Je to ale Craig Anderson, kdo má opět kotouč pod kontrolou a přerušuje hru.
     
    32:50
    Marleau zkusil nahodit puk stříleně na branku, ale nikdo jeho pokus netečoval ani nedorazil. Takže Senators následně neměli puk znovu v pohodě vyhodit.
     
    32:18
    Hned na úvod oslabení se Ottawa osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Stejně jako v předchozích přesilovkách mají domácí problém udržet útočné pásmo.
     
    32:00
    Opět tedy šance pro Maple Leafs něco udělat s výsledkem. Pyatt dostává od rozhodčích dvě minuty za hákování a Senators tak budou hrát znovu ve čtyřech.
     
    31:55
    Bude se potřetí v zápase vylučovat a potřetí na straně Ottawy.
     
    31:10
    Neskutečné, co dnes Toronto nedokáže proměnit. Opět na brankovišti Ottawy dorážela trojice hráčů Leafs, ale ani jeden nepřekonal beton hostujícího gólmana.
     
    30:38
    Bozak se natahoval mezi kruhy po nahrávce, ale kotouč mu těsně přeskočil hokejku. Jinak by ale zůstal úplně sám proti Craigu Andersonovi.
     
    30:09
    Senator se poslední dobou nedaří rozehrávka, tady je další důkaz. Opětovné zakázané uvolnění mužstva hrajícího v bílých dresech.
     
    29:40
    Čárový rozhodčí dostal od Kadriho nechtěný zásah hokejkou do obličeje. Vypadá to ale, že arbitr bude v pořádku, takže se bude moci pokračovat ve vhazování.
     
    29:27
    Zakázané uvolnění Ottawy, hra se vrátí před její zařízení.
     
    29:10
    Stále se ještě hraje bez přerušení, to by mohlo přinést nějaké další šance na jedné či druhé straně. Teď každopádně u kotouče Ottawa.
     
    28:37
    Hosté už sice hrají v plném počtu, ale i tak je kolem jejich klece nebezpečno. Na poslední chvíli Anderson vyrážel dorážku van Riemsdyka. Tady už Torontu chybě jen kousíček.
     
    28:07
    Už jen poslední vteřiny ze Ceciho vyloučení. Senators si zatím dnes v oslabení počínají velmi dobře.
     
    27:39
    Auston Matthews si hledal na levé straně místečko pro střelu, jenže nakonec musel ještě nahrávat, protože hosté dobře pokryli volný prostor.
     
    27:12
    Tentokrát už se Ottawa dokázala osvobodit vyhozením přes všechny čáry a aspoň částečně stihne poslat do hry čerstvé síly.
     
    26:28
    Domácí přesilovka začala hodně zajímavě. Rielly nahodil puk od modré čáry na branku a trefil tyčku zařízení. Air Canada Centre to jenom zahučelo.
     
    26:14
    Toronto Maple Leafs si dnes zahrají druhou přesilovou hru. Cody Ceci držel Hymana a musí jít za tento prohřešek pykat na dvě minuty. Využije toho Toronto?
     
    25:58
    Mike Hoffman by rád přidal i druhou branku v zápase, ale mezi kruhy mu soupeři nedali prostor na lepší zakončení.
     
    25:35
    Craig Anderson už se na to nemohl dívat a raději přerušil hru, protože opět hrozilo, že přijde nečekaná a hlavně nebezpečná dorážka.
     
    25:08
    Po delší době domácí v útočném pásmu a hned jsou z toho komplikace pro Andersona. Rielly nahazoval puk na branku a někdo jej ještě stačil tečovat. Těsně vedle klece.
     
    24:39
    Ottawa Senators jsou v postavení mimo hru, nemohli pokračovat do útočného pásma.
     
    24:17
    Filip Chlapík se pokusil překvapit Andersena, jenže dánský gólman ve službách Maple Leafs opět předvedl povedený rozklek.
     
    23:58
    Ceci nahodil touš po mantinelu na levou stranu, kde čekali jeho spoluhráči. Tentokrát ale byla obrana Toronta důraznější a nedovolila Senators zakončit.
     
    23:35
    Zakončoval také obránce Claesson, potom už dal Andersen betony zavčas k sobě a přerušil hru. Teď má každopádně torontský brankář hodně práce a má se co ohánět.
     
    23:00
    Ottawu druhá branka očividně nakopla a najednou jsou to hosté, kdo začíná více kousat. Smith i Pageau si připsali střelu na branku po ledě.
     
    22:46
    Další práce pro Andersena, který jen tak tak puk udržel před brankovou čarou. Rozhodčí pak přerušili hru, což bylo jediné štěstí pro Toronto, protože jejich gólman si nebyl úplně jistý.
    21:52 Mike HOFFMAN - 0:2
     
    21:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Stále se opakuje stejný obrázek, který jsme viděli už v první třetině. Toronto sice tlačí svého soupeře a má v útočném pásmu více ze hry. Není mu to ale nic platné, protože branky dávají Senators. Útočné protiakce dokázal využít forvard Ottawy MIKE HOFFMAN, jemuž puk na hokejku před brankoviště ukázkově přistrčil Matt Duchene. Hoffman už pak zasouval do mezírky mezi Andersenovy betony, tady neměl domácí brankář moc šancí. Jsou tady ještě větší komplikace pro Maple Leafs. Asistence: Matt Duchene.
     
    21:15
    Zatím se ve druhé periodě stále hraje bez přerušení, čehož se snaží využít hlavně aktivní Toronto. Harpur musel blokovat střelecký pokus Nylandera za levým kruhem.
     
    20:36
    Kadri a Komarov se snažili vykombinovat zajímavou situaci, nakonec to ale byl Hainsey, kdo od modré čáry zakončoval. Kotouč pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    20:10
    Také na začátku druhé třetiny byli lepší na vhazování domácí hráči. Jejich první útok pak zavezl kotouč dopředu, zakončit ale nedokázal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje druhá část zápasu. Dočkáme se v ní více než jedné branky?
     
    Střely na branku po první třetině

    Toronto Maple Leafs: 16

    Ottawa Senators: 12
     
    Máme za sebou první třetinu utkání, která nabídla spoustu šancí na obou stranách. Mnohem lépe začalo Toronto, které však ani z jedné příležitosti neudeřilo, všechny puky zastavil brankář Anderson. A tak nečekaně udeřila Ottawa, když se prosadil Thomas Chabot. Uvidíme, co týmy chystají do další dvacetiminutovky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Pageau měl místo u levého mantinelu, ale nakonec ho ještě před zakončením dokázala domácí obrana odstavit od puku.
     
    19:04
    Začala poslední minuta první třetiny, Maple Leafs ještě stále zůstávají na kotouči v útočném pásmu.
     
    18:51
    A šance také na druhé straně barikády, v samostatném úniku neuspěl James van Riemsdyk. Domácí forvard trefil jen připravenou Andersonovu lapačku.
     
    18:28
    Jenže na druhé straně mezi kruhy osamocený Mike Hoffman, jenž zkoušel překonat Andersena mezi betony. Dánský gólman na poslední chvíli stačil utěsnit mezírky.
     
    18:15
    Znovu to je Craig Anderson, kdo raději podrží puk v rukavici a nebude riskovat rozehrávku. Kolem jeho klece je poslední dobou až moc živo, takže se není čemu divit.
     
    17:46
    Za svou brankou si s pukem zahrál domácí brankář Frederik Andersen. Musel ale spěchat, protože měl za sebou dotírají hokejisty soupeře.
     
    17:10
    Nazem Kadri neviděl nikoho najetého dopředu, tak ještě raději puk vrátil zpátky na obránce. Potom už se otevřel cestička pro rozjetého Marleaua, proti němu opět zasáhl Anderson.
     
    16:29
    Opět rychlý domácí přechod do útočného pásma. Filip Chlapák se potom dostal k odraženému kotouči a snažil se založit akci Senators, jenže zatím marně.
     
    15:55
    Maple Leafs už jsou zase aktivnějším týmem na ledě, a je to znát. Nejdříve Matthews tečoval nebezpečně před brankovištěm, po něm to z úhlu zkoušel také Carrick.
     
    15:16
    Gardinerovo nahození pod vyhraném vhazování trefilo pouze ochrannou síť, bude se opakovat buly na stejném místě jako před malým okamžikem.
     
    15:12
    Teď už Marleau zakončil zápěstím, Anderson jeho pokus chytil do rukavice. Ještě jedna komerční pauza v této dvacetiminutovce.
     
    14:40
    Komarov a jeho spolupráce s Patrickem Marleauem ve středním pásmu. Tahle trojice nakonec získala útočné pásmo pro domácí družinu, ale moc dlouho jej neudržela.
     
    14:15
    Zakázané uvolnění Toronto Maple Leafs, ještě předtím se v solidní šanci před brankovištěm ocitl zápěstím zakončující Pyatt.
     
    14:01
    Také Carrick to zkusil jen nahozením po mantinelu, protože proti sobě měl dvojici bránících hokejistů soupeře.
     
    13:26
    Hra se po vstřelené brance trochu uklidnila a oba celky si dávají více pozor na zadní vrátka. Matthews přebíral na modré čáře puk od Hymana, ale po pravém mantinelu neprošel.
     
    12:50
    Roman Polák se snaží odčinit nechtěnou chybu a zkusil vypálit na Andersona. Sice gólmanovi Senators stínila dvojice hráčů, i tak si ale našel místečko, aby zakončení viděl.
     
    12:41
    Je tu komerční pauza, za pár okamžiků ale pokračujeme.
    11:26 Thomas CHABOT - 0:1
     
    11:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Když nedáš, tak sám dostaneš. Takové je známé sportovní, i když nepsané pravidlo. A to se právě uplatnilo na torontském kluzišti. Maple Leafs sice měli šance skórovat během přesilové hry, také předtím si vytvořili solidní možnosti. Jenže jsou to z první velké šance Senators, kdo se na druhé straně prosazuje. THOMAS CHABOT nahodil z levé strany nenápadně kotouč na branku, trefil brusle českého beka Romana Poláka. Od něj se touš odrazil za záda Frederika Andersena a hosté mohli zvedat ruce nad hlavu. Tak uvidíme, jak Leafs zareagují. Asistence: Ryan Dzingel.
     
    11:00
    Senators jsou v plném počtu a první početní nevýhodu duelu tedy zvládli. Je ale pravda, že se dvakrát Craiga Anderson docela zapotil, aby udržel klid.
     
    10:25
    William Nylander pokazil nahrávku zadovkou naslepo a málem z toho bylo přečíslení Ottawy v oslabení. Obrana Toronta ještě stihla situaci na poslední chvíli dobruslit.
     
    09:36
    Už se hosté osvobozují vyhozením přes všechny čáry a poprvé v tomto oslabení budou moci vystřídat. Je to pro ně popravdě docela úleva.
     
    09:04
    Hodně dobrá Bozakova střela z levého kruhu, kterou ještě před Andersonem dorážela dvojice hokejistů Leafs. Ani jeden ovšem nestačil dotlačit touš do sítě.
     
    08:40
    Zároveň se bude poprvé v tomto zápase vylučovat. Útočník Ottawy Matt Duchene dostane dvě minuty za zdržování hry, protože vyhodil puk do hlediště bez doteku mantinelu. První větší šance pro Maple Leafs.
     
    08:30
    Matt Duchene využil momentu překvapení na levé straně a vypálil na Andersena. Ten se ale zdá být v první třetině připravený, opět dal zavčas betony k sobě.
     
    08:10
    Auston Matthews chtěl až moc do útočného pásma, avšak na pravé straně mu dříve přejel spoluhráč. Jasné postavení mimo hru.
     
    07:44
    Claesson je také tím, kdo následně zakončoval na druhé straně od modré čáry. Jenže nemířil moc přesně, navíc Andersenovi nikdo pořádně nestínil ve výhledu.
     
    07:16
    James van Riemsdyk si sjížděl mezi kruhy na přihrávku od obránce. Chyběl mu jen kousíček, aby kotouč trefil přesně a zakončoval z první. Nakonec ale situaci vyřešil Claesson.
     
    06:55
    Přerušená hra a máme tu první komerční přestávku. Po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:50
    Maple Leafs podrží puk za svou klecí, což je příležitost pro obě strany barikády, aby poslaly na led čerstvé síly.
     
    06:24
    Hoffman také neviděl vepředu nikoho volného, takže mu nezbylo, než nahodit po mantinelu. Tentokrát ale s tečí, takže se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    05:55
    Frederik Andersen přizvedl do ochranné sítě nahození Erika Karlssona, kapitán hostů a švédský obránce neměl už na koho posunout kotouč, tak prostě zkusil vypálit.
     
    05:28
    Hra se oproti prvním dvěma minutám uklidnila, Toronto už nemá takový tlak před Andersonem. Naopak se hodně kotouče nacházejí ve středním pásmu.
     
    04:58
    Ne ne, rozehrávka Ottawy zatím není vůbec dobrá a tady je další důkaz. Tým z hlavního kanadského města opět vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    04:15
    Dion Phaneuf neměl ze středního pásma komu nahrávat dopředu, tak jen stříleným pokusem o zadní mantinel posunul puk dál a očekával, co se bude dít dál.
     
    03:44
    Hosté jsou důrazní za branko soupeře, aby tam co nejdříve získali kotouč. Ale ne dostatečně, Harpur nakonec v klíčovém souboj neuspěl a mohli hrát Leafs.
     
    03:15
    Hodně se poslední dobou přerušuje. Tentokrát proto, že kotouč skončil sražený na domácí střídačce. Následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    03:05
    První větší práce pro Frederika Andersena, ochránce domácího zařízení raději chytí puk do lapačky a přeruší hru.
     
    02:49
    Dzingel zavezl touš do útočného pásma Ottawa, bez většího otálení střílel. Nebyl to špatný pokus, nikdo ale nečekal v bílém dresu na dorážku.
     
    02:27
    Dnes už podruhé v šanci Auston Matthews. Nadvakrát se dostal ke kotouči před brankovištěm, kam dostal od spoluhráče nahrávku zpoza zařízení. Moc mu nechybělo, aby přehodil pravý beton Andersona.
     
    02:06
    Hyman našel volného Nylandera mezi kruhy a mladík Toronta pálil bez přípravy. Opět měl Anderson práci, navíc docela špatně viděl a měl s kotoučem problém.
     
    01:51
    Poprvé přerušená hra, hosté vyhazují na zakázané uvolnění a bude se vhazovat před jejich gólmanem.
     
    01:33
    V přečíslení to na druhou stranu hrací plochy zkoušeli také hráči Senators, konkrétně Matt Duchene. Ten však nestihl najíst svého spoluhráče na levé straně.
     
    01:09
    Auston Matthews minul klec ve vyložené pozici, hned na startu úvodního dějství tu mohla být zajímavá situace pro domácí celek.
     
    00:36
    Craig Anderson musel dávat pozor, protože se je od pravého mantinelu snažil do zakončení vytočit Komarov. Když ale chtěl pálit, někdo mu pokus znemožnil.
     
    00:07
    Patrick Marleau vyhrál úvodní vhazování zápasu pro Maple Leafs a domácí se hned vydali zkusit štěstí dopředu. První střela jim ale nevyšla podle představ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si pouze poslechneme kanadskou hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, C. Carrick, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, F. Gauthier, Co. Brown.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Harpur, Claesson – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Duchene, White – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Dumont, Chlapík, Burrows.

    Rozhodčí: St. Pierre, McCauley – Nowak, Rody.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat utkání dvou týmu Atlantické divize a zároveň zápas kanadských klubů. Toronto Maple Leafs doma vyzvou Ottawa Senators.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (TOR) (2 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už se spolu jednou v této sezóny potkaly, a to na konci října. Ottawa Senators doma přivítali Toronto Maple Leafs a porazili je 6:3.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Dlouhé roky byli fanoušci v Torontu utrápení, na zápasy chodili s vědomím, že jejich tým nejspíš prohraje. Tyhle časy jsou dost možná pryč. Maple Leafs na posledních draftech pobrali spoustu zajímavých akvizic, ty se jim velmi brzy začínají vyplácet. Což se projevuje na výsledcích mančaftu. Javorovým listům náleží třetí stupínek Atlantické divize, s dostatečným odstupem před čtvrtými Detroit Red Wings. Toronto je navíc v těsném kontaktu s druhým Bostonem, takže si modrobílí brzy mohou v průběžném postavení polepšit. Co je zajímavé, Maple Leafs musel ve všech předchozích třech zápasech do prodloužení, dvakrát dokonce i samostatných nájezdů. Přičemž dvakrát slavili výhru. Shodně 3:2 po nájezdech předčili San Jose Sharks a Vancouver Canucks, v nastavené pětiminutovce padli s Columbusem. Toronto nerado vzpomíná jen na první lednový zápas, kdy doma nedalo ani jednu branku Tampě Bay (0:2)

    Statistiky Maple Leafs táhne mladík Auston Matthews (19 + 14), zároveň nejlepší snajpr organizace. Následuje ho podobně produktivní William Nylander (9 + 22), Mitchell Marner (5 + 25) nebo Morgan Rielly (4 + 26). Mezi třemi tyčemi dostává pravidelně přednost jednička Frederik Andersen (36 odchytaných zápasů).
     
    OTTAWA SENATORS

    Ono to půjde, ne že ne! Řekli si asi v posledních dnech a hodinách v Ottawě. Ještě nedávno Senators zapisovali do výsledkové listiny jednu porážku za druhou, od počátku nového kalendářního roku se jim ale docela daří. Nejprve sice padli na ledě Detroit Red Wings 1:2 po prodloužení. Pak ale na domácím ledě dvakrát po sobě nasázeli některému ze soupeřů šest branek. San Jose Sharks si z kanadského hlavního města odváželi neúspěch 5:6 po prodloužení, stejně tak v Ottawě padla dlouho suverénní Tampa Bay. Ta schytala nadílku 6:3. Ani tak si ale Senátoři nemohou příliš pískat radostí. V tabulce Atlantické divize jim patří až předposlední příčka, přestože mají dostatečný náskok na Buffalo Sabres. Pokud chtějí Ottawští ještě pomýšlet na vyřazovací boje, budou muset pořádně zabrat, protože konkurenti před nimi by si také na jaře rádi zahráli o Stanley Cup.

    Kanadské bodování Ottawy vede útočník Mark Stone (17 + 23), který je také nejlepším střelcem svého týmu. Dobře si vedou i obránce Erik Karlsson (3 + 27), Mike Hoffman (10 + 18) nebo Derick Brassard (11 + 16). Většinu utkání odchytal zkušený brankář Craig Anderson (30 duelů).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Borgman (Bozak, Komarov), 41. J. van Riemsdyk (Bozak, Marner), 53. Rielly (W. Nylander, Hainsey) – 12. Chabot (Dzingel), 22. Hoffman (Duchene), 43. Dumont (Chlapík, Burrows), 57. Pyatt (Duchene, Z. Smith)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, C. Carrick, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, F. Gauthier, Co. Brown.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Harpur, Claesson – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Duchene, White – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Dumont, Chlapík, Burrows.

    Rozhodčí: St. Pierre, McCauley – Nowak, Rody

    Diváci: 19 117
    bahis siteleri