Toronto – Ottawa 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 1:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.01.2018, 01:45 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Natřikrát musel Craig Anderson zastavovat puk na brankovišti, hned tři hokejisté v modrém dresu tlačili střelami puk do sítě. Ale ani jeden neuspěl.
     
    57:38
    Toronto Maple Leafs už zkoušejí hru bez brankáře, Frederik Andersen je na střídačce.
    56:55 Tom PYATT - 3:4
     
    56:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je to vůbec možné? Toronto ve třetí třetině dvakrát dorovnalo náskok soupeře, ale ani tentokrát to domácím stačit nebude. Zhruba tři minuty před koncem základní hrací doby totiž inkasují počtvrté. Ottawa vytvořila přečíslení, obrana Maple Leafs nepochopitelně chybovala a TOM PYATT usměrnil puk za Andersena poté, co ho do samostatné akce poslal Matt Duchene. Pěkně sehrané od hostů a domácí jsou v problémech. Asistence: Matt Duchene, Zack Smith.
    52:28 Morgan RIELLY - 3:3
     
    52:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Podruhé ve třetí třetině se fanoušci Toronta mohou radovat z vyrovnání. Vše začalo, když Hainsey zavezl puk do útočného pásma a podržel jej na holi. Postupně jej dostal až na Williama Nylandera, který posunul na modrou čáru. Tam stál připravený obránce MORGAN RIELLY, který neváhal, vyslal pumelici na branku Senators a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Puk během střely nikdo netečoval. Je tedy opět vyrovnáno, uvidíme i prodloužení? Asistence: William Nylander, Ron Hainsey.
    42:15 Gabriel DUMONT - 2:3
     
    42:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže Maple Leafs si vyrovnaného stavu moc dlouho neužili. Ani teď to od Senators nebyla nijak výjimečně sehraná akce, přesto se prosazují a znovu vedou. GABRIEL DUMONT vystřelil z docela nevýhodné pozice a trefil zadní mantinel. Pak se ale kotouč odrazil zpátky před brankoviště, odkud jej Dumont nečekaně uklidil za záda Frederika Andersena. Torontský gólman vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí a dnes potřetí inkasuje. Asistence: Filip Chlapík, Alexandre Burrows.
    40:54 James van Riemsdyk - 2:2
     
    40:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho to netrvalo a domácí vyrovnávají skóre na kostce v Air Canada Centre. Skvělou práci u levého mantinelu odvedl Marner, který se v těžkém souboji nevzdal a získal puk zpátky pro Maple Leafs. Bozak následně nahodil před brankoviště, kde byl připravený JAMES VAN RIEMSDYK. Ten sice docela komplikovaně, ale nakonec úspěšně poslal kotouč po ledě do branky. Andersonovi nezbylo nic jiného, než věšet hlavu. Výsledek je tedy opět plně otevřen. Asistence: Tyler Bozak, Mitchell Marner.
    38:10 Andreas BORGMAN - 1:2
     
    38:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor. Na konci druhé třetiny se domácí přeci jen dočkali a snižují na rozdíl jediného zásahu. Nejdříve Maple Leafs ubránili velmi dobře oslabení, načež se okamžitě vydali bojovat do útočného pásma. A snaha jim tentokrát přinesla ovoce. Obránce ANDREAS BORGMAN vypálil od modré čáry, kotouč tečoval hokejkou někdo z hostů a následně už kus černé gumy rozvlnil ottawskou síťku. Máme tedy zaděláno na drama v další části zápasu. Asistence: Tyler Bozak, Leo Komarov.
     
    35:57
    Také Ottawa si vyzkouší přesilovku, i když až na konci druhé třetiny. Menší trest dostane útočník Toronta Leo Komarov, kterého rozhodčí posílají za katr za držení.
     
    32:00
    Opět tedy šance pro Maple Leafs něco udělat s výsledkem. Pyatt dostává od rozhodčích dvě minuty za hákování a Senators tak budou hrát znovu ve čtyřech.
     
    28:37
    Hosté už sice hrají v plném počtu, ale i tak je kolem jejich klece nebezpečno. Na poslední chvíli Anderson vyrážel dorážku van Riemsdyka. Tady už Torontu chybě jen kousíček.
     
    26:28
    Domácí přesilovka začala hodně zajímavě. Rielly nahodil puk od modré čáry na branku a trefil tyčku zařízení. Air Canada Centre to jenom zahučelo.
     
    26:14
    Toronto Maple Leafs si dnes zahrají druhou přesilovou hru. Cody Ceci držel Hymana a musí jít za tento prohřešek pykat na dvě minuty. Využije toho Toronto?
    21:52 Mike HOFFMAN - 0:2
     
    21:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Stále se opakuje stejný obrázek, který jsme viděli už v první třetině. Toronto sice tlačí svého soupeře a má v útočném pásmu více ze hry. Není mu to ale nic platné, protože branky dávají Senators. Útočné protiakce dokázal využít forvard Ottawy MIKE HOFFMAN, jemuž puk na hokejku před brankoviště ukázkově přistrčil Matt Duchene. Hoffman už pak zasouval do mezírky mezi Andersenovy betony, tady neměl domácí brankář moc šancí. Jsou tady ještě větší komplikace pro Maple Leafs. Asistence: Matt Duchene.
     
    18:51
    A šance také na druhé straně barikády, v samostatném úniku neuspěl James van Riemsdyk. Domácí forvard trefil jen připravenou Andersonovu lapačku.
     
    18:28
    Jenže na druhé straně mezi kruhy osamocený Mike Hoffman, jenž zkoušel překonat Andersena mezi betony. Dánský gólman na poslední chvíli stačil utěsnit mezírky.
    11:26 Thomas CHABOT - 0:1
     
    11:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Když nedáš, tak sám dostaneš. Takové je známé sportovní, i když nepsané pravidlo. A to se právě uplatnilo na torontském kluzišti. Maple Leafs sice měli šance skórovat během přesilové hry, také předtím si vytvořili solidní možnosti. Jenže jsou to z první velké šance Senators, kdo se na druhé straně prosazuje. THOMAS CHABOT nahodil z levé strany nenápadně kotouč na branku, trefil brusle českého beka Romana Poláka. Od něj se touš odrazil za záda Frederika Andersena a hosté mohli zvedat ruce nad hlavu. Tak uvidíme, jak Leafs zareagují. Asistence: Ryan Dzingel.
     
    09:04
    Hodně dobrá Bozakova střela z levého kruhu, kterou ještě před Andersonem dorážela dvojice hokejistů Leafs. Ani jeden ovšem nestačil dotlačit touš do sítě.
     
    08:40
    Zároveň se bude poprvé v tomto zápase vylučovat. Útočník Ottawy Matt Duchene dostane dvě minuty za zdržování hry, protože vyhodil puk do hlediště bez doteku mantinelu. První větší šance pro Maple Leafs.
     
    02:27
    Dnes už podruhé v šanci Auston Matthews. Nadvakrát se dostal ke kotouči před brankovištěm, kam dostal od spoluhráče nahrávku zpoza zařízení. Moc mu nechybělo, aby přehodil pravý beton Andersona.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Borgman (Bozak, Komarov), 41. J. van Riemsdyk (Bozak, Marner), 53. Rielly (W. Nylander, Hainsey) – 12. Chabot (Dzingel), 22. Hoffman (Duchene), 43. Dumont (Chlapík, Burrows), 57. Pyatt (Duchene, Z. Smith)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly, Hainsey, Gardiner, C. Carrick, Borgman, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, F. Gauthier, Co. Brown.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Harpur, Claesson – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Duchene, White – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Dumont, Chlapík, Burrows.

    Rozhodčí: St. Pierre, McCauley – Nowak, Rody

    Diváci: 19 117
    bahis siteleri