Košice – Poprad 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Žilina – Nitra 2:3 (kon.)
Trenčín – Banská Bystrica 1:0 (kon.) | Zvolen – Detva 6:3 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 21.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Žilinčania si komplikujú situáciu ďalšou prehrou, ktorá je v roku 2018 už šiestou. Dnes neboli vyložene horším tímom, ale Nitre podľahli tesne 2:3. Rozhodujúci gól si na konto pripíše Henrich Ručkay, ktorý skóroval v poslednej minúte druhej tretiny. V závere stretnutia to zverenci Petra Rosola skúšali pri hre bez brankára, ale ani v šestici sa im vyrovnať skóre nepodarilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedeľného večera. (19:26:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Nitra dostáva puk preč zo svojho obranného pásma a je jasné, že zo Žiliny si dnes odvezie plný počet bodov. Domácim by pomohla už len nejaká vydarená strela z veľkej diaľky.
     
    59:27
    Hostia sa previnili voči pravidlám zakázaním uvoľnením. Antonín Stavjaňa na to reaguje oddychovým časom, a tak si Nitrania môžu na chvíľu vydýchnuť a načerpať sily na záver duelu.
     
    59:11
    Lukáš Kozák teraz chyboval v rozohrávke. Judd Blackwater mohol rozhodnúť dnešné stretnutie, ale spomínaný domáci obranca mu to znemožnil obetavým zákrokom.
     
    58:42
    Žilinčania boli síce v útočnom pásme, ale k žiadnej poriadnej strele sa nedostali. Následne sa Nitra oslobodila vyhodením puku do obrannej tretiny domácich.
     
    58:18
    Peter Mikuš vystrelil od modrej čiary, ale našiel len pozorného Nathana Lawsona. Po jeho zákroku si český tréner Petr Rosol zobral oddychový čas a následne sťahuje z hry aj brankára Tomáša Tomeka.
     
    57:25
    Zakázane uvoľnenie domácich sa teraz prekvapujúco nepískalo. Dopredu tak mohli ísť zverenci Antonína Stavjaňu, no ich útočná akcia stroskotala v strednom pásme.
     
    56:42
    Domáci hokejisti v druhej časti presilovky zatlačili svojho súpera. K dobrej strele sa dostal Michal Švihálek, následne aj obranca Michal Juraško, ale v oboch prípadoch bol úspešnej brankár súpera.
     
    56:12
    Pekná akcia domáceho tímu. Po rýchlej výmene puku zakončoval z pravej strany Peter Húževka, ale Nathan Lawson sa výborne presunul a vytesnil jeho zakončenie pred seba.
     
    55:39
    Tomáš Klimenta šikovne posielal puk pred bránu. Na jeho ponuku na teč reagoval Radim Hruška, ale puk nasmeroval len pravého betónu nitrianskeho brankára.
     
    55:15
    Domácim hokejistom presilová hra zatiaľ príliš nevychádza. Sú síce v útočnom pásme, ale Nitrania ich dobre vytláčajú do miest, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    54:49
    Domáci hokejisti budú mať veľkú šancu streliť vyrovnávajúci gól. Na trestnú lavicu smeruje Henrich Ručkay, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    54:00
    Tomáš Tomek podržal svoj tím. Myslím, že to bol Róbert Lantoši, kto od pravého mantinelu poslal puk presne na hokejku Judda Blackwatera. Ten bol ale príliš blízko, a tak nedokázal kvalitnejšie zakončiť.
     
    53:38
    Michal Roman si nahodil puk do útočného pásma. Následne ho získal za nitrianskou bránou, ale spätná prihrávka nikoho v žltom drese nenašla.
     
    52:25
    Domácim hokejistom sa pomaly kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Dnes držia krok s miernym favoritom zápasu, no zatiaľ to na bodový zisk nevyzerá.
     
    51:51
    Judd Blackwater spätnou prihrávkou našiel Mareka Slováka. Ten sa okamžite snažil ohroziť Tomáša Tomeka, no jeden zo žilinských hráčov mu šikovne strčil hokejku do strely.
     
    51:18
    Nitrania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Matej Paulovič hľadal na pravej strane Michala Krištofa, ale do prihrávky sa dobre vložil jeden z domácich obrancov.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 4. Tvrdoň (Jurík), 20. Ondruš (Konečný, Andersons) – 1. Kovacs (Paulovič), 6. Krištof, 40. Ručkay (Macík)


    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Mich. Roman – Pospíšil, Holovič, Stupka – J. Jurík, Hruška, M. Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Konečný.
    HK Nitra: Lawson (Laco) – Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg, Korím – Paulovič, Krištof, Kovacs – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Rzavský.

    Rozhodčí: Peter Lokšík, Vladimír Fridrich – Michal Orolin, Miroslav Kollár
    ocianews.com