Sparta – Vítkovice 4:3 (2:1 po s.n.) | Třinec – Jihlava 4:1 (kon.) | Liberec – Zlín 7:0 (kon.)
Chomutov – Pardubice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 7:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 21.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a někdy zase u extraligových onlajnů na počtěnou! (18:01:00)
     
    Třetí třetina přes aktivitu Pardubic již branku nenabídla, a tak se domácí ve speciálních dresech radují z výhry 4:2. Za domácí celek se prosazovali postupně Stanislav Dietz, Jan Havel, Jiří Smejkal a Vladimír Růžička. Branky Dynama střílela dvojice Martin Kaut a Rostislav Marosz.

    Střely na branku: 24:36
    Hvězdy utkání: Jakub Sklenář (0+2) – Martin Kaut (1+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    V posledních sekundách vyhazoval ještě Stanislav Dietz, Skokan ovšem kotouč nedojel, a tak se píská poslední icing utkání.
     
    59:19
    V momentě, kdy se Rostislav Marosz dostal z trestné lavice, stříleli hosté nebezpečně od modré čáry. Štěpán Lukeš ovšem pohotovým zákrokem překazil snížení stavu.
     
    58:58
    V posledních sekundách nevýrazné přesilovky se domácí vystavili úmyslnému ofsajdu. Vhazovat se tak bude před Lukešem, Kacetl nejspíše zůstane na střídačce, hosté si vyžádali timeout.
     
    58:14
    Do protiútoku dokonce prošel Josef Hrabal, jeho pokus z levé strany přes obránce ovšem úspěch neslavil. Vhazuje se před Lukešem.
     
    57:45
    Domácí očividně nikam nespěchají a spíše v klidném tempu dohrávají dnešní utkání.
     
    57:16
    Další trest po zásahu vysokou holí, nyní to odnáší hostující Rostislav Marosz, jenž nejspíše ukončuje šance svého celku na srovnání stavu.
     
    56:52
    Petr Koblasa se nyní pokoušel prodloužit přihrávku ve střední třetině, místo toho ale jen zaútočil na střídačku Pardubic. Pokračuje se vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    56:24
    Další pokus Patrika Poulíčka byl nyní zblokován Jurajem Valachem a i v tomto případě kotouč skončil v ochranné síti.
     
    56:11
    Šikovně prošel až do útočné třetiny obránce Patrik Poulíček. Ten následně bekhendem zakončoval, ale jeho pokus byl sražen vysoko nad branku.
     
    55:46
    Domácí v plném počtu.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Poletín – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Sacha Treille – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    55:21
    Hosté dlouho kombinovali a dostali se až před Lukešem, kde Sacha Treille klasicky dorážel. Michal Poletín to nevydržel a do hostujícího hráče se pustil. Následovala hromadná strkanice.
     
    54:02
    Po odpískaném ofsajdu si do šance najel Marek Trončinský, kterému se svižnou střelou před Lukešem nepovedlo snížit na rozdíl jediné branky!
     
    53:46
    Domácí dostávají již třetí dvouminutový trest ve třetí části, za vysokou hru putuje na lavici hanby Jiří Smejkal. Ten s trestem nesouhlasil a dostává navíc desetiminutový trest.
     
    52:48
    Petr Koblasa se po dobrém napadání Ivana Humla dostal do zakončení, z levého kruhu ale netrefil branku. Piráti ovšem pokračují v útočném snažení.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Dietz (Sklenář, Vondrka), 17. J. Havel (Flemming, A. Dlouhý), 30. Smejkal (V. Tomeček, Poletín), 37. V. Růžička (Vondrka, Sklenář) – 32. M. Kaut (Hrabal, Trončinský), 39. Marosz (Trončinský, Rolinek)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Huml, Skokan – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Lauko.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Holland – T. Svoboda, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Barvíř, Hynek.

    Diváci: 4 628
    ocianews.com