Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (1:0 po s.n.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | Barys – Omsk 3:4 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 0:3 (kon.) | Magnitogorsk – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Toljatti – Soči 2:3 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 2:1 (po pr.)
Petrohrad – Čerepovec 1:0 (1:0 po s.n.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 4:3 (kon.) | Riga – Jokerit 3:1 (kon.)
HC Slovan – Minsk 4:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
SKA Petrohrad
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 01.03.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Petrohradem a Severstalem Čerepovec. Utkání startuje v 17:30.
     
    Severstal Čerepovec

    Čerepovec v letošní sezóně bojuje o účast v bojích o Gagarinův pohár! Aktuálně má na svém kontě osmdesát dva bodů a drží osmou pozici Západní konference. Ze spodních pater se na něj ale tlačí Dynamo Moskva, které dnes hraje moskevské derby proti Spartaku. Severstal v prvním utkání po olympiádě sehrál skvělý zápas na půdě CSKA Moskva, kde vyhrál 4:1. Dnes jej čeká další nesmírně těžký protivník.
     
    SKA Petrohrad

    Petrohrad je suverénním králem základní části! SKA to je kapitola sama pro sebe. Petrohrad prohrál pouze čtyřikrát v základní hrací době a čtyřikrát v nastaveném čase nebo prodloužení. Inkasoval pouze 92 branek (druhý nejlepší) a vstřelil neskutečných 223 branek! Do minulého utkání v Helsinkách proti Jokeritu ještě nezasáhli čerství olympijští šampióni. Kovalčuk a spol. to evidentně přepískli při oslavách a dostali volno. Petrohrad s Jokeritem nakonec padl výsledkem 5:3.
     
    Vzájemný zápas v letošní sezóně

    Dnešní soupeři se spolu střetli na začátku nové sezóny v úvodu září. Rozjetý Petrohrad tehdy na půdě Severstalu vyhrál vysoko 7:2.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Gavrikov, Hersley, Rykov, Galeňuk, J. Jakovlev, Rundblad, A. Bělov, Zub – Šipačov, S. Plotnikov, N. Gusev – Kablukov, Ketov, V. Tichonov – Širokov, P. Thoresen, Prochorkin – Karpov, Koskiranta, Barabanov.

    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Artamkin) – V. Vasiljev, Kornějev, Stasenko, Verjovkin, Kalašnikov, Višněvskij, Masuhr – Jašin, Kagarlickij, P. Černov – Vovčenko, Trubačjov, Geraskin – Karlin, Ugarov, Rybin – Stránský, Mereskin, Bumagin.

    Rozhodčí: Odinš, Fraňo – Dědulja, Susujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Petrohrad bude hrát v modrém, zatímco Severstal přijel v bílých dresech.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Severstal se ihned vydal do útoku, jenže nikdo v bílém se přes pozornou obranu nedostal ke střele.
     
    00:35
    Konstantin Kornějev rozjel akci z obranného pásma. Jeho nahození na levé křídlo však nikdo v bílém dresu nedostihl. Petrohrad může zaútočit.
     
    01:15
    Nyní se hosté usadili za Šesťorkinovou brankou, nicméně domácí brankář si pohlídal mezírku u levé tyčky a prudké nahození vypíchl.
     
    01:23
    Hosté si zahrají první přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Plotnikov.
     
    03:23
    Domácí v plném počtu.
     
    04:25
    Stanislav Kalašnikov se po pravém křídle probíjel do útočného pásma, jenže obránce Jakovlev k němu skvěle přistoupil a připravil jej o kotouč.
     
    04:52
    Domácí brankář musel znovu zasahovat. Igor Šesťorkin si dal pozor na prudké zakončení od levého mantinelu a vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    05:10
    Alexandr Barabanov na modré čáře napadal statickou rozehrávku hostujícího celku. Útočník Petrohradu se dotkl kotouče, ale špičkou hole jej pouze prodloužil za červenou čáru.
     
    05:27
    Hosté vlétli do utkání opravdu aktivně. Jurij Trubačjov střílel z jízdy od pravého mantinelu, nicméně jeho zakončení zápěstím schoval Igor Šesťorkin do lapačky.
     
    06:06
    Sergej Plotnikov sice projel za modrou čáru, ale podle čárového rozhodčího byl o něco rychlejší než kotouč. Po ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    06:32
    Stanislav Kalašnikov obdržel prudkou přihrávku do jízdy, po pravém křídle se probil do útočného pásma, ale obránce David Rundblad jej za brankou obral o puk.
     
    06:37
    Také Petrohrad si vyzkouší první přesilovku. Střídačka Severstalu dostala dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    07:00
    Hosté se v obranném pásmu prodrali k odraženému kotouči a bez váhání jej vyhodili přes všechny čáry. Petrohrad musí začít od své branky.
     
    07:35
    Sergej Plotnikov diriguje rozehrávku domácího celku v útočném pásmu. Domácí střelec hledal Tichonova, který při pokusu o zakončení zlomil hokejku.
     
    08:01
    Maxim Karpov pálil v útočném pásmu z pravého kruhu. Jeho dělovku brankář Július Hudáček dobře viděl a s přehledem schoval puk do lapačky.
     
    08:37
    Hosté v plném počtu.
     
    09:05
    Až nyní o sobě dali pořádně vědět domácí příznivci. Fanoušci Petrohradu nyní hlasitě skandují a tlačí své oblíbence do útoku.
     
    09:25
    Igor Šesťorkin musel dávat pozor na rozjetého Černova. Hostující útočník projel po křídle do útočného pásma, ale jeho ránu pod břevno domácí brankář vyrazil.
     
    10:03
    Arťom Zub nahodil kotouč do středního pásma. Za jeho pobídkou spěchal aktivní Sergej Širokov, jenže puk prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    10:13
    Petrohrad se provinil druhým zakázaným uvolněním v krátké době. Tentokrát puk nahazoval Patrik Hersley, jenže nikdo v modrém na jeho pobídku nereagoval.
     
    11:06
    Dmitrij Kagarlickij dostal přihrávku od brankáře Hudáčka. Sám si ale netroufl na průnik do útočného pásma a raději počkal na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    11:32
    Valerij Vasiljev dostal přihrávku na modrou čáru, jenže místo založení nového útočného výpadu zvolil rozehrávku s kolegou z obranné dvojice.
     
    12:03
    Sergej Širokov projel s pukem do útočného pásma, ale na modré čáře se zastavil a dal si s rozehrávkou na čas. Hosté se stačili vrátit do obranného pásma.
     
    12:40
    Jarno Koskiranta rozehrál zadovkou za vlastní brankou. Na jeho riskantní rozehrávku dosáhl Viktor Tichonov. Ani jeden z týmů se nikam nežene.
     
    13:06
    Maxim Rybin se v útočném pásmu prodral za odraženým kotoučem a bez přípravy zakončil. Jeho dělovka příklepem prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    13:35
    Jegor Jakovlev řídil rozehrávku domácího Petrohradu. Domácí zadák našel rozjetého Plotnikova, kterého na mantinel přitlačil důrazný Adam Masuhr.
     
    14:03
    Obrovská šance domácího výběru! Alexandr Barabanov dostal přihrávku mezi kruhy a bez váhání zakončil, jenže Hudáček udržel beton na ledě a puk nepustil za brankovou čáru!
     
    14:34
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje hra! Igor Šesťorkin si všiml dotírajícího Rybina a před dojíždějícím soupeřem raději přikryl puk lapačkou.
     
    15:18
    Jegor Rykov si nabruslil na přihrávku do středního pásma, ale nepotykal si se zpracováním a kotouč mu od hokejky odskočil k zadákům Severstalu.
     
    16:10
    Nadále pokračuje stejný obrázek hry! Hraje se především mezi modrými čarami. Ani jeden z týmů se nějak přehnaně netlačí do útoku. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    16:27
    Přechod domácího celku do útoku navíc brzdí nepřesná rozehrávka. Další prudké nahození po levé straně propadlo až na zakázané uvolnění.
     
    17:00
    Zadáci Severstalu si přihrávají v obranném pásmu. Nikdo v modrém dresu jejich rozehrávku neatakuje. Divákům se herní projev vůbec nelíbí.
     
    17:06
    Bude se znovu vylučovat! Přesilovku si zahrají hosté! Prochorkin dostává dvě minuty se podražení.
     
    18:03
    Jurij Trubačjov dostal přihrávku na pravý kruh, ale ani on si netroufl na zakončení a obrana Petrohradu bez problémů vyhodila puk do bezpečí.
     
    18:35
    Hostům se v přesilovce vůbec nedaří. Tichonov se nyní zmocnil kotouče a sám vyvezl puk až za branku hostujícího výběru. Petrohrad brání skvěle.
     
    19:06
    Domácí v plném počtu.
     
    19:16
    Další vyloučení na straně Petrohradu! Dvě minuty za držení dostává Patrick Thoresen.
     
    19:38
    Počet hráčů na ledě se ještě před přestávkou vyrovná! Dvě minuty za podražení dostává Alexej Ugarov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně opatrné utkání. Oba týmy si zahrály přesilovou hru, jenže na ledové ploše zatím kralují obě defenzívy. V jediné vyložené šanci se po čtrnácti minutách zjevil Barabanov, ale Hudáček jeho přízemní střelu nepustil za brankovou čáru. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    Střely na branku: 6 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Severstal se ihned vydal do útoku, nicméně obránce Jakovlev na modré čáře skvěle zasáhl.
     
    20:35
    Jurij Trubačjov bojoval o puk v rohu útočného pásma, kde se chtěl vymanit ze sevření domácího zadáka, ale David Rundblad mu nedal prostor.
     
    21:16
    Domácí v plném počtu.
     
    21:18
    Jenže Petrohrad se znovu nechává vyloučit. Jegor Jakovlev dostává dvě minuty za podražení.
     
    21:38
    Hosté v plném počtu.
     
    22:12
    Adam Masuhr si nabruslil na prudkou přihrávku na modrou čáru, prosmýkl se do útočného pásma, jenže přes obránce už nedokázal zakončit.
     
    22:35
    Severstal se v přesilové hře takřka nemůže usadit v útočném pásmu. Hokejisté v modrých dresech se skvěle pohybují a nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    23:10
    Zadáci Petrohradu znovu dokázali vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Hokejisté domácího celku zvládli i toto oslabení bez ztráty kytičky.
     
    23:18
    Domácí v plném počtu.
     
    23:44
    Na trestnou lavici tentokrát míří hráč Severstalu! Stanislav Kalašnikov dostává dvě minuty za podražení!
     
    24:03
    Jarno Koskiranta si sjel na krásnou přihrávku na pravý kruh. Domácí hokejista pohotově zakončil, jenže jeho pokus skončil na betonu brankáře.
     
    24:29
    Plotnikov z rohu útočného pásma vyslal zajímavou přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově vypálil Jegor Jakovlev, ale Hudáček jeho pokus vyrazil.
     
    25:12
    Hosté získali puk na své hokejky a vydali se s ním do středního pásma. Petrohrad teď ztratil cenné vteřinky a musí znovu začít od své branky.
     
    25:44
    Hosté v plném počtu.
     
    25:46
    Další dvouminutový trest! Hráčská lavice Petrohradu je potrestaná za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    26:05
    Jurij Trubačjov projel s kotoučem do útočného pásma, navedl si kotouč ke střele zápěstím, jenže jeho projektil skončil na rameni domácího brankáře.
     
    26:35
    Konstantin Kornějev dojel vyhození domácího celku z obranného pásma. Petrohrad pokračuje v parádním výkonu a nepouští soupeře ke střelám.
     
    27:12
    Pavel Černov dosáhl na prudkou přihrávku na pravé křídlo, protečoval puk za branku Petrohradu, jenže nikdo v bílém odražený kotouč nedojel.
     
    27:46
    Domácí v plném počtu.
     
    28:10
    Gusev se ve středním pásmu otočil kolem soupeře, jenže Alexandr Mereskin zastavil jeho prudké nahození do útočného pásma.
     
    28:21
    Po delší době musel zasahovat domácí brankář. Igor Šesťorkin si povyjel proti dělovce z pravého křídla a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    29:10
    Patrick Thoresen si najel na prudké nahození za branku soupeře, jenže ihned k němu přistoupili dva obránci Severstalu, kteří jej obrali o kotouč.
     
    29:35
    Pokračuje obrázek z první třetiny dnešního utkání. Ani jeden z celků se v prostřední části hry nikam nežene. Na ledě kralují obě defenzívy.
     
    30:07
    Nikita Gusev projel s pukem do útočného pásma a bekhendem nahodil puk mezi kruhy, jenže důrazný Viktor Tichonov se do zakončení nedostal.
     
    30:25
    Július Hudáček za brankou zastavil prudké nahození po mantinelu a bekhendem prodloužil kotouč za modrou čáru. U kotouče jsou znovu domácí.
     
    31:10
    Sergej Plotnikov dostal přihrávku na pravý kruh a pohotově zakončil. Jeho dělovku příklepem brankář hostujícího celku dokázal vyrazit ramenem.
     
    31:25
    Petrohrad si zahraje další přesilovou hru! Konstantin Kornějev dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:03
    Arťom Zub dostal přihrávku na modrou čáru, připravil si kotouč ke střele, jenže jeho lehké nahození prosvištělo kolem hostující klece.
     
    32:25
    Obrana Severstalu vybojovala kotouč za vlastní brankou a Vasiljev jej ihned vyhodil přes všechny čáry. Petrohrad musí začít od vlastní branky.
     
    33:12
    Arťom Zub mohl střílet, nicméně jeden ze soupeřů se před něj pohotově položil na led a domácí obránce proto raději rozehrál do rohu útočného pásma.
     
    33:25
    Hosté v plném počtu.
     
    34:12
    Viktor Tichonov se na modré čáře prosmýkl kolem statického obránce, jenže jeden ze spoluhráčů mu projel za modrou čáru. Po ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    34:25
    Patrick Thoresen spěchal za nahozením do rohu útočného pásma. Domácí hokejista poslal přihrávku na levé křídlo, ale nikdo v modrém jeho pobídku nedohnal.
     
    35:06
    Po delší době se do útoku dostal Čerepovec. Valerij Vasiljev mohl střílet od modré čáry, nicméně jeho slabý pokus s přehledem zastavil Jarno Koskiranta.
     
    35:42
    Daniil Vovčenko vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, setřásl dotírajícího Rundblada, ale vracející se Kablukov mu puk vypíchl.
     
    36:12
    Gusev si nabruslil na pěknou přihrávku mezi kruhy, snažil se rozhývat Hudáčka, jenže slovenský brankář jeho bekhendový blafák vytěsnil!
     
    37:00
    Petrohrad je v posledních minutách mnohem aktivnějším celkem a tlačí se do útoku. Na výpady domácích útočníků zatím obrana Severstalu má odpověď.
     
    37:39
    Hostům se vůbec nepovedla rozehrávka. Prudkou přihrávku na levé křídlo nezastihl nikdo v bílém dresu a kotouč proletěl na zakázané uvolnění.
     
    38:12
    Arťom Zub rozjel akci Petrohradu zpoza domácí branky. Zadák domácího celku vymyslel přihrávku na pravé křídlo. Plotnikov se usadil v útočném pásmu.
     
    38:35
    Nikita Gusev při pokusu o zakončení zlomil hokejku a hostující obrana se dostala ke kotouči. Čerepovec tak může uklidnit hru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    David Rundblad neuspěl v souboji v rohu útočného pásma, jenže důrazný zadák hostujícího celku jej přitiskl k mantinelu a nenechal hráče Petrohradu kombinovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je konec! I po čtyřiceti minutách je stav stále bezbrankový! I ve druhé třetině si obě mužstva vyzkoušely přesilové hry. Defenzívy dnes ale podávají nadstandartní výkon a gólmani zatím nemají příliš mnoho práce. V souběžně hraném utkání hraje Spartak Moskva s Dynamem Moskva 2:2 a Severstal by za takových výsledků postupoval do play-off.
     
    Střely na branku: 18 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Petrohrad se ihned vydal do útoku, jenže prudké nahození za branku dojel obránce Patrik Hersley.
     
    40:29
    Jevgenij Ketov se v rohu útočného pásma rychlou kličkou zbavil dotírajícího soupeře, nicméně nikdo v modrém dresu se mu neuvolnil do střelecké pozice.
     
    41:06
    Hudáček musel zasahovat proti nahození od modré čáry. Slovenský brankář měl čistý výhled a sražené nahození vyrazil do rohu kluziště.
     
    41:40
    Patrick Thoresen se natahoval po přihrávce do rohu útočného pásma, jenže hostující Dmitrij Kagarlickij před ním kotouč protečoval za modrou čáru.
     
    42:29
    Až nyní se Severstal poprvé po přestávce podíval do útoku. Hosté se ale v útočném pásmu dlouho neohřáli a přišli o kotouč.
     
    43:15
    Ani Petrohradu se zatím nedaří při přechodu do útočného pásma. Domácí hokejisté nemohou najít recept na důraznou obranu Severstalu.
     
    43:35
    Patrick Thoresen zavezl puk za branku soupeře, jenže nikdo v modrém dresu si mu nesjel do volného prostoru a domácí nedokázali zakončit.
     
    44:06
    Na druhé straně musel Igor Šesťorkin zasahovat po nahození od levého mantinelu. Domácí brankář s dělovkou od pravého mantinelu neměl problém.
     
    44:25
    Adam Masuhr střílel od modré čáry. Hostující obránce mířil pod břevno, jenže jeho vysoký pokus pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    45:06
    Jakovlev si najel na přihrávku na levý kruh. Domácí hokejista pohotově zakončil, jenže při střele zlomil hokejku. Hudáček nemusel zasahovat.
     
    45:26
    Alexandr Barabanov projel s pukem do útočného pásma, zbavil se Masuhra, jenže z ostrého úhlu nedokázal zakončit mezi tři tyče soupeřovy branky.
     
    46:10
    Nikita Gusev si sjel na krásnou přihrávku mezi kruhy, jenže si trestuhodně nepohlídal zpracování a puk mu přes hokejku přeskočil do středního pásma.
     
    46:44
    Severstal si zahraje další přesilovku! Arťom Zub dostává dvě minuty za držení.
     
    47:10
    Adam Masuhr dostal pěknou přihrávku na modrou čáru, jenže místo zakončení se musel otočit a poslal přihrávku na Trubačjova.
     
    47:40
    Domácí vybojovali kotouč v obranném pásmu a vyhodili puk přes všechny čáry. Stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje.
     
    48:15
    Petrohrad brání opravdu skvěle. Jakovlev dojel prudké nahození do rohu útočného pásma a pohotově poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    48:44
    Domácí v plném počtu.
     
    49:06
    Dmitrij Kagarlickij objel branku Petrohradu a bekhendem chtěl prostrčit kotouč mezi beton domácího brankáře a brankovou konstrukci.
     
    49:35
    Jakovlev protečoval puk do středního pásma, kde si jej převzal Nikita Gusev, jenže tomu nikdo z domácích hokejistů nepřijel pomoci.
     
    50:12
    Ilja Kablukov spěchal za prudkou přihrávkou do útočného pásma, jenže nepřesná pobídka prosvištěla na hůl dobře postaveného obránce.
     
    50:35
    V hale nyní panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci ženou Petrohrad do útoku. Obrana Severstalu ještě bude mít hodně práce.
     
    51:06
    Maxim Verjovkin dotíral na rozehrávku soupeře v rohu útočného pásma. Nikdo v bílém mu nepřišel pomoci a Verjovkin raději odjel na střídačku.
     
    51:35
    Gusev se před brankou Severstalu natahoval po přihrávce z pravého rohu, nicméně obránce hostujícího celku k němu včas přistoupil a nedovolil mu zakončit.
     
    52:10
    Petrohrad se v posledních minutách tlačí do útoku, nicméně Severstalu jde v dnešním utkání opravdu o hodně a hosté nedávají domácím hvězdám prostor.
     
    53:10
    Viktor Tichonov dotíral na rozehrávku Severstalu v jeho obranném pásmu. Jurij Trubačjov ale dokázal přihrát přesně a hosté mohou zaútočit.
     
    53:28
    Sergej Plotnikov u pravého mantinelu atakoval jednoho ze soupeřů. Aktivní střelec domácího celku se hnal za odraženým pukem, ale neprobil se do střelecké pozice.
     
    54:05
    Patrik Hersley objel branku hostujícího celku, krásně se kolem ní otočil, jenže nikdo v modrém dresu mu včas nepřijel pomoci.
     
    54:24
    Jarno Koskiranta se sice dostal za obranu Severstalu, jenže na odražený kotouč už nedosáhl a dobře postavený brankář Hudáček rodící se nebezpečí zažehnal.
     
    55:10
    Jarno Koskiranta si tentokrát musel pomoci přihrávkou do obranného pásma. Zdá se, že ani Petrohrad už nikam nespěchá. Duel směřuje do prodloužení.
     
    55:45
    Hosté hrají to, co jim stačí. Zadáci Severstalu jednoduše nahazují vysoké obloučky do středního pásma.
     
    56:05
    Viktor Tichonov se uvolnil na levém křídle a kolem jednoho z obránců dokázal vypálit. Jeho přízemní střelu schoval brankář do lapačky.
     
    56:35
    Ilja Kablukov projel s pukem do útočného pásma, kde se krásně zbavil soupeře, ale už nedokázal přesně přihrát před branku hostujícího celku.
     
    57:12
    Sergej Plotnikov se na modré čáře natahoval po prudké přihrávce, jenže mu nevyšlo zpracování a kotouč se od jeho čepele odrazil na hokejky hostů.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:48
    Zadáci Severstalu si přihrávají v obranném pásmu a nikdo v modrém jejich rozehrávku neatakuje. Hosté jsou blízko k postupu do play-off.
     
    59:18
    Igor Geraskin zavezl puk za branku Petrohradu, kde jej v souboji u mantinelu zašlápl a nedovolil domácímu zadákovi vyvézt puk do bezpečí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry o vítězi dnešního utkání nerozhodlo! Severstalu však tento výsledek stačí k postupu do bojů o Gagarinův pohár! Deváté Dynamo Moskva už hostující celek nemůže dostihnout! O vítězi dnešního utkání rozhodne prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Petrohrad uspěl na úvodním vhazování prodloužení. Domácím se ale vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    60:25
    Jarno Koskiranta projel s kotoučem do útočného pásma, kde našel Jakovleva, jenže druhý jmenovaný trefil jen připraveného Hudáčka.
     
    61:10
    Sergej Plotnikov kroužil s pukem v útočném pásmu, ale netroufl si na riskatní rozehrávku. Petrohrad musí začít znovu od vlastní branky.
     
    61:27
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Maxim Verjovkin.
     
    62:10
    Jarno Koskiranta dojel dlouhé vyhození Severstalu a zpoza vlastní branky rozjeldalší přesilovkovou akci. Petohrad se usadil v útočném pásmu.
     
    62:32
    Hostující zadáci znovu vybojovali kotouč a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry. Nikdo v modrém si zatím netroufl na střelu.
     
    63:05
    Adam Masuhr střílel z dobré pozice, jenže jeho dělovka příklepem rozvlnila jen boční síť! Hosté se stále fantasticky brání.
     
    63:27
    Hosté v plném počtu.
     
    64:06
    Hosté znovu vybojovali puk a tentokrát už jej v plném počtu vyhodili do středního pásma. Zápas podle všeho směřuje k samostatným nájezdům.
     
    64:27
    Ještě jeden zákrok si teď připsal Igor Šesťorkin. Domácí brankář měl čistý výhled a zakončení od modré čáry schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani v prodloužení se nerozhodlo o držiteli bonusového bodu! Petrohrad sice hrál přesilovou hru, ale Hudáček nemusel řešit nějaké nebezpečí. O vítězi rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Hosté zahájili rozstřel. Jurij Trubačjov nenašel mezírku mezi betony.
     
    1. série
    0:0
    Za domácí celek se rozjel Nikita Gusev, ale zápěstím minul branku.
     
    2. série
    0:0
    Matěj Stránský zvolil střelu zápěstím, ale trefil jen vyrážečku domácího brankáře.
     
    2. série
    0:0
    Sergej Širokov vyzkoušel ruský blafák, jenže dělovkou mezi betony nechal vyniknout Hudáčka.
     
    3. série
    0:0
    Geraskin si troufl na bekhendový blafák, ale Igor Šesťorkin udržel beton na ledě!
     
    3. série
    1:0
    Jegor Jakovlev se rozjel z levé strany, přehodil si puk na bekhend a propálil soupeřova brankáře!
     
    4. série
    1:0
    Vovčenko se dostal až před domácího brankáře a už nedokázal zvednout puk do horní části branky!
     
    4. série
    1:0
    Sergej Plotnikov chtěl překvapit Hudáčka střelou zápěstím, jenže jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    5. série
    1:0
    Dmitrij Kagarlickij ukončuje dnešní duel! Igor Šesťorkin jeho ránu schoval do lapačky a Petrohrad vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SKA Petrohrad.
    Autorem vítězné branky je JEGOR JAKOVLEV!
    Jegor JAKOVLEV - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Petrohrad nakonec uspěl až v samostatných nájezdech a domácí celek tak získává bonusový bod! Domácí brankář Igor Šesťorkin vychytal všechny nájezdy. Za domácí se trefil Jegor Jakovlev!
     
    Střely na branku: 29 – 23
     
    Československá stopa v utkání

    Matěj Stránský (CER) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:53
    Július Hudáček (CER) – 65 minut, 29 střel, 1 gól,
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:07:59)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: rozh. náj. J. Jakovlev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jurij Trubačjov (CER)
    0:0   Nikita Gusev (PET)
    2. série:
    0:0   Matěj Stránský (CER)
    0:0   Sergej Širokov (PET)
    3. série:
    0:0   Igor Geraskin (CER)
    1:0   Jegor Jakovlev (PET)
    4. série:
    1:0   Daniil Vovčenko (CER)
    1:0   Sergej Plotnikov (PET)
    5. série:
    1:0   Dmitrij Kagarlickij (CER)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Gavrikov, Hersley, Rykov, Galeňuk, J. Jakovlev, Rundblad, A. Bělov, Zub – Šipačov, S. Plotnikov, N. Gusev – Kablukov, Ketov, V. Tichonov – Širokov, P. Thoresen, Prochorkin – Karpov, Koskiranta, Barabanov.
    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Artamkin) – V. Vasiljev, Kornějev, Stasenko, Verjovkin, Kalašnikov, Višněvskij, Masuhr – Jašin, Kagarlickij, P. Černov – Vovčenko, Trubačjov, Geraskin – Karlin, Ugarov, Rybin – Stránský, Mereskin, Bumagin.

    Rozhodčí: Odinš, Fraňo – Dědulja, Susujev
    bahis siteleri