Jihlava – Třinec 4:3 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:5 (kon.) | Chomutov – Pardubice 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 4:2 (kon.) | Vítkovice – Kladno 4:3 (po pr.)
HC Plzeň – Sparta 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 6:7 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
HC Slavia Praha
Sobota 10.03.2018, 12:30DHL Extraliga juniorů • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:28:56)
     
    59:35
    Ještě o jednu střelu se pokusil David Matějka. Tu domácí brankář vyrazil hranou své lapačky mimo nebezpečí.
     
    59:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané střílí pověstného bůra! Kohút si chtěl obejít Lidáka, jenže ten proti jeho průniku vystavil beton. Kotouč ovšem zůstal volně ležet na ledě, kde byl nejrychleji JAN ŠERGL, jenž ho uklidil do brány. Asistence: David Kohút.
     
    58:20
    Nejlepším hráčem domácího Motoru v dnešním utkání je jednoznačně Martin Lidák, který chytil několik tutovek soupeře. Tentokrát pomohl i s rozehrávkou.
     
    57:33
    Jihočeši ještě chtějí vstřelit alespoň jednu branku, čímž by snížili stav na rozdíl dvou gólů. Přicházejí střely od modré, ovšem před Šorfem nikdo necloní.
     
    56:57
    Slavia vyhazuje na zakázané uvolnění. Vhazovat se tedy bude po levici Šorfa.
     
    56:14
    Lukáš Netolický se hnal do zakončení, ale stopku mu vystavila dvojice obránců ve žlutém dresu.
     
    55:17
    Navíc se nám začíná na ledě přiostřovat. Jihočeši jsou trochu podráždění ze současného stavu, a občas na hranici faulu jdou do slávistů po odehrání puku. Ti si to ale nechtějí nechat líbit, a tak oplácejí.
     
    55:00
    Domácí tým zastavuje v útočném snažení ofsajd. Dnes to Českým Budějovicím opravdu nejde.
     
    54:12
    Do konce utkání nám zbývá necelých šest minut. Slavia vede pohodlným náskokem o tři branky, navíc svého soupeře nepouští k ničemu.
     
    53:15
    Tadeáš Hejda si sjel ze střídačky přesně na pas svého spoluhráče a vypálil. Jeho rána mířila mezi betony Lidáka, avšak ten zaklapl své betony včas.
     
    51:53
    Ne, Českým Budějovicím se nedaří ani trochu a jedno je jisté. Do play-off se nepodívají, jelikož nelze očekávat tak dobrý vzestup, aby dnes porazili Pražany.
     
    50:41
    Českobudějovičtí hráči chtěli vybojovat vhazování v útočném pásmu. Šorf měl ale dostatek času na rozehrání, a tak poslal puk na svého spoluhráče.
     
    49:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Z které nakonec také branka padla! Obrana dnes svému brankáři opravdu nepomohla. JAN ŠERGL si položil Lidáka a byl rázem sám před brankářem. Jeho následná bekhendová střela se odrazila od tyčky těsně za brankovou čáru. Asistence: David Kohút a Viktor Martínek.
     
    49:06
    Dva českobudějovičtí hráči se nedomluvili, srazili se za hostující brankou a přišli o puk. Pražané se ihned vydali do útočné akce.
     
    48:39
    Střela domácího hráče od modré byla sražena a sotva doskákala k Šorfovi. Ten jen nastavil lapačku a kotouč mu do ní zapadl.
     
    47:43
    Jiří Kubeš vypálil z první, ale jeho rána nebyla ani trochu přesná. Nakonec se odrazila od plexiskla zpět do hry, kde kotouč získali hostující hráči.
     
    47:06
    Pražané nepouštějí svého soupeře k ničemu. Zatím si v pohodě hlídají výsledek a hrozí z nebezpečných brejků.
     
    46:06
    K Stanislavu Doskovi se odrazil puk po zákroku Šorfa. Ten chtěl poslat kotouč zpět do ohně, jenže trefil prvního hráče, jenž před ním stál.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 12. Grauer (Kronus) – 3. Kohút (Hejda), 6. Jaša (Matějka, Šteiner), 33. Martínek (Kohút, Šergl), 50. Šergl (Kohút, Martínek), 60. Šergl (Kohút)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Březina) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Šulek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Bárta, Kouba
    HC Slavia Praha: Šorf (Kodad) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Steinocher – Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

    Rozhodčí: Valenta – Šperl, Jílek
    thejrc.org