Jihlava – Třinec 4:3 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:5 (kon.) | Chomutov – Pardubice 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 4:2 (kon.) | Vítkovice – Kladno 4:3 (po pr.)
HC Plzeň – Sparta 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 6:7 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
HC Slavia Praha
Sobota 10.03.2018, 12:30DHL Extraliga juniorů • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Březina (Lidák) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Šulek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Bárta, Kouba

    HC Slavia Praha: Šorf (Kodad) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Steinocher – Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

    Rozhodčí: Valenta – Šperl, Jílek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jako první vyhráli vhazování domácí hráči, kteří se ihned hnali do útoku. Dlouho zde však nepobyli, jelikož o kotouč přišli u mantinelu v útočném pásmu.
     
    00:29
    Na druhé straně se prvním zákrokem musel prezentovat Martin Lidák. To je hráč českobudějovického mladšího! dorostu, který nemá v DHL Extralize juniorů vůbec špatná čísla.
     
    01:11
    Lukáš Prášek dostal parádní pas do jízdy od Jakuba Doktora. Domácí hráč s číslem dvanáct chtěl poté najít Jonáše Kronuse, avšak přihrávka na něj byla sražena.
     
    02:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlost! Pražané se jako první dostávají do vedení. DAVID KOHÚT táhl celou útočnou akci, rozhodl se pro bekhendové zakončení přes obránce a poslal puk do horních pater branky. Pro Motor dnes může de facto skončit sezóna. Když dnes prohraje, ztratí i tu nejmenší naději na play-off. Asistence: Tadeáš Hejda.
     
    03:09
    Pěkná akce Jihočechů! Ondřej Šulek obešel dva obránce a zpoza branky nahrál Dančišinovi. Ten se neunáhlil, poslal pas na obránce, jenž vypálil od modré. Kotouč ještě chtěl tečovat Káník, ale nepodařilo se mu to.
     
    04:03
    Jiří Kubeš dobře vystoupil z modré čáry, díky čemuž domácí tým udržel útočné pásmo.
     
    04:30
    A mohlo to být o dvě branky! Skvělý pas zpoza branky dostal Šergl, který pálil z první. Proti jeho střele se parádně přesunul Lidák, jenž našel puk mířící do horních pater branky v lapačce.
     
    05:15
    České Budějovice se dlouho nemohly dostat ze své obranné třetiny. Nakonec se jim podařilo dostat puk alespoň za obrannou modrou a vystřídat.
     
    05:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia si jde pro postup do play-off mílovými kroky! Matějka poslal rychlý pas na DAVIDA JAŠU, který vypálil z první a puk propadl až do branky. Nutno dodat, že domácí brankář toho moc neviděl. Asistence: David Matějka a David Šteiner.
     
    06:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dančišin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Šmíd – 2 min., hákování).
     
    06:45
    Milan Dančišin celkem nesmyslně zbavil svého týmu přesilové hry. Při hře čtyři na čtyři zatím slávisté skoro nepůjčili kotouč domácím hráčům. Ti budou muset přidat.
     
    07:14
    Ke střele od modré se dostal Stanislav Dosek. Před Šorfem ale nikdo nestál a hostující brankář neměl těžkou pozici. Vhazování po jeho levici.
     
    07:39
    Radek Rolínek obral protihráče ještě v útočném pásmu a hnal se na pražského brankáře. V poslední chvíli ho ale obránci hostí dojeli, zbrzdili a Šorf mu vypíchl puk z hokejky.
     
    08:23
    Oba týmy hrají v plném počtu. Při hře čtyři na čtyři jsme moc zajímavých situací neviděli.Vlastně jsme viděli jen jednu lepší střelu od modré, a to na domácí straně.
     
    08:55
    Velmi zajímavý zákrok si připsal Martin Lidák. Šilhan jen nahodil puk od modré a domácí brankář ho vyrazil hokejkou. jenže puk se odrazil od plexiskla zpět na budějovickou branku a Lidák musel kotouč chytit do lapačky.
     
    09:36
    Na druhé straně se snažil dostat do útočné třetiny Jakub Doktor, ale neměl kudy. tak se rozhodl, že jen nahodí kotouč na Šorfa, jenž ho raději schoval do lapačky.
     
    09:48
    Veliká šance Slavie! Jan Šergl se dostal do samostatného úniku a po blafáku chtěl poslat puk mezi nohy domácího gólmana. Ten se ale roztáhl jak široký, tak dlouhý a zastavil kotouč před brankovou čárou!
     
    10:32
    Daniel Dudáček si udělal útočný výlet. Nakonec se dostal i ke střele, avšak ta nebyla přesná. Posléze získali kotouč hostující hokejisté, kteří se ženou do útoku.
     
    11:20
    Vojtěch Šmíd vyslal prudkou střelu, jenže až skoro z červené čáry. Přesto musel být Lidák ve střehu, jelikož rána slávistického obránce letěla těsně vedle tyče.
     
    11:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Už je to jen o jednu branku! Nádherná rána v podání budějovického obránce! Kronus vyhrál buly přesně na PAVLA GRAUERA, jehož rána se otřela o tyč a zapadla za záda bezmocného Šorfa. Asistence: Jonáš Kronus.
     
    12:19
    Šergl si sjel na přihrávku zpoza branky a vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou z první. Lidák si dobře utěsnil prostor u své pravé tyče.
     
    13:01
    To byla škoda pro domácí tým! Nejprve Matys nezpracoval puk, jinak mohl jít sám na Šorfa. Slavistický brankář se rozhodl, že se vydá pro puk, ale namazal jen Bártovi. Ten si potřeboval puk srovnat, jenže při následné střele upadl.
     
    13:51
    David Matějka táhl útok hostujícího týmu. Jelikož jeho spoluhráči šli vystřídat, vzal to celé na sebe a vypálil. Martin Lidák jeho střelu viděl a vyrazil vyrážečkou.
     
    14:47
    Jakub Doktor dobře mířil na Jonáše Kronuse, avšak puk mu nepříjemně poskakoval, a tak přihrávka nebyla. Naopak se jí zmocnili hosté.
     
    15:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Daniel Dudáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:47
    Dobrou práci odvedla obranná čtyřka Českých Budějovic. Ihned dva hráči se vrhli na střelce od modré. ten trochu zazmatkoval a poslal lehkou střelu, kterou zastavil domácí obránce, jenž posléze vyhodil.
     
    16:43
    Pražané byli dlouho v útočném pásmu a Jihočeši již mleli z posledního. Přesto se jim nakonec podařilo vyhodit, konkrétně se to povedlo Michalu Bláhovi.
     
    17:33
    Daniel Dudáček je zpět na ledě!! Domácí hokejisté tedy ubránili první oslabení v zápase. Slavia sice měla v početní výhodě puk na hokejkách, ale nebezpečná nebyla.
     
    18:09
    To až teď! Za Martinem Lidákem se totiž rozezvučela tyčka!
     
    18:50
    Jakub Doktor dostal přihrávku do jízdy od Práška, jenže proti trojici protihráčů neuspěl. Vzápětí chtěl ještě poslat přihrávku mezi nohama, ale ta neměla potřebnou razanci.
     
    19:18
    Slavia mohla znovu vést o dvě branky! Matouš Patočka táhl rychlý protiútok, položil si Lidáka, avšak celkem nesmyslně hledal spoluhráče, místo toho, aby zakončil do prázdné brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velmi zajímavá první třetiny utkání mezi Budějovicemi a Slavií. Po té vedou Pražané o jednu branku. Ti se dostali do vedení 2:0 zásluhou Kohúta a Jaši. Domácí snížili na rozdíl jedné branky zásluhou povedené rány Grauera. Vedené Slavie je zasloužené a Motor bude muset přidat, pokud chce uhrát tři body.

    Další třetina začne přibližně v 13:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Jan Bárta přesprintoval svého soupeře, díky čemuž se dostal k puku jako první. Poté ale spadl a naboural do mantinelu, přesto se Budějovičtí udrželi v pásmu.
     
    20:54
    Mohlo být srovnáno! Milan Dančišin vypíchl puk svému soupeři a jel sám na brankáře. Chtěl střílet do šibenice, jenže přestřelil!
     
    21:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Duda – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:31
    Ihned po vhazování se českobudějovičtí hokejisté sami vyhnali z útočného pásma, navíc jim je odpískána přihrávka rukou.
     
    21:54
    Zajímavá šance na domácí straně! Dosek našel parádní křižnou přihrávkou Bártu, ale ten si puk ještě zpracovával bruslí. Nakonec o střelu do prázdné přišel.
     
    22:22
    Stanislav Dosek dostal nabito na modrou, a tak vypálil z první. Do jeho rány pohotově klekl hostující obránce, od něhož se střela odrazila do rohu kluziště.
     
    23:25
    Slavia hraje v plném počtu! Domácí sice byli hodně aktivní v útočné třetině, ale bylo jim to k ničemu. Když už šance vypadala zajímavě, kotouč přeskočil hokejku.
     
    24:10
    Stanislav Dosek se hodně dlouho nezvedal z ledu po dohrání u mantinelu. Rozhodčí byl blízko něj, a nakonec se rozhodl, že neodpíská.
     
    25:10
    Hra nám hodně ztratila na tempu. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do pořádného tlaku v útočné třetině.
     
    25:49
    Další parádní zákrok Martina Lidáka v bráně! Kohút si nabruslil do ideální palebné pozice a mířil na vzdálenější tyč. Domácí gólman ale předvedl reflexivní zákrok. Hlavně jemu může Motor děkovat, že je to jen o jednu branku.
     
    26:24
    Viděli jsme zmatky v obranné třetině Jihočechů. Ti nakonec vše vyřešili tím, že odpálili puk až na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici domácího gólmana.
     
    26:58
    Stanislav Dosek je v pořádku a pokračuje ve hře! Tentokrát se připomněl hitem na protihráče.
     
    27:23
    Jonáš Kronus to měl velmi těžké proti trojici protihráčů, přesto se dostal k zakončení. To však nemělo potřebnou razanci a Šorf ho bez větších problémů vyrazil.
     
    27:49
    Další zákrok si musel připsat hostující gólman. Ten nejdříve dobře pracoval s hokejkou a vyrazil puk z brankoviště. Poté se včas přesunul proti střele od modré.
     
    28:19
    Mohlo být srovnáno! Radek Rolínek jel sám na gólmana, toho si položil a dokončil svůj bekhendový blafák. Ten ale skončil jen na tyči!
     
    29:18
    Střelu z první vyprodukoval Brabec ze své hole. Ta nebyla špatná, ovšem zastavila se o dvojici hráčů před brankářem. Káník poté chtěl ještě puk doklepnout, ale nepodařilo se mu to.
     
    29:50
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Milan Dančišin – 2 min., hákování).
     
    30:11
    Začátek oslabení zvládli budějovičtí hokejisté na jedničku. Vyhodili a ušetřili několik cenných vteřinek v útočném pásmu.
     
    30:44
    Znovu se Českým Budějovicím podařilo vyhodit. Zatím hrají v početní nevýhodě velmi dobře.
     
    31:16
    Tak tuto přesilovou hru si Slavia za rámeček nedá. Má problém se dostat do útočné třetiny, a když se tam už dostane, má problém se v ní udržet. To se jí zatím moc nedaří.
     
    31:50
    Milan Dančišin je zpět na ledě. Takto odehrané oslabení by mohlo domácí hokejisty nakopnout.
     
    32:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Místo snížení stavu ale přichází branka do domácí sítě! Kohút našel od rohu přesně hůl VIKTORA MARTÍNKA, jenž se střelou z první nemýlil a dal svému týmu opět dvoubrankový náskok. Asistence: David Kohút a Jan Šergl.
     
    33:26
    Dančišin byl již dlouho na ledě a v rozhodující fázi mu ujel puk. Díky tomu se dostali hosté do přečíslení. Střelu si připsal Jaša, ale ta se odrazila od tyče!
     
    34:22
    Parádně dnes chytá mladší dorostence v domácí bráně! David Matějka jel na něj sám a chtěl mu poslat puk mezi betony. Lidák si to ale pohlídal!
     
    35:00
    Slavia v současné chvíli ovládá hřiště! Je jasně lepší a domácí mají především štěstí, že ještě neinkasovali čtvrtý gól.
     
    35:54
    Vojtěch Brabec poslal puk od modré na tečování. Teč se nejspíše povedla Bláhovi, přesto šel puk těsně vedle hostující branky.
     
    36:35
    Něco málo přes minutu se drželi Jihočeši v útočném pásmu, kde obstřelovali slávistického brankáře. Ani jedna ze střel neskončila v síti.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Netolický – 2 min., podražení).
     
    37:29
    Velmi těžkou přihrávku dostal Dudáček na modrou, kde ji nedokázal zpracovat. Takovýto pas by se spíše hodil na fotbal než na hokej.
     
    38:14
    Rychlá souhra nekončí ani střelou. Dudáček poslal rychlý pas na Bláhu, jenž našel Matyse. Ten chtěl rychle najít Jakuba Doktora, který byl v ideální pozice, avšak přihrávka se k němu nedostala.
     
    38:54
    Stanislav Dosek vyslal jedovatou střelu od modré, jenže ta nemířila mezi tři tyče.
     
    39:10
    Lukáš Netolický je zpět na ledě. O chvilku později zahráli hostující hráči jen na zakázané uvolnění. Vhazování po pravé ruce Šorfa.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá třetina, po které vede hostující tým o dvě branky. Ten měl jasnou převahu v druhé periodě a Budějovičtí mohou děkovat Lidákovi, že to je "jen" o dvě branky.

    Další třetina začne přibližně v 13:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Českobudějovičtí junioři se sice ocitli v útočném pásmu, ale nepřesnými přihrávkami se o něj sami připravili.
     
    41:25
    Jaša vybojoval puk v útočném pásmu, který následně předal svému spoluhráči z útoku. Ten pálil z první k tyči, avšak jeho střela nebyla přesná.
     
    42:07
    Jonáš Kronus vypálil v dobrý moment, když bylo před Šorfem bylo plno. Ten puk jen vyrazil před sebe, kde se odrazil od Kouby. Bohužel pro domácí vedle branky.
     
    42:42
    Pavel Grauer si sjel od modré a mohl mít na kontě další branku! Poslal jen lehkou střelu na Šorfa, který ji vůbec neviděl. Kotouč se zastavil u tyčky, kde ho nikdo z domácích nedokázal dorazit.
     
    43:08
    Daniel Dudáček napálil prvního hráče, který stál před ním. Celou situaci ale zachránil, když nepustil své soupeře do přečíslení dva na jednoho.
     
    43:46
    Mohlo být rozhodnuto! Jakub Marek vybojoval puk na Dančišinovi, poslal ho na Starka, jeho rána z první orazítkovala tyč!
     
    44:12
    Milan Dančišin se po sérii odrazů ve středním pásmu dostal k puku a vypálil. Jeho rána ale nebyla ani trochu přesná a Šorf ani nemusel zasahovat.
     
    45:02
    Lukáš Netolický vypálil z uctivé dálky na zadní tyč. Martin Lidák si připsal rychlý zákrok betonem. K odraženému puku se nejrychleji dostali domácí a hosté se nedostali k dorážce.
     
    46:06
    K Stanislavu Doskovi se odrazil puk po zákroku Šorfa. Ten chtěl poslat kotouč zpět do ohně, jenže trefil prvního hráče, jenž před ním stál.
     
    47:06
    Pražané nepouštějí svého soupeře k ničemu. Zatím si v pohodě hlídají výsledek a hrozí z nebezpečných brejků.
     
    47:43
    Jiří Kubeš vypálil z první, ale jeho rána nebyla ani trochu přesná. Nakonec se odrazila od plexiskla zpět do hry, kde kotouč získali hostující hráči.
     
    48:39
    Střela domácího hráče od modré byla sražena a sotva doskákala k Šorfovi. Ten jen nastavil lapačku a kotouč mu do ní zapadl.
     
    49:06
    Dva českobudějovičtí hráči se nedomluvili, srazili se za hostující brankou a přišli o puk. Pražané se ihned vydali do útočné akce.
     
    49:34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Z které nakonec také branka padla! Obrana dnes svému brankáři opravdu nepomohla. JAN ŠERGL si položil Lidáka a byl rázem sám před brankářem. Jeho následná bekhendová střela se odrazila od tyčky těsně za brankovou čáru. Asistence: David Kohút a Viktor Martínek.
     
    50:41
    Českobudějovičtí hráči chtěli vybojovat vhazování v útočném pásmu. Šorf měl ale dostatek času na rozehrání, a tak poslal puk na svého spoluhráče.
     
    51:53
    Ne, Českým Budějovicím se nedaří ani trochu a jedno je jisté. Do play-off se nepodívají, jelikož nelze očekávat tak dobrý vzestup, aby dnes porazili Pražany.
     
    53:15
    Tadeáš Hejda si sjel ze střídačky přesně na pas svého spoluhráče a vypálil. Jeho rána mířila mezi betony Lidáka, avšak ten zaklapl své betony včas.
     
    54:12
    Do konce utkání nám zbývá necelých šest minut. Slavia vede pohodlným náskokem o tři branky, navíc svého soupeře nepouští k ničemu.
     
    55:00
    Domácí tým zastavuje v útočném snažení ofsajd. Dnes to Českým Budějovicím opravdu nejde.
     
    55:17
    Navíc se nám začíná na ledě přiostřovat. Jihočeši jsou trochu podráždění ze současného stavu, a občas na hranici faulu jdou do slávistů po odehrání puku. Ti si to ale nechtějí nechat líbit, a tak oplácejí.
     
    56:14
    Lukáš Netolický se hnal do zakončení, ale stopku mu vystavila dvojice obránců ve žlutém dresu.
     
    56:57
    Slavia vyhazuje na zakázané uvolnění. Vhazovat se tedy bude po levici Šorfa.
     
    57:33
    Jihočeši ještě chtějí vstřelit alespoň jednu branku, čímž by snížili stav na rozdíl dvou gólů. Přicházejí střely od modré, ovšem před Šorfem nikdo necloní.
     
    58:20
    Nejlepším hráčem domácího Motoru v dnešním utkání je jednoznačně Martin Lidák, který chytil několik tutovek soupeře. Tentokrát pomohl i s rozehrávkou.
     
    59:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané střílí pověstného bůra! Kohút si chtěl obejít Lidáka, jenže ten proti jeho průniku vystavil beton. Kotouč ovšem zůstal volně ležet na ledě, kde byl nejrychleji JAN ŠERGL, jenž ho uklidil do brány. Asistence: David Kohút.
     
    59:35
    Ještě o jednu střelu se pokusil David Matějka. Tu domácí brankář vyrazil hranou své lapačky mimo nebezpečí.
     
    Konec zápasu. (14:28:56)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 12. Grauer (Kronus) – 3. Kohút (Hejda), 6. Jaša (Matějka, Šteiner), 33. Martínek (Kohút, Šergl), 50. Šergl (Kohút, Martínek), 60. Šergl (Kohút)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Březina) – Grauer, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Šulek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Bárta, Kouba
    HC Slavia Praha: Šorf (Kodad) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Steinocher – Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

    Rozhodčí: Valenta – Šperl, Jílek
    bahis siteleri