Boston – Tampa 4:2 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:6 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
Ottawa – Florida 3:2 (po pr.) | Nashville – San Jose 5:3 (kon.) | Minnesota – Dallas 5:2 (kon.)
Chicago – Winnipeg 6:2 (kon.) | Calgary – Columbus 1:5 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Edmonton Oilers
Pátek 30.03.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji vám příjemně strávený Velký pátek i celé velikonoční svátky. Mějte se fajn! (06:40:18)
     
    A to je z mé strany téměř všechno. Dnešní vyrovnané utkání, které sledovalo v Rogers Areně celkem 17 883 diváků, skončilo těsným triumfem Canucks.
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) – 0+1, 2 střely, +1, 20:45 min.
     
    Povedené utkání odehrál také slovenský obránce Andrej Sekera, který byl třetím nejvytěžovanějším obráncem Oilers. Do statistik si zapsal pěknou asistenci na gól Connora McDavida a utkání zakončil s kladnou bilancí jednoho bodu.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jacob Markström (VAN) - 35 zák., 1 gól, 97,2 %
    2. Connor McDavid (EDM) - 1+0
    3. Derrick Pouliot (VAN) - 1+0
     
    Dlužím vám také tři hvězdy zápasu. Tou první se stal domácí brankář Jacob Markström, který si připsal 35 zákroků a byl hlavním strůjcem domácího triumfu, ačkoliv mu pomohla i branková konstrukce.

    Z Edmontonu ho překonal pouze Connor McDavid, jenž je druhou hvězdou a nechal za sebou také Derricka Pouliota, autora vítězné trefy Canucks.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 30 – 36
    Přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 2
    Vhazování: 39 % – 61 %
    Zablokované střely: 13 – 6
    Hity: 22 – 16
     
    Některý z domácích hráčů trefil prázdnou branku, ale bohužel pro něj po zaznění sirény. Mrzet ho to ale nemuselo, protože Vancouver brankou Derricka Pouliota otočil domácí duel s Edmontonem, v němž po trefě Connora McDavida doháněl manko a nakonec vyrovnané utkání zvládl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ta ovšem skončila na útočné modré čáře – je konec!
     
    59:46
    Oilers se sami vyhodili z útočného pásma. To už vypadá na jednu jedinou akci.
     
    59:26
    Puk je na holích Edmontonu, ale pouze na jeho obranné polovině. Čas utíká velmi rychle.
     
    58:59
    Leon Draisaitl nahazoval kotouč na zadní tyč, kam najížděl Milan Lucic, ale ten pobídku svého německého spoluhráče nevyužil.
     
    58:34
    Oilers už hrají bez brankáře a tlačí svého soupeře v útočném pásmu. Uvidíme, zda parta kolem Connora McDavida něco vymyslí.
     
    57:53
    Znovu se střelecky ukázal Ryan Strome, jenže tentokrát byl na svém místě brankář Jacob Markström.
     
    57:48
    Velká škoda pro Oilers! Zkušený Brandon Sutter jim špatnou rozehrávkou věnoval šanci, když poslal puk středem hřiště, kde jej zachytil útočník Ryan Strome a tvrdou střelou orazítkoval horní tyčku.
     
    57:05
    Edmonton už se usazuje na útočné polovině hřiště a snaží se dostat do ideální střelecké pozice. Zatím bez úspěchu.
     
    56:44
    Přečíslení tří na dva nakonec domácí vyřešili chytře, když si hráč na puku počkal na Derricka Pouliota, najíždějícího z druhé vlny, a ten poslal své backhandové zakončení do Cama Talbota.
     
    56:10
    Edmonton však dobře napadal, vybojoval kotouč a tentokrát se může dopředu vydat on. Na vyrovnání mu zbývají necelé čtyři minuty.
     
    55:46
    Domácí už jsou v plném počtu a mohou zaútočit.
     
    55:09
    Švédský brankář drží Canucks! Ke kotouči se dostal slovenský obránce Andrej Sekera, jenž měl před sebou zcela volný prostor a domácí brankář tedy jeho pokus velmi dobře viděl.
     
    54:39
    Sérii několika šancí nakonec přerušil Jacob Markström a Vancouver se po vhazování osvobozuje, což mu dává čas na vyrovnání.
     
    54:18
    Oilers mají zajímavou šanci vyrovnat a už jim chyběly milimetry! Leon Draisaitl dostal na zadní tyči přihrávku a před odkrytou brankou trefil pouze pravou tyčku domácí branky.
     
    53:24
    Bude se vylučovat na domácí straně. Zkušený Henrik Sedin (VAN) si při zachytávání Connora McDavida pomohl háčkem a dostane menší trest.
     
    53:24
    Obrovská šance Edmontonu gólem nekončí! Connor McDavid zachytil rozehrávku soupeře, jel sám na Jacoba Markströma a měl na výběr – střelu nebo přihrávku na svého parťáka. Kapitán Oilers to vzal na sebe, z následné dorážky však neuspěl ani Ryan Nugent-Hopkins a puk do sítě nedotlačili ani společně.
     
    52:26
    Dělovka Tylera Motteho skončila pouze na výstroji Cama Talbota.
     
    51:57
    Další zákrok pro Cama Talbota, jenž si tentokrát poradil se střeleckým pokusem Jussiho Jokinena z levé strany kluziště.
     
    51:30
    Na druhé straně zkoušel uspět ze střední vzdálenosti Adam Larsson, jehož pokus musel pokrýt Jacob Markström. To se mu podařilo a bude se vhazovat před jeho svatyní.
     
    51:24
    V obranném pásmu Edmontonu se z rohu kluziště nečekaně odrazil puk až mezi kruhy, kde se k němu dostal Tyler Motte a z otočky pálil pouze do Cama Talbota!
     
    50:34
    Vancouver se pro změnu pokoušel prosadit nahozeným kotoučem, za nímž se hnal debutující Adam Gaudette, ale brankář Cam Talbot byl u puku dřív a ukryl ho do své lapačky. Po komerční přestávce se bude vhazovat před brankou Oilers.
     
    49:19
    Útočný výpad, který vedl Leon Draisaitl, žádný valný úspěch neslavil. Canucks se úspěšně brání.
     
    48:30
    Connor McDavid opět prokázal rychlé nohy i ruce, ve středu hřiště zamíchal s kotoučem a střelou tahem prověřil pozornost Jacoba Markströma.
     
    47:37
    Kdo by čekal, že Edmonton bude tlačit, pletl by se. Dokonce měl Vancouver další šanci, když Bo Horvat orazítkoval pouze tyčku hostující branky!
     
    47:19
    Nechybělo mnoho a mohlo to být už 3:1 pro domácí! Do puku se opřel obránce Ashton Sautner, jehož jedovatou střelu Cam Talbot raději ukryl ve své výstroji – komerční přestávka.
     
    47:11
    Za kotoučem se hnal jeden z hostujících hráčů, ale dlouhý pas Iira Pakarinena přejel brankovou čáru – zakázané uvolnění.
     
    46:36
    Oilers jsou v útočné fázi hodně bezzubí a nedaří se jim prosadit na útočné polovině. Vancouver si v útočné fázi vede hodně podobně.
     
    45:53
    Šanci na druhou trefu měl zkušený Sam Gagner, jehož střela tahem nebyla pro Cama Talbota žádnou náročnou prací.
     
    45:11
    Nastřelený kotouč z hole domácího hráče trefil jen soupeře a skončil mezi střídačkami. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    44:36
    Tlak Edmontonu následně mírně opadl a Vancouver může jít vystřídat, podobně jako to udělali také hostující hokejisté.
     
    43:46
    Blízko byl Jujhar Khaira, který v pravém kruhu čelil odkryté brance, ale kotouč netrefil ideálně a neusměrnil ho mezi tři tyče.
     
    42:49
    Bude zajímavé sledovat, jak inkasovaná branka zamává s Oilers. Ti teď musí poprvé v utkání dohánět manko.
     
    42:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tentokrát už ano, ale proti střele DERRICKA POULIOTA moc šancí neměl. Domácí obránce dostal pěkný puk do jízdy, mezi kruhy si ho připravil, po naznačení rameny udělal kličku do strany a zavěsil pod víko hostující svatyně. Canucks tak otáčí průběh zápasu ve svůj prospěch – 2:1! Asistence: Nikolaj Goldobin, Jussi Jokinen.
     
    41:48
    Canucks kombinují kolem branky Oilers, ale Cam Talbot zatím zasahovat nemusel.
     
    Pěknou individuální předvedl Ty Rattie, jenž dostal puk na modré čáře, posunul si ho do levé strany a střelou backhandem na přední tyč prověřil Jacoba Markströma.
     
    40:30
    Edmonton své první oslabení úspěšně zvládl, ale vyhozený kotouč končí zakázaným uvolněním. Hra se vrací před branku Oilers.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině už se tak nic nestane. Po opatrném začátku, v němž tolik střeleckých pokusů vidět nebylo, se tempo hry poněkud zvýšil a šancí přibývalo. Čtyři minuty před sirénou pak hostující obrana neuhlídala Sama Gagnera, který zcela osamocen doklepl do sítě vyražený kotouč a vyrovnal na 1:1. Oba týmy však předvádí vyrovnanou partii, jejíž vítěz se těžko tipuje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Nepodaří a dokonce se na pravé straně přiřítil Connor McDavid, jehož backhandový pokus Jacob Markström vyrazil do strany.
     
    39:17
    Canucks se pokouší usadit v útočném pásmu, jenže bez výraznějšího úspěchu. Uvidíme, zda se jim ještě podaří zahrozit.
     
    38:32
    Tato přesilovka je ještě možná horší, než byla ta soupeřova. Dokonce zahrozil právě Edmonton, když se mezi kruhy dostal do backhandového zakončení Leon Draisaitl a bez úspěchů skončila i dorážka jeho parťáka.
     
    38:11
    Viníkem byl útočník Jujhar Khaira (VAN), jenž za brankou napadal Troye Stechera a jeho hokejka nakonec zůstala v brusli domácího borce.
     
    38:11
    Domácí se snažili založit útočnou akci, s níž se dostali jen na útočnou polovinu a krátce za půlící čárou o puk přišli.
     
    37:40
    Canucks drží kotouč za vlastní brankou a po jednom podražení ze strany Oilers se bude poprvé vylučovat také na hostující straně.
     
    37:14
    Domácí se nakonec z tlaku vymanili a v hledišti nakonec skončil sražený kotouč, po jehož zmizení je hra znovu přerušena – bude se vhazovat na půlící čáře.
     
    36:45
    Jesse Puljujärvi dostal kotouč do útočné třetiny, kde ho Edmonton drží, jenže bez přímého ohrožení Jacoba Markströma.
     
    36:11
    Pěkná akce Canucks žádné zakončení nepřinesla. Přečíslení tří na dva nakonec vedli Nikolaj Guldobin a Michael Del Zotto, jenž dostal přihrávku do jízdy, ale místo střely možná trošku zbytečně vracel puk svému kolegovi, který už byl pokrytý a Cam Talbot zasahovat nemusel.
     
    35:43
    Začínáme znovu od nuly, ale nechybělo mnoho a opět mohli hosté odskočit. Na levé straně se prodral do zakončení Pontus Åberg, jehož pokus Jacob Markström pokryl – komerční přestávka.
    35:14 Sam GAGNER - 1:1
     
    35:14
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A jsou za to náležitě potrestáni! Na úrovni kruhu se po přihrávce Henrika Sedina dostal ke střele jeho bratr Daniel, jehož pokus Jacob Markström vyrazil pouze do strany a zcela osamocený SAM GAGNER napravil zaváhání při prvním gólu Oilers a doklepnutým pukem do sítě vyrovnal – 1:1. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
     
    34:41
    Tak tuhle přesilovku si Oilers rozhodně za rámeček nedají a potvrzují, že se v aktuální sezoně proti oslabeným soupeřům trápí. Kromě optické převahy si nevyprodukovali žádnou velkou šanci.
     
    33:31
    Edmonton kombinuje na útočné polovině a snaží se něco vymyslet. Střelecký pokus Ryana Stromea byl ovšem protečovaný až do ochranné sítě.
     
    33:17
    Oilers mají nejhorší přesilovky z celé soutěže, ale doufejme, že dnes jim to bude pálit, aby se nám gólový účet zápasu o něco navýšil. Zatím to na to však nevypadá, dokonce zahrozil Alexander Edler, jehož pokus vyrazil Cam Talbot.
     
    32:33
    Bude se poprvé vylučovat! Darren Archibald (VAN) si v souboji se soupeřem počínal nedovoleně a dostane menší trest za nedovolené bránění.
     
    32:33
    Edmonton zavřel svého soupeře pod zámkem, až se ke střele dostal Yohann Auvitu a pálil pouze do Jacoba Markströma!
     
    31:45
    Zajímavá střela příklepem v podání Tye Rattieho – neúspěšná. Druhá třetina však konečně dostala trošku grády.
     
    29:59
    Bratři Sedinové si v okolí branky vyměnili kotouč a Daniel dokonce zakončil. V prostoru před brankou nakonec po souboji se soupeřem upadl a dožadoval se vyloučení – marně.
     
    29:34
    Na druhé straně zkoušel střílet Ty Rattie, jehož pokus protečoval Jacob Markström a poradil si také s nahozeným kotoučem Pontuse Åberga, na jehož puk nikdo nedosáhl.
     
    28:50
    Na pravé straně se prodral do zakončení Jussi Jokinen, jehož pokus backhandem byl spíše takovým nahozením a Cam Talbot ho jen posunul co nejdále od své branky.
     
    27:29
    Mini souboj Matta Benninga s Jacobem Markströmem vyzněl lépe pro brankáře Canucks, jenž si proti dvěma pokusům hostujícího obránce připsal další dva zákroky do sbírky.
     
    26:09
    Do zakončení se prodíral po pravé straně Leon Draisaitl, jehož tvrdou střelu Jacob Markström bez větších problémů vyrazil. Na druhé straně musel Cam Talbot pokrýt pokus Bo Horvata.
     
    25:30
    Další nepřesný pokus v podání Andreje Sekery. Dělovka obránce Oilers orazítkovala pouze mantinel za brankou.
     
    24:37
    Krátce po slovenském zadákovi neuspěl ani Adam Larsson, jenž střílel od modré čáry mimo tři tyče.
     
    23:58
    Začátek druhé třetiny se hraje na obě strany, ale převážně ve středu kluziště a oba týmy se v držení kotouče střídají. Zajímavou dělovku vyslal až Andrej Sekera, jehož dalekonosný pokus pokryl Jacob Markström.
     
    22:15
    Na druhé straně neuspěl ani Pontus Åberg.
     
    21:35
    Úvod prostřední části je hodně opatrný a oba týmy se střídají v držení kotouče, ale střelu vyslal jen Nikolaj Goldobin, jehož pokus navíc gólové parametry rozhodně neměl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na souboj dvou týmů ze dna Západní konference sledujeme celkem slušné utkání, v němž tahají za kratší provaz hokejisté domácího Vancouver. Ti neuhlídali pouze rychlíka Connora McDavida, jenž v úvodu dvanácté minuty ujel za nahozeným kotoučem a poslal svůj tým do vedení. Šance však byly k vidění na obou stranách, tudíž je scénář zápasu stále otevřený.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Tyler Motte pálil pouze nad branku, zato Jussi Jokinen byl výrazně přesnější. Gólu finského útočníka zabránil až pozorný Cam Talbot.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny, do které vstupují hosté pěkným hitem v podání Ryana Nugenta-Hopkinse. Do útoku jdou ale domácí...
     
    18:01
    Vyrovnat se pokoušel aktivní Brendan Gaunce, jenž je dnes vidět, ale jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    16:45
    Domácí Jacob Markström se v brance pořádně zapotil, když musel pokrýt dvě tvrdé šance soupeře. Před brankou Canucks se ovšem neujala ani jediná.
     
    16:35
    Nenápadná střela Daniela Sedina úspěchem neskončila a na druhé straně se neujala ani střela tahem, kterou vyprodukoval Ryan Strome.
     
    14:59
    Ubylo šancí a střeleckých pokusů, přibylo osobních soubojů. I přesto však na první trest stále čekáme a nutno říct, že rozhodčí zatím ani neměli důvod řešit nějaký sporný moment.
     
    13:30
    Do zakončení se prodral také centr Brendan Gaunce, jehož pokus Cam Talbot raději pokryl a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    12:41
    Bude zajímavé sledovat, co vstřelená branka udělá s průběhem zápasu. Zatím povzbudila spíše domácí, když proti Nikolaji Goldobinovi a krátce poté i proti Alexi Biegovi zasahoval Cam Talbot. Dvě rychlé akce Canucks proložil neúspěšný pokus Milana Lucice.
    Connor MCDAVID - 0:1
     
    11:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A máme tu první gól. Slovenský obránce Andrej Sekera nahodil vysoký kotouč až za obrannou modrou, kde s ním měl problémy i zkušený Sam Gagner, kolem kterého prolétl soupeř a zavěsil do horní části branky! Kdo jím byl? No jasně, CONNOR MCDAVID. Asistence: Andrej Sekera, Kris Russell.
     
    10:43
    Zatím sledujeme celkem slušné utkání s několika střeleckými pokusy, jenže bez změny ve skóre.
     
    10:16
    Už se nám se střeleckými pokusy roztrhl pytel. Proti střele Michaela Del Zotta od modré čáry musel zasahovat Cam Talbot, zatímco Jacob Markström o chvíli později pokryl pokus Zacka Kassiana!
     
    09:52
    Zahrozil také čtvrtý útok Oilers, ze kterého se ukázal Zack Kassian. Bohužel pro hosty pouze nepřesnou střelou mimo tři tyče.
     
    08:08
    Vancouver je však v posledních desítkách vteřin při chuti! Do střeleckých statistik se zapsal také Jussi Jokinen, jehož střelu tahem pokryl Cam Talbot.
     
    07:48
    Tentokrát už Troy Stecher zahrozil – znovu neúspěšně. Zatím však sledujeme utkání, které odpovídá situaci oběma týmů. Rozhodně se nehraje v žádném přehnaném tempu s vysokou frekvencí velkých šancí.
     
    07:15
    Nováček Adam Gaudette tu branku prostě neohrozí! Tentokrát mu střelecký pokus sebral výborně pracující Ryan Strome. Podobně si počínal také domácí Troy Stecher, po jehož zablokované střele přišel ofsajd.
     
    06:19
    Defenziva Canucks prožívá těžké chvíle! Edmonton rozjel kolotoč v útočném pásmu a po zablokované střele Adama Larssona musel Jacob Markström pokrýt zajímavou střelu Pontuse Åberga. Krátce po vhazování střílel ještě Milan Lucic, ale bohužel pro hosty pouze mimo tři tyče.
     
    04:23
    Do zakončení se po levé strany prodral Nikolaj Goldobin, jehož backhandové zakončení pokryl Cam Talbot!
     
    03:57
    Křídelník Darren Archibald na druhé straně minul tři tyče a hosté ujeli do brejku, který o pár vteřin později skončil zákrokem Jacoba Markströma proti pokusu Jujhara Khairy.
     
    03:41
    Na obou stranách přibývá ostrých soubojů, v nichž jsou aktivnější domácí, kterým dělá Edmonton problémy. Zatím bez střeleckého efektu.
     
    02:40
    Už v prvních minutách se na ledě objevil debutant Adam Gaudette, jenž se poprvé zapsal do průběhu zápasu. První střela se mu však počítat nebude, jeho pokus z hranice kruhu mířil mimo.
     
    02:19
    Další jistý zákrok švédského brankáře! Gólman Canucks pokryl střelu Milana Lucice a raději podržel kotouč – bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    01:48
    Poprvé v utkání se pořádně činil také Jacob Markström, který nejprve pokryl backhandovou střelu Leona Draisaitla. O chvíli později mu při střele jednoho z hostujících obránců pomohl kolega z defenzivy.
     
    00:38
    Tvrdá střela Darnella Nurse se mezi tři tyče nevměstnala, ale Oilers pokračují na kotouči. Uvidíme, co to přinese nadále.
     
    00:09
    Domácí se dostali do prvního útoku zápasu, když se do puku opřel Troy Stecher, jehož pokus hostující brankář Cam Talbot pokryl. Na druhé straně stojí podle očekávání Jacob Markström.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström – Stecher, Edler, D. Pouliot, Del Zotto, Sautner, Biega – J. Jokinen, Horvat, Goldobin – Gagner, H. Sedin, D. Sedin – Motte, B. Sutter, D. Archibald – Gaudette, B. Gaunce, Boucher.

    Edmonton Oilers: Talbot – A. Larsson, Nurse, Sekera, Russell, Benning, Auvitu – Rattie, McDavid, Nugent-Hopkins – Åberg, Draisaitl, Caggiula – Puljujärvi, R. Strome, Lucic – Kassian, Khaira, Pakarinen.

    Rozhodčí: I. Walsh, G. Skilliter – S. Alphonso, B. Gawryletz.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hlavním rozhodčím však bude velezkušený Ian Walsh, který odřídil už 1049 zápasů NHL. Výrazně méně jich má Graham Skilliter, jenž byl u 309 duelů. Čárovými sudími jsou pak kanadští rozhodčí Shandor Alphonso a Brandon Gawryletz.
    Potvrzeno! Útočník Adam Gaudette si odbude premiéru v NHL

     
    Vzájemná bilance je nerozhodná. Kdo dá dva góly tentokrát?

    Oba celky na sebe narazí v této sezoně už potřetí. V prvním duelu, který se odehrál 8. října na ledě Canucks, zvítězili domácí díky dvěma gólům Bo Horvata těsně 3:2. Druhý vzájemný duel už byl poněkud jednostrannější.

    Ke konci ledna se oba týmy potkaly na půdě Edmontonu, kde sice Vancouver stáhl ztrátu dvou branek, ale do konce utkání inkasoval ještě třikrát a Oilers se díky dvěma gólům Patricka Maroona radovali z vítězstvi 5:2.
     
    Domácí výprask s Columbusem neodvrátily ani tři kanadské body Connora McDavida, jenž se jako první hráč aktuální sezony přehoupl přes hranici sta bodů a aktuálně jich má na kontě celkem 102 za 40 gólů a 62 asistencí.

    Mladá hvězda NHL se stala prvním hráčem Oilers od roku 1991, který dal 40 gólů, ale v závěru základní části bude pouze ladit formu na mistrovství světa v Dánsku, kde by na něm měla stát kanadská reprezentace.
    Connor McDavid je v historii NHL teprve osmým hráčem, který měl dvě stobodové sezony do 21 let

     
    V posledních zápasech má však lepší formu domácí celek. Vancouver slaví tři výhry ze čtyř zápasů a naposledy v noci z úterý na středu ovládly 4:1 domácí utkání proti Anaheimu, bojujícímu o play off.

    Edmonton pro změnu vedl nad Columbusem po jedenácti minutách 3:0, ale hosté do přestávky vyrovnali a nakonec uštědřili díky hattricku Thomase Vaneka domácím krutou porážku 3:7.
     
    Dnešní souboj dvou celků ze Západní konference bude bitvou dvou mužstev, které budou sledovat boje o Stanley Cup pouze u televize. Zatímco u Vancouveru, bojující o co nejlepší pozici na dně NHL, není absence v bojích o trofej překvapením, Edmonton měl zcela jiné ambice.

    Parta kolem Connora McDavida však nenaplnila očekávání a zabrala až ve druhé polovině února, což je velmi pozdě. Šance jí sebrala únorová série sedmi porážek z osmi zápasů. Canucks si vedou podobně právě v březnu, kdy prohrály osm z devíti duelů. U obou týmů se navíc jednalo o série, kde při porážkách nezískaly ani jeden bod.

    V dnešním utkání na sebe navíc narazí dvě nejhorší defenzivy soutěže. Oilers inkasovali rovných 250 gólů, zatímco v brance Vancouveru jich skončilo celkem 248.
     
    Všem fanouškům NHL přeji brzké páteční ráno! Od 4:00 budeme společně sledovat kanadskou bitvu mezi Vancouverem a Edmontonem.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 36. Gagner (D. Sedin, H. Sedin), 42. D. Pouliot (Goldobin, J. Jokinen) – 12. McDavid (Sekera, Russell)


    Vancouver Canucks: Markström – Stecher, Edler, D. Pouliot, Del Zotto (A), Sautner, Biega – J. Jokinen, Horvat, Goldobin – Gagner, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Motte, B. Sutter (A), D. Archibald – Gaudette, B. Gaunce, Boucher.
    Edmonton Oilers: Talbot – A. Larsson (A), Nurse, Sekera, Russell, Benning, Auvitu – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Åberg, Draisaitl, Caggiula – Puljujärvi, R. Strome, Lucic (A) – Kassian, Khaira, Pakarinen.

    Rozhodčí: I. Walsh, G. Skilliter – S. Alphonso, B. Gawryletz

    Diváci: 17 883
    bahis siteleri