Vancouver – Columbus 5:4 (po pr.) | Toronto – Winnipeg 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Nashville – Buffalo 4:7 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:1 (kon.) | Arizona – St. Louis 6:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:2 (kon.)
Vegas – San Jose 3:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 4:3 (po pr.)
konec
Nashville Predators
4:7 (2:1, 2:5, 0:1)
Buffalo Sabres
Neděle 01.04.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Sam Reinhart (BUF) 3+0
    2. Jack Eichel (BUF) 0+5
    3. Ryan O'Reilly (BUF) 1+2 (05:08:36)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-36; Zablokované střely: 8-10; Vhazování: 61%-39%; Hity: 20-12; Přesilové hry: 1/4-4/9; Trestné minuty: 37-8.
     
    V Bridgestone Areně se odehrál nesmírně dramatický zápas, o jehož osudu rozhodl faul Scotta Hartnella, který necelých šest minut před koncem prostřední části za vedení Nashvillu 4:3 tvrdě narazil za bránou Buffala na hrazení Viktora Antipina a byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Sabres pětiminutovou přesilovou hru využili, a to hned třikrát, když dvěma góly v řadě otočil zápas na stranu hostujícího celku Sam Reinhart, který mimochodem ve třetí třetiny zkompletoval hattrick, a vedení Buffala pojistil Kyle Okposo. Pekka Rinne inkasoval v prostřední části pět gólů a do třetí části místo něj nastoupil Juuse Saros. Jack Eichel odehrál skvělý zápas, když zaznamenal pět asistencí, zatímco Rasmus Ristolainen tři. Konečný výsledek. Nashville Predators 4 Buffalo Sabres 7.

     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Austin Watson dostal dvě minuty za sekání plus dvě minuty za nesportovní chování a ještě na vrh deset minut poté, co zbytečně sekl u střídaček jednoho z hráčů Buffala po odpískání v přerušené hře.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:44
    Mike Fisher na pravém křídle od hrazení mířil rychlou střelou zápěstím ke vzdálenější levé tyči a Chad Johnson puk vyrážečkou vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    58:24
    Kevin Fiala z pravého kruhu dobře vystřelil na přední tyč, kde Chad Johnson puk lapil do lapačky.
     
    57:58
    Jack Eichel si najížděl v levém kruhu na přihrávku zpoza brány a už se bekhendem chystal puk poslat do prázdné sítě, jenže Roman Josi ho do zakončení nepustil.
     
    57:36
    Vyloučený Brendan Guhle se vrátil z trestné lavice zpět na led, Juuse Saros ale zůstává na střídačce.
     
    57:15
    Ryan Ellis v pravém kruhu napřáhl k prudké ráně s příklepem, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk se ale od horní tyče odrazil do ochranné sítě!
     
    56:55
    Predators se dostali v rychlém sledu ke třem střelám, jenže Chad Johnson je všechny úspěšně vyrazil.
     
    56:27
    Ryan Johnson se ocitl před bránou ve velké šanci, jenže Chad Johnson ho vychytal pravým betonem!
     
    56:06
    Ryan Ellis v levém kruhu vystřelil bez přípravy po přihrávce od modré čáry a mířil nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Chad Johnson ale předvedl krásný semafor!
     
    55:47
    Ryan Ellis vypálil prudce od modré čáry a Chad Johnson toho příliš neviděl, puk ale hrudí vyrazil.
     
    55:36
    Kevin Fiala na pravém křídle pronikl do útočného pásma a Brendan Guhle byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Peter Laviolette si vyžádal oddechový čas a Juuse Saros zůstal na střídačce!
     
    55:02
    Predators vystřelili z bodu vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Chad Johnson snadno puk zachytil.
     
    54:53
    Juuse Saros si pohlídal prostor u své levé tyče a zmrazil puk pod lapačkou. Před námi reklamní přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. P. K. Subban (Josi, Johansen), 17. Watson (Ekholm, Bonino), 22. Turris (C. Smith, Fiala), 33. Bonino (Ellis, Watson) – 1. Pominville (Girgensons, Eichel), 26. R. O'Reilly (Eichel, Ristolainen), 28. Okposo (Rodrigues, Mittelstadt), 36. S. Reinhart (Ristolainen, Eichel), 38. S. Reinhart (R. O'Reilly, Eichel), 39. Okposo (Ristolainen, Eichel), 49. S. Reinhart (R. O'Reilly)


    Nashville Predators: Rinne (41. Saros) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Bitetto – Tolvanen, Johansen (A), Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Sissons, Bonino, Watson – Hartnell, Fisher, Hartman. Hlavní trenér: Peter Laviolette.
    Buffalo Sabres: Ch. Johnson – Scandella, Ristolainen, Guhle, C. Nelson, Falk, Antipin – S. Wilson, R. O'Reilly (A), S. Reinhart – Girgensons, Eichel (A), Pominville – Rodrigues, Mittelstadt, Okposo (A) – B. Pouliot, Jo. Larsson, Baptiste. Hlavní trenér: Phil Housley.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Peter MacDougall. Čároví: Jonny Murray, Derek Nansen

    Diváci: 17551
    ocianews.com