Kazaň – Čeljabinsk 4:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
4:3 (0:2, 3:1, 1:0) Stav série: 2:0
Traktor Čeljabinsk
Neděle 01.04.2018, 16:00 • TatNeft Arena • Play-off KHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazaň nakonec vybojovala druhé vítězství v této sérii gólem, jenž vsítil Danis Zaripov, ve třetí třetině. Sledovali jsme velmi pohledný zápas, a to z obou stran. Já vám děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (18:32:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Nic navíc se už nestane! Zápas končí! Garipov si střelu až od půlicí čáry pohlídal a domácí fanoušci se radují z vítězství!
     
    59:04
    Čeljabinsk si vytvořil tlak, žádnou nebezpečnou střelu na Garipovova ale nevyslal. Následně se domácí hokejisté vyhozením kotouč do středního pásma alespoň na chvíli osvobozují.
     
    58:21
    Hosté jen se štěstím nepustili Kazaň proti osamocené brance. Nick Bailen nahazuje kotouč do útočného pásma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:32
    Vasilij Děmčenko míří na střídačku svého týmu! Traktor to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    56:44
    A dokonce nyní domácí vybojovali cenné vhazování po Děmčenkovově levici. Rob Klinkhammer měl k puku blíže než hostující bek, a tak Děmčenko raději přikryl kotouč pod rukavici.
     
    55:59
    Traktor bude muset přidat v útoku, pokud chce pomýšlet minimálně na srovnání skóre. Kazaň, pokud může, spíše brání a šetří cenné vteřiny do konce třetí třetiny.
     
    54:36
    Arťom Lukojanov si počínal velmi dobře. Vybojoval puk, objel s ním téměř celé útočné pásmo a z levé strany z pohledu gólmana vystřelil. Jeho pokus byl ale sražen mimo.
     
    53:21
    Až teď se hostům konečně podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu. Dnes velmi aktivní Nick Bailen z křídla nahodil doprostřed branky, s čímž nemá Garipov větší obtíže.
     
    52:44
    Nyní se pokusil Čeljabinsk vyvézt puk do útočné třetiny, avšak to se mu v posledních minutách nedaří.
     
    51:48
    Je vidět, že hokejisté za sebou mají velikou část z tohoto zápasu za sebou, a proto tempo už poněkud opadlo. Kazaň okupuje obranné pásmo Traktoru.
     
    50:38
    Až teď se šikovně vytočil zpoza branky Anton Lander, aby mohl zkusit zacílit do bližšího horního růžku. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, Děmčenko ale zasahuje ramenem.
     
    49:50
    Po delší době sledujeme pasáž hry, ve které nevidíme žádné střely či branku ohrožující situace. Puk mají v držení hokejisté z Čeljabinsku.
     
    48:12
    Trochu klidu na domácí hole mohl přidat Vladimir Tkačov, avšak z těsné blízkosti Děmčenkovovy svatyně nezamířil přesně. O chvíli později se hra stěhuje na opačnou stranu kluziště.
     
    47:01
    A na opačné straně musí krýt střelu od modré čáry také Garipov. Arťom Borodkin dal do střely snad všechnu sílu, co mu ještě zbývala. Garipov puk ale nachází v lapačce.
     
    46:17
    Ihned po vhazování se dostal puk na modrou čáru, kde již byl ke střele připravený Nikita Ljamkin. Ljamkinův pokus nakonec ale končí mimo nebezpečí z pohledu Čeljabinsku.
     
    45:10
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak konečně se to domácím povedlo! Kazaň tak dlouho dobývala obranu Čeljabinsku, až se jí to podařilo! Vasilij Tokranov skvělou přihrávkou našel DANISE ZARIPOVA, který sice stál v úhlu, přesto trefil přesně! Asistence: Vasilij Tokranov, Justin Azevedo.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 23. Markov (Zaripov, Galijev), 25. Burmistrov (A. Potapov, Tokranov), 31. Azevedo (Tkačov, Galijev), 46. Zaripov (Tokranov, Azevedo) – 5. Gynge (Bailen, Videll), 6. Rybakov (Kokujov), 37. Kručinin (Šarov)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Jarullin, Markov, Ljamkin, Batyršin, Tokranov, Ohtamaa, Sidorov – Azevedo, Lander, Klinkhammer – Galijev, Tkačov, Zaripov – A. Potapov, Burmistrov, Lukojanov – Kosov, Svitov, M. Gluchov.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Šinin, Bailen, I. Višněvskij, A. Petrov, Klimontov, Borodkin, Isajev – Videll, Szczechura, Gynge – Černikov, J. Petrov, Peňkovskij – Gubarev, Rybakov, Kokujov – Kručinin, Šarov, Kravcov – Šolochov.

    Rozhodčí: Oskirko, Bělov – Šišlo, Ivanov
    Kazaň 4 0 Čeljabinsk
    #1 Pátek 30.03.2018 • 18:00
    Kazaň - Čeljabinsk 2:1
    #2 Neděle 01.04.2018 • 16:00
    Kazaň - Čeljabinsk 4:3
    #3 Úterý 03.04.2018 • 16:00
    Čeljabinsk - Kazaň 1:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 05.04.2018 • 16:00
    Čeljabinsk - Kazaň 1:3
    ocianews.com