Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 08.04.2018, 10:30Memoriál Jana Marka • O 9. - 10. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    Úvodní útočný výpad utkání předvedl Třinec, když se před branku nacpal jeden z Ocelářů, ale jeho individuální průnik Adam Beke zastavil. Na druhé straně si připsal první zásah také třinecký Jan Lambert.
     
    01:40
    Z levého kruhu pálil Štěpán Macháček, jehož pokus Adam Beke bezpečně vyrazil.
     
    02:49
    Třinec zavřel soupeře v obranném pásmu a zcela volný David Homola pálil od modré čáry pouze do brankáře Bekeho. O chvíli později neuspěl ani Ondrej Rybnikár, jehož střelu ukryl gólman Slovanu do lapačky.
     
    02:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři udeřili. Vystřelený puk ze strany vyrazil Adam Beke pouze před sebe, kde stál nehlídaný SAMUEL SARRORY a pouze ho doklepl do odkryté klece Slovanu – 0:1. Asistence: Jonáš Peterek.
     
    04:11
    Utkání pokračuje ve vysokém tempu na obou stranách. Nebezpečnější jsou ovšem Oceláři, jejichž střelecké pokusy musí Adam Beke minimálně kontrolovat.
     
    04:57
    K vidění je také spousta osobních soubojů z obou stran. Jde vidět, že dva nejhorší celky turnaje nechtějí odjíždět s posledním desátým místem.
     
    05:57
    Slovan právě vstřelil branku!
    Zajímavá akce Slováků končí gólem. Když nedokázali odpovědět bezprostředně po inkasované brance, dostal se do koncovky FILIP MOLNÁR a překonal Jana Lamberta. Asistence: Filip Rajzík.
     
    06:36
    Slezané pokračují ve své aktivitě a i po vyrovnávací trefě jsou aktivnějším celkem. Hraje se převážně na obranné polovině Slovanu, který čeká na možnost brejků, ale spíše se musí Adam Beke ohánět.
     
    07:46
    Oceláři vyslali na branku Slovanu několik střel z modré čáry, jenže žádná z nich neměla gólové parametry.
     
    09:42
    A máme tu první vyloučení utkání. Třinecký Kryštof Wantulok (TRI) si v rohu kluziště pomohl podražením a dostane menší trest za dvě minuty.
     
    10:43
    Slovan pochopitelně kombinuje kolem branky Ocelářů, ale zatím byl Jan Lambert bez výraznější práce.
     
    11:36
    Když už hoši z Bratislavy vyprodukovali nějakou střelu, končí za zadním mantinelu nebo na výstroji Jana Lamberta.
     
    12:29
    Oceláři oslabení zvládají a pokud to vydrží, mohou brzy znovu zaútočit.
     
    13:35
    Třinečtí už jsou v plném počtu a dvakrát zahrozili. Střelu Matouše Čmiela brankář Adam Beke vyrazil a poradil si i s následující střelou od modré v podání jednoho z hráčů v červených dresech s drakem na hrudi.
     
    14:16
    Slovanu se nepodařilo vyhodit, když jeden z bránících hráčů trefil na modré čáře útočníka Tommyho Wardase, ten se okamžitě dostal do střelecké pozice a střelou k zadní tyči donutil Adama Bekeho zasáhnout lapačkou.
     
    14:55
    Puky mizí za mantinely v hojném počtu. Jinak tomu nebylo ani po pokusu Filipa Ciencialy, jehož rána od modré čáry byla zablokována do ochranné sítě.
     
    15:31
    Obránci na obou stranách zatím dobře blokují. Tentokrát se činili Oceláři, kteří zablokovali střelecký pokus z levého kruhu.
     
    15:53
    Početní převahu si tentokrát vyzkouší Oceláři a situace se opakuje jako při prvním trestu Slezanů. V rohu obranného pásma podrazil soupeře Noel Pastucha (SBA) a dostane menší trest za podražení.
     
    16:17
    Bratislavské mužstvo se okamžitě osvobozuje. Minimálně začátek početní nevýhody tak zvládlo bez úhony.
     
    17:02
    V posledních desítkách vteřin už Slezané kombinovali v útočné třetině a dokonce vyslali dva střelecké pokusy. Ten první Adam Beke zlikvidoval, druhý byl sražen do ochranné sítě.
     
    17:26
    Adam Beke se nenechal nachytat ani při střele z rohu kluziště a Slovan může po vyhození kotouče vystřídat.
     
    18:03
    Potrestaný hráč se vrátil na hrací plochu, přesto Oceláři pokračovali v kombinaci v útočné třetině a od Kryštof Wantulok pálil od modré čáry. Jeho pokus však nikdo ze spoluhráčů před brankou netečoval.
     
    18:47
    Závěr první třetiny se hraje ve vysokém tempu. Slezané jsou ale nadále nebezpečnějším týmem.
     
    19:12
    A v závěru první části si ještě zahrají přesilovou hru. Dominik Jendek (SBA) zboural u mantinelu jednoho ze soupeřů a rozhodčí se nemohl zachovat jinak. Útočník Slovanu se ale svému protivníkovi okamžitě omluvil.
     
    19:49
    První dvacetiminutovku dohráváme na útočné polovině Ocelářů, ale Adam Beke zatím zasahovat nemusel a možná ani muset nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu o deváté místo, v němž jsou aktivnějším celkem třinečtí Oceláři. Ti měli výrazně více šancí a dokonce šli po třech minutách do vedení po zásahu Samuela Sarroryho. O tři minuty později už byl ale stav opět vyrovnaný, když nedůslednost třinecké defenzivy potrestal přesnou trefou Filip Molnár. Druhá část začne přibližně v 11:13 a Slezané budou hrát ještě minimálně 72 vteřin proti čtyřem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Oceláři se pochopitelně okamžitě usadili v útočném pásmu a od modré čáry střílel Filip Cienciala, jenž trefil pouze boční síť.
     
    20:57
    Do šance se krátce poté prodíral Štěpán Macháček, ale neuspěl a podobně si vedl od modré čáry také Filip Cienciala.
     
    21:48
    Oba týmy znovu hrají v plném počtu, jenže tlak Ocelářů trval i nadále. Slezané nezahrozili ze závaru před brankou Adama Bekeho, přesto jsou stále na kotouči.
     
    22:36
    Další střelecký pokus si připsal také zadák David Homola, jenž se opřel do kotouče na modré čáře a trefil pouze pravý beton Adama Bekeho.
     
    23:22
    Krásná akce Ocelářů gólem nekončí! Jonáš Peterek se krásně uvolnil kolem obránce a našel zcela volného Samuela Sarroryho, který zcela sám nedokázal trefit letící puk.
     
    24:11
    Adam Beke má plnou výstroj práce! Brankář Slovanu se musí ohánět od tyčky k tyčce a likvidovat řadu šancí Třince. Slezané tímto tempem míří za druhou brankou v utkání.
     
    25:12
    Střela od modré v podání Ocelářů byla zablokována a sražena do ochranné sítě. Po vhazování v útočném pásmu hra pokračuje kolem branky Slovanu.
     
    25:50
    Samuel Sarrory prokazuje hokejové kvality, když se na modré čáře opět prosmýkl kolem obránce a vyvezl puk do pásma, z čehož těží celý tým.
     
    26:21
    Celek z Bratislavy se úspěšně osvobodil, ale podobně jako v předchozích případech o kotouč okamžitě přišel a pouze se snaží napadat rozehrávku soupeře.
     
    27:00
    Slovenské mužstvo svou úlohu tentokrát zvládlo a k puku se dokonce dostal Viktor Vavruška, jenž zajímavou střelou tahem donutil Jana Lamberta zasáhnout svou vyrážečkou – vhazování.
     
    27:30
    Slovan ho vyhrál a udržel útočné pásmo. Po další střele od modré čáry si Jan Lambert raději počkal a ukryl kotouč do své lapačky.
     
    27:59
    Zaváhání v rozehrávce málem Oceláři potrestali. Před modrou čárou se srazili dva hráči Slovanu, puku se zmocnil Jonáš Peterek a jeho střelu tečoval až do betonu brankáře Samuel Sarrory. Stejný hráč neprotlačil puk do branky ani vzápětí.
     
    29:00
    Pěknou individuální akci předvedl Alex Kocúrek, jehož parťáci zachytili rozehrávku soupeře a jmenovaný hráč střelou za modrou čárou zahrozil. Jan Lambert puk pokryl a udržel ho i při nátlaku Kocúrka, jenž se ho ještě snažil vyšťourat z výstroje.
     
    29:41
    Oba týmy střídají a nutno říct, že výkon Slovanu se v posledních minutách výrazně zlepšil. I nadále je však vidění dost nepřesností, které přináší problémy pro defenzivu obou mužstev.
     
    29:41
    V posledním utkání Memoriálu Jana Marka si zachytají oba brankáři Třince. Jan Lambert, jenž si vedl velmi slušně, odjíždí na střídačku a po zbytek zápasu bude branku Ocelářů strážit Tadeáš Zeithamel.
     
    30:42
    Oba týmy aktivně napadají, ale ani jednomu se nedaří usadit v útočné třetině.
     
    31:29
    Opět se to podařilo až lajně kolem Jonáše Peterka, která je pro Slovan v dnešním utkání největším nebezpečím.
     
    32:09
    Dva střelecké pokusy vyslal Filip Hrúzek, ale první střele od modré čáry chyběla potřebná razance a při druhém pokusu scházela přesnost.
     
    32:43
    U mantinelu byl dohrán Filip Cienciala a otřesený bez rukavice a hokejky odjel na střídačku svého mužstva. Zadák Ocelářů by měl ale nadále pokračovat.
     
    33:26
    Po vhazování před brankou Třince se Slovan zmocnil kotouče, ale výraznější šanci si nevypracoval a hra se opět vyrovnává.
     
    34:12
    Atmosféra na ledě houstne a přitvrzuje se. Musíme ale říct, že sledujeme celkem pěkné utkání, kterému chybí snad jen více branek na obou stranách.
     
    35:17
    Oba týmy hrají aktivně a snaží se využít každou příležitost k útoku, jenže oba brankáři jsou v posledních vteřinách bez těžšího zákroku.
     
    36:41
    Poslední desítky vteřin se bojuje převážně mezi modrými čárami, protože oba týmy po získání kotouče o puk přichází nejdále za modrou čárou.
     
    37:32
    Slovanu se podařilo prosadit nahozeným kotoučem, jenže jejich pobyt v útočném pásmu měl jepičí život a slovenský zástupce na turnaji se musí bránit.
     
    38:05
    Oceláři kombinují v útočném pásmu a pokračujeme v trendu z první třetiny. Závěr dějství je nejsvižnější a oba týmy si nedarují ani milimetr ledu.
     
    38:58
    Viktor Vavruška prověřil Tadeáše Zeithamela, když dostal přihrávku zpoza branky a svou dělovku poslal jen do výstroje brankáře Ocelářů.
     
    39:39
    Promrzlou pražskou arénou to pouze zacinkalo, když Oceláři trefili brankovou konstrukci branky Slovanu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí a mou povinností je konstatovat, že stav se v jejím průběhu nezměnil, přesto jsme viděli pěkný úsek hry. V něm byli zejména v úvodu aktivnější Oceláři, jenže Samuel Sarrory ve velké šanci selhal a když v závěru třetiny trefil Třinec tyčku, zůstal stav nerozhodný. Své šance ale měli také hráči Slovanu, kteří se pokusí v posledním dějství překonat Tadeáše Zeithamela, jenž v polovině zápasu vystřídal Jana Lamberta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    První nebezpečnou akci třetí třetiny vyprodukoval Slovan, když Dominik Jendek hledal před brankou obsazeného Alexe Kupku, a ten nedokázal usměrnit letící kotouč do branky.
     
    41:26
    Stejný hráč o chvíli později pálil nepřesně od modré čáry a odjel střídat.
     
    41:51
    Aktivní nástup Slovanu zabrzdí vyloučení. Na trestnou lavici už zamířil Alex Kocúrek (SBA), jenž dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    42:37
    Třinci se zatím nedaří trvale usadit před brankou Adama Bekeho, natož aby ho výrazně ohrozil.
     
    43:13
    Slovan se výborně brání, toto oslabení mu zatím vychází na jedničku, naopak Ocelářům se nedaří prosadit v útočném pásmu.
     
    43:52
    Přesilová hra Slezanů končí. Dobře zvládnuté oslabení by mohlo být pro Slovan zajímavou vzpruhou.
     
    44:41
    Slovan je ve třetí třetině aktivní a nebezpečnější. Uvidíme, co to přinese.
     
    45:30
    Slovan právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól! A pokud by padl v NHL, plnil by sportovní noviny. William Hauser pobídl ALEXE KUPKU, který si najel z pravé strany, puk si pěkně stáhl a do protipohybu brankáře mu poslal kotouč přímo pod horní tyčku – 2:1! Asistence: William Hauser.
     
    46:17
    Slovenský celek byl odměněn za svou aktivitu, zatímco Třinec musí litovat zejména spálených šancí z prostřední části. Tentokrát jsou to Slezané, kdo musí dohánět manko.
     
    46:50
    Třinec se snaží aktivně prosadit, jenže Slovan dobře brání obranné pásmo a nedovoluje Ocelářům zahrozit.
     
    47:29
    Na kotouči jsou v posledních desítkách vteřin hlavně Oceláři, leč bez střeleckého efektu. Času zbývá stále dost.
     
    49:14
    Po hluché části se Oceláři přece jen na krátkou chvíli dostali k brance Slovanu, kde se musel mít na pozoru Adam Beke, ale nakonec žádný zákrok vytáhnout nemusel.
     
    49:57
    Třinečtí trošku zazmatkovali při rozehrávce a Slovan mohl zahrozit, přesto se mu to nakonec nepodařilo.
     
    51:26
    Aktivitu nelze oběma týmům odepřít, ale v posledních desítkách vteřin a minut však ubylo gólových a vůbec i střeleckých příležitostí.
     
    52:20
    Přetahovanou před střídačkou Třince ukončil hvizd sudího – ofsajd Slovanu.
     
    52:37
    Obránce Filip Cienciala je dnes střelecky aktivní a jeho další střela od modré čáry mířila mimo tři tyče.
     
    53:09
    Třinecký Ondrej Rybnikár se po levé straně dral do zakončení a nakonec zvolil přihrávkou backhandem, kterou srazil bránící hráč do výstroje pozorného Adama Bekeho.
     
    53:38
    Brankář Slovanu drží svůj tým nad vodou. Při další šanci Třince vyrazil kotouč vedle sebe a jeho tým může zaútočit.
     
    53:58
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovenský celek odskakuje na rozdíl dvou branek a zdá se, že může být rozhodnuto. Od Richarda Petráše se kotouč dostal na hůl Dominik Jendeka a po přesné trefě ALEXE KUPKY v nepřehledné situaci před brankou vede bratislavský tým už 3:1! Asistence: Dominik Jendek, Richard Petráš.
     
    54:57
    Třinci už moc času nezbývá a brankář Adam Beke navíc pokračuje v jistém výkonu, kterým táhne Slovan za devátým místem. Tentokrát si poradil s pokusem z levé strany hřiště.
     
    55:46
    Oceláři se usadili v útočném pásmu a kombinují. Chtělo by to dát co nejdříve gól, aby byli ve hře alespoň o vyrovnání.
     
    56:26
    Alex Géci zachytil na modré čáře nepřesnou rozehrávku soupeře, ale místo úniku nastřelil puk na branku a odjel se spoluhráči vystřídat.
     
    56:33
    Zakázané uvolnění Slovanu.
     
    56:33
    Oceláři si berou oddechový čas.
     
    56:48
    Výborný Adam Beke nadále drží Slovan! Z mezikruží pálil z otočky jeden z třineckých hráčů a na brankáře bratislavského celku si nepřišli ani dorážející Jonáš Peterek a Samuel Sarrory.
     
    57:27
    Slezané jsou znovu v útočném pásmu a hrají bez brankáře!
     
    57:35
    Dělovka Daniela Chovaniaka od modré čáry byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se tedy bude na modré čáře.
     
    58:03
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Viktor Vavruška našel z rohu kluziště zcela volného Alexe Kocúrka, jehož střelu do odkryté klece v prostoru před brankou výborně vychytal Tadeáš Zeithamel.
     
    58:40
    Třinecký brankář je opět venku z branky. Oceláři kombinují na útočné polovině.
     
    58:48
    Nedaří se jim ovšem obsadit útočné pásmo a proti důsledné defenzivě Slovanu mají problémy – ofsajd.
     
    59:07
    Filip Cienciala orazítkoval dělovkou od modré pouze plexisklo na mantinelu za brankou Slovanu. Ten se osvobozuje.
     
    59:37
    Z pravé strany pálil Jonáš Peterek, jehož pokus však nemohl mít velkou šanci na úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a deváté místo míří do Bratislavy! Slovan nakonec ve třetí třetině výrazně zabral a dvěma góly Alexe Kupky rozhodl o svém triumfu, čímž tak odsoudil Třinec k poslednímu místu. Pro Oceláře musí být letošní počínání zklamáním, protože v předešlých letech patřili k nejlepším celkům.
     
    Na řadu přichází vyhlášení nejlepších hráčů. Na straně Slovanu byl zvolen nejlepším hráčem utkání zvolen Alex Kupka, autor dvou vítězných gólů. Na třinecké straně si odnesl cenu Štěpán Macháček.
     
    Ceny však budou uděleny i za celý turnaj. Nejlepším hráčem Slovanu byl zvolen hráč s číslem 14 na zádech Dominik Jendek, jenž odehrál slušné utkání i dnes. Na druhé straně si pak přijel pro individuální ocenění Jonáš Peterek, který hrál velmi dobře i dneska.
     
    Z mé strany je to ze souboje o deváté místo vše! Přeji vám hezký zbytek víkendu. (12:24:58)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 6. Molnár (Rajzík), 46. Kupka (Hauser), 54. Kupka (Jendek, Petráš) – 3. Sarrory (Peterek)


    HC Slovan Bratislava: Beke – Rajzík, Pastocha, Hauser, Černák, Beňo, Ožvald – Petráš, Hrušč, Kocúrek, Jendek, Pangrác, Géci, Samadov, Vavruška, Molnár, Derčalík, Abaffy, Kupka.
    HC Oceláři Třinec: Lambert (30. Zeithamel) – Homola, Bulava, Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek – Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Rozhodčí: Demuth – Kučera, Vajda
    bahis siteleri