Ružomberok – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Michalovce 2:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (2:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 21.04.2018, 17:00Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Zlatých Moraviec sa ani dnes nedočkali prvého víťazstva v jarnej časti sezóny. Zápas s Michalovcami mali skvele rozohraný. Viedli 2:0, mali ďalšie veľké šance, no zvýšiť náskok sa im nepodarilo. Do druhého dejstva akoby nastúpilo úplne iné mužstvo z východného Slovenska a zaslúžene vyrovnalo po góloch Antona Antonova a Petra Kavku. Domáci predsa len mohli získať tri body, no to by musel Haris Harba skórovať po rohovom kope z tesnej blízkosti. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (18:58:15)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Haris Harba sa dožadoval odpískania nedovoleného zákroku pred pokutovým územím hostí. Peter Kráľovič jeho želanie však nevyslyšal, a tak plynulo pokračujeme v nadstavenom čase.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. To posledné, čo sa v ňom stihlo udiať, bol ofsajd na strane Michaloviec. Peter Kráľovič ešte pridáva k dnešnému duelu dve minúty.
     
    89
    Gerard Bieszczad teraz podržal svoj tím. Dalibor Pleva získal loptu na hranici pokutového územia, pohotovo vystrelil, ale poľský brankár loptu vytesnil na rohový kop. Následne kryje aj center Petra Orávika.
     
    88
    Zlaté Moravce sa do zakončenia nedostali. Michalovská defenzíva v druhom polčase pracuje veľmi dobre. Jedinú šancu mali domáci pred pár minútami, keď po rohovom kope zahodil tutovku Haris Harba.
     
    87
    Rohový kop budú zahrávať aj domáci futbalisti. Martin Chren sa síce dostal k centru z ľavej strany, no výborný návrat do obrany predviedol Eligius Jankauskas.
     
    86
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Ten zahral z pravej strany nikto iný ako Igor Žofčák, ale našiel len pripraveného brankára Pavla Kováča.
     
    84
    Peter Orávik si teraz nepotykal so spracovaním lopty. Tá mu na pravej strane odskočila, a tak bude nasledovať len odkop od brány Gerarda Bieszczada.
     
    83
    José Carrillo to skúsil strelou z úctivej vzdialenosti. Pokusu síce nechýbala razancia, ale presnosť už trošku pokrivkávala. Nasledovať tak bude odkop od brány Pavla Kováča.
     
    82
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože na hracej ploche zostal ležať striedajúci Sadam Sulley. Ten má zrejme svalové problémy, ale zatiaľ nebude potrebovať ošetrenie.
     
    81
    Zlaté Moravce sa mohli dostať do opätovného vedenia. Po rohovom kope a následnej skrumáži trafil brvno Ondřej Šašinka a potom z troch metrov prestrelil odkrytú bránu Haris Harba.
     
    80
    Haris Harba si teraz prebral loptu v pokutovom území súpera. Prehodil si to ešte na ľavačku, ale jeho následné zakončenie dokázal zblokovať zrejme Peter Kavka.
     
    79
    Igor Žofčák opäť posunul loptu na Petra Kavku. Ten strieľal z úctivej vzdialenosti, ale trafil len jedného z domácich hráčov, ktorý bol súčasťou pripraveného múru.
     
    78
    Ďalším nedovoleným zákrokom sa prezentoval Damián Bariš. Hostia tak majú výhodu priameho kopu z podobnej pozície, z akej pred niekoľkými minútami skóroval Peter Kavka.
     
    77
    Michalovce pokračujú vo svojom dobrom výkone v druhom dejstve. Tentokrát to skúšali centrom z ľavej strany, ale Dawid Kurminowski bol pozorne strážený.
     
    76
    Teraz sme videli niekoľko ostrejších súbojov v strede ihriska. Tým posledným sa prezentoval Damián Bariš, ktorý nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Eligiusa Jankauskasa.
     
    75
    Ewerton Paixao da Silva to opäť skúšal individuálnym prienikom po pravej strane. Jeho následný strieľaný center ale pred Ondřejom Šašinkom odvrátil do bezpečia José Carrillo.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 6. Paixao da Silva, 24. Orávik (Harba) – 51. Antonov, 72. Kavka (Žofčák)

    Karty:   71. Pintér (ZMO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:9.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Horník, Nikolić (46. Kotula), Pintér, Chren (C) – Pleva – Orávik, Harba, Paixao da Silva, Bartolomeu (64. Bariš) – Urgela (73. O. Šašinka).
    Náhradníci: Čočišvili – Nascimento, M. Rigo, Duga, Bariš, O. Šašinka, Kotula.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Shumeiko (46. Kovaľ) – Bednár – Jankauskas, Antonov, Niši, Kolesár (46. Sulley) – Kurminowski.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Turik, Sulley, Matić, Bragin, Kovaľ.

    Rozhodčí: Peter Kráľovič – Juraj Lieskovský a Daniel Poláček

    Diváci: 562
    thejrc.org