Pardubice – Mladá Boleslav 0:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Novokuzněck 4:7 (kon.) | Olomouc – HC Slovan 0:0 (zruš.)
Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Přerov – Mountfield HK 2:9 (kon.) | Kokšetau – Slavia 4:2 (kon.)
Havířov – Poprad 4:3 (3:2 po s.n.) | Litoměřice – Kladno 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 1:2 (po pr.)
Sokolov – Kadaň 6:3 (kon.) | Děčín – Ústí n/L 1:7 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 02.08.2018, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný čtvrteční podvečer, vítejte u prvního přípravného duelu na novou sezónu, ve kterém extraligová HC Škoda Plzeň vyzve prvoligový ČEZ Motor České Budějovice. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Škoda Plzeň
    Svěřenci Ladislava Čiháka zažili loni vydařenou sezónu. Dominovali v základní části zejména v ofenzivě, získali prezidentský pohár a dokráčeli až do semifinále. Nejprve si poradili s Olomoucí, následně je vyřadila později mistrovská Kometa 4:1 v sérii, Západočeši nedokázali vyhrát ani jednou doma, přestože v sezóně jinak v Home Monitoring Aréně dominovali.

    Tým opustilo mnoho hráčů, na západě Čech už nebude hrát například nejlepší střelec základní části Tomáš Mertl, nadějný brankář Miroslav Svoboda nebo duo talentovaných obránců David Skleničky a Michal Moravčík. Mnoho hráčů ale Škodovka také přivedla, jediná rezerva ale zůstává v brance, tam totiž indiáni přivedli pouze Dominika Frodla ze Slavie, což je však také velmi nadějný gólman do dalších let. Spekuluje se však, že Západočeši jsou v kontaktu se Slovákem Jánem Lacem.

    Příchody: Dominik Frodl (Slavia Praha), Václav Nedorost (České Budějovice), Vojtěch Němec (Kometa Brno), Jan Eberle (Olomouc), Roman Vráblík (České Budějovice), Conor Allen (Wolfsburg)
    Odchody: Miroslav Svoboda (Nashville), Alexandr Hylák (konec kariéry), Petr Kadlec (konec kariéry), Jan Schleiss (Vítkovice), Tomáš Mertl (Kunlun), Tomáš Kubalík (Crimmitschau), Matěj Chalupa (Hradec Králové, zkouška), Tomáš Vracovský (Pardubice, zkouška), David Sklenička (Montreal), Michal Moravčík (Montreal)

    Program přípravných zápasů a zápasů CHL před sezónou:
    České Budějovice – Plzeň 7.8. 17:30
    Karlovy Vary – Plzeň 9.8. 18:00
    Plzeň – Karaganda 14.8. 17:30
    Klatovy – Plzeň 21.8. 17:30
    Plzeň – Lugano 30.8. 17:00 (CHL)
    Plzeň – JYP Jyväskylä 1.9. 16:30 (CHL)
    JYP Jyväskylä – Plzeň 7.9. 18:00 (CHL)


    ČEZ Motor České Budějovice
    Motor nedokázal ani loni postoupit do extraligy, což bylo jistě zklamání. Před skvělou kulisou v Budvar aréně nevyhrál v semifinále proti Kladnu ani jeden zápas, ačkoliv v základní části zde prohrál pouze dvě utkání, nakonec padl 1:4 na zápasy a do baráže nepostoupil.

    Tým táhli zejména Václav Nedorost, jenž zaznamenal celkem 54 kanadských bodů a Roman Vráblík, jenž zazářil statistikou +/- bodů, měl totiž +23. Oba dva hráči však před letošní sezónou posílí právě Plzeň. Do týmu se však vrací zkušený útočník Jiří Šimánek, který oblékal dres konkurenčního Mountfield HK, který zamířil před lety do extraligy právě na úkor Českých Budějovic.

    Příchody:
    Jiří Šimánek (Mountfield), Jan Strmeň (Frýdek-Místek), René Vydarený (Mountfield), Karel Plášil (Nové Zámky), Lukáš Endál (Havl. Brod), Zdeněk Doležal (Slavia), Jakub Babka (Freiburg, GER2), Cody Bradley (Nitra), Vladimír Škoda (Nové Zámky).
    Odchody: David Gába (Vsetín), Ondřej Bláha (Havířov), Jiří Kučný, Filip Novák, Patrik Marcel (Litoměřice), Roman Vráblík (Plzeň), Luboš Rob (Vsetín), Vít Jonák (Vsetín), Vlastimil Dostálek (Jihlava), Václav Nedorost (Plzeň), Peter Galamboš (Košice), Petr Vampola (Kladno), Josef Mikyska (Benátky n/J), Filip Vlček, Michal Bárta, Lukáš Květoň, Jan Bárta, Richard Nejezchleb.

    Program přípravných zápasů:
    České Budějovice – Plzeň 7.8. 17:30
    České Budějovice – Pavlodar 9.8. 17:30
    České Budějovice – Linec 17.8. 17:00
    Linec – České Budějovice 19.8. 18:00
    České Budějovice – Lausitzer Füchse 24.8. 17:00
    České Budějovice – Lausitzer Füchse 26.8. 17:00
    České Budějovice – Chabarovsk 27.8. 18:00
     
    Kdo na úvod přípravy nabere sebevědomí a připíše si vítězství? Bude se radovat favorizovaná Plzeň, nebo překvapí prvoligové, nicméně silné, České Budějovice?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Kvasnička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Pulpán, Vráblík, Allen – Nedorost, Němec, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – D. Kindl, Kracík, Eberle – Kantner, Kodýtek, Pour

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Svoboda) – Pýcha, Pavlin, Kachyňa, Plášil, Dudáček, Dosek – Čermák, Bradley, Doležal – Babka, Dančišin, Šulek – Heřman, Čížek, Doktor – Káník, Krcho, Silný

    Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Brejcha, Jelínek.
     
    Hráči obou celků právě nastoupili na ledovou plochu a za malou chvilku rozehrají první přípravný zápas na sezónu 2018/2019! Plzeň bude hrát klasicky v modrobílých dresech, České Budějovice v červenožlutých.
     
    Jedna strana Home Monitoring Arény se zaplnila velmi slušně, solidní návštěva na přípravný duel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Hosté začínají v útoku, ale tam dlouho nezůstali.
     
    01:03
    Preisinger dostával přihrávku do jízdy, ale byl vychýlen z osy a puk nezpracoval. Další přechod Západočechů do pásma zastavil ofsajd.
     
    01:46
    Kracíkova přihrávka před branku byla sražena, ale zkušený útočník se puku zmocnil znovu, vytočil se před branku a zakončil bekhendem, těsně přestřelil!
     
    02:41
    Hosté zavezli kotouč do pásma, ale tam ho opět dlouho neudrželi.
     
    03:09
    Nedorost hledal před brankou Gulaše, nemyslel to špatně, avšak plzeňská 77 na kotouč nedosáhla. Vzápětí Jihočeši vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:55
    Němec nabil na modrou Čerešňákovi, jehož pumelice skončila mimo. První plzeňská formace znovu strávila střídání v útočném pásmu.
     
    05:01
    Indrák namazal kotouč na hůl soupeři, ale domácí se stihli vrátit a Frodl zasahovat nemusel. Následně však přišla nepřesná rozehrávka indiánů, zakázané uvolnění.
     
    05:05
    Nahození Plášila hned po buly bylo sražené do rohu, dopředu může Plzeň.
     
    05:35
    Eberle našel najíždějícího Jakuba Kindla na levém kruhu, který však čas ke střele prováhal a hosté se k němu stihli stáhnout.
     
    06:43
    Pourovu nabídku před branku nevyslyšel nikdo v modrobílém, České Budějovice mohou vyrazit dopředu, zatím Frodla téměř neohrozily.
     
    07:41
    Plzeň vyhrála souboj za brankou a vyrazila dopředu, Kantner předal kotouč Kodýtkovi mezi kruhy, plzeňský mladík nebezpečně vypálil, ale Strmeň zasahuje! Hostující brankář si poradil i s následnou pumelicí od modré a dorážkou Gulaše.
     
    08:12
    Gulaš to udělal výborně, vyhnul se obránci a přenechal kotouč Němcovi, který mohl ve svém prvním zápase za Škodu zazářit gólem, ale bekhendový blafák dotáhl mimo tři tyče!
     
    09:08
    Dosek vypálil z pravé strany, Frodl pouze vyrazil, ale čelit dorážce už nemusel. Vzápětí ale přeci jen přišlo další zakončení z podobné pozice, posila ze Slavie tentokrát uspěla na jedničku a ukryla kotouč ve výstroji.
     
    09:16
    Hned po buly následoval před plzeňskou brankou menší závar, Frodl si poradil a skryl kotouč pod lapačku.
     
    10:07
    Plzeň na kotouči, ale nedaří se jí proniknout do útočného pásma.
     
    10:22
    Nakonec se to povedlo a Čerešňák pálil od modré, Strmeň dobře viděl a betonem bez problémů vyrazil.
     
    10:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rychlá akce po levé straně a Škodovka vede! Milan Gulaš dostal kotouč do jízdy, využil své rychlosti a ujel téměř všem, proti už byl jediný obránce. Avšak plzeňská 77 ještě přenechala kotouč VOJTĚCHU NĚMCOVI, jenž už měl jednoduchou pozici a zasunul kotouč za přemistujícího se Strmeně. Asistence: Milan Gulaš.
     
    13:10
    Plzeň se dostávala do další šance, Matyáš Kantner zakončoval z úhlu z pravé strany, Strmeň pozorný. Předtím měly šanci i Budějovice, ale Frodl zůstává s čistým kontem.
     
    13:23
    Škoda už neudržela útočné pásmo, píská se postavení mimo hru.
     
    13:31
    Rozehrávka se Jihočechům nepovedla, kotouč doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    14:01
    Stach s Indrákem napadáním vybojovali kotouč, ale následně Kaňák pokazil přihrávku a vyhnal domácí zpět do středního pásma.
     
    14:59
    Hosté se dostávali do šance, bojovali o puk před brankou, ale zvítězili nakonec indiáni. Poté přeci jen přišlo nahození od modré, ovšem to bylo sražené a vysoký kotouč Frodl baseballově lapil.
     
    15:19
    Západočeši po buly vyrazili dopředu a Jakub Pour vypálil z levé strany, kotouč byl však sražený do ochranné sítě.
     
    15:31
    Allenovi kotouč přeskočil hůl a Plzeň tím pádem přišla o útočné pásmo.
     
    15:54
    Ale už je tam zase, Nedorost vypálil po zemi z otočky, Strmeň pozorný, Němec už se k dorážce neprotlačil.
     
    16:26
    Stach pěkným pasem před branku hledal Preisingera, ale ten kotouč viděl až na poslední chvíli a nedokázal ho trefit.
     
    16:46
    České Budějovice jsou pod tlakem, pouze vyhodily na icing.
     
    17:34
    Pulpán dostal nabito mezi kruhy, ale rána z první mu příliš nesedla a Strmeň vyráží. Hosté jsou však nyní pod velikým tlakem a stále se jim nedaří vyhodit!
     
    17:59
    Nakonec však přišel útočný faul Škody, zbytek třetiny dohrají hosté v početní výhodě. Dvě minuty za podražení si odsedí Denis Kindl.
     
    18:18
    Západočeši dokázali vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    18:33
    Indiáni se opět osvobozují.
     
    19:18
    Milan Dančišin dlouho držel puk na holi, nakonec si sjel na levý kruh a zápěstím vypálil, Frodl vytěsnil kotouč nad branku až do ochranné sítě.
     
    19:37
    Sražená střela vyústila v plzeňský brejk! Dopředu zamířil Vojtěch Němec, jel sám na Strmeně, ale zezadu na něj dotíral obránce, Němec vypálil, ale druhé branky se nedočkal, hostující brankář úspěšný.
     
    19:59
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první periodě mohou být spokojenější indiáni. Jsou bruslivějším týmem, měli více šancí a také vedou 1:0. Prosadila se posila z Mladé Boleslavi Vojtěch Němec, který zužitkoval skvělé práce Milana Gulaše. Právě první formace ještě s bývalým hráčem Českých Budějovic Václavem Nedorostem byla hodně vidět. Jihočeši měli pouze pár náznaků šancí a zajímavou střelu Dančišina v přesilové hře, gólově zatím vyšli naprázdno a budou muset v dalším průběhu utkání zabrat, jestli nechtějí vyjít v úvodu přípravy naprázdno.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Hráči obou celků se vracejí na ledovou plochu, za okamžik startuje druhá perioda.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Allen posunul kotouč na Gulaše na modrou čáru, plzeňský útočník zamířil do pásma a vypálil, Strmeň si připisuje zákrok z kategorii těch jednodušších.
     
    20:53
    Frodl z rohu nerozehrál ideálně a kotouče se zmocnil Ondřej Šulek, nakonec i z levé strany vypálil, Frodl menší chybu napravil a kryje.
     
    21:14
    Kachyňovi na modré čáře přeskočil kotouč hůl a dopředu vyrazil Indrák, z pravé strany vypálil těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    21:38
    České Budějovice jen vyhodily kotouč na zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpět před Strmeně.
     
    22:05
    Pulpán nabral rychlost na pravé straně a nabil na opačnou stranu Vráblíkovi, který v dobré pozici přestřelil!
     
    22:18
    Roman Vráblík v další dobré šanci, byl před Strmeněm a měl dost prostoru, ale kotouč netrefil ideálně a hostující gólman kryje.
     
    23:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pavlín se svou střelou z levé strany neuspěl a z rychlého kontru dává Škodovka druhou branku! Kantner z mezikruží ještě neuspěl, ale odražený kotouč si našel JAKUB POUR a doklepl ho do sítě za dezorientovaného Strmeně. Asistence: Petr Kodýtek, Matyáš Kantner.
     
    23:55
    Bradley si našel kotouč odražený od zadního mantinelu a rychle ho chtěl zasunout k přední tyči, Frodl se stihl přesunou.
     
    25:01
    Indrák vysunul dopředu najíždějícího Denise Kindla, ten byl nedovoleně bráněn a jelikož jel sám na Strmeně, pojede trestné střílení!
     
    25:01
    Denis Kindl vypálil pouze do vyrážečky Jana Strmeně, a tak stav zůstává 2:0 z pohledu domácích.
     
    25:07
    Po střele Allena od modré následoval před Strmeněm menší závar, ale hosté odolali i dorážkám.
     
    26:15
    České Budějovice se nemohou dostat do útočného pásma. Plzeň skvěle brání a nepouští hosty vůbec k ničemu, nyní je vystavila do ofsajdu.
     
    26:31
    Rozjetý Kantner na pravé straně dostal kotouč a zápěstím vypálil, Strmeň dobře viděl a vyráží.
     
    27:03
    Pour využil chyby Pýchy na modré čáry a vyrazil dopředu, Pavel Pýcha se ale stihl vrátit a zabránil pohromě.
     
    27:12
    Plzeň se přeci jen dostala ke střele, ale Jan Strmeň kryje.
     
    27:18
    Gulaš krásně prostrčil kotouč před branku na Němce, který v blízkosti Strmeně zkoušel bekhendový blafák, kotouč zastrčil těsně vedle levé tyče!
     
    27:57
    I domácí lehce zmatkovali v rozehrávce a využít toho mohl Babka, v tísni ale nedokázal pořádně zakončit.
     
    28:42
    Domácí napadali zatímco byli v ofsajdu, což neušlo pozornosti rozhodčích, píská se postavení mimo hru a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    28:51
    Jakub Doktor dostal přihrávku mezi obránce a měl obrovskou šanci! Řítil se sám na Frodla, ale v klíčové chvíli netrefil branku! Škoda pro hosty.
     
    29:31
    Na druhé straně Škodovku zastavil ofsajd.
     
    30:07
    Pour to udělal skvěle poté, co dostal přihrávku do jízdy, zasekl si kotouč a počkal na najíždějícího Kantnera, kterého následně vyslal do samostatné akce proti Strmeňovi, která téměř skončila gólem! Blafák Kantnera skončil na betonu hostujícího brankáře, možná mu pomohla i tyč.
     
    31:09
    Další nepozornost v obraně Jihočechů, na Strmeně se řítil osamocený Miroslav Indrák! Ovšem únik se mu vůbec nepovedl, kotouč se mu zamotal mezi brusle a následně už nedokázal vypálit dostatečně razantně a přesně, Strmeň si poradil. Ovšem takhle často by se do takových šancí Plzeň dostávat neměla.
     
    31:33
    Stach hledal mezi kruhy volného Preisingera, ale ten si kotouč zpracovat nedokázal.
     
    32:31
    Eberle tečoval nahození z pravé strany těsně mimo, Plzeň je nyní v útočném pásmu.
     
    33:05
    Eberleho přihrávka byla sražená a Kracík následně fauloval při rychlém kontru hostů.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kracík – 2 min., podražení).
     
    33:33
    Vráblík zachytil přihrávku před branku a dokázal vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    34:19
    České Budějovice to nesehrály vůbec špatně, Babka se vytočil na brankové čáře a posunul kotouč Zdeňku Doležalovi, který zakončoval z dobré pozice na levé straně, ale střela mu nesedla a Frodl se stačil přesunout.
     
    34:34
    Plzeň se dokázala osvobodit.
     
    34:52
    Škodovka v oslabení vyrazila do brejku, ale Nedorostův pas na spoluhráče neprošel. Václav Nedorost poté alespoň z úhlu vypálil, Strmeň kryje.
     
    35:05
    Domácí v plném počtu.
     
    35:14
    Michal Silný se řítil na Frodla z pravé strany, zkusil ho překonat přízemní střelou, plzeňský brankář s menšími potížemi nakonec kotouč kryje.
     
    35:52
    Dosek nepropálil clonícího Stacha a dopředu míří znovu Plzeň.
     
    36:06
    Západočeši to sehráli skvěle, Indrák se prokličkoval do šance a ještě předložil kotouč Stachovi, který ostře vypálil, Strmeň nic neviděl, ale kotouč ho trefil!
     
    36:06
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Dudáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:21
    Motor se brzy po buly dokázal osvobodit.
     
    36:36
    Krcho se dokonce dokázal vytočit s kotoučem před branku, ale zakončit nestihl, domácí zakročili včas.
     
    37:12
    Jakubu Kindlovi se nepovedlo rozehrát a Silný šetří cenné vteřiny za plzeňskou brankou. Tohle není ideální přesilovka pro Škodu.
     
    37:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sotva jsem to napsal, je tu třetí branka Západočechů! Motor totiž při aktivním napadání naprosto opomenul stojícího DAVIDA STACHA na modré čáře, plzeňská dvacítka dostala dobrý pas od Milana Gulaše a jela sama na Strmeně, Stach prostřelil hostujícího gólmana přesnou ranou zápěstím mezi betony. Asistence: Milan Gulaš, Jakub Kindl.
     
    38:24
    Domácí zmatkovali v rozehrávce, ale v tísni se nakonec dostali z pásma a jsou v útoku.
     
    39:08
    Gulaš skvělým napadáním obral o puk Dudáčka, následovala sice nepřesná rána Jakuba Kindla, ale Škoda je teď opět v útočném pásmu.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Gulaš – 2 min., hákování). Jsou to znovu České Budějovice, které dohrají závěr třetiny v početní výhodě.
     
    39:46
    Dobré tečované nahození Pýchy trefilo Frodla do betonu a Plzeň vyhazuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rovněž druhá část vyšla lépe indiánům, kteří odcházejí do šaten za stavu 3:0. Motor často zapomíná na bránění a Jan Strmeň čelil mnoha brejkům a jen díky němu je to zatím "pouze" 3:0. Kromě proměněných šancí Poura a Stacha totiž čelil trestnému střílení Denise Kindla, tutovce Vojtěcha Němce, nájezdu Kantnera a Indráka a střele Stacha. Tyto šance však zůstaly nevyužity. České Budějovice měly pouze jednu tutovku, když Jakub Doktor ujel plzeňské obraně, ale nezamířil mezi tři tyče. Škoda je lepším týmem a po zásluze vede.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    Hráči obou celků se dnes naposledy vracejí na ledovou plochu a za malou chvíli rozehrají poslední třetinu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Ještě 1:34 bude hrát Motor v početní výhodě.
     
    40:29
    Plzeň se však dokázala osvobodit.
     
    40:49
    Kodýtek s Jakubem Kindlem dokonce chvíli drželi kotouč a našetřili cenné vteřiny.
     
    41:14
    Po střele z mezikruží měl Frodl veliké problémy, výborně totiž clonil Babka. Dominik Frodl však odolal i následnému náporu a stále ve svém prvním zápase za Škodu drží čisté konto!
     
    41:35
    Domácí v plném počtu.
     
    42:38
    Domácí se trápili s rozehrávkou dlouho, ale nakonec se jim povedlo dostat do útočného pásma.
     
    42:57
    Miroslav Indrák ostře vypálil příklepem z levého kruhu, Jan Strmeň si připisuje dobrý zákrok, když ukryl kotouč ve výstroji.
     
    43:13
    Denis Kindl zůstal osamocený před Strmeněm, ale byl příliš blízko, snažil se ještě vykličkovat hostujícího gólmana a zasunout kotouč ke vzdálenější tyči, ale to se mu nepovedlo!
     
    43:56
    Hosté se dokázali na delší dobu usadit v útočném pásmu a nakonec si vynutili faul Jaroslava Kracíka, který si odpyká dvě minuty za držení.
     
    44:01
    S ránou Pýchy od modré si Frodl poradil a vyráží, Motor pokračuje v náporu.
     
    44:25
    Škoda se zmocnila kotouče a vyrazila do přečíslení, Kantner našel na levé straně Preisingera, který však ve vyložené šanci o hodně přestřelil! Kotouč skončil až v ochranné síti, a to měl Preisinger před sebou poloprázdnou klec.
     
    44:44
    Plzeň zatím nepouští hosty zpět do útočného pásma.
     
    45:04
    Connor Allen si počíhal na soupeře a tvrdým hitem ho poslal k zemi. Američan hned v prvním zápase na Plzeň ukazuje svou tvrdost.
     
    45:31
    Frodl vytěsnil ránu Pýchy od modré těsně mimo.
     
    45:48
    Indiáni se dokázali znovu osvobodit a Kracík za malou chvíli zamíří zpět na led.
     
    46:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hned po skončené početní výhodě se Motor dočkal první branky! JAKUB KÁNÍK se probíjel přes obránce, upadl, ale přesto se nakonec dostal za plzeňskou defenzivu a zápěstím vypálil přesně do horního rohu domácí branky, Frodl byl bez šance. Bez asistence.
     
    46:34
    Dnešní utkání sleduje 1 942 diváků!
     
    46:54
    Němec vyslal dopředu Gulaše, který se natlačil před obránce, ale v klíčové chvíli při zakončení mu ještě hostující bek klepl do hole, což nakonec stačilo.
     
    48:13
    Denis Kindl se prokličkoval do útočného pásma a hledal před brankou spoluhráče, neúspěšně. Allen mu poté vrátil kotouč, ale Kindl promáchl. Celý plzeňský útok nakonec skončil ránou Conora Allena, kterou Strmeň lapil.
     
    49:12
    Stach se kličkou zbavil obránce, vyměnil si kotouč s Preisingerem a následně z pravého kruhu vypálil, tečovaný pokus skončil v ochranné síti.
     
    49:29
    Nepovedená českobudějovická rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:54
    Nedorostův pas před branku si hosté pohlídali a zamířili dopředu, Babka přenechal kotouč Dančišinovi, který nebezpečně vypálil, Frodl toho moc neviděl, ale přesto dokázal ukrýt kotouč ve výstroji.
     
    50:51
    Lukáš Pulpán vybídl ke skórování Denise Kindla, po individuální akci mu předložil kotouč před poloprázdnou branku, ale hosty zachránil Strmeň, který plzeňského útočníka betonem vychytal!
     
    51:23
    Další plzeňskou akci zastavil ofsajd.
     
    52:18
    Škoda se usadila v útočném pásmu, ale ke střele se zatím dostat nemůže, o puk bojuje u mantinelu.
     
    53:31
    Martin Heřman se řítil dopředu, proti sobě měl akorát Romana Vráblíka, ale přelstít ho nedokázal.
     
    53:53
    Další pokus Českých Budějovic o útok zastavil ofsajd.
     
    54:48
    Denis Kindl se za brankou zbavil obránce a nabil na modrou Jakubu Pourovi, který se však do puku opřel až příliš a zlomil při ráně hůl, ze zajímavé akce tak nic nebylo.
     
    55:46
    Gulaš dvakrát dokázal přejít přes protihráče, ale poté pokaždé o puk přišel. Plzeň je však i přesto usazena v útočném pásmu.
     
    56:04
    Signalizovaná výhoda pro Škodu.
     
    56:39
    Gulaš našel před brankou Nedorosta, ale ten nedokázal zblízka propasírovat puk za Strmeně.
     
    56:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Čížek – 2 min.).
     
    57:28
    Plzeň kombinuje, jeden z obránců Motoru nemá hůl, Preisinger vypálil pouze do vyrážečky Strmeně.
     
    57:50
    Střela Jakuba Kindla sražena, ale stále kombinuje Škoda.
     
    58:00
    I další rána Jakuba Kindla od modré čáry neprošla na bránu, tentokrát kotouč skončil až v ochranné síti.
     
    58:22
    Plzeňští to přehnali s nahrávkami, neodhodlali se střílet z dobrých pozic. Nakoenc to na sebe přeci jen vzal Nedorost, ale Strmeně nepropálil.
     
    58:39
    Hosté v plném počtu.
     
    59:01
    Přihrávka Gulaše před branku neprošla a České Budějovice se osvobozují po delší pasáží pod tlakem.
     
    59:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale místo snížení je tu čtvrtá branka Škodovky! Západočeši vybojovali kotouč a posunuli ho na pravou stranu na DAVIDA KVASNIČKU, který dojel s pukem až k pravému kruhu a poté zakončil do odkryté branky. Asistence: Petr Kodýtek.
     
    Konec zápasu.
     
    Plzeň zvládla ubránit tříbrankový náskok, sice inkasovala po přesné ráně Káníka, ale v závěru se trefil do prázdné branky David Kvasnička. Konečný stav utkání je tedy 4:1.
     
    Škoda byla po většinu utkání aktivnější. Ve třetí části sice už tolik nedominovala, ale hrála stále dostatečně kvalitně a důsledně. Dobrou zprávou může být i například skvělý výkon Dominika Frodla nebo první branka v modrobílém pro Vojtěcha Němce.
     
    To je ode mě pro dnešek z Home Monitoring Arény vše, přeji příjemný zbytek večera, u dalších on-line přenosů se těším na počtenou. (20:20:53)

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 11. Němec (Gulaš), 24. Pour (Kodýtek, Kantner), 38. Stach (Gulaš, J. Kindl), 60. Kvasnička (Kodýtek) – 47. Káník


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Kvasnička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Pulpán, Vráblík, Allen – Nedorost, Němec, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – D. Kindl, Kracík, Eberle – Kantner, Kodýtek, Pour
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Svoboda) – Pýcha, Pavlin, Kachyňa, Plášil, Dudáček, Dosek – Čermák, Bradley, Doležal – Babka, Dančišin, Šulek – Heřman, Čížek, Doktor – Káník, Krcho, Silný

    Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 1 942
    bahis siteleri