Anglie – Japonsko 0:2 (kon.) | Francie – Španělsko 0:1 (kon.)
konec
Francie
0:1 (0:0)
Španělsko
Pondělí 20.08.2018, 19:30 • Stade de la Rabine, Vannes • MS U20 ženy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:24:23)
     
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
     
    Je dobojováno. Španělky dokázaly ubránit svůj těsný náskok, navíc od devětašedesáté minuty hrály oslabené o jednu hráčku, když Bonmatiová dostala červenou kartu za dvě žluté a její tým se tak mohl obávat. Nakonec to ale Španělky zvládly a postupují do finále šampionátu do dvaceti let. Francouzky si zahrají o bronz.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Necelou minutu nastavení mají ještě k dispozici Francouzky, které se snaží neustále o vyrovnání. Baltimoreová byla v dobré šanci, ale byla v ofsajdu.
     
    90+4
    Catalina Collová nyní dostala žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    A opět sledujeme spíše odkopy od španělské branky. Francouzky tak nemají příliš k prostoru založit nějakou slibnou akci, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    90+2
    Španělský tým už nikam nespěchá a zaměřuje se spíše na obranu. Ve hře je tak ubránit svůj těsný náskok. Rozhodně mají k postupu do finále blíže Španělky, než Francouzky.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    89
    Sierraová podržela balon v pokutovém území, ale v zakončení jí bránila soupeřka. Nakonec se Francouzky ubránily další akci a míří s míčem před španělskou branku.
     
    88
    Baltimoreové utekl míč za postranní čáru a Španělky tak budou zahrávat autové vhazování a příliš nikam nespěchají. Míč získaly na svou stranu a drží ho daleko od vlastní branky.
     
    87
    Katotová se dostala k míči v pokutovém území, poslala ho ještě Laurentové, která ovšem pálila zase vedle španělské branky.
     
    86
    Emelyne Laurentová to nyní vzala na sebe a střela to nebyla vůbec špatná. Byla však sražena pouze vysoko nad branku gólmanky Collové.
     
    85
    Následuje tak pouze odkop od její branky a Španělky tak míří do útočné akce.
     
    84
    Elisa De Almeidová zasekla míč a poté zkoušela střílet po zemi, balon ale poslala jen vedle pravé tyče z pohledu španělské brankářky.
     
    83
    Hráčky Španělska neustále brání už ve středu hřiště a Francouzky se tak nemohly dostat na jejich polovinu. Nyní na druhé straně vybojovaly rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Daoudiová, přichází Malardová.
     
    82
    Další nepřesná střela Francouzek. Ty se urputně snaží o vyrovnání, ale jejich zakončení je většinou příliš uspěchané a brankářka Španělska tak zatím neměla moc práce.
     
    81
    Baltimoreová nacentrovala míč opět před španělskou branku, kde ale žádná z jejích spoluhráček nebyla připravena.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky utkání, nebo spíše druhého poločasu a Španělky stále drží těsný náskok. Udrží ho nebo Francouzky srovnají a dočkáme se prodloužení?
     
    79
    Patricia Guijarrová dostala přihrávku na paty a nemohla tak zakončit. Na druhé straně se snažila trefit branku Katotová, svou předchozí chybu z neproměněné penalty však neodčinila.
     
    77
    Francouzky tak přišly o velkou příležitost srovnat nepříznivý stav a nyní jim začíná velmi rychle ubíhat čas. Navíc Španělky drží dlouho míč daleko od své branky.
    76. Neproměněná penalta Katotové.
     
    76
    Jenže Katotová, která si míč postavila na značku pokutového kopu, tuto penaltu trestuhodně zahodila. Její pokus směřoval přímo na brankářku Catalinu Collovou, která míč rukama vyrazila mimo!
    75. Ruka v pokutovém území od Aleixandriové.
     
    75
    Laia Aleixandriová zahrála rukou v pokutovém území a Francie bude zahrávat pokutový kop!
     
    73
    Španělky zahrávaly volný přímý kop a k bližší tyči přiletěl centr na Guijarrovou, ovšem Bachová přesným obranným zákrokem akci soupeřek zastavila.
     
    72
    Laurentová se snažila nebezpečně atakovat branku Španělska, opět však byla zastavena a do zakončení se vůbec nedostala.
     
    71
    A hned se Francouzky dostaly do dobré šance, dvě obránkyně Španělska však odhlavičkovaly míč do bezpečí a hned na to samy zakládají další akci.
     
    70
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Pinaová, přichází Navarrová.
     
    69
    Tak Aitana Bonmatiová to nyní přehnala s tvrdostí, nebezpečně atakovala soupeřku kolenem na koleno a dostává žlutou kartu. A jelikož je to dnes již její druhá žlutá karta, opouští hřiště po následné červené kartě. A sama ví, že to svým spoluhráčkám pořádně zavařila.
     
    68
    Selma Bachová to nyní vzala na sebe a střílela z první na branku Collové. Ta však dokázala míč chytit a ukryla ho ve svých rukavicích.
     
    67
    A další dobrý obranný zákrok Španělek. Zamanianová se řítila mezi dvěma obránkyněmi, ale do zakončení se nakonec vůbec nedostala.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Pinaová (Španělsko).
     
    64
    Francouzky rychle odkopávají míče z vlastní poloviny a snaží se těžit z rychlých protiútoků. Jenže v koncovce jsou hodně nepřesné.
     
    62
    Chavasová v zákroku proti španělské střele byla faulována a s bolestivou grimasou se ocitla na zemi. Brankářka Francie je však v pořádku a hra může pokračovat dále.
     
    61
    Další zmařená šance Francouzek. Ty se dostaly na levé straně do zakončení, ale v cestě jim stál další obranný zákrok španělského týmu.
     
    60
    Hodina hry za námi a Španělky stále vedou rozdílem jedné branky. Svůj těsný náskok se tak snaží udržet a nejraději by přidaly další gól, ovšem nebudou to mít jednoduché.
     
    59
    Série střídání je za námi, hra byla tedy trochu rozkouskována, nyní už ale pokračuje dále s míčem na kopačkách Francouzek.
     
    58
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Fercocqová, přichází Zamanianová.
     
    56
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Garcíaová, přichází Sierraová.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Maelle Lakrarová (Francie).
     
    54
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Delabreová, přichází Katotová.
     
    52
    Agilní Španělky založily další akci, po které však dobře zasáhla obrana Francouzek. Ty se pak vydaly do akce na druhé straně a také ony byly zastaveny.
    51. Patricia GUIJARROVÁ - 0:1
     
    51
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělky otevírají účet tohoto utkání. Po zahrání autového vhazování se míč dostal k PATRICII GUIJARROVÉ, která ho dokázala hlavou dorazit mezi tři tyče – 0:1. Francouzky tak musí dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    49
    Aitana Bonmatiová centrovala balon po zemi, ovšem na ten Andujarrová nedosáhla.
     
    48
    Následně pak provedla autové vhazování Lucía Rodríguezová a poslala své spoluhráčky do útoku. Jenže další pohledná akce končí zmarem.
     
    46
    Francouzky šly do akce a před brankou Španělek střílela Baltimoreová, která však pálila vysoko nad branku Collové.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Sledujeme urputnou bitvu o finále ženského šampionátu do dvaceti let. V duelu mezi Francií a Španělskem jsme se branky nedočkali. Oba celky měly slibné šance, ale ty ke gólu nevedly. Uvidíme, co nám nabídne další část hry, která začne přibližně ve 20:35.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Z poloviny hřiště poslala Bachaová dlouhý nákop před velké vápno, ale poté, co míč odehrála, okamžitě píská sudí konec prvního poločasu.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta navíc.
     
    45
    Z levé strany na hranici velkého vápna zahrávaly Španělky další volný přímý kop. Míč se poté dostal do středu pokutového území, španělský celek se však do zakončení nedostal.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Emelyne Laurentová (Francie).
     
    43
    Bylo to z velké dálky, takže ho zahrály nakrátko a samy se pak dostaly na vlastní polovinu. Z ní zakládají novou akci znovu.
     
    42
    Španělky budou zahrávat volný přímý kop. Pokusí se tak opět ohrozit branku Francie.
     
    40
    Blíží se koncovka prvního poločasu a stále jsme se branky nedočkali. Blíže k otevření skóre utkání měly několikrát Španělky, nicméně své akce do zdárného konce nedotáhly.
     
    39
    V posledních chvílích jsou Španělky hodně aktivní a i nyní byly v další šanci. Ovšem znovu zapracovala precizní obrana Francie, která je zastavila.
    38. Chyba brankářky Chavasové.
     
    38
    Mylene Chavasová chybovala, když jí vypadl míč z rukavic. Před prázdnou brankou tak mohla zakončovat jedna ze Španělek, ovšem Lakrarová fantastickým obranným zákrokem odvrátila hrozbu úvodní branky!
     
    37
    Španělky se vydaly do další útočné akce, v jejich rozletu je ale zastavily Francouzky, které tak bleskově otáčejí hru zase na opačnou stranu.
     
    35
    Laurentová znovu připravila dobrou šanci pro spoluhráčku, ta svou pravou nohou branku Španělek minula. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    33
    Stále jsme se branky nedočkali. Nějaké šance k vidění jsou, ale je to bez gólového efektu.
     
    31
    De Almeidaová bojovala o míč kousek před velkým vápnem, leč marně. Znovu tak její tým míč ztrácí.
     
    30
    Další akce na straně Španělek. Ty se dostaly do zakončení na pravé straně velkého vápna, ale znovu tomu chybělo více přesnosti.
     
    28
    Tempo hry se trochu zrychlilo. U další akce byly zase Francouzky, které se dostaly před velké vápno. Ovšem jejich zakončení bylo opravdu hodně nepřesné.
    27. Orozová v dobré šanci nezakončila přesně.
     
    27
    Patricia Guijarrová vyslala nadýchaný centr na pravou stranu, kde si k němu seběhla Maite Orozová. Její pokus ale zamířil jen těsně nad břevno francouzské branky.
     
    26
    Helene Fercocqová střílela na branku Španělska, ovšem Catalina Collová vystihla směr míče a poté ho bez větších problémů ukrývá do svých rukavic.
     
    25
    Ne, Španělky pokazily celou útočnou akci už kousek za polovinou a musejí se velmi rychle vracet zase zpátky.
     
    24
    Španělský trenér neustále povzbuzuje své svěřenkyně, ty ho nyní vyslyšely a sebraly Francouzkám míč. Jdou tak do další útočné akce. Dočkáme se větší šance také na straně Španělek?
     
    23
    Emelyne Laurentová si drze naběhla do velkého vápna, její centr byl však sražen mimo ohrožení španělské branky. Francouzky ale na polovině soupeřek zůstávají.
     
    22
    Aitana Bonmatiová tvrdě srazila k zemi soupeřku a nyní už vidí žlutou kartu.
     
    21
    Španělky se dostaly do další akce, kterou táhla Pinaová, jenž sama prošla až před velké vápno, její zakončení však nebylo přesné.
     
    20
    Podél pravé postranní čáry se rodila další akce Francouzek. Politová svou přihrávku přetáhla a míč skončil jen v zámezí. Hru tak mohou Španělky otočit zase na druhou stranu.
     
    18
    Orozová se nyní tvrdě opřela do soupeřky a sama se ohlížela po rozhodčí. Ta nakonec žlutou kartu neuděluje a kapitánka španělského týmu tak může být ráda.
     
    17
    Dlouhý nákop před branku provedla Andujarová, Sana Daoudiová však nohou dokázala míč zachytit a poslala ho do bezpečí.
     
    16
    Agilni Laurentová byla znovu u akce Francie, všimla si na levé straně volné Daoudiové, která ale na balon nedosáhla. Francie ho tak po chvilce opět ztrácí.
    15. Laurentová byla ve velké šanci, její střelu zastavila Catalina Collová.
     
    15
    Nyní už byla k vidění šance a to celkem povedená. Emelyne Laurentová si naběhla na pravou stranu velkého vápna a tváří v tvář Collové střílela. Brankářka Španělska ale dokázala toto nebezpečí uhasit přesným zákrokem!
     
    14
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal, který by oku lahodil. Je jasné, že oba celky se zaměřují spíše na obranu, nikdo nechce udělat chybu.
     
    13
    Baltimoreová spěchala za míčem na levé straně, jenže obrana Španělska se stihla včas vrátit a zabránila další akci francouzského týmu.
     
    12
    Maite Orozová u pravé postranní čáry efektní patičkou nahrávala spoluhráčce, ta na míč však nedosáhla a hned na to ho získaly opět Francouzky.
     
    11
    A znovu byla v akci Emelyne Laurentová, jenž pálila na branku, ale balon zamířil znovu příliš vysoko nad.
     
    10
    Zrodila se pěkná kombinace Francie, na přesný centr, který přiletěl do velkého vápna si naskočila Emelyne Laurentová, která však branku Španělska minula. Následuje ale rohový kop.
     
    9
    Následoval další volný přímý kop, který však Španělky poslaly vysoko nad francouzskou branku. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    8
    Převahu v úvodu zápasu mají Španělky, které mají míč převážně na svých kopačkách a diktují tempo hry. Do vážnější zakončení se ovšem zatím nedostaly.
     
    7
    Jenže tato akce Francouzkám nevyšla a ty rázem znovu ztrácejí balon. U něho jsou Španělky, které bez čekání otáčejí hru před branku Chavasové.
     
    6
    Z této standardní situace však nezapršelo a do akce na opačné straně se už řídí francouzský celek, která se tak po delší době dostává na polovinu Španělska.
     
    6
    Aitana Bonmatiová se dlouho přetahovala o balon se soupeřkou, až ji Francouzka faulovala. Následuje tak volný přímý kop pro španělský tým.
     
    5
    Poté se na zemi ocitla jedna z Francouzek, nyní je už v pořádku a hra pokračuje dále. Nebylo potřeba ani ošetření. U míče jsou hráčky Španělska.
     
    4
    Candela Andujarová mířila středem hřiště před velké vápno, ovšem zastavila ji pozorná obrana Francie, která španělský celek dále nepustila.
     
    3
    Elisa De Almeidaová se pokusila založit akci na druhé straně, ale nepovedla se jí souhra se spoluhráčkou. Nicméně domácí francouzský celek zůstává u míče i nadále.
     
    2
    Menayová se natlačila podél pravé postranní čáry až do rohu velkého vápna, kde poté poslala přihrávku na Bonmatiovou, která si ale nepohlídala své postavení a dopustila se ofsajdu.
     
    1
    První semifinálový del mezi Anglií a Japonskem vyznělo lépe pro Japonky, ty zvítězily 2:0 a nyní čekají na svého finálového soupeře, který vzejde právě z tohoto duelu.
     
    1
    O úvodní výkop zápasu se postaraly španělské fotbalistky a pokusí se hned projít na polovinu Francie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je k utkání připraveno, jdeme na to.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít. Předtím si ještě vyslechneme hymny obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Chavasová – De Almeidaová, Bachaová, Thibaudová (C), Daoudiová, Laurentová, Fercocqová, Lakrarová, Politová, Dleabreová, Baltimoreová
    Náhradníci: Pecharmanová, Lerondová – Pigaová, Katotová, Zamanianová, Malardová, Dechillyová, Goetschová, Gavoryová, Reyová

    Španělsko: Collová – Pujadasová, Aleixandriová, Egurrolaová, Guijarrová, Orozová (C), Menayová, Rodríguezová L., Bonmatiová, Andujarová, Pinaová
    Náhradníci: Rodríguezová M., Ramosová – Sierraová, Rabanová, Fernándezová, Rubiová, Garcíaová, Navarrová, Sanchová, Battleová

    Rozhodčí: Borjasová – Perellová (obě Honduras), Brionesová (Mexiko).
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v této věkové kategorii ještě neutkaly. Bude to tak pro ně premiéra a jedna velká neznámá. Kdo se bude radovat z postupu do finále nám samozřejmě napoví až samotné utkání.
     
    Španělsko

    Stejně tak jako Francouzky, také Španělky vyhrály svou skupinu. Ve skupině C se tedy umístily na prvním místě také se sedmi body, když si připsaly dvě výhry a jednou se o body dělily. Ve čtvrtfinále se utkaly s Nigérií, nad kterou vedly po prvním poločase 2:0. Nigerijky ale dokázaly snížit na rozdíl jediného bodu a drama bylo na světě. Španělský tým však dokázal těsné vedení uhájit a také on mohl slavit postup do semifinále tohoto šampionátu. Dnes nás tak čeká velice zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Francie

    Mistrovství světa hostí Francie a právě tato země se probojovala mezi čtyři nejlepší země světa. Francouzky vyhrály skupinu A se sedmi body, když si připsaly dvě výhry a jednu remízu. Mohly tak slavit postup do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále narazily na houževnatou Severní Koreu, se kterou nakonec zvítězily těsně 1:0 gólem z pokutového kopu, který proměnila Amelie Delabreová v devětadvacáté minutě utkání. Dnes je čeká daleko horší soupeř, agilní Španělky prahnou také po postupu do finále.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes jsou na programu semifinálová utkání na právě probíhajícím Mistrovství světa žen do dvaceti let a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Francie a Španělska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 51. Guijarrová

    Karty:   44. Laurentová (FRA), 55. Lakrarová (FRA) – 22. Bonmatiová (ESP), 66. Pinaová (ESP), 90+4. Collová (ESP)   69. Bonmatiová (ESP)

    Neproměněná penalta: 76. Katotová (FRA), brankář Collová zneškodnil


    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
    Francie: Chavasová – De Almeidaová, Bachaová, Thibaudová (C), Daoudiová (82. Malardová), Laurentová, Fercocqová (58. Zamanianová), Lakrarová, Politová, Delabreová (54. Katotová), Baltimoreová
    Náhradníci: Pecharmanová, Lerondová – Pigaová, Katotová, Zamanianová, Malardová, Dechillyová, Goetschová, Gavoryová, Reyová

    Španělsko: Collová – Pujadasová, Aleixandriová, Egurrolaová, Guijarrová, Orozová (C), Menayová, Rodríguezová L. (56. Sierraová), Bonmatiová, Andujarová, Pinaová (70. Navarrová)
    Náhradníci: Rodríguezová M., Ramosová – Sierraová, Rabanová, Fernándezová, Rubiová, Garcíaová, Navarrová, Sanchová, Battleová

    Rozhodčí: Borjasová – Perellová (obě Honduras), Brionesová (Mexiko)

    Diváci: 5 324
    bahis siteleri