Leganés – Villarreal 0:1 (kon.) | Espanyol – Levante 1:0 (kon.) | Valladolid – Alavés 0:1 (kon.)
Sevilla – Getafe 0:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:2 (0:2)
Getafe CF
Neděle 16.09.2018, 20:45 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera nebo dobrou noc. (22:49:18)
     
    Za ohromného pískotu skončilo utkání čtvrtého kola Primera Division, v němž zvítězilo Getafe, které dnešního soupeře v tabulce přeskočilo. Sevilla sice v utkání byla více na míči, ale jedno zakončení do prostoru tří tyčí je za devadesát minut prostě málo. Domácí celek si několik šancí vytvořil, ale finální část byla žalostná nebo branky neuznal videorozhodčí. Getafe zásluhou Ángela Rodrígueze dvakrát udeřilo a poté střetnutí ubránilo.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Z pravé strany odcentroval Jesús Navas, jehož centr chytal na druhé straně André Silva. Jenže jeho centr odvrátila pozorná obrana hostujícího mužstva.
     
    90+7
    Další snažení domácího mužstva zastavuje ofsajd. Getafe se zuby nehty brání a je jasné, že i kdyby jednou inkasovalo, dnes to už zvládne.
     
    90+4
    Podle mého je rozhodnuto. Úspěch neslavil ani dlouhý pas z kopačky Franca Vázqueze, jenž poslal balon mimo prostor hrací plochy. Bude se pouze odkopávat od branky Getafe.
     
    90+3
    Po faulu se malou chviličku nehrálo, ale poté se Getafe dostalo až k brance soupeře, kde chvíli balon držel střídající Gaku Šibasaki. Ovšem nyní se spěchá před branku hostů.
     
    90+2
    Druhá minuta nastavení přináší rohový kop pro domácí celek. Jenže centr od praporku byl příliš krátký, a tak jej odvrátil do bezpečí hned první hráč v modrém dresu. Následně přichází faul Sevilly.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se bude hrát devět minut nad rámec normální hrací doby. Jdeme do koncovky!
     
    88
    Nene, dnes to není večer, který by patřil domácímu celku. Další centr z pravé strany vyslal do šestnáctky Pablo Sarabia, ale také nyní si obrana Getafe poradila.
     
    87
    Hráči v bílých dresech opět kombinují na polovině soupeře. K vidění byl další centr z pravé strany, ale míč na zadní tyči odvrátil obránce.
     
    86
    Hraje se spíše ve středu hrací plochy, což vyhovuje hostům. Už to vypadalo, že se Sevilla probojuje k centru a možná další šanci. Jenže Wissam Ben Yedder neudržel balon na hrací ploše.
     
    83
    Tohle už by mělo Getafe zvládnout a získat tři body. Jen snad totální selhání by mohlo hostující celek o body připravit.
     
    82
    Pablo Sarabia si navedl míč na střed hrací plochy, ale zakončení z hranice pokutového území zamířilo jen nad branku. Domácí hráč se okamžitě chytá za hlavu a ví, že mohl vytěžit mnohem více.
     
    80
    Posledních deset minut zbývá domácímu celku k tomu, aby se zápasem něco udělal. Ovšem Getafe se velmi dobře přesouvá a Sevillu do šestnáctky v posledních minutách nepouští. Zpoza vápna vystřelil Quincy Promes, jenže jeho pokus skončil v moci brankáře.
     
    78
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Djené Dakonam, přichází Sebastián Cristóforo.
     
    77
    Djené Dakonam opět sedí na zeleném pažitu, což přineslo pískot. Hostující hráč ukazuje na střídačku, že není schopen pokračovat, a tak se bude střídat.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Dimitri Foulquier (Getafe CF).

    Michal Luxa

    Branky: 4. Ángel Rodríguez (J. Molina), 38. Ángel Rodríguez

    Karty:   14. Roque (SEV), 21. Navas (SEV), 69. Banega (SEV), 71. Ben Yedder (SEV) – 16. Cabrera (GET), 19. Dakonam (GET), 45. Ndiaye (GET), 70. Bruno González (GET), 77. Foulquier (GET)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 10:22.
    Sevilla FC: Vaclík – Gnagnon, Kjaer, Sergi Gómez – Aleix Vidal (69. Promes), Roque (46. Ben Yedder), Banega, Navas (C) – Nolito (46. F. Vázquez), Sarabia – André Silva.
    Náhradníci: Soriano – Amadou, Arana, Ben Yedder, Carriço, Promes, F. Vázquez.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Cabrera, Bruno González, Antunes – Portillo, Nemanja Maksimović, Dakonam (78. Cristóforo), Ndiaye (69. Foulquier) – Ángel Rodríguez (61. Šibasaki), J. Molina (C).
    Náhradníci: Chichizola – Alejo, Guardiola, Jaime Mata, Šibasaki, Cristóforo, Foulquier.

    Rozhodčí: Ricardo De Burgos – Javier Aguilar, Jon Núñez
    thejrc.org