Rayo Vallecano – Alavés 1:5 (kon.) | Celta Vigo – Valladolid 3:3 (kon.) | Eibar – Leganés 1:0 (kon.)
Getafe – Atlético 0:2 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 1:0 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
1:5 (1:2)
Deportivo Alavés
Sobota 22.09.2018, 13:00 • Estadio del Rayo Vallecano • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:12. (14:56:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Deportiva Alavés, který svého soupeře porazil poměrem 5:1. Zásadní moment tohoto zápasu se uskutečnil po necelých třiceti minutách, kdy byl vyloučen domácí Ba. Vallecano to mělo hodně složité, neboť šlo do kabin za nepříznivého stavu 1:2. Ve druhém poločase jsme sledovali tlak domácího celku, avšak Alavés trestal z každé větší šance. Vallecano ale nepředvedlo vůbec špatný výkon, naopak můžeme vyzdvihnout bojovnost až do konce zápasu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. BURGUI - 1:5
     
    90+5
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka Deportiva! BURGUI měl před sebou hodně prostoru, míč si potáhl blíže k šestnáctce, odkud zamířil mimo dosah domácího brankáře. Hezká individuální akce v podání střídajícího hráče.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Giannelli Imbula (Rayo Vallecano).
     
    90+4
    Jenomže ani domácí neuspěli s pokusem o centr, míč totiž měl najít De Tomáse, před ním ale zasáhl velice ostražitý Maripán.
     
    90+3
    Už se opět hraje, Deportivo rozehrálo po zemi do strany, kde se ale zjevil rychlonohý Moreno, který zakládá protiakci svého celku.
     
    90+2
    Calleri to zkoušel od levé strany centrovanou nabídkou, která se ale nesetkala s úspěchem. Nyní zůstal ve středu hrací plochy ležet jeden z hostů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Vallecano se moc nesnaží, naopak soupeř se pokouší přidat další branku.
     
    88
    Ibai se chopil další standardní situace, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. Jeho centrovaná nabídka pouze proletěla šestnáctkou.
     
    87
    Ibai se nedokázal prodrat přes pravé křídlo, míč se jako poslední dotkl Morena, od kterého se dostal ven z hrací plochy.
     
    84
    Po delší době se připomněl také De Tomáš, který zakončoval z hranice malého vápna. Jeho navštívenka doplachtila pouze do boční sítě.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Martin Aguirregabiria (Deportivo Alavés).
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. O vítězi je rozhodnuto, Vallecano by ale určitě chtělo alespoň zkorigovat výsledek.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Duarte, přichází Martin Aguirregabiria.
     
    81
    Střídající Embarba si vyzkoušel rozehrávku rohového kopu. Jeho centr sotva doskákal do malého vápna, kde bezpečně zasáhl Maripán.
     
    80
    Nyní jsme sledovali menší strkanici, která byla hodně rychle ukončena. Hlavní sudí nakonec nemusí tasit žádnou žlutou kartu
     
    79
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jony, přichází Burgui.
     
    78
    Uprostřed hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Velázquez, který ve vzduchu fauloval Sobrina. Deportivo okamžitě rozehrálo standardku.
    77. Ibai GÓMEZ - 1:4
     
    77
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají k další brance! Centr našel zcela osamoceného Sobrina, který si ještě všiml lépe postaveného IBAIE GÓMEZE, jenž parádním volejem propálil Garcíu. To je hodně studená sprcha pro domácí hráče.
     
    77
    Je tu další přestávka na doplnění tělních tekutin, která zároveň poslouží také jako čas pro pokyny trenéra. Vallecanu se na vyrovnání krátí čas.
     
    76
    Na druhé straně jsme sledovali rozehrávku rohového kopu. K rozehrávce se postavil Moreno, jehož centr našel Embarbu, který hlavičkoval do břevna.
     
    75
    Hosté sportovně odevzdali míč soupeři. Postaral se o to Calleri, který mohl rozehrávat roh, avšak raději se rozhodl pro pravidlo fair-play.
     
    74
    Střídající Alegría se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal do zakončení, střela doprostřed branky směřovala do náruče Pacheca.
     
    73
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Gorka Elustondo, přichází Emiliano Velázquez.
     
    70
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Alex Alegría.
     
    69
    Imbula se tak dlouho přetahoval s Brašanacem, až nakonec přihrál zpět, kde s rozehrávkou zariskoval Advíncula. Napadající Sobrino se ale k míči nedostal.
     
    68
    Průniková přihrávka sice našla Calleriho, střelec třetí branky se ale manévrem nezbavil Amata. Domácí odklidili míč do bezpečí.
     
    67
    Jenomže Rayo je po třetí brance naprosto ospalé, s míčem hraje pouze hostující celek. Deportivo se pomalou rozehrávkou snaží rozběhat soupeře.
     
    66
    Navarro se postaral o autové vhazování, načež se k velice pohotovému zakončení dostal Ibai. Jeho rána tentokráte plachtila vedle brány.
     
    65
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Rubén Sobrino.
     
    64
    Imbula nyní zabránil další šanci soupeře obětavým skluzem, po kterým si navíc vymodlil faul. García tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    63
    Moreno šel do souboje s Guidettim až příliš agresivně, hlavní sudí opět musel odpískat faul. Deportivo bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    62
    Vallecano to bude mít nyní hodně složité. Třicet minut před koncem zápasu prohrává o dvě branky, navíc dohrává v početní nevýhodě.
     
    61
    Navíc si García připisuje další zákrok. Calleri udělal rychlý pohyb na pravou stranu, obstřel ke vzdálenější tyči dokázal domácí brankář vyrazit na roh.
     
    60
    Po delší době jsme se dočkali zakončení, které obstaral aktivní De Tomás. Domácí forvard se nejprve otočil s míčem, posléze zamířil nad branku.
     
    59
    Jony šel do souboje s Advínculou příliš agresivně, čehož si všiml také hlavní rozhodčí, který odpískal hostujícímu hráči útočný faul.
     
    58
    Nejprve se Guidettimu nepodařilo uspět v rychlostním souboji s Advínculou, posléze na vzdálenější tyči odkopl míč do bezpečí Amat.
     
    57
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Adrián Embarba.
    56. Jonathan CALLERI - 1:3
     
    56
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v domácí síti! Guidetti si gestem ruky řekl o přihrávku na pravou stranu, kde měl na centr hodně prostoru. Vzdušná nabídka našla JONATHANA CALLERIHO, který důraznou hlavičkou nedal Garcíovi sebemenší šanci na reakci.
     
    56
    Hodně těžkou pozici měl Amat, který musel před napadajícím Callerim nekompromisně odkopnout míč. Deportivo to zkouší od vlastní svatyně.
     
    55
    Dnes nevýrazný Wakaso přenášel hru na pravou stranu, kde se Ibaiovi nepodařilo zalepit míč. Domácí se tak dostanou k dalšímu autu.
     
    54
    Rayo se málem dostalo až do pokutového území, přihrávka na Morena ale putovala do ofsajdu. Ten potvrdil také opakovaný záběr.
     
    53
    Pátý rohový kop opět obstaral Kakuta, který spíše trefil svého spoluhráče, od kterého se míč odrazil daleko vedle hostující svatyně.
     
    52
    Moreno udělal několik rychlých kroků, díky kterým se dostal k hranici šestnáctky. Následný centr dokázal srazit rychlonohý Navarro.
     
    51
    Vallecano se dostalo od vlastního pokutového území až na druhou stranu hrací plochy. Tam se málem do vyložené šance dostal García.
     
    50
    García si počkal na náběh Morena, který zkoušel z první poslat do šestnáctky přízemní center, který se stal snadnou kořistí Maripána.
     
    49
    Laguardia si navedl míč blíže, následně pak dalekonosným pasem hledal Calleriho, který nakonec pálil z ofsajdového postavení.
     
    48
    Alaves to ihned v úvodu zkoušel velice zdlouhavou rozehrávkou, kterou soupeř nikterak nenapadal. K míči se dostal také brankář Pacheco.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokrát vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Nejprve se do vedení dostali hosté, avšak vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Deportivo sice bylo herně méně aktivnější, avšak i tentokráte se dostalo do vedení, což mělo pro soupeře dvojí ránu. Tou první byla inkasovaná branka, ta druhá přinesla červenou kartu pro domácího obránce Ba. Vallecano to bude mít hodně složité, více než poločas dohrává v početní nevýhodě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Posléze to centrem do přehuštěného prostoru zkoušel Advíncula, který našel pouze pozorného Laguardiu, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    45+1
    Domácí rozehrávali volný kop z vlastní poloviny. Moreno se dokázal dostat až k vápnu soupeře, kde si s míčem neporozuměl De Tomás.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    44
    Na opačné straně se za míčem hnal Calleri, který si ale v souboji s Trejem pomohl nedovoleně. Rayo okamžitě spěchá na opačnou stranu.
     
    43
    Kakuta se chopil rozehrávky standardní situace, kterou rozehrál cvičeným signálem. Přetažený centr ale skončil daleko za postranní čárou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    De Tomás to zkusil překvapivou střelou z obrovské vzdálenosti, s tímto pokusem ale Pacheco počítal, navíc si míč zpracoval hrudí.
     
    37
    Moreno to zvládl u vlastního pokutového území, Guidetti se ale pokoušel natlačit k šestnáctce, kde ale s pádem na zem neuspěl.
     
    36
    To je pro domácí celek dvojí rána. Nejprve inkasovali druhou branku, následně domácí Ba obdržel přímo červenou, která dost možná bude stát body.
    35. Červená karta
     
    35
    To jsou věci, domácí totiž budou dohrávat v početní nevýhodě. Červenou kartu obdržel Ba, který zřejmě loktem zasáhl protihráče.
    34. Ibai GÓMEZ - 1:2
     
    34
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hostující celek je nesmírně efektivní! Deportivo podniklo velice rychlý protiútok, který nakonec přinesl druhou branku. IBAI GÓMEZ si navedl míč na levačku a z hranice pokutového území nekompromisně zamířil mimo dosah domácího brankáře.
     
    33
    Už se opět hraje, Navarro si nakonec úprk podél pravé autové čáry rozmyslel a místo toho přihrál vedle stojícímu Brašanacovi.
     
    32
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tělních tekutin. V Madridu totiž panuje velké vedro, momentálně teploměr ukazuje 29 stupňů.
     
    31
    Zároveň máme za sebou něco málo přes třicet minut, skóre je opět vyrovnané. Nutno dodat, že si Vallecano vyrovnávací branku zasloužilo.
    30. Raúl De Tomás - 1:1
     
    30
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Je tu vyrovnávací branka domácího mužstva! Jeden z domácích pálil uvnitř pokutového území pouze do nohy soupeře, odraz hrál do karet RAÚLU DE TOMÁSOVI, který špičkou kopačky procedil míč za Pacheca. Ochozy stadionu jsou ve varu!
     
    29
    Ibai se pokoušel vyvézt míč z nebezpečného prostoru, do dráhy běhu se mu postavil Advíncula, který nakonec dle výroku sudího fauloval.
     
    28
    Navarrovi se podařilo zachytit čitelnou přihrávku, následně se k míči dostal Imbula, který se málem prokličkoval až do malého vápna.
     
    27
    Jony se pokoušel obhodit posledního protihráče, což mu ale nevyšlo. V opačném případě by se Alavés dostal do vyložené šance.
     
    26
    Deportivo se záhy dostalo s míčem na útočnou polovinu, kde vybojovali další aut, o který se tentokráte postaral Ibai.
    25. Pacheco zachránil svůj celek.
     
    25
    Domácí zahrávali rohový kop, na který si na přední tyči naskakoval Advíncula. Jeho hlavičku dokázal Pacheco zneškodnit.
     
    24
    Ta ale nepřinesla nic závratného, navíc se Maripán zjevil v jasném ofsajdu. García se okamžitě chopil rozehrávky od branky.
     
    23
    Advíncula podklouzl s míčem, následně jeho horní končetina zasáhla balón. Deportivo se tak zdarma dostává ke standardní situaci.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Rubén Duarte (Deportivo Alavés).
     
    22
    Nepřesnost v podání domácích. De Tomás se sice zmocnil volného míče, posléze ho ale poslal daleko od kopačky Morena.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. Rayo se na ní pokouší odpovědět, obrana soupeře je ale skálopevná.
     
    20
    De Tomás si nepohlídal ofsajdové postavení, pomezní rozhodčí měl hodně citlivé oko, jednalo se o opravdu těsný ofsajd.
     
    19
    Imbula se skvěle zorientoval kousek před šestnáctkou, posléze vyslal za obranu Treja, který v nejméně vhodný moment podklouzl.
     
    18
    Deportivo se mohlo dostat do nadějného přečíslení, na poslední chvíli ale zasáhl Ba, který navíc vybojoval další autové vhazování.
     
    17
    Hodně aktivní Ibai si navedl míč na silnější nohu a poté vyprodukoval nadýchaný bochánek, který se stal snadnou kořistí Garcíi.
     
    16
    Kakuta obral protihráče o míč, posléze si to namířil do šestnáctky, odkud střílenou nabídkou hledal De Tomáse. Druhému jmenovanému moc nescházelo.
     
    15
    Trejo měl uprostřed hrací plochy hodně prostoru, přenesení hry ale skončilo až postranní čárou. Navarro bude moci vhazovat.
     
    14
    Ibai si hodně zahrával, nakonec se napadající smečky protihráčů hravě zvládl, následně se mu ale nepodařilo kolmicí nastartovat Calleriho.
     
    13
    Nyní sledujeme poklidnější pasáž tohoto utkání. Hráči v bílých dresech trpělivě kombinují v oblasti středového kruhu.
     
    12
    Dalekonosným pokusem to zkoušel Brašanac, který ale trefil hned prvního protihráče. Následně Advíncula narazil do druhého protihráče.
     
    11
    Amat to nyní zvládl v souboji s Callerim, Deportivo to ale posléze zkoušelo přes pravé křídlo, kde Ibai vybojoval další autové vhazování.
     
    10
    O vyrovnávací branku se pokoušel García, který zkoušel štěstí levačkou. Míč se stočil daleko od branky, Pacheco tak bude vykopávat.
     
    9
    Wakaso se pokouše přenést hru na pravou stranu na Navarra, před kterým opět zasáhl Moreno. Deportivo se i přesto dostane k autu.
    8. Ximo NAVARRO - 0:1
     
    8
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Deportivo nakonec zahrávalo další standardku, do které vložil kopačku XIMO NAVARRO, od které se míč odrazil za bezmocného Garcíu. To byla hodně rychlá branka.
     
    8
    Vallecano zahrávalo rohový kop z levé strany, vzdušná nabídka ale nepřinesla nic vážnějšího. Pacheco bude rozehrávat od branky.
     
    7
    První velká šance tohoto zápasu! Centrovaný míč našel zcela osamoceného Garícu, který špičkou kopačky trefil pouze brankáře.
     
    6
    Alavés raději uklidnil hru, napadající De Tomás málem vystihl rozehrávku Laguardiy, který měl velké štěstí, že se k němu míč odrazil.
     
    5
    Advíncula se hezky zbavil svého strážce a poté poslal přihrávku na vedle stojícího Elustonda, jehož centr málem našel De Tomáse.
     
    4
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Deportivo z velké vzdálenosti. Do vzduchu se dostával Guidetti, který hlavičkoval pouze za sebe.
     
    3
    Úvodní nákop směřoval na pravou stranu, kde se nacházel křídelník Ibai. Před ním stačil odehrát míč pozorný obránce Moreno.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Alberto García – Advíncula, A. Ba, Amat, Á. Moreno – G. Elustondo – G. Kakuta, Trejo, Imbula, Á. García – De Tomás.
    Náhradníci: Dimitrievski – Medrán, Embarba, Bébé, Alegría, Velázquez, Pozo.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – I. Gómez, Brašanac, Wakaso, Jony – Guidetti, Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Sobrino, García, Burgui, Twumasi, Aguirregabiria, Diéguez.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté Deportiva Alavés se v loňské sezóně umístili na čtrnácté pozici, na případný sestup pak měli náskok osmnácti bodů. Alavés by určitě v letošní sezóně chtěl proplout do horní poloviny tabulky, tento cíl se zatím daří plnit. Deportivo sice vstoupilo do ligové scény porážkou proti Barceloně (0:3), následné tři kola ale už žádnou prohrou nenabídly. Deportivo nejprve svedlo bezbrankovou remízu proti Betisu Sevilla, posléze pak přišla první výhra, a sice proti Espanyolu (2:1). Aby toho nebylo málo, tak Deportivo pokračovalo ve vynikající formě, uplynulé kolo nabídlo výhru na půdě Valladolidu, o jedinou branku se ve třetí minutě nastavení postaral Ibai.
     
    Rayo Vallecano

    Na domácí straně stojí nováček soutěže, kterým je Rayo Vallecano. Jak už bylo řečeno, Rayo se v loňském ročníku dostalo na vedoucí pozici druhé ligy, ze které pochopitelně přímo postoupilo zpět do nejvyšší soutěže. Tento celek rovněž nevstoupil do letošní sezóny tou správnou nohou, po třech odehraných utkání má na kontě tři body, avšak mu patří až osmnáctá pozice. Hned úvodní kolo nabídlo pět branek, nakonec si vítězství ale odvezla Sevilla, která i díky hattricku Andrého Silvy zvítězila 4:1. Druhé utkání nabídlo další složitý test, kterým bylo Atlético Madrid. Madridský celek nakonec vyhrál díky jediné brance Antoine Griezmanna 1:0. Vallecano třetí kolo vůbec neodehrálo, mohl za to kritický stav stadionu. Poslední zápas konečně přinesl tříbodové vítězství, Rayo totiž díky brance Imbuly uspělo na půdě Huescy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Rayo Vallecano a Deportivo Alavés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 30. De Tomás – 8. Navarro (Jony), 34. I. Gómez (Jony), 56. Calleri (Guidetti), 77. I. Gómez (Sobrino), 90+5. Burgui

    Karty:   90+4. Imbula (VLL) – 23. R. Duarte (DAL), 83. Aguirregabiria (DAL)   35. A. Ba (VLL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:12.
    Rayo Vallecano: Alberto García (C) – Advíncula, A. Ba, Amat, Á. Moreno – G. Elustondo (73. Velázquez) – G. Kakuta, Trejo (70. Alegría), Imbula, Á. García (57. Embarba) – De Tomás.
    Náhradníci: Dimitrievski – Medrán, Embarba, Bébé, Alegría, Velázquez, Pozo.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte (82. Aguirregabiria) – I. Gómez, Brašanac, Wakaso, Jony (79. Burgui) – Guidetti (65. Sobrino), Calleri.
    Náhradníci: Sivera – Sobrino, García, Burgui, Twumasi, Aguirregabiria, Diéguez.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo
    thejrc.org