Columbus – Pittsburgh 7:6 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 4:5 (kon.) | Washington – Carolina 4:5 (po pr.)
Toronto – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:1 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:3 (po pr.)
Vegas – Los Angeles 2:0 (kon.) | Edmonton – Calgary 4:3 (kon.) | Boston – Philadelphia 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:2 (1:1, 4:0, 1:1)
Detroit Red Wings
Sobota 29.09.2018, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (04:26:09)
     
    Československá stopa v utkání
    Filip Hronek (DET)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:45
    Libor Šulák (DET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:20
    Martin Frk (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:40
    Filip Zadina (DET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:38.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake Gardiner (TOR) 2+0
    2. Josh Leivo (TOR) 0+3
    3. Patrick Marleau (TOR) 1+1.
     
    Střely na branku: 28 – 25 (9:9, 15:10, 4:6).
     
    Je dobojováno! Tradiční souboj dvou týmů z Original Six nabídl divákům parádní hokej, který rozhodně nepřipomínal přípravný zápas, ale spíše duel play-off. Hodně rušno bylo na ledové ploše od první až do poslední vteřiny. Vše gradovalo ve druhé polovině prostředního dějství, kdy Toronto rozhodlo o svém vítězství čtyřmi góly v necelých pěti minutách. Ke třem přesilovkovým trefám Maple Leafs přidali i gól z oslabení a do třetí třetiny si přenesli náskok 5:2. Po druhé pauze už to bylo z obou stran malinko opatrnější, ale i přesto rozhodčí rozdali hned čtyři osobní tresty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Trojice hostů propadla na útočné modré, z čehož resultovala protiakce Leiva. Ten v situaci dva na jednoho zleva přihrál přes Šuláka na Marnera, který dostal puk na dlouhou hůl a z předklonu Säteriho klec přestřelil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:21
    Přihrávka do mezikruží na Manthu byla příliš pomalá a zachytil ji Dermott. Po jeho nahození vybojoval puk Ennis a z rohu přihrál Matthewsovi, který trefil kotouč z první, ale Säteri předvedl hned dva vynikající zákroky!
     
    57:52
    Teď už je o vítězi zápasu stoprocentně jasno. Pokus o útočnou akci Detroitu nevyšel kvůli postavení mimo hru.
     
    57:18
    Kapanen přenechával puk za ním jedoucímu Tavaresovi. Tento úmysl ale přečetl Rasmussen a nenechal kanadskou hvězdu hrát.
     
    56:42
    Nepříjemnost pro hosty a jmenovitě Thomase Vaneka, kterého svým golfákem nepříjemně napálil Libor Šulák. Rakouský útočník s českými kořeny bývalému obránci Znojma asi nepoděkuje...
    55:41 Jake GARDINER - 6:2
     
    55:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další střela už končí v síti a Säteri se tak dílčího čistého konta nedočká! Zajcev zastavil puk pro Matthewse a ten ho zase nechal JAKEU GARDINEROVI, který se prosadil střelou švihem z pravého kruhu. Finskému brankáři proletěl puk nad ramenem. Asistence: Auston Matthews, Nikita Zajcev.
     
    55:30
    Gardiner posílal prudký puk do mezikruží, kde ho přesměroval projíždějící Zajcev a trefil tyčku hostující klece!
     
    54:04
    Zápas se rozhodně nedohrává. Na ledě se vytvořili dva nespřátelené páry. Hronek se chytil s Brownem a Bertuzzi s Kadrim. Všichni dostali dvě minuty a jako bonus desetiminutové osobní tresty.
     
    53:53
    Leivovu střelu z pravého kruhu Säteri betonem vyrazil přesně na Kadriho, jehož dorážka z dobré pozice byla nadějně vypadající, ale zároveň nepřesná.
     
    53:44
    Bertuzzi z větší vzdálenosti také nemířil přesně a Hronek neudržel puk na útočné modré. Následuje rychlý brejk.
     
    53:27
    Ofsajd Toronta. V Air Canada Centre mezitím řádí fanoušky vytvořená mexická vlna.
     
    53:01
    Ennis se zbavil dotěrného Nyquista a zpoza koncové čáry přihrál před brankoviště Matthewsovi, jenž zblízka netrefil branku.
     
    52:47
    John Tavares dnes hraje skvěle. Nyní se otočkou zbavil Athanasioua a před Zadinou přihrál do volnější levé strany Riellymu, jehož pokus byl Zadinou sražen nad mantinely.
     
    52:17
    Rozhodčí přerušili hru po domácím nástřelu z červené čáry a nařídili vhazování ve středovém kruhu. Zřejmě se jednalo o chybně odpískaný icing.
     
    51:59
    Domácí přihrávku do druhé vlny zachytil Larkin. Jeho útok ale nevymyslel nic nebezpečného a jenom odevzdal puk obráncům Toronta.
     
    51:23
    Ozývají se také fanoušci, kteří by ještě rádi viděli nějaké pěkné akce od domácích hráčů. Místo toho od modré dvakrát pálil Šulák, ale Andersen zasahovat nemusel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:53
    Zajcevovo nahození z pravého konce modré čáry nebylo nějak razantní, ale přesto to bylo hodně ošemetné pro Säteriho, jehož branku tečovaný puk o kousek netrefil.
     
    50:16
    Kapanen zachytil puk u útočné modré, ale Tavares o něj v obležení protihráčů přišel. Maple Leafs tak stále čekají na první střeli ve třetím dějství.
     
    49:53
    Thomas Vanek předčil na vhazování Tavarese. Nyquist přistrčil puk za sebe Nielsenovi, který z pravého kruhu minul Andersonovu klec.
     
    49:32
    Red Wings se ještě vrátili k situaci, která všemu předcházela. Dermott hodně tvrdě narazil na hrazení Larkina a po odpískání si vyslechl od protihráčů pár nehezkých slovíček.
     
    49:32
    Libor Šulák si chtěl zaútočit, ale o kotouč přišel. Detroit ještě pokračoval v akci, dokud se ke střele nedostal Filip Hronek, proti kterému Andersen vytáhl rutinní zákrok.
     
    48:36
    Až teď si hosté vytvořili prostor pro vystřídání. Slovem se ještě vraťme k dvojnásobné přesilovce dlouhé celé dvě minuty, Leafs v ni nevyslali jedinou střelu na branku.
     
    48:17
    Gardiner křižným pasem našel v pravém kruhu Leiva, který z první ještě hledal Marleaua, ovšem neúspěšně.
     
    47:54
    Hosté v plném počtu.
     
    47:49
    A platí to i po dvou střelách Joshe Leiva z levého kruhu. Obě totiž byly hodně nepřesné.
     
    47:15
    Bránící trojice vyhodila, ale teď už je to znovu o kombinaci domácích hráčů, kteří svírají soupeře před Säterim. Ten moc práce přesto nemá.
     
    46:46
    Riellyho svižná střela zápěstím byla Kadriho holí sražená do ochranné sítě. Unavená trojice Detroitu s obránci Šulákem a Hickettsem může vystřídat.
     
    46:21
    Auston Matthews si v rychlosti narazil s Marnerem, ale tvrdou střelu bez přípravy nevměstnal do prostoru branky.
     
    45:54
    Hosté výtečně bránili ve čtyřech. Po dvou dalších vyhozeních ale špatně střídali, na ledě jich bylo pět a proto musí podruhé v utkání do tří!
     
    45:28
    Zatím to není moc povedená přesilovka. Torontu se celkově nedaří navázat na druhou třetinu, ve které na ledě válelo.
     
    45:03
    Hronek byl ve správný čas na správném místě a zachytil jednu z domácích přihrávek. Protiakce Wings však trvala velmi krátce.
     
    44:36
    Šulák s Hickettsem dokázali dvakrát za sebou vyhodit a z přesilovky Leafs je rázem několik desítek vteřin pryč.
     
    44:04
    Nick Jensen v boji u zadního mantinelu trefil hokejkou obličej Tylera Ennise. Na jeho tvářil se ocitla krev, a tak je z toho domácí přesilovka trvající celé čtyři minuty.
     
    43:36
    A zase dozadu. Tečované vyhození zastavil Säteri a poprvé se dotkl kotouče po nahrazení pětkrát překonaného Howarda.
     
    43:06
    Kadri před brankovištěm nedosáhl na centr z pravého křídla. Kronwall s problémy rozehrál a dopředu zase jsou hráči Detroitu.
     
    42:34
    Andersen přihrával spoluhráči o zadní mantinel. Neudělal to ale nejlépe a musel se rychle vracet do branky proti střele Athanasioua, která nakonec nebyla přesná.
    41:10 Dylan LARKIN - 5:2
     
    41:10
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hodně vlažný úvod třetí části zničehonic okořenil druhý hostující gól! Nick Jensen na modré čáře zachytil pokus o vyhození a vyslal dopředu vysoké nahození, které do branky Toronta šikovně sklepla hokejka DYLANA LARKINA. Asistence: Nick Jensen, Dennis Cholowski.
     
    40:01
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jimmy Howard, přichází Harri Säteri.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 24 – 19 (9:9, 15:10).
     
    To byla jízda! Nerozhodný stav vydržel do třiatřicáté minuty, kdy se prosadil Gardiner a posadil tím Detroit na kolotoč, ze kterého se hostům bude ještě hodně dlouho točit hlava. Nutno říct, že si Red Wings sami zavařili, když šli do tří a nechali si dát góly od skvěle hrajícího Tavarese a veterána Marleaua. Hned poté šel na trestnou lavici Ožiganov, ale domácím to vůbec nevadilo. Toronto udeřilo i ve čtyřech a po trefě Lindholma mělo i několik dalších šancí, ze kterých mohlo ještě několikrát skórovat. Rudá křídla svým soupeřům vůbec nestačila a mohou být ráda, že prohrávají "jen" o čtyři góly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    John Tavares naopak proti dvěma uspěl a ze zadního mantinelu naslepo přihrál Kadrimu, kterého Howard vychytal.
     
    39:22
    Frk byl v rohu útočného pásma zdvojený a neměl moc šancí, jak kotouč udržet. Tavares na druhé straně naznačil střelu a místo toho ještě hledal spoluhráče před brankou, což přečetl Šulák.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:38
    Ožiganov se postavil před Hronka a střelu českého obránce nepustil k Andersenovi, který si v poslední domě moc nezachytal.
     
    37:52
    Domácí v plném počtu.
     
    37:49
    Red Wings teď hoří jako papír a je úplně jedno, jestli hraje v oslabení nebo přesilovce. Leafs jsou na koni a na ledě naprosto dominují.
     
    37:26
    Marner a Kapanen jeli proti jedinému obránci. Prvně jmenovaný to vzal na sebe, nicméně Howard zabránil další pohromě!
    36:41 Par LINDHOLM - 5:1
     
    36:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To je jízda, domácí skórují také v oslabení a vedou už 5:1! Tavares uvolňoval Browna, kterého zradilo zpracování a zleva minul. Larkin pak ale upadl a puk se opět dostal k Brownovi. Ten přihrál do těžkého úhlu PARU LINDHOLMOVI, jenž z těžké pozice a z rychlé točky našel mezírku, kudy kotouč prošel do sítě. Asistence: Connor Brown.
     
    36:15
    Detroit se může rychle vrátit do hry. Začátek přesilovky mu ale nevyšel, Leafs rychle vyhodili do bezpečí.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Igor Ožiganov – 2 min., nedovolené bránění).
    35:25 Patrick MARLEAU - 4:1
     
    35:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A hned vzápětí přichází další úder od mužů v modrých dresech s bílým javorovým listem na hrudi! Johnsson chytrou bekhendovou přihrávkou přenesl puk do volnější pravé strany. Leivova rána byla nepřesná, ovšem kotouč se od zadního mantinelu vydal zpět před branku a PATRICK MARLEAU už to měl zleva jednoduché. Asistence: Josh Leivo, Andreas Johnsson.
    34:58 John TAVARES - 3:1
     
    34:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí dvojnásobnou přesilovku rychle využívají a přidávají třetí gól! Matthews po přiťuknutí od Marnera minul. Puk se odrazil k Riellymu, který ho vracel Matthewsovi a ten pro změnu křižným pasem našel v pravém kruhu JOHNA TAVARESE, jenž z první trefil horní polovinu branky. Asistence: Auston Matthews, Morgan Rielly.
     
    34:27
    Smolný okamžik pro Hickettse, který tvrdě vyhazoval puk a ten vyletěl až mimo hrací plochu. Leafs si zahrají téměř dvouminutovou přesilovou hru pět na tři!
     
    34:23
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., sekání).
     
    34:16
    Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Leivo měl po své pravé ruce Browna. Zleva ale střílel sám a puk se od lapačky Howarda odrazil k dojíždějícímu Kadrimu, který měl před sebou poloprázdnou branku, ale dorážet pořádně nemohl, neboť mu Larkin přesekl hůl.
     
    33:57
    Tavares byl hodně blízko brankoviště, ale i tak se rozhodl vrátit puk o pár decimetrů dozadu. Kapanen zblízka Howarda také nepropálil.
     
    33:29
    Rychlá odpověď od Zadiny nepřišla. Propagační střelu Andersen nepodcenil a přerušil hru. O chvíli později zvonilo za Howardem břevno, od kterého se Tavaresova střela vydala do ochranné sítě.
    32:47 Jake GARDINER - 2:1
     
    32:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Také domácí tým se prosazuje v přesilové hře a bere si náskok zpět! Leivo zvolil nejjednodušší variantu přihrávky a o mantinel přihrál na modrou čáru JAKEU GARDINEROVI, jehož nenápadné nahození proletělo přes další dva domácí hráče až za Howardova záda! Asistence: Josh Leivo, Patrick Marleau.
     
    32:09
    Podražení Kadriho rozhodčí neposoudili jako faul. Detroit vyrazil v oslabení do útoku, ale rozhodl se neriskovat. Po vystřídání útočí muži v modrém.
     
    31:34
    Matthews posílal puk po prknech, jenže našel jenom Šuláka a ten se postaral o další vyhození.
     
    31:05
    Christoffer Ehn vyhrál buly nad Tavaresem pro Nicka Jensena, který nic nevymýšlel a vyhodil puk co nejdál od hostující klece.
     
    30:59
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – 2 min., sekání).
     
    30:32
    Hicketts převzal puk od Šuláka a vyprášil betony Andersena. Oba obránci Detroitu si pak role vyměnili, ale český hokejista nebyl úspěšný z levé strany.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    29:58
    Frk neměl šanci dojet nahození do roku, a tak aspoň pořádně přišpendlil na mantinel domácího obránce Dermotta.
     
    29:13
    Athanasiou přijel k levému mantinelu podpořit Vaneka a přihrál Larkinovi, který po svižné střele tahem už zvedal ruce nad hlavu, ale podle všeho trefil jenom tyč!
     
    28:47
    Hosté rochu překombinovali svou akci a vůbec ji enzakončili. Hainsey pak sice nevyhodil, ale Red Wings se sami vyhnali z útočného pásma.
     
    28:21
    Andreas Johnsson nedostál na rozehrávku z domácí obrany a z toho resultuje nevynucené zakázané uvolnění.
     
    27:47
    Český obránce Libor Šulák si dojel volný puk a za Howardem čekal na dostřídání. Nakonec si svou přihrávkou vybral Ehna.
     
    27:01
    Ožiganov podél modré přihrál Dermottovi, jehož vysokou střelu neměl klečící Howard pod kontrolou, ovšem nebezpečně padající puk mu do branky nepřicestoval.
     
    26:52
    Na druhé straně se neujala střela Abdelkadera. Divočejší pasáž ukončil až zákrok Howarda, ke kterému bekhendem poslal puk Marleau.
     
    26:01
    Tavares opět v akci, když tečoval letící puk do výstroje hostujícího gólmana. Howard zlikvidoval i Gardinerův pozdrav zpoza levého kruhu.
     
    25:39
    Jensen se přilepil na Taverese, který si dokázal pokrýt puk a zadovkou ho posunul před dojíždějícího Kadriho. Ten byl před brankovištěm úplně sám, ale Howarda nepřekonal.
     
    25:08
    Hodně špatná rozehrávka Toronta. Přes Abdelkadera a Zadinu se k puku i zakončení dostal Nielsen a přesunující se Andersen šťastně zasáhl ze zadní části betonu.
     
    24:49
    Ehn nahodil puk k zadnímu mantinelu, kam mu přijel pomoct Filip Zadina, jenže obránci Maple Leafs si s nimi poradili.
     
    24:22
    Ofsajd hostujících hokejistů umožňuje oběma týmům v klidu dostřídat. Vhazovat se bude mezi Matthewse a Ehna.
     
    24:17
    Domácí v plném počtu.
     
    23:43
    Zajcev vyhazuje a nutí Cholowskiho hrát v obranném pásmu. Diváci na zaplněném stadionu to samozřejmě kvitují, stejně jako tvrdé hity od svých oblíbenců.
     
    23:15
    Kronwall si narazil Manthou a vystřelil. Puk u brankoviště ještě tečoval Nielsen, ovšem Andersen dokázal velmi rychle reagovat.
     
    22:39
    Par Lindholm vyhrál buly nad Athanasiouem a Leafs díky tomu měli hodně času na vyhození puku až k Howardovi.
     
    22:29
    Athanasiou převzal krátkou přihrávku od Kronwalla, ale také nevyzrál na domácí blok v podobě Rona Hainseyho. Následovalo přerušení kvůli hře vysokou holí.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Gardiner – 2 min., hákování).
     
    22:03
    Nyquist zleva nabil před kruhy Šulákovi, který pálil z první, ale trefil jen obětavě zasahujícího Nazema Kadriho.
     
    21:29
    Manthova přihrávka na Larkina neprošla. Z dálky to sledoval Martin Frk, který se zatím prakticky vůbec nedostal do hry.
     
    21:02
    Matthews přistrčil puk před Gardinera a i jeho pokus Howard zneškodnil. Leafs přesto měli vynikající nástup do druhé třetiny.
     
    20:39
    Kapanen a Marleau v rychlé akci. Z levého kruhu zakončoval druhý jmenovaný, ale Howard si celou situaci pohlídal.
     
    20:04
    Domácí v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 9.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla skvělý ofenzivní hokej z obou stran. Od prvních vteřin se hrálo v maximálním tempu a netrvalo to dlouho, než se otevřelo skóre. Hned ve druhé minutě se z úniku prosadil Nazem Kadri a Toronto mělo i několik dalších šancí. Howard zbývají puky ale pochytal a v jedenácté minutě si dokonce připsal asistenci na přesilovkový gól Gustava Nyquista, jenž stanovil aktuální stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Anthony Mantha dostal vynikající přihrávku zpoza koncové čáry, necelé dva metry před brankovištěm pálil z první, leč mezírku v postoji Andersena nenašel.
     
    19:27
    Zajímavý moment také na druhé straně. Athanasiou byl na levém křídle a z úhlu nahazoval na branku, před kterou do Andersenovy výstroje protečoval puk Vanek.
     
    19:25
    Marner zachytil Kronwallovu křižnou přihrávku podél obranné modré čáry. Z toho vznikl brejk tři na jednoho, kdy Gardiner nechal střílet Gauthiera, ale Howard svůj tým podržel!
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Vyhození Browna obrannou třetinu neopustilo. Red Wings se ale nedostali ke kloudné kombinaci a o kotouč přišli.
     
    18:23
    Začátek druhého oslabení zvládlo Toronto velmi dobře a po vyhraném buly vyhodilo kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    18:04
    Nešťastný konec akce pro Toronto. Kasperi Kapanen trefil hokejkou do obličeje Dylana Larkina a je z toho přesilová hra pro Rudá křídla.
     
    17:43
    Rielly úmyslně nastřeloval kotouč do místa, kde byl Tavares, který dokázal tečovat, nicméně se mu to nepovedlo tak dokonale, aby trefil branku.
     
    17:16
    Gauthierovi odjeli spoluhráči střídat, takže nahozený puk se stal snadnou kořistí pro připravené hráče Red Wings.
     
    16:43
    Lindholm chtěl dát puk doleva Johnssonovi, ale obrana Detroitu tento úmysl přečetl. Po rychlém otočení hry Rasmussen nedal finální přihrávku Zadinovi.
     
    16:03
    Matthews si pokryl puk a na krátko ho předal Marleauovi. Do něj ale najel tvrďák Abdelkader a znemožnil jakékoliv ohrožení Howardovy klece.
     
    15:32
    Connor Brown se jel podívat k levému mantinelu, odkud sice vystřelil, ovšem Jimmy Howard hokejkou zvedl puk až do ochranné sítě.
     
    15:10
    Josh Leivo přejel útočnou modrou ještě před Nazemem Kadrim, který měl trochu problémy se zpracováním – postavení mimo hru.
     
    14:26
    Larkin u červené čáry prohrál souboj s gravitací a přišel o puk, který hosté přesto dostali za Andersena, ale tam byl jako první Ron Hainsey.
     
    14:08
    A tak se pozornost fanoušků rychle přesunula na druhý konec kluziště, kam se s pukem na holi vydal naprosto volný Anthony Mantha, ovšem Andersen střelu z osy kluziště zastavil.
     
    13:46
    Ožiganova střela od modré neměla přesnost. Ruský obránce se u modré čáry ještě jednou dostal na puk, ale tentokrát se k ničemu neodhodlal.
     
    13:23
    Kronwall s Rasmussenem se dostali pod tlak napadajících hráčů Toronta, které se zuby nehty drží v útočném pásmu.
     
    12:50
    A opět nahození od jednoho z bíločervených, během kterého byl Detroitu odpískán ofsajd. Na led jdou čtvrté útoky.
     
    12:23
    Snad poprvé má některý z týmů problém přejít přes střední pásmo. Red Wigns třikrát nahazovali a vždy to znamenalo ztrátu.
     
    11:46
    Nick Jensen v obranné třetině nabral puk na bekhend a poslal ho na střídačku. Vhazuje se mezi modrými čarami.
     
    11:16
    Po reklamní pauze se zase hraje. Howard měl za brankou problémy se stabilitou a stěží přihrál doprava Kronwallovi. Rozehrávka Detroitu nebyla ideální, kotouče se zmocnil Hainsey a připsal si střelu od modré čáry, kterou Howard už v klidu zastavil.
     
    10:58
    Andersen musel být hodně opatrný u pravé tyče, kam letěla střela z nulového úhlu od Ehna. O chvíli později od modré pálil Hicketts a našel lapačku gólmana Maple Leafs.
    10:20 Gustav NYQUIST - 1:1
     
    10:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají hned svou první početní výhodu a srovnávají skóre! Skvěle to udělal hlavně Cholowski, který rozehrával zpoza Howarda a před modrou čarou bekhendem vyslal do úniku GUSTAVA NYQUISTA, jenž ve velké šanci nezaváhal a poslal puk pod břevno. Asistence: Dennis Cholowski, Jimmy Howard.
     
    09:58
    Vanek trochu pozdě reagoval na přihrávku Manthy a dostal se do souboje u pravého mantinelu, který prohrál a nezabránil vyhození.
     
    09:32
    Kronwall předal puk na pravou stranu, kde si střelu tahem připravil Athanasiou, ale o velký kus minul vzdálenější tyčku. Puk se od hrazení odrazil až do středního pásma.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Frederik Gauthier – 2 min., hákování).
     
    09:11
    Nyquist dal do druhé vlny Cholowskimu, který se snažil prokličkovat ke střele z mezikruží, ale nedovolený zákrok mu v tom zabránil.
     
    08:39
    Dohraný Connor Brown nahazoval puk dopředu, ale to už byl čárový sudí připraven odpískat postavení mimo hru.
     
    08:28
    Kotouč vyletěl na střídačku Toronta, takže se nemůže pokračovat. Vhazování mezi Nyquistem a Kadrim po pravici Andersena.
     
    07:57
    Leivo posunul kotouč k Riellymu, který se vydal na útočný výlet, ale prvním dotekem přesměroval puk pod Howardovu výstroj.
     
    07:26
    Nyquist měl po své levé ruce Athanasioua, kterému také dal přihrávku, nicméně Andersen očekávanou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    06:42
    Gardinerova nepřesná střela od modré vyletěla až k druhému konci modré čáry, odkud pro změnu pálil Zajcev a Howard musel zasáhnout ramenem.
     
    06:13
    Na ledě jsou oba čtvrté útoky, což znamená šanci pro Filipa Zadinu. Ten zprava přihrával na osu kluziště k Rasmussenovi, jenž trefil pouze Dermotta.
     
    05:59
    Nielsen sice vyhrál buly po levici Howarda, ale domácí se k němu rychle vrátili. Tavares se natlačil na Jensena a tomu utekl puk k Marnerovi, který ihned pálil z pravého kruhu a znovu prověřil zkušeného amerického gólmana.
     
    05:07
    Jensen ochutnal tvrdost zdejších mantinelů a nedostal kotouč do bezpečí. To se Red Wings podařilo až o chvíli později, ale jednalo se o icing.
     
    04:27
    Matthews přebruslil Šuláka, který ho na poslední chvíli lehce zablokoval hokejkou a zasloužil se o to, že domácí útočník svůj bekhendový blafák nedotáhl.
     
    04:06
    Šulák pěkně potáhl puk před útočnou modrou, kde ho předal Larkinovi, jenž to zkoušel z levého křídla, ale branku minul.
     
    03:36
    Hraje se v obrovském tempu a také v parádní atmosféře. Přechod do útoku teď hostům nevyšel, pískán je ofsajd.
     
    03:09
    Filip Hronek neudržel útočné pásmo pro Detroit a musel se vrátit před vlastního gólmana, odkud rozjíždí novou akci.
     
    02:20
    Poprvé o sobě dal vědět i Filip Zadina, ale Andersen s jeho střelou z pravého kruhu neměl víceméně žádné starosti.
    01:38 Nazem KADRI - 1:0
     
    01:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je skvělý rozjezd zápasu, který slibuje skvělou podívanou! Zajcev z obranného pásma vyhodil puk mezi modré čáry, kde Brown prodloužil pas Leiva na NAZEMA KADRIHO. Ten se dostal za obranu a tísněn Cholowskim forhendem vypálil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: Connor Brown, Josh Leivo.
     
    01:22
    Dylan Larkin ještě jednou. Tentokrát nastřeloval puk ze středového kruhu a získal pro svůj tým buly v útočném pásmu.
     
    00:51
    Larkin dobře pracoval u levého mantinelu, odkud přihrál na střed Manthovi a také Frederik Andersen se velmi brzy dočkal prvního zákroku.
     
    00:12
    Domácí začali pěkně zostra. Kapanen z levého kruhu jen těsně přestřelil. Gardiner už mířil mezi tyče z větší dálky a donutil Howarda zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Kapanen – Brown, Kadri, Leivo – Gauthier, Lindholm, Johnsson.

    Detroit Red Wings: Howard (Sateri) – Hronek, Kronwall (A), Hicketts, Šulák, Jensen, Cholowski – Frk, Larkin (A), Mantha – Abdelkader (A), Athanasiou, Vanek – Nyquist, Nielsen, Bertuzzi – Zadina, Ehn, Rasmussen.

    Rozhodčí: Joannette, O´Halloran – Cherrey, Tobias.
     
    Toronto Maple Leafs

    Také kanadský celek se zatím jeví ve velmi dobrém světle. V prvních dvou zápasech narazil na Ottawu a v obou případech vyhrál 4:1. Následoval pro změnu dvojzápas s Buffalem, nad kterým Maple Leafs nejprve vyhráli 5:3 a ve venkovní odvětě 3:2. První zaváhání přišlo až v domácím utkání proti Montrealu, který si odvezl cennou výhru 5:1. Reparát Toronto složilo v předvčerejší odvetě, kdy vybojovalo vítězství 5:3. Do dnešního zápasu půjde prakticky totožná sestava. Jen místo obránce Rosena do třetího obranného páru naskočí Travise Dermotta a Frederik Gauthier na křídle čtvrté formace nahradí Kasperiho Kapanena, jenž se naopak přesune vedle Tavarese místo Dominica Moorea.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Detroit Red Wings

    Hostům se v přípravě zatím nesmírně daří, neboť v šesti zápasech nenašli ani jednoho přemožitele. Hned pět z šesti výher nicméně bylo nejtěsnějším možným rozdílem. Platilo to i v posledním utkání Red Wings, kteří na ledě Bostonu vyhráli 3:2 zásluhou rozhodující trefy Filipa Zadiny. Předním Detroit zvládl i divokou přestřelku v Chicagu, kde zvítězil 8:6. Kouč Jeff Blashill má stále k dispozici poměrně široký kádr, ve kterém jsou hned čtyři čeští hokejisté. Dnes se představí minimálně obránci Libor Šulák a Filip Hronek, kteří jsou přímými konkurenty o místo v prvním týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Kadri (Brown, Leivo), 33. Gardiner (Leivo, Marleau), 35. Tavares (Matthews, Rielly), 36. Marleau (Leivo, Johnsson), 37. Lindholm (Brown), 56. Gardiner (Matthews, Zajcev) – 11. Nyquist (Cholowski, Howard), 42. Larkin (Jensen, Cholowski)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Kapanen – Brown, Kadri, Leivo – Gauthier, Lindholm, Johnsson.
    Detroit Red Wings: Howard (41. Säteri) – Hronek, Kronwall (A), Hicketts, Šulák, Jensen, Cholowski – Frk, Larkin (A), Mantha – Abdelkader (A), Athanasiou, Vanek – Nyquist, Nielsen, Bertuzzi – Zadina, Ehn, Rasmussen.

    Rozhodčí: Joannette, O´Halloran – Cherrey, Tobias

    Diváci: 18 889
    bahis siteleri