Den Haag – Groningen 1:0 (kon.) | Eindhoven – Venlo 4:0 (kon.) | Zwolle – Excelsior 2:0 (kon.)
Graafschap – Heerenveen 0:5 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
1:0 (1:0)
FC Groningen
Sobota 06.10.2018, 18:30 • Cars Jeans Stadion, Den Haag • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Druhý poločas nabídl o něco fotbalovější podívanou, ve které byli domácí dlouho lepším týmem a v poklidu mířili za vítězstvím. Čáru přes rozpočet jim mohl udělat samotný závěr utkání, ve kterém se zaskvěl Groothuizen a videorozhodčí, kteří správně poradili nenařídit penaltu ve prospěch hostů.

    Jediným střelcem utkání tak zůstal Elson Hooi, jenž na konci 32. minuty doklepl načechraný centr do brány a přisoudil tři body Den Haagu. Tomáš Necid odehrál celé utkání, dostal se do jedné šance, kterou však neproměnil a odnáší si tak statistiku 0+0.

    To je z mé strany vše, přeji příjemný zbytek večera a zase někdy na počtenou! (20:28:28)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po poradě s kolegy u videa je nakonec odpískán odkop od branky, penalta se nekoná!
     
    90+4
    Možná poslední roh utkání, na který si do vápna naběhl i Paot, málem skončil brankou! Balon propadl až k Memiševičovi, jehož ránu bravurně vytáhl Groothuizen, při následném souboji se ale sestřelili Chabot s Benglesdukem a Groningen si žádá penaltu! Rozhodčí si půjde zatelefonovat.
     
    90+2
    Riskantní výběh vymyslel Paot proti Goppelovi. Hostující gólman se dostal až k postranní čáře, kde si sice jednoduchou kličkou se svým soupeřem dokázal poradit, míč ale nakonec stejně skončil v autu.
     
    90+1
    Na středu byl faulován Necid a chvíli mu trvalo, než se zvedl ze země. Svůj podíl na tom měli zejména hráči Groningenu, kteří jej div že nezvedli za ruce sami.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    Další centrovaný balon hostí končí opět v náručí domácího gólmana. Ten následně ihned vyhodil na Immerse, který proběhl celé hřiště, střela mu však vůbec nesedla a balon proplachtil daleko vedle pravé tyče.
     
    89
    Tohle Den Haagu vyhovuje. Drží balon na polovině soupeře, když už ho náhodou ztratí, tak se Groningen vlastními chybami o balon opět připraví.
     
    88
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Elson Hooi, přichází Thijmen Goppel.
     
    86
    O pár chvil později zatáhl za dres unikajícího protihráče van Kaam a vysloužil si tak žlutou kartu.
     
    86
    Na druhé straně pálil z podobného místa Lorenzen, Paot vyrazil míč jen do strany, kam si sbíhal Hooi, jehož pokus o přelobování dezorientovaného gólmana však končí právě v jeho rukavicích.
     
    84
    Jedovatou střelu z hranice šestnáctky vyslal Wazmerdam a Groothuizena její razance překvapila natolik, že jí vyrazil pouze před sebe.
     
    82
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tim Handwerker, přichází Jannik Pohl.
     
    81
    Hostům se krátí čas, nevypadá to však zatím na to, že by se nějak pokoušeli o vyrovnání. Občas sice z jejich strany přiletí do vápna nějaký ten centr, v naprosté většině případů ale končí v rukou Groothuizena, který si připisuje jeden úspěšný zákrok za druhým.
     
    79
    Znovu končí vybojovaný roh domácích jen v rukavicích gólmana Groningenu. Ten si tímto způsobem připsal víc zákroků, než za celý zápas z běžných střel.
     
    78
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Abdenasser El Khayati, přichází John Goossens.
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Melvyn Lorenzen.
     
    77
    Na straně opačné má čím dál víc práce také Groothuizen, kterému do pokutového území začíná létat čím dál víc centrů. Po jednom takovém se do zakončení cpal Antuna, zastavil ho však ofsajd.

    Tomáš Pauček

    Branky: 32. Hooi

    Karty:   69. Kanon (HAA) – 69. Memišević (GRO), 86. van Kaam (GRO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:18.
    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Troupee, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers – Immers, Malone, El Khayati (78. Goossens) – Hooi (88. Goppel), Necid, Becker (78. Lorenzen).
    Náhradníci: Havekotte, Zwinkels – Falkenburg, Goossens, Gorter, Goppel, N. Kuipers, Lorenzen, Pinas, Polley.

    FC Groningen: Padt – te Wierik, Memišević, Chabot, Handwerker (82. Pohl) – Hrustic, Van de Looi (72. van Kaam), Warmerdam – Antuna, Doan, Mendes Moreira (56. Mahi).
    Náhradníci: Begois, Boevink – Mahi, Pohl, Reis, Zeefuik, van Kaam.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Mark Strijker, Jermain Lapar
    thejrc.org