Dortmund – Augsburg 4:3 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 0:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 3:1 (kon.)
Mohuč – Hertha 0:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:3 (0:1)
FC Augsburg
Sobota 06.10.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:22. (17:28:00)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned sedm branek, čtyři z nich vstřelil Dortmund, který rozhodující branku vsítil až v šesté minutě nastavení. Augsburg dnes podal velice slibný výkon, který by si jistě zasloužil minimálně bod, to by ale soupeř nesměl mít Paca Alcácera, který po svém příchodu na hrací plochu nastřílel hned tři branky. Augsburg se dnes dvakrát dostal do vedení, pokaždé ale soupeř vyrovnal, když už to vypadalo na nerozhodný výsledek, tak v nastaveném čase zužitkoval přímý kop právě Paco.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Paco ALCÁCER - 4:3
     
    90+6
    Dortmund právě vstřelil branku!
    To je naprosto neskutečné, domácí v šesté minutě nastavení opět vedou! K rozehrávce přímého kopu se postavil PACO ALCÁCERA, který pochopitelně střílel přímo na bránu. Jeho pokus se brilantně stočil k tyči, Luthe se za jeho střelou pouze ohlédl.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Sergio Córdova (FC Augsburg).
     
    90+3
    Byl to právě Witsel, který se po zisku míče nadechl ke kolmici na Sancha, před kterým ale zasáhl Hinterreger. Augsburg je nyní hodně pasivní.
     
    90+2
    Další dvě střely v podání domácích. Nejprve to velice pohotově zkoušel Guerreiro, kterého vychytal Luthe. Posléze Witsel mířil zhruba metr vedle.
     
    90+1
    Dortmund se snaží s nerozhodným výsledkem ještě něco udělat, v tuto chvíli se ale nachází daleko od opačné šestnáctky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Co chybělo! Dortmund zahrával rohový kop, odražený míč se dostal přesně na kopačku Alcácera, který z vynikající pozice kroutil balón směrem od branky.
     
    88
    Na druhé straně se do zakončení natlačil Alcácer, který ho ještě otřel o nohu jednoho z protihráčů, který se okamžitě svalil na zem.
    87. Michael GREGORITSCH - 3:3
     
    87
    Augsburg právě vstřelil branku!
    To je zápas, hosté totiž udeřili z rohového kopu! Kroucený centr směřoval na malé vápno, kde si na něj naskočil MICHAEL GREGORITSCH, který hlavičkou o zem přesně doprostřed branky. Bürki se dostal k zákroku, míč přeci jenom skončil za brankovou čárou.
     
    86
    Nyní to budou mít hostující hráči hodně složité, pár minut před koncem prohrávají o jednu branku. Dortmund opět potvrzuje, že se mu v poslední desetiminutovce daří.
    84. Mario GÖTZE - 3:2
     
    84
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav zápasu! Celá akce začala autovým vhazováním Dialla, po kterém Dortmund přenesl hru na pravou stranu. Tam se k míči dostal Hakimi, který si počkal na náběh MARIA GÖTZEHO, jehož manévr na pravou nohu přinesl zakončení po zemi, na které Luthe nestačil.
     
    83
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Sergio Córdova.
     
    82
    Khedira nedokázal na dlouhou nohu odpravit míč do bezpečí, soupeř tak přiběhl s dalším protiútokem, kterému se ale nepodařilo ideálně odcentrovat.

    David Suchý

    Branky: 62. Alcácer (Sancho), 80. Alcácer (Guerreiro), 84. M. Götze (Hakimí), 90+6. Alcácer – 22. Finnbogason, 71. Max (Hahn), 87. Gregoritsch (Max)

    Karty:   53. Reus (DOR) – 4. Baier (AUG), 42. Hahn (AUG), 54. R. Khedira (AUG), 59. Gouweleeuw (AUG), 64. Caiuby (AUG), 79. Finnbogason (AUG), 90+5. Córdova (AUG)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:22.
    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Weigl (77. M. Götze), Witsel – Sancho, Reus (C), Bruun Larsen (69. Guerreiro) – Philipp (59. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Delaney, M. Götze, Guerreiro, Alcácer, Ł. Piszczek.

    FC Augsburg: Luthe – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Hahn (75. Morávek), R. Khedira, Baier (C) (64. Götze), Caiuby – Gregoritsch, Finnbogason (83. Córdova).
    Náhradníci: Giefer – Córdova, Danso, Jensen, Götze, Morávek, Schmid.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Schüller
    thejrc.org