Lille – Saint-Étienne 3:1 (kon.) | Amiens – Dijon 1:0 (kon.) | Angers – Štrasburk 2:2 (kon.)
Guingamp – Montpellier 1:1 (kon.) | Nîmes – Remeš 0:0 (kon.)
konec
Lille OSC
3:1 (1:1)
AS Saint-Étienne
Sobota 06.10.2018, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (19:04:41)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
     
    Lille si tedy připisuje do tabulky další tři body za šesté vítězství v sezóně. Celkem jich má už devatenáct a upevnilo si tím druhé místo za prvním PSG a před třetím Montpellier. St. Étienne naopak podruhé prohrálo a během víkendu pravděpodobně klesne z aktuální čtvrté příčky.
     
    Je dobojováno! Lille odehrálo na svém hřišti velmi dobrou partii, při které udělalo jednu jedinou, když dopustilo penaltu a tu bezpečně proměnil Cabella. Tím srovnal stav na 1:1, nicméně druhá půle byla opět v režii domácího týmu, který skóroval pár vteřin po přestávce zásluhou Bamby. Saint-Étienne toho za nepříznivého stavu moc nevymyslelo a v závěru inkasovalo ještě jednou od Nicolase Pépého. Na něho se Lille může v těchto týdnech spolehnout, fotbalista z Pobřeží slonoviny nastřílel už šest branek a k nim přidal i čtyři asistence.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lille si hlídá dvougólový náskok a jeho fanoušci už začínají naplno slavit tříbodový zisk. Na hřišti se mezitím domácí fotbalisté natlačili až k soupeřově vápnu, ale resultoval z toho jen ofsajd Pépého.
     
    90+2
    Vahbí Chazrí už toho má plné zuby. Chvíli zůstal sedět na trávníku a zabralo mu několik desítek vteřin, než se uklidil do zámezí.
    90+1. Loïs Diony (SET)
     
    90+1
    Snad první šance ze hry pro hosty! William Saliba potáhl míč a zprava ho odcentroval přímo na Dionyho. Ten bohužel pro Saint-Étienne hlavičkoval přímo do místa, které hlídal Maignan.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    89
    Romain Hamouma svým centrem zprava napálil hrudník předním clonícího soupeře. Saint-Étienen ještě pokračuje autovým vhazováním.
     
    88
    Kolodziejczak poslal dopředu dlouhou přihrávku na Dionyho, který měl míč na kopačkách hned několik vteřin, ale obrana Lille mu povolila jenom zpětnou přihrávku mimo pokutové území.
     
    87
    Naprosto jednoznačný faul u půlící čáry, kde to odnesl Nicolas Pépé. Domácí s rozehrávkou samozřejmě nespěchají.
    85. Nicolas PÉPÉ - 3:1
     
    85
    Lille právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Hosté nechali vzadu otevřená vrátka a platí za to daň v podobě třetího inkasovaného gólu. Bamba rychle vběhl do volného prostoru a ideálně načasoval kolmici na NICOLASE PÉPÉHO, kterého marně stíhali Kolodziejczak s Cabellou a nezabránili nelehké střele z levé strany, na kterou Ruffier nedosáhl. Ve skvělé formě hrající Pépé přitom celou akci sám začal, když uprostřed pole učebnicově obral o míč Perrina.
     
    83
    Edgar Ié hraje po svém nástupu velmi dobře. Už poněkolikáté pro svůj tým získal balón prostřednictvím špičkově provedeného skluzu.
     
    82
    Domácí se vůbec nikam neženou a vystačují si s poklidnou kombinací u půlící čáry, se kterou Saint-Étienne nic nezmůže.
     
    80
    Před Maignanem teď bylo hodně rušno. Žádný z hostů ale nedostal prostor k zakončení a vše skončilo centrem Hamoumy, který doletěl do rukavic brankáře.
     
    79
    Diony poprvé u míče a sraženým centrem hned zajistil pro hosty rohový kop. Pro centr si ovšem precizně došel bezchybný Maignan.

    Michal Břuchanský

    Branky: 17. Bamba (Rémy), 46. Bamba (Pépé), 85. Pépé (Bamba) – 26. Cabella (pen.)

    Karty:   25. Xeka (LIL), 75. Ballo-Touré (LIL) – 74. Selnaes (SET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
    Lille OSC: Maignan – Celik (65. Edgar Ié), Fonte (36. Dabila), Soumaoro, Ballo-Touré – Xeka, Mendes (76. Maia), Bamba, Ikoné – Pépé, Rémy.
    Náhradníci: Jakubech – Dabila, Araújo, Edgar Ié, Leao, Gabriel, Maia.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba (78. Diony), Perrin, Subotić, Kolodziejczak – Selnaes, M'Vila (65. Nordin), Monnet-Paquet, Chazrí – Cabella, Salibur (64. Hamouma).
    Náhradníci: Moulin – Berić, Diony, Dioussé, Hamouma, Nordin, Panos.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, El Bedoui
    thejrc.org