Hannover – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Ulm – Düsseldorf 1:5 (kon.) | Chemie Lipsko – Paderborn 0:3 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Augsburg – Mohuč 3:2 (po pr.) | Heidenheim – Sandhausen 3:0 (kon.)
Rödinghausen – Bayern 1:2 (kon.) | Wiesbaden – Hamburg 0:3 (kon.)
konec
SV Rödinghausen
1:2 (0:2)
Bayern Mnichov
Úterý 30.10.2018, 20:45 • Bremer Brücke (Osnabrück) • Německý pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Mnichovský Bayern potvrdil roli favorita tohoto zápasu, přičemž se po výsledku 2:1 může radovat z postupu. Hosté odcházeli do kabin za poločasového výsledku 2:0, který tak trochu znamenal jistotu postupu. Rödinghausen ale vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně, odměnou byla kontaktní branka, o kterou se postaral Meyer. Bayern Mnichov rázem zapnul na vyšší stupeň aktivity, který přinesl řadu zajímavých šancí, nicméně žádnou další přesnou trefu jsme už neviděli. Každopádně musíme smeknout před domácím celkem, ten totiž hraje až čtvrtou ligu, o čemž dnešní výkon nevypovídal. (22:36:40)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme. Bayern odehrává poslední vteřiny velice zkušeně, soupeř je daleko od branky soupeře.
     
    90+2
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Bayern to skvěle vykombinoval, nakonec se do vyložené šance dostal Wágner, jehož střelu vykopl z brankové čáry Velagić.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Meritan Shabani.
     
    90
    Navíc si Alaba přichystal další přímý kop, který dopadl úplně stejně, jako všechny předchozí. Míč směřoval daleko od branky, Heimann nezasahoval.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Bayern Mnichov stále nemá jistotu postupu, nicméně domácí marně hledají cestu k Neuerovi.
     
    88
    Rödinghausen táhl nadějné přečíslení, na levé straně se dostal k míči Engelmann, jehož centr se stal snadnou kořistí Ribéryho.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Julian Wolff (SV Rödinghausen).
     
    87
    Do hry se nyní připletl hlavní sudí, který byl zasažen míčem do hlavy. Hodně nepříjemný moment, nicméně zde se dá použít věta "i rozhodčí je součástí hry".
     
    86
    Knystock chtěl na levém křídle oslovit Mickelse, který ale rychlostní souboj proti Sülemu prohrál. Následovat bude jeden z mála odkopů od hostující branky.
     
    85
    Navíc si faulem pomohl domácí Mickels, který povalil k zemi Gnabryho. Favorit zápasu okamžitě rozehrál, v tuto chvíli je u balónu obránce Martínez.
     
    84
    Daleko z branky se vydal Neuer, který hlavou poslal míč do zámezí. Rödinghausen se nemůže dostat k brance soupeře, Bayern je v tuto chvíli dominantní.
     
    79
    Střídání v týmu SV Rödinghausen: ze hřiště odchází Linus Meyer, přichází Joy-Slayd Mickels.
     
    79
    I v tomto případě se k rozehrávce postavil Alaba, který tentokráte rozehrál cvičeným signálem, jenomže Müllerovi nevyšla přihrávka do přehuštěného prostoru.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Renato Sanches (Bayern Mnichov).
     
    78
    Sanches dokázal předskočit protihráče, který sáhl k nedovolenému zákroku. Následovat bude další přímý kop, opět z velice dobré pozice.
     
    77
    Bayern Mnichov zahrával ještě rohový kop z levé strany, do vzduchu prostoru se dostával Süle, který nakonec na padající předmět vůbec nedosáhl.
     
    76
    Málem to bylo opět o dvě branky! Ribéry si narazil se Sanchesem, posléze to zkusil pravačkou, proti které se blýskl brankář Heimann.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago, přichází Serge Gnabry.
     
    74
    Také Neuer si vyzkoušel práci s míčem, posléze se dostal k výkopu do strany, nicméně Müller v hlavičkovém souboji proti Knystockovi neuspěl.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Björn Schlottke (SV Rödinghausen).
     
    73
    Ribéry sice podklouzl při snaze odcentrovat, i přesto se jeho nabídka snášela do dobrého prostoru, jeho kolega Wágner jí ale podběhl.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, o osudu stále není rozhodnuto. Bayern i nadále vede o jedinou branku, což je celkem překvapení.
     
    71
    Střídání v týmu SV Rödinghausen: ze hřiště odchází Laurin von Piechowski, přichází Ihsan Kalkan.
     
    70
    Sanchesova rozehrávka nebyla ideální, posléze dobře zasahoval Piechowski, který vypíchl míč do zámezí. Rödinghausen je v těžké defenzívě.
     
    69
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Joshua Kimmich.
     
    68
    Alaba nejprve naznačil centr, poté našel Ribéryho, jehož centr srazil za brankovou čáru Flottmann. K rohovému kopu se už staví Sanches.
     
    67
    Süle vytasil náramně čistý zákrok, kterým poslal na zem Engelmanna. Bude z toho autové vhazování pro Rödinghausen, Bayern se bude muset bránit.
     
    66
    Bayern Mnichov má v posledních vteřinách drtivou územní převahu, v tuto chvíli sledujeme kombinaci v oblasti středového kruhu, kde se o režii hry stará Thiago.
    65. Alaba mířil kousek vedle brány.
     
    65
    K míči se postavil Alaba, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho obstřel přeletěl zeď, jenomže míč nakonec skončil pár čísel vedle branky.
     
    64
    Před malým momentem skončil na zemi Goretzka, naopak nedovoleným zákrokem si pomohl Meyer. Hosté si vyzkouší rozehrávku standardní situace.
     
    63
    Flottmann odrazil míč pouze k volnému Ribérymu, který okamžitě napálil míč pravačkou. Balón sjel po vnějším nártu, střela tak směřovala hodně vedle branky.
     
    62
    Martínez měl na přihrávku na levou stranu dost času, nicméně i přesto trefil napadajícího protihráče, od kterého se balón odrazil k hostujícímu Thiagovi.
     
    61
    Müllerovi se tentokráte podařilo najít Wágnera, který ještě hlavičkou vracel míč do ohně. Goretzka se přes Velagiće nedostal, Heimann bude vykopávat.
     
    60
    Wágner se přeci jenom dostal do šance, střelu patičkou ale přečetl Velagić, který odklidil míč do bezpečí. Rödinghausen podniká rychlý protiútok.
     
    59
    Posléze to manévrem na levou nohu zkoušel Müller, který rovněž hledal nevýrazného kolegu Wágnera. Míč opět skončil na hlavě Flottmanna.
     
    58
    Střídání v týmu SV Rödinghausen: ze hřiště odchází Kelvin Lunga, přichází Björn Schlottke.
     
    57
    Po delší době se připomněl také Alaba, jehož zablokována přihrávka směřovala přímo do náruče Heimanna, který okamžitě rozehrál do strany.
     
    56
    Bayern začal kombinovat v blízkosti velkého vápna, balón proti noze dostal Thiago, jehož prudká rána trefila pouze jednoho z protihráčů do zad.
     
    55
    Jak se má centrovat, nyní předvedl Rafinha, který v pokutovém území našel volného Sanchese, který byl přihrávkou zaskočený, proto nezakončil.
     
    54
    Heimann se rovněž dostal k práci s míčem, který poslal daleko mimo dosah Engelmanna. Směrem dopředu to zkoušel Ribéry, po jehož přihrávce se Sanchesovi nepodařilo kloudně odcentrovat.
     
    53
    Jeho aut měl směřovat na Müllera, který s tím ale příliš nepočítal. Proto jako první zasahoval Wolff, který posléze přenesl hru k pravé autové čáře.
     
    52
    Bayern naprosto prospadl úvod druhého poločasu, nyní bude muset opět zabrat. Domácí najednou vycítili šanci, nyní ale bude vhazovat Rafinha.
     
    51
    Rödinghausen vyvezl míč na útočnou polovinu, kde byl povalen k zemi Knystock. Hlavní sudí ponechal výhodu, Bayern ale vzorně napadá.
    50. MEYER - 1:2
     
    50
    Rödinghausen právě vstřelil branku!
    Tak pozor, celek ze čtvrté ligy se totiž dostává na rozdíl jediné branky! Lunga poslal z pravé strany velice pohotový centr, na který si naběhl LINUS MEYER, který se dostal za Rafinhu, aby následně skluzem překonal stojícího Neuera.
     
    50
    Roztažení hry našlo u postranní čáry volného Müllera, ke kterému se okamžitě přiřítil Wolff, který alespoň odklidil míč za postranní čáru.
     
    49
    Na druhé straně to Alaba zkoušel polovysokým centrem k hranici šestnáctky, kde ho ale dokázal odvrátit pozorný obránce Velagić.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se do zajímavé příležitost dostal Engelmann, který v pádu zamířil vysoko nad branku. Neuer nemusel vůbec zasahovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který pochopitelně lépe zvládl mnichovský Bayern, jenž svému soupeři nasázel dvě branky. Hosté vstoupili do utkání hodně aktivně, první branka přišla už v osmé minutě, postaral se o ní Wágner. Posléze jsme sledovali hned dva pokutové kopy, Bayern ale nedokázal využít pouze jeden z nich, při tom druhém selhal Sanches. Postupem času se do hry začal zapojovat také Rödinghausen, který si rovněž přichystal několik sympatických akcí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    I tentokráte se do akce zapojil obránce Rafinha, který tentokráte hledal pod sebou naběhnuvšího Sanchese, před kterým ale stačil zasáhnout Meyer.
     
    42
    Rafinha nedokázal uspět v osobním souboji, od míče ho totiž odstavil důrazný Pfanne. Bayern se v posledních vteřinách dopouští velké řady nepřesností.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Engelmann poslal do malého vápna nebezpečný centr, na který si naskakoval hostující Süle. Následně to nevyšlo ani dalším centrem před Neuera.
     
    39
    Flottmann udělal zbytečnou chybu u vlastní šestnáctky, napadající Müller toho ale nevyužil. Rödinghausen podnikl rychlý kontr, který faulem zastavoval Süle.
     
    38
    Bayern chtěl další pokutový kop, hlavní sudí ale píšťalku nepoužil. Posléze se za obranu dostal Müller, kterého fantasticky vychytal Heimann.
     
    37
    Posléze musel hodně rychle jednat Martínez, kterého při práci s míčem napadal Meyer. Hostující obránce nakonec přihrával na jistotu na Neuera.
     
    36
    Goretzka měla na pravém křídle dostatek času na centr do malého vápna, nicméně jeho vzdušná nabídka proletěla celým pokutovým územím.
     
    35
    Také Rödinghausen si vyzkoušel souvislejší práci s míčem, posléze Meyer propadl ve středu hrací plochy, což soupeř nevyužil k rychlému protiútoku.
     
    34
    Sanches ještě šperkoval akci přihrávkou na Goretzku, který celkem nepochopitelně přihrával za sebe, kde se nacházel pouze Martínez.
     
    29
    Domácí se dostali do nadějného přečíslení, nicméně Pfanne se protihráčů zalek. To nemuselo vadit, nedovoleným zákrokem se totiž provinil Müller.
     
    28
    Bayern se po kratší době dostal do další slibné šance, tentokráte Müllerova rána skončila na rukavici Heimanna, který vyrazil míč před sebe.
     
    27
    Na opačné straně si Sanches pomáhal rukama, což odhalil také hlavní rozhodčí, který okamžitě přisoudil volný kop Rödinghausenu.
     
    26
    Velká šance pro domácí! Engelmann mohl využít chybné přihrávky jednoho z protihráčů, navedení míče na levačku ale přineslo slaboučké zakončení.
     
    25
    Pfanne se vydal po levém křídle, kde ho dlouhou dobu tahal za dres Süleho, což hlavní sudí nakonec nevyhodnotil jako nedovolený zákrok.
    24. Neproměněná penalta Sanchese.
     
    24
    Tentokráte se k oné rozehrávce pokutového kopu postavil Sanches, jehož dělovka skončil pouze na horní konstrukci. Domácí přečkali další kritický moment.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Azur Velagić (SV Rödinghausen).
     
    23
    To je kruté pro Rödinghausen! Wágner byl zezadu postrčen Velagićem, na pořadu dne bude druhý pokutový kop pro Bayern!
     
    22
    Ribéry zapojil do další akce Alabu, který se snažil vrátit prvně jmenovanému, který s tímto úmyslem příliš nepočítal. Domácí se ale záhy připravili o balón.
     
    21
    Goretzka se zničehonic zjevil na levém křídle sám, následnou přihrávku ale poslal mimo dosah Wágnera. Na druhé straně si taktickým faulem pomohl Martínez.
     
    20
    Bylo tomu skutečně tak, polovysoká nabídka ale nenašla nikoho v červeném dresu. Rödinghausen se posléze osvobodil dalekonosným odkopem.
     
    19
    Na druhé straně se na zemi ocitl Müller, následovat bude standardka z pravé strany. K míči se i tentokráte staví Sanches, který zřejmě bude centrovat.
     
    18
    Nakonec to Meyer zkoušel nákopem na levou stranu, kde se zjevil právě Knystock. Ten ale prudkou přihrávku nedostihl, posléze kolegovi poděkoval za nabídku.
     
    17
    Posléze se na zemi ocitl domácí Knystock, který se hodně těžce sbírá ze zeleného pažitu. Domácí si vybojovali volný kop, který rozehráli narychlo.
     
    16
    Müller měl za pokutovým územím hodně času na zakončení, jenomže rána levačkou skončil pouze v ochranné síti za domácí svatyní.
     
    15
    Mnichov rozjel další velice rychlou akci, po které Sanches hledal za obranou naběhnuvšího Alabu, který měl k míč hodně daleko. Heimann se tak dostal k hracímu předmětu.
     
    14
    Mnozí by řekli, že je po zápase, nicméně do konce utkání zbývá ještě dostatek času. Rödinghausen by ale musel výrazně zabrat, s touto hrou nepochodí.
    13. MÜLLER - 0:2
     
    13
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil THOMAS MÜLLER, který zamířil do pravé části brány, kam se vydal také Heimann, který na míč ale nedosáhl.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Daniel Flottmann (SV Rödinghausen).
     
    12
    Je tu pokutový kop pro Bayern, v pokutovém území byl poslán k zemi Sanches.
     
    11
    Süleho přenesení hry našlo na levé straně volného Alabu, který pro změnu našel Goretzku, jehož pohotová rána nakonec směřovala nad branku.
     
    10
    Na úvodní branku jsme skutečně nemuseli čekat vůbec dlouho. Před malým momentem se na přední tyči dostal ke střele Wágner, který trefil pouze Meyera.
     
    9
    Rafinha si nevěřil na průnik kolem Wolffa, míč tak raději přeposlal na druhou stranu, kde Ribéryho centr skončil na hlavě pozorného Velagiće.
    8. WÁGNER - 0:1
     
    8
    Bayern právě vstřelil branku!
    Fantastická akce Bayernu, který se tak dostává do vedení! Hosté zahrávali rohový kop, který byl rozehrán naprosto úchvatně. Sanches přihrávkou po zemi našel Rafinhu, který za obranou našel právě Sancheste, jehož přihrávka směřovala před odkrytou bránu, kde měl snadnou práci SANDRO WÁGNER.
     
    8
    Ribéry byl u postranní čáry ubráněn v rámci pravidel, což náležitě ocenili fanoušci. Rödinghausen bude vhazovat od pravé postranní čáry.
     
    7
    Na druhé straně se Lungovi podařilo vybojovat autové vhazování, které obstaral kolega Piechowski. Jeho vzdušná nabídka skončil na hlavě Alaby.
     
    6
    Rafinha si všiml naběhnuvšího Goretzky, který to zkoušel velice nebezpečným centrem, do kterého se vrhal Wágner. Toho vychytal Heimann, následovat bude rohový kop.
     
    5
    Bayern se až nyní dostal ke své klasické hře. Na útočnou polovinu zavítal tak obránce Süle, který nakonec křižnou přihrávkou našel Thiaga.
     
    4
    První zakončení zápasu obstaral Sanches, který zkoušel své štěstí z velké vzdálenosti. Jednalo se o nepovedený projektil, Heimann bude vykopávat.
     
    3
    Poprvé se na útočnou polovinu dostali také hráči Rödinghausenu, nedovoleným zákrokem si ale pomohl Rafinha, avšak hlavní sudí odpískal faul domácím.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Rödinghausen: Heimann – Piechowski, Flottmann, Velagić, Wolff – Kunze, Meyer – Lunga, Pfanne, Knystock – Engelmann
    Náhradníci: Schönwälder – Dacaj, Kalkan, Kunze, Mickels, Serra, Schlottke

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Süle, Martínez, Alaba – Thiago – Goretzka, Sanches – Müller, Wágner, Ribéry
    Náhradníci: Früchtl – Gnabry, Jeong, Kimmich, Lewandowski, Shabani, Will

    Rozhodčí: Gerach – Winter, Kessel.
     
    Bayern Mnichov

    Na opačné straně se nachází nejtěžší možná překážka, kterou je Bayern Mnichov. Celek z hlavního města Německa prožíval nepovedené poslední týdny, nicméně poslední dvě kola přinesly zisk šesti bodů, čímž se hostující tým dnešního utkání vyhoupl na druhé místo, kde momentálně ztrácí na první Borussii pouze dva body. Bayern v letošní sezóně překvapivě hodně inkasuje, z devíti odehraných zápasů inkasoval už deset branek, což je u tak dobře organizovaného celku hodně nezvyklé číslo. Ideálně na tom není ani ofenzíva, která patří až ke čtvrtému nejlepšímu útoku celé soutěže, například Dortmund nastřílel o dvanáct branek více.
     
    SV Rödinghausen

    Domácí Rödinghausen hraje západní regionální ligu, ve které se momentálně nachází na páté pozici, nicméně na vedoucí Viktorii Kolín ztrácí propastných dvanáct bodů. Rödinghausen letos zvítězil už v šesti případech, nicméně v dalších devíti ztratil body. I to svědčí o vyrovnanosti této soutěži, navíc hned čtyři celky mají shodně čtyřiadvacet bodů, v konečném součtu pak rozhoduje lepší skóre. Rödinghausen vstoupí do dnešního utkání nakopnutý výhrou z minulého kola, ve kterém uspěl na hřišti Kaan-Marienbornu, kde zvítězil poměrem 2:0. Rödinghausen bude určitě spoléhat na útočné schopnosti forvarda Engelmanna, který je navíc třetí nejlepší střelec celé soutěže.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár má na programu zápasy v rámci 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi SV Rödinghausen a Bayern Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 50. Meyer – 8. Wágner, 13. Müller (pen.)

    Karty:   12. Flottmann (RDH), 24. Velagić (RDH), 73. Schlottke (RDH), 87. Wolff (RDH) – 78. Sanches (BAY)

    Neproměněná penalta: 24. Sanches (BAY), mimo


    SV Rödinghausen: Heimann – Piechowski (71. Kalkan), Flottmann, Velagić, Wolff – Kunze, Meyer (79. Mickels) – Lunga (58. Schlottke), Pfanne, Knystock – Engelmann
    Náhradníci: Schönwälder – Dacaj, Kalkan, Kunze, Mickels, Serra, Schlottke

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Süle, Martínez, Alaba – Thiago (75. Gnabry) – Goretzka (69. Kimmich), Sanches – Müller, Wágner, Ribéry (90. Shabani)
    Náhradníci: Früchtl – Gnabry, Jeong, Kimmich, Lewandowski, Shabani, Will

    Rozhodčí: Gerach – Winter, Kessel
    bahis siteleri