Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:3 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 6:4 (kon.)
NY Rangers – Florida 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 1:4 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.)
Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:2 (kon.) | San Jose – St. Louis 4:0 (kon.)
NY Islanders – Dallas 2:6 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:1 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Montreal Canadiens
Neděle 18.11.2018, 01:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemnou neděli, někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (04:08:03)
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (MTL) – 1+0, 1 střela, 16:22.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Carey Price (MTL) – 36 zásahů, 2 ink. góly, 94,7 %
    2. Elias Pettersson (VAN) – 1+0
    3. Jonathan Drouin (MTL) – 1+1.
     
    Střely na branku:

    Vancouver 38:31 Montreal.
     
    V kanadském souboji se raduje Montreal, a to přestože ještě devět minut před koncem prohrával! Vyrovnaný zápas rozhodl naprosto zbytečný faul Michaela Del Zotta, po němž přesilovou hru parádně využil Jonathan Drouin. Canucks tedy prohrávají už popáté v radě.

    Třetí perioda byla ve spíše průměrném utkání tak trošku náplastí na duši nezaujatého diváka. Poté, co přestaly zvonit tyčky, poslal domácí do vedení v přesilové hře ranou bez přípravy Elias Petterson. Rychle však bylo vyrovnáno, takřka nevědomky totiž odrazil touš do sítě Andrew Shaw! A to nebylo ze strany Habs všechno, početní výhodu totiž v 58. minutě dělovou ranou zužitkoval Jonathan Drouin. Kosatky se snažily až do závěrečné sirény, ovšem nebylo jim přáno. Nikolaj Goldobin při hře bez gólmana trefil podruhé brankovou konstrukci!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Právě Derrick Pouliot poměrně nebezpečně nahazoval od modré čáry. Po kontaktu s Careym Pricem se touš vznesl do vzduchu a přistál u zadního hrazení.
     
    59:38
    Montreal dostává kotouč pryč ze svého defenzivního pásma. Rychle pro něj spěchá Derrick Pouliot, aby jej ještě stihl zavézt před hostující svatyni.
     
    59:22
    Vancouverští ještě mobilizují poslední síly. Nyní si vybrali oddechový čas, ve kterém se ladí plány na závěrečné desítky sekund!
     
    59:11
    Nikolaj Goldobin trefuje podruhé v zápase tyčku, teď navíc v naprosto zásadní moment! Jeho chytrou střelu od levého hrazení Price vůbec neviděl, a aréna zahučela jako jeden muž, když se ozvalo hlasité cinknutí brankové konstrukce.
     
    58:49
    Max Domi se snažil definitivně rozhodnout, avšak poté, co kotouč dovezl do středního pásma, už neměl dostatek sil a prostoru na zakončení.
     
    58:27
    Vancouver už hraje v šesti! Kotouč byl vytečován hostujícím hráčem mimo ledovou plochu, čeká nás tedy buly před Careym Pricem.
     
    58:07
    Utkání spěje do samotného finále. Bo Horvat zkoušel štěstí z levé strany, rána však byla zblokována. Kosatky zůstávají nastěhovány v ofenzivní zóně.
    57:16 Jonathan DROUIN - 2:3
     
    57:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zkrat Michaela Del Zotta přichází domácí pořádně draho! JONATHAN DROUIN totiž bleskově využívá početní výhodu, což se mu podařilo zásluhou luxusní dělovky od modré lajny, která skončila zcela přesně v horním růžku branky Jacoba Markströma. 2:3! Asistence: Phillip Danault, Brendan Gallagher.
     
    57:08
    Tak to je prekérní situace pro Vancouver! Michael Del Zotto (VAN) totiž naprosto zbytečně dohrál Jesperi Kotkaniemiho a inkasuje menší trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro Canadiens!
     
    56:27
    Andrew Shaw poslal puk v tísni do útočného pásma. Ten se jej zmocnili Canucks, kteří obracejí hru na druhou stranu a snaží se usadit před bránou.
     
    56:00
    Vancouver zahrál pouze na zakázané uvolnění. Za tohoto stavu může rozhodnou kdejaký detail, vhazovat se bude na dosah Jacobu Markströmovi.
     
    55:41
    Jeff Petry od modré čáry vyslal touš kupředu. Tečovat jej dokázal dobře postavený Phillip Danault, jenže ho usměrnil tak, že Jacob Markström zasahovat nemusel.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 37. Del Zotto (Horvat), 51. Pettersson (B. Hutton, Goldobin) – 29. Tatar (Petry), 52. A. Shaw (Domi, Drouin), 58. Drouin (Danault, Gallagher)


    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – Ch. Tanev (A), D. Pouliot, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, Del Zotto (A) – Virtanen, Horvat (A), Roussel – Eriksson, Pettersson, Goldobin – Leipsic, Gaudette, Schaller – Motte, M. Granlund, D. Archibald.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Petry (A), Jo. Benn, Juulsen, Schlemko, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Drouin – Lehkonen (A), Kotkaniemi, Agostino – Hudon, Peca, Deslauriers.

    Rozhodčí: Pochmara, Skiliter – Suchánek.

    Diváci: 17 880
    ocianews.com