Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 2:1 (3:0 po s.n.)
Kazaň – Čerepovec 4:2 (kon.) | Omsk – Ufa 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (po pr.)
Soči – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Riga 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Admiral Vladivostok
Pondělí 03.12.2018, 13:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Krásné odpoledne! Součástí dnešního bohatého programu KHL bude i duel dvou outsiderů z Východní konference – Novosibirsk pohostí Vladivostok.
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK
    11. místo ve Východní konferenci
    34 Z, 8-2-3-21, 72:104, 23 b.

    Novosibirští prožívají asi dosud nejsvětlejší pasáž jinak bídné sezóny. Ve druhé polovině listopadu se jim podařilo zvítězit hned pětkrát za sebou a připsat si tak na své konto velmi důležité body, které jim pomohly se udržet nad samotným dnem tabulky. Uvidíme, jestli se jim dnes povede na nedávné úspěchy navázat, nebo zda-li je čtvrteční porážka 2:4 s Kunlunem, která šňůru výher utnula, vrátila zpět na zem.

    Nejproduktivnější hráči
    Nikita MICHAJLOV – 15 b. (9+6)
    Danil ROMANCEV – 12 b. (9+3)
    Alexandr ŠAROV – 12 b. (7+5)

    Brankářské statistiky
    Alexej KRASIKOV
    – 1082 min. | 90,5% úsp. | prům. 3,10
    Danny TAYLOR
    – 970 min. | 91,5% úsp. | prům. 2,72
    Dvacetiletý Nikita Michajlov ve své první sezóně mezi muži válí.

     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK
    13. místo ve Východní konferenci
    34 Z, 5-3-4-22, 69:109, 20 b.

    Letošní ročník se do kroniky vladivostockého hokeje zapíše černým písmem, to je jisté už teď. Admiral je poslední ve Východní konferenci a kvůli sankcím, které na něj těsně po startu ročníku uvalilo vedení ligy, má naprosto minimální šanci ještě nějak překvapit. Stejně jako Sibir na tom ale v posledních pár dnech není špatně, uspěl ve třech z posledních čtyř utkání. Uvidíme, jestli si skalp na své konto připíše i dnes.

    Nejproduktivnější hráči
    Alexandr ČERNIKOV – 17 b. (7+10)
    Sergej KOŇKOV – 15 b. (8+7)
    Konstantin GLAZAČEV – 14 b. (8+6)
    Vladimir BUTUZOV – 14 b. (5+9)

    Brankářské statistiky
    Nikita SEREBRJAKOV
    – 1364 min. | 91,5% úsp. | prům. 3,04
    Anton KRASOTKIN
    – 696 min. | 90,3% úsp. | prům. 2,93
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    HK Sibir Novosibirsk
    Nikdo

    Admiral Vladivostok
    Karel KUBÁT (O, CZE)
    Vojtěch POLÁK (Ú, CZE)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ 2017/18

    Dálněvýchodní výběry na sebe loni narazily dvakrát, přičemž v obou případech se z výhry radoval hostující celek. Bude tomu tak i dnes, nebo body zůstanou v Sibir Areně?

    5. 1. 2018: Vladivostok – Novosibirsk 2:3pp.
    Branky:
    10. Butuzov, 24. Jakovlev – 52. Vereščagin, 60. Bergström, 62. Tičar.

    12. 10. 2017: Novosibirsk – Vladivostok 2:4
    Branky:
    24. Jermakov, 47. Bergström – 15. Tkačov, 20. Sajustov, 25. Marakenko, 36. Tkačov.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – Loginov, K. Alexejev (C), Ignatovič, Morozov, Demidov, D. Lukin, Naumov – Prince, Brulé, J. Peltola (A) – Sajustov, Kazakov, Michajlov – Pešechonov, Caron, Šarov – Tkačenko, Zyrjanov, Pervušin – Romancev.

    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – S. Zacharčuk, Ugolnikov (A), Kubát, Tatalin, Kozlovskij, Miščenko, Ďjakov, Karmaškov – Černikov, A. Strelcov, V. Strelcov – V. Polák, V. Butuzov, Zajcev – Glazačev (C), K. Voronin, Koňkov (A) – Koroljov, J. Jakovlev, Feoktistov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kuljov – Antonov, Stroganov.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné pondělí, duel začne za půl hodiny. Českou stopu v něm budou tvořit Karel Kubát s Vojtěchem Polákem, kteří spolu nastoupí ve druhé pětce Admiralu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hosté už jsou seřazeni na modré čáře, na nástup domácích stále čekáme. Až se dostanou na led, poslechneme si ruskou státní hymnu.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Na úvodním buly poměří síly Gilbert Brulé (SIB) a Vasilij Strelcov (VLD).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Pět sekund po úvodním buly se poprvé přerušuje, domácí se dopustili zakázaného uvolnění. Vhazovat se tak bude po pravici Krasikova.
     
    00:48
    Tak tohle bylo nebezpečné! Peltola se zbavil protihráče a z mezikruží poslal na Serebrjakova pořádně jedovatou ránu!
     
    01:23
    Vladivostok je nyní častěji na kotouči, vůbec se mu ale nedaří prorazit za vlastní modrou čáru. Domácí mu pořádně znepříjemňují život.
     
    02:20
    Serebrjakov si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Teď musel po Romancevově pokusu likvidovat i dorážku z hole Pervušina.
     
    02:58
    Zblízka zahrozila nejnovější posila Sibiru – Shane Prince. Ani on ale nezvládl zatím stoprocentního strážce hostující svatyně překonat.
     
    03:22
    Admiral má šanci se svým soupeřem srovnat krok, zahraje si přesilovku. Alexander Loginov (SIB) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    04:14
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro domácí pořádně hořký gól! Sibir měl v úvodu periody jasnou převahu, nedokázal ale využít ani jednu z mnoha šancí a po vyloučení Loginova jdou nakonec jako první do vedení hosté! Kotouč za bezmocného Krasikova z hranice brankoviště protlačil ALEXANDR STRELCOV – 0:1! Asistence: Alexandr Ugolnikov, Vasilij Strelcov.
    04:14 Alexandr STRELCOV - 0:1
     
    04:53
    Vladimir Butuzov (VLD) ve středním pásmu podržel Peltolu, což neuniklo bystrému oku jednoho z arbitrů. Hostující útočník už usedá na trestnou.
     
    05:57
    Hosté jsou pod tlakem, Novosibirsk na jejich klec posílá jednu ránu za druhou. Serebrjakov ale zvládá náporu odolávat a všechny pokusy likviduje.
     
    06:54
    Butuzov se vrací na led, Admiral je v pěti. Vladivostočtí si teď prožili dost pekelné dvě minuty, díky skvělému výkonu jejich gólmana jsou však stále ve vedení.
     
    07:30
    Krasikov si připsal další dva zákroky, následně se rozhodl pryž podržet. Sledujeme atraktivní podívanou, která jako souboj outsiderů vůbec nevypadá.
     
    08:49
    Vojtěch Polák se protlačil za modrou čáru, připravená domácí defenzíva jej ale velmi rychle odzbrojila. Na puku jsou teď zase Novosibirští.
     
    09:43
    Strelcov se propracoval až před branku, kde byl tvrdě sražen k zemi Morozovem. Krasikov tak nakonec nemusel zasahovat, hraje se dál.
     
    10:45
    Ze zakončení tři na dva se pokusil prosadit Kirill Voronin, jehož prudká dělovka z první ale šla vysoko nad novosibirskou klec.
     
    11:37
    Admiral měl namále, nakonec se osvobodil za cenu icingu. Po kratičké pauze tak uvidíme buly před brankou Nikity Serebrjakova.
     
    11:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, ve dvanácté minutě začínáme zase od začátku! U mantinelu se uvolnil Loginov, jehož nahození přesně do sítě tečoval VLADIMIR PEŠECHONOV! Asistence: Alexander Loginov, Alexander Šarov.
    11:43 Vladimir PEŠECHONOV - 1:1
     
    13:40
    Krasikov se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat kotouč pod rukavici a na moment tak přerušit průběh hry. Komerční přestávka.
     
    14:42
    Domácí se opět usazují před Serebrjakovem a kují pikle. Hraje se nahoru dolu, v jednu chvíli mají převahu domácí, v tu další zase hosté.
     
    15:26
    Vojtěch Polák (VLD) je vykázán za sekání, domácí si tak podruhé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Přetaví ji tentokrát v gól?
     
    15:57
    Vladivostok vyhazuje a odjíždí střídat, soupeř se musí stáhnout z útočného pásma a vrátit se pro pryž na svou část ledové plochy. Zatím mu přesilovka nevychází.
     
    16:35
    Peltola se proplížil před branku a zakončil, Serebrjakov na jeho pokus odpověděl dobře položeným betonem. Gólman Admiralu svůj tým drží nad vodou.
     
    17:24
    Sibir právě vstřelil branku!
    Serebrjakov dvě sekundy před koncem početní výhody opět kapituluje, a domácí tak otáčejí skóre! Alexejev našel na pravém kruhu úplně volného GILBERTA BRULÉHO, který přesnou střelou z voleje pohřbil kotouč do obrovského prázdného prostoru v soupeřově brance. Asistence: Konstantin Alexejev, Alexander Loginov.
    17:24 Gilbert BRULÉ - 2:1
     
    18:47
    Hra se stále drží před brankou Admiralu, hlad domácích po dalších gólech je evidentní. Hosté začínají za svým soupeřem dost zaostávat.
     
    19:48
    Konstantin Alexejev drží kotouč za svou svatyní a nehodlá se odtamtud pohnout. Moc zajímavého toho už v první třetině neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 13 – 9
    Zblokované střely: 1 – 7
    Vhazování: 13 – 8
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využití přesilovek: 1/2 – 1/1
     
    První třetina měla grády, Sibir Arena se rozhodně nenudila! Hosté nejprve díky přesilovkovému gólu Alexandera Strelcova otevřeli v páté minutě skóre. Novosibirští však měli po většinu periody na ledě jasnou převahu, kterou se jim podařilo přetavit ve dva zásahy. Nejprve vyrovnal Vladimir Pešechonov, na jehož trefu nedlouho poté navázal Gilbert Brulé.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Konstantin Alexejev (SIB) stráví následující chvíle na trestné lavici, kam by sudími poslán za hákování. Vladivostok má ideální příležitost rychle vyrovnat.
     
    20:55
    Krasikov – Ugolnikov 2:0. Hostující bek se maskovaného muže v novosibirské svatyni pokusil překonat hned dvakrát krátce po sobě.
     
    21:48
    Admiralu se nedaří usadit před soupeřovou brankou. Domácí oslabení zatím zvládají na jedničku a svého soka nepouští do větších šancí.
     
    22:57
    Aktuálně se bojuje o střední pásmo, Alexejev už je dávno z trestné lavice venku. Sledujeme relativně vyrovnanou podívanou, mírnou převahu mají hosté.
     
    23:47
    Vladimir Pervušin projel do útoku po pravém křídle a z prostoru pro vhazování zakončil, připravený Serebrjakov odpověděl vyrážečkou.
     
    24:55
    Z podobné pozice to teď chtěl zkusit zase Ignatovič, jemuž ale zakončení vůbec nesedlo a gólman Vladivostoku tak tentokrát nemusel zasahovat.
     
    25:17
    Stěpan Zacharčuk zůstal po čistému souboji klečet na ledě, o chvilku později na jedné brusli za pomoci spoluhráčů odjel na střídačku. Snad bude v pořádku.
     
    25:59
    Glazačevův slabší pokus zaplul přímo do Krasikovovy rukavice, čeká nás další komerční přestávka. O něco více ze hry momentálně mají domácí.
     
    26:24
    Po Polákovi pojede trestnou lavici zahřát i druhý český hráč v dnešním utkání. Bek Karel Kubát (VLD) dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    26:57
    Sibir právě vstřelil branku!
    Češi dnes svému klubu moc nepomáhají, Kubátův prohřešek trestá svým druhým zásahem v utkání kanadský matador GILBERT BRULÉ! Tentokrát se prosadil ukázkovou střelou z prostoru pro vhazování. Bez asistence.
    26:57 Gilbert BRULÉ - 3:1
     
    26:57
    Nikita Serebrjakov po třetím inkasovaném zásahu hází ručník do ringu, zbytek utkání za něj dochytá Anton Krasotkin (VLD).
     
    27:52
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, po Brulého zásahu se dost uklidnila. Ani jeden celek do toho teď rozhodně všechno nedává.
     
    29:16
    Krasotkina čekají těžké chvíle, Admiral půjde opět do čtyř. Tentokrát je vyloučen Kirill Ďjakov (VLD), který se dopustil podrážení.
     
    30:06
    Hostující obrana teď úplně zapomněla na Jordana Carona, který se pokoušel za Krasotkina pryž doslova procpat. Nakonec bezúspěšně.
     
    30:49
    Voronin se ve vlastním oslabení dostal do úniku, v němž jej podrazil dojíždějící obránce! Trestné střílení ale kupodivu neuvidíme, hraje se dál.
     
    31:27
    Zyrjanovovo slabší zakončení se zastavilo na betonu připraveného Krasotkina, který volnou pryž následně schoval pod svou lapačku.
     
    32:44
    Novosibirsk se stále drží v útočném pásmu, obrana Vladivostoku se ale postupně zpevňuje a už svého soupeře nepouští do lepších střeleckých příležitostí.
     
    33:53
    Hra se teď pohybuje hlavně před Krasikovem, zajímavější šanci jsme už nějakou dobu neviděli. Z ochozů se line čím dál tím intenzivnější pískot.
     
    34:50
    Za hostující klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou klubů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel opustí.
     
    35:21
    Dvě minuty se teď bude hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách. Maxim Kazakov (SIB) dostává trest za hákování, Nikita Feoktisov (VLD) za nafilmovaný pád.
     
    36:25
    První minuta hry ve čtyřech moc akce nenabídla, ani jednomu celku se momentálně nedaří na delší dobu usadit před soupeřovou svatyní.
     
    37:45
    Lukin zkusil rozehrát kotouč dopředu, ve středním pásmu jej však jako první zachytil Karel Kubát. Admiral se tak přesunul do útočného pásma.
     
    38:37
    Přesilovka pro Admiral. Domácí teď špatně vystřídali a dostávají trest za příliš mnoho hráčů, který na svůj celek jede odpykat Nikita Michajlov (SIB).
     
    39:34
    Zacharčuk bere vyhozený kotouč na svou hůl a vyráží dopředu. Vladivostoku už moc času nezbývá, zvládne přesilovku využít ještě před přestávkou?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 21 – 18
    Zblokované střely: 6 – 10
    Vhazování: 29 – 15
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 2/4 – 1/2*

    *přesilovka Admiralu bude po pauze pokračovat
     
    Gilbert Brulé se jako jediný zvládl prosadit ve druhé periodě, Novosibirsk tak před třetí třetinou vede o dvě branky. Admiral to bude mít v závěrečném dějství dost těžké. Uvidíme, jestli se mu podaří výkonnostně zvednout a aspoň zdramatizovat průběh utkání, nebo zda-li si domácí dvoubodovou výhru už pohlídají.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Michajlov se za pár sekund vrátí na led, tuhle přesilovku Vladivostok nevyužije. Zatím se mu od začátku periody nepodařilo Krasikova ohrozit.
     
    41:46
    Novosibirští se zatím ve třetí třetině pořádně nedostali na kotouč, jejich soupeř je ale v ofenzívě dost impotentní. Krasikov je tak bez práce.
     
    42:48
    Zyrjanov na poslední chvíli předal kotouč jednomu ze spoluhráčů, už pár sekund se jej o něj snažil připravit dotěrný a neodbytný Ďjakov.
     
    43:43
    Ugolnikov si na modré čáře rychle zpracoval přihrávku a vystřelil, nemířil ale úplně přesně a maskovaný strážce novosibirské klece tak nemusel zasahovat.
     
    44:29
    Z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil Kozlovskij, jehož pokus se odrazil od hole jednoho z bránících hráčů vysoko nad domácí klec.
     
    45:05
    Jordan Caron se podepsal pod první větší šanci třetí třetiny, Krasotkin ale jeho střelu z prostoru pro vhazování zvládl zneškodnit včas.
     
    45:53
    Kubátovo nahození se neujalo, projektil českého beka těsně minul levou tyč. Po dvou atraktivních třetinách nyní Sibir Arena sleduje o dost sušší podívanou.
     
    46:48
    Karmaškov rozehrál kotouč do středního pásma, Admiral se opět snaží proniknout před Krasikovovu klec. Uvidíme, jestli se jim to tentokrát podaří.
     
    47:57
    Hraje se hlavně ve středním pásmu, prim hrají na ledě obrany obou celků. Zdá se, že domácí i hosté v prvních dvou periodách vystříleli všechnu munici.
     
    48:59
    Vladivostok kombinuje před domácí klecí, zatím se ke střeleckému pokusu nedopracoval. Krasikov musí být po delší době opět ve střehu.
     
    49:30
    Vojtěch Polák zkusil své štěstí z mezikruží, maskovaný muž v domácí kleci ho ale měl přečteného a na jeho střelu odpověděl rutinním zákrokem.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 701 diváků (63,4% kapacity).
     
    50:59
    Trest za příliš mnoho hráčů na ledě tentokrát dostává Vladivostok, který tak jde znovu do čtyř. Dvouminutový menší trest odpyká Konstantin Glazačev (VLD).
     
    51:51
    Oslabení neoslabení, Butuzov se po kiksu domácí obrany dostal do úniku! Před brankou ale zpanikařil, a nezvládl tak Krasikova překonat.
     
    52:15
    Pro Novosibirsk je tohle zatím nejhorší dnešní přesilovka, na Krasotkina neposlali ani jednu střelu. Celkově v útočném pásmu strávili jen několik sekund.
     
    53:23
    Tatalin zavezl kotouč do útočné třetiny, kde o něj ale velmi rychle přišel. Krasikov v posledních minutách příliš mnoho práce nemá, stejně jako Krasotkin.
     
    54:46
    Peltolovi to prostě nevyjde. Finský forvard se pokusil hostujícího gólmana překonat už asi popáté v dnešním utkání a ani tentokrát to nevyšlo.
     
    55:57
    Zacharčuk už podruhé v utkání zůstává ležet na ledě, tentokrát po střetu s Vladimirem Pervušinem (SIB). Ten dostává trest na vražení na hrazení.
     
    56:43
    Domácí se dostali ke kotouči a okamžitě vyhodili. Krasotkin zatím zůstává v brance, Vladivostok ještě hru v šesti zkoušet nechce.
     
    57:37
    Novosibirsk se podruhé osvobozuje. Zatím vše nasvědčuje tomu, že i toto oslabení domácí přežijí bez újmy na náskoku.
     
    58:43
    Šance Vladivostoku jsou definitivně pryč. Ivan Miščenko (VLD) dostává dvouminutový trest za podrážení a hosté tak dohrají zbytek zápasu ve čtyřech.
     
    59:26
    Návrat domácího celku do útočného pásma brzdí ofsajd, Gilbert Brulé přejel modrou čáru příliš brzy. Po krátké pauze tak uvidíme buly na kraji střední třetiny.
     
    59:45
    Ignatovičova rána z pravého kruhu skončila v lapačce připraveného Krasotkina, kterého od čistého konta dělí jen kolem patnácti sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 27
    Zblokované střely: 12 – 14
    Vhazování: 34 – 26
    Trestné minuty: 10 – 14
    Využití přesilovek: 2/6 – 1/4
     
    Československá stopa
    Karel KUBÁT (VLD) – 0+0, 1 střela, 2 TM
    Vojtěch POLÁK (VLD) – 0+0, 1 střela, 2 TM
     
    V Novosibirsku je dohráno! Domácí převedli přesvědčivý výkon a po zásluze si do tabulky připisují další dva body, díky nimž se rozšiřuje jejich náskok na dno tabulky. Svého soupeře dnes jasně přehráli.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, užijte si zbytek pondělí. Na počtenou příště! (15:59:06)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Pešechonov (Loginov, Šarov), 18. Brulé (K. Alexejev, Loginov), 27. Brulé – 5. A. Strelcov (A. Strelcov, Ugolnikov)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – Loginov, K. Alexejev (C), Ignatovič, Morozov, Demidov, D. Lukin, Naumov – Prince, Brulé, J. Peltola (A) – Sajustov, Kazakov, Michajlov – Pešechonov, Caron, Šarov – Tkačenko, Zyrjanov, Pervušin – Romancev.
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (27. Krasotkin) – S. Zacharčuk, Ugolnikov (A), Kubát, Tatalin, Kozlovskij, Miščenko, Ďjakov, Karmaškov – Černikov, A. Strelcov, V. Strelcov – V. Polák, V. Butuzov, Zajcev – Glazačev (C), K. Voronin, Koňkov (A) – Koroljov, J. Jakovlev, Feoktistov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kuljov – Antonov, Stroganov.

    Diváci: 4 701
    bahis siteleri