Amiens – Monaco 0:2 (kon.) | Nice – Angers 0:0 (kon.) | Montpellier – Lille 0:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
0:1 (0:1)
Lille OSC
Úterý 04.12.2018, 21:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:10. (22:56:00)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Lille si v důležitém souboji o druhou pozici v tabulce Ligue 1 připisuje tři body za vítězství na trávníku Montpellier.

    Souboj týmů z čela tabulky začal v ohromném tempu. Již ve třetí minutě musel likvidovat stoprocentní šanci Pépého Lecomte. Pépé se ale přece jen prosadil, když v šesté minutě zužitkoval parádní přihrávku Ikoného. Také Montpellier se dralo do útoku, ale na srovnání v prvním poločase to nestačilo. Po změně stran už tempo zápasu nebylo takové, Montpellier marně dobývalo pokutové území hostujícího celku a skvěle chytajícího Mikea Maignana. Naopak Lille mohlo ještě přidat druhý zásah, ale v samotném závěru Rui Fonte zazdil přečíslení nepřesnou přihrávkou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lille mohlo ve čtvrté minutě nastavení přidat druhou branku. Rui Fonte se prohnal po levé straně kolem obránce, poté ale přihrával Bambovi na paty.
     
    90+3
    Hostům už stačí pouze držet balon co nejdále od své branky. To právě teď dělají Pépé s Bambou na pravé straně útočné poloviny.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Maignan svou rozehrávkou napálil Škuletiće do zad. Balon se následně odrazil mimo tři tyče a hlavní rozhodčí musel napomínat střídajícího hráče Montpellier.
     
    90
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Damien Le Tallec, přichází Souleymane Camara.
     
    89
    Lille se zkušeně drží i nadále na útočné polovině. Fonte opět dlouho čekal s rozehrávkou, ale nakonec vyzval ke spolupráci Bambu. Ten dlouho držel na zádech Cozzu, ale poté už musel přihrávat zpět k obráncům.
     
    88
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Boubakary Soumaré.
     
    87
    Xeka nakonec našel na hranici vápna Fonteho, který se sice opřel do balonu, ale prvním dotekem pálil jen daleko od pravé tyče domácí branky.
     
    86
    Mollet nyní nezkušeně fauloval na útočné polovině a domácí tak znovu ztrácí těžce vybojované území. Hosté s rozehrávkou nespěchají.
     
    85
    Škuletić ztratil míč na pravé straně, k brance Benjamina Lecomteho putoval Pépé, ale velmi rychle ho o hrací předmět obral Congré.
     
    84
    Nakonec hlavní rozhodčí přidělil míč hostujícímu týmu k nelibosti domácích fanoušků. Montpellier se ale okamžitě vrátilo na útočnou polovinu.
    82.
     
    82
    Velké zmatky v pokutovém území Lille! Všichni hráči hostujícího celku si mysleli, že se bude rozehrávat od branky Mikea Maignana, ale domácí vhazovali z pravé strany. Po rychlé rozehrávce se však dostal na trávník druhý balon. Po přihrávce Andyho Delorta pálil Mollet, ale Maignan se ve své branky vyznamenal. Navíc je také pískán ofsajd!
     
    81
    Florent Mollet namazal Mendesovi. Hosté se ale už do útoku příliš netlačí. Mollet mohl odčinit své zaváhání, ale střelou k přední tyči Maignana nezaskočil.
     
    80
    I tentokrát dokázal balon sebrat do rukavic Mike Maignan. Po vysokém centru se natahoval po hlavičce Laborde, ale Maignan byl oproti útočníkovi výše.
     
    79
    Ani další nákop do pokutového území Lille nevyšel. Delort se sice snažil získat míč, ale přes mohutné obránce hostujícího celku se k zakončené neprosadil.
     
    78
    Montpellier se připravuje k závěrečnému tlaku. Na levé straně dokázal pro domácí získat rohový kop střídající Škuletić. Domácím ale dnes standardní situace vůbec nevycházejí.
     
    77
    Thiago Mendes rozehrával volný přímý kop rychlou přihrávkou po pravé straně. Domácí obránci ale dokázali bleskově reagovat a ihned skluzem Congrého akci ukončit.
     
    76
    ve střední části trávníku zajel skluzem do Pépého Aguilar. Hlavní rozhodčí neváhal ani sekundu a také Aguilar si z dnešního utkání odnese žlutou kartu.
     
    75
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Petar Škuletić.
     
    74
    Rui Fonte je po svém příchodu na trávník velmi aktivní. Tentokrát skvěle servíroval míč na Pépého. Střelec jediného gólu byl ale u balonu později než Lecomte.
     
    72
    Rui Fonte přišel na trávník a hned mohl skórovat. V pokutovém území ho našel centr od rohového praporku, ale hlavička střídajícího hráče byla slabá.
     
    71
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Rui Fonte.
     
    70
    Tlak Montpellier roste. Také Aguilar se pokusil vystřelit, ale bombou po trávníku nedokázal trefit branku. Maignan se po míči natahoval marně.
    69. Mike Maignan uchránil Lille od vyrovnání
     
    69
    Laborde pořádně prověřil připravenost hostujícího brankáře. Z hranice vápna napálil míč ke vzdálenější tyči, ale Maignan dokázal na dvakrát zasáhnout.
     
    68
    Také Lille mělo k dispozici rohový kop. Bamba se zapojil po své příchodu na trávník do hry, ale s vysokou hlavičkou neměl Benjamin Lecomte potíže.
     
    67
    Střelec zatím jediného gólu Nicolas Pépé se hnal s balonem z pravé strany do vápna, ale pohotovým zákrokem dokázal odrazit tlak Congré.
     
    66
    Mollet chtěl jednoznačně centrovat, ale míč nakonec jen těsně minul vzdálenější roh Maignanovy branky. Lille ale může začít svůj útok výkopem.
     
    65
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Na pravém kraji čaroval s balonem Gaëtan Laborde a po sraženém centru měli domácí rohový kop. Na zadní tyči zakončoval Congré jen do soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Jonathan Bamba.
     
    63
    Mírný tlak Lille pokračoval od rohového praporku. Mendesova pobídka však našla v šestnáctce jen připraveného Vitorina Hiltona. Domácí se snadno osvobozují.
     
    62
    Lecomte se musel také předvést ve své brance. Xeka si navedl míč na pravačku, ale střelou ke vzdálenější tyči domácího brankáře nepřekonal.
     
    61
    O nebezpečnou přihrávku za obranu se pokusil Cozza. Delort si nabíhal na balonem, ale útočníkovi domácího celku chyběl metr, aby dokázal zakončit do odkryté branky.
     
    60
    I po hodině hry vede Lille v Montpellier o jedinou branku. Hosté jsou ve druhé půli pasivní a téměř celý čas se pouze brání.
     
    58
    Junior Sambia vybojoval na levé straně pro svůj tým rohový kop. Před branku Lille přilétl poměrně prudký pas, nejvýše se ale dokázal vyšplhat jen Fonte. Nakonec z vápna odvracel balon Dabila.
     
    57
    Ve druhém poločase zatím chybí zápasu náboj. Domácí jsou sice více na útočné polovině, ale ani jednou ještě nemusel předvést Maignan složitější zákrok.
     
    56
    Aguilar byl znovu u balonu. Tentokrát už se prosadil k centru, ale před Maignanem nebyl nikdo z domácího týmu a tak mohl hostující brankář s klidem zasáhnout.
     
    55
    Montpellier tlačilo po pravém kraji. Přes Aguilara putoval balon k Labordemu, který ale v souboji s Tourém neobstál podle představ.
     
    54
    Také Daniel Congré je potrestán žlutou kartou. Ve středu pole nabral Pépého a ten skončil po pádu z velké výšky na trávníku.
     
    53
    Záložník Lille Xeka přišlápl kopačku po odehrání Hiltonovi. Hlavní rozhodčí ani na chvíli neváhal a udělal Xekovi žlutou kartu.
     
    52
    A opět musel Mike Maignan zasahovat. Nyní si počíhal na prudký pas z pravé strany. Těsně za brankářem Lille nabíhal zcela volný Laborde.
     
    51
    K Delortovi se odrazil míč na hranici vápna, poté pálil z druhého doteku Mollet, ale Maignan byl u své přední tyče včas a míč ukryl do rukavic.
     
    50
    Druhá polovina začíná o poznání klidněji. Domácí drží balon ve středu pole a čekají na vhodný moment k útočnému výpadu.
     
    49
    Pépé šel sebevědomě z pravé strany do vápna. Přes Congrého ale cesta nevedla a tak hosté musí začít znovu až od obránců.
     
    48
    Také Lille se poprvé ve druhém poločase dostalo k balonu. Araújo se hnal za balonem, ale byl u něj až jako druhý. Cozza si pomohl přihrávkou ke svému brankáři.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Aguilar ale musel přihrával jen k obráncům. Domácí nakonec zapojili hned v úvodních sekundách do hry i Lecomteho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    Jedna nastavené minuty je pryč a první poločas končí. O poznání spokojeněji odcházejí do šaten hostující hráči, kteří vedou v Montpellier 1:0.

    Souboj týmů z čela tabulky začal v ohromném tempu. Již ve třetí minutě musel likvidovat stoprocentní šanci Pépého Lecomte. Pépé se ale přece jen prosadil, když v šesté minutě zužitkoval parádní přihrávku Ikoného. Také Montpellier se dralo do útoku, ale na srovnání v prvním poločase to nestačilo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Závěr první půle patří Lille. Celik se pokoušel přihrávat po postranní lajně na Pépého. Ke střelci zatím jediného gólu ale už balon přes Cozzu neprošel.
     
    44
    Mike Maignan musel být v pohotovosti i minutu před pauzou. Delort totiž dokázal tečovat přihrávku Fonteho na Dabilu. Balon se ale od útočníka domácího celku odrazil jen k Maignanovi.
     
    43
    Cozzův pas měl sice razanci, ale zamířil pouze do rukavic Mikea Maignana. Hostující brankář se domluvil s Fontem a sebral balon do bezpečí.
     
    42
    U středové čáry skončil na trávníku Xeka. Domácí musí v posledních chvílích zastavovat útočné výpady hostů jen za cenu faulů.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Thiago Mendes kroutil míč do vápna od rohového praporku, ale Fonteho hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    39
    Také Moller pořádně zválcoval Mendese. Hlavní rozhodčí ani tentokrát útočníka Montpellier netrestá. Lille pokračuje v útočném snažení na polovině soupeře.
     
    38
    Rémy sice nebyl v posledních minutách vidět, ale nyní se hnal za nakopnutým balonem. Vše je ale zbytečné, protože byl útočník Lille přistižen v ofsajdu.
     
    37
    Hostujícímu celku se daří držet vedení. Navíc nyní zahrozil Thiago Mendes, který našel na levé straně Araúja. Pépého přihrávku zblokoval k Lecomtemu až Hilton.
     
    36
    Montpellier se stále drží na útočné polovině. Mollet se chytil za koleno po nezaviněném pádu, ale zdá se, že bude po krátkém ošetření v pořádku.
     
    35
    Aguilar skvěle uvolnil přihrávkou proti noze Le Tallera. Ten střelou z první ale ohrozil jen diváky sedící zhruba ve dvacáté řadě za brankou Lille.
     
    34
    Lecomte vykopával ze vlastního vápna až na útočnou polovinu. Před Delortem ale dokázal balon zpracovat Touré. Prvním potrestaným hráčem zápasu je po faulu ve středu pole Ikoné.
    32. José Fonte zahrál rukou v pokutovém území
     
    32
    Po dlouhém pasu až do hostujícího vápna se dotkl míče rukou José Fonte. Hlavní rozhodčí si ale nenechal celou situaci ani přezkoumat u videa.
     
    31
    Domácí snadně získali míč u středové čáry, poté byl v dobrém postavení Schirí, ale rukou ho dokázal zastavit Xeka. Hlavní rozhodčí portugalského záložníka netrestá.
     
    30
    I po půlhodině hry vede Lille na trávníku Montpellier 1:0. Po přistrčení Delorta se natahoval po balonu Laborde, ale jako první byl u pokusu Maignan.
     
    29
    Aguilar centroval do vápna po lehkém faulu na pravé straně. Laborde byl zastaven uvnitř pokutového území, ale po pádu na trávník se nepíská a hra pokračuje.
     
    28
    Defenziva Lille teď byla nepřipravena. Domácí bleskově vhodili míč do hry zpoza postranní lajny, ale Laborde nedokázal umístit střelu mezi tři tyče s přispěním zákroku Maignana.
     
    27
    Xekova přihrávka mezi obránci jen tak tak, že nedoputovala až k nohám Rémyho. Hilton dokázal akci zastavit na poslední chvíli skluzem.
     
    26
    Mike Maignan si s lehkostí sebral míč do rukavic před útočícím Molletem. Lille následně zkoušelo projít po pravé straně, ale proti byl Cozza.
     
    25
    Také Nanitamo Ikoné centroval do vápna od rohového praporku. Na přední tyči ale dokázal přizvednout balon Congré. Ve středu pole následně fauloval Le Taller.
     
    24
    José Fonte přihrával na levou stranu, kde měl prostor k dalšímu plánu Touré. Následně se hosté přesunuli až k pokutovému území Montpellier a vše skončilo až blokem Hiltona.
     
    22
    Po delší odmlce se dostali k balonu také hosté. Dabila si několikrát přihrál s Fontem. Zkušení stopeři Lille uklidňují hru v kombinaci.
     
    21
    Fonte odvracel prudký pas jen na rohový kop. Míč po centru do šestnáctky proskotačil až k Le Tallerovi, který si ještě udělal prostor kličkou, ale poté už mu míč utekl.
     
    20
    Po dvaceti minutách prvního poločase vede stále hostující Lille o jedinou branku. Od té doby je ale jednoznačně aktivnějším týmem Montpellier.
     
    19
    Pépé nedokázal odkopnout míč do bezpečí a toho využil střelou z velkého úhlu Aguilar. Míč ale skončil jen v boční sítě hostující branky.
     
    18
    Lille je v posledních minutách pod tlakem. Na levé straně byl volnější Sambia, ale ani tentokrát centr do vápna spoluhráče nenašel.
     
    17
    Mike Maignan nevykopl od své branky nejlépe. Domácí se okamžitě dostali s balonem na útočnou polovinu, ale Aguilarův centr neměl šanci na úspěch.
     
    16
    A další Delortův pokud míří mimo. Útočník Montpellier je při chuti, ale zpoza pokutového území jeho střela zamířila pouze vedle levé tyče.
     
    15
    Cozza uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole. Už to vypadalo, že by se Xeka mohl dostat k míči v nebezpečném prostoru, ale nakonec získal výhodu znovu Cozza.
     
    14
    Dabila musel odkopávat míč znovu jen pod tlakem do zámezí. Montpellier se udrželo na útočné polovině, ale Delort hlavičkoval jen z ofsajdu.
     
    13
    Rohový kop se už domácím tolik nevydařil. V pokutovém území byl nejvýše ze všech pouze obránce Lille José Fonte.
     
    12
    Andy Delort je nejaktivnějším domácím hráčem směrem dopředu. Po spolupráci se Schirím pálil právě Delort, ale jeho pokus byl tečován mimo tři tyče.
     
    11
    Delort se snažil prokličkovat až do vápna, ale těsně před šestnáctkou byl odzbrojen Fontém. Na druhou stranu se hnal Rémy, který také nebezpečně vypálil a míč jen těsně prosvištěl nad břevnem.
     
    10
    První desetiminutovka vyšla rozhodně lépe hostům. Lille dokázalo vsítit první branku, navíc musel Lecomte ještě řešit pořádně tvrdou ránu Pépého hned ve druhé minutě.
     
    9
    Montepellier chce okamžitě odpovědět. Už to vypadalo, že Aguilar vybojuje na pravé straně alespoň rohový kop pro domácí, ale nakonec bude rozehrávat jen Mike Maignan.
     
    8
    Hlavní rozhodčí ještě čekal na posvěcení první branky zápasu na vyjádření soudců u videa, ale nakonec je gól hostů uznán.
    6. Nicolas PÉPÉ - 0:1
     
    6
    Lille právě vstřelilo branku!
    Teď už se Lille raduje z vedoucí branky! Nanitamo Ikoné prchl po levé straně, poté přihrával pod sebe na vzdálenější tyč, kde byl zcela osamocen NICOLAS PÉPÉ, který snadnou ránou k pravé straně otevřel skóre dnešního utkání.
     
    5
    Ve velkém tempu začíná první poločas. Pépé si na pravém kraji vyměnil míč s Celikem, ten následně ale neměl potřebný prostor k centru až do pokutového území.
     
    4
    Také Montpellier poprvé zahrozilo. Ze zkráceného rohového kopu posílal míč do vápna Aguilar, ale Delort tečoval tvrdý centr jen mimo tři tyče.
    2. Lecomte zazářil na brankové čáře
     
    2
    Lille vstoupilo do zápasu pořádně nažhaveně. Pépé pálil zcela osamocen ze zadní tyče, ale Lecomte předvedl skvělý zákrok a míč udržel před brankovou lajnou.
     
    1
    Ikoné ihned po rozehrávce zahrozil nebezpečným pokusem ze střední vzdálenosti a Lecomte musel míč vyrážet jen nad břevno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Cozza, Hilton, Congré – Aguilar, Le Tallec, Schirí, Sambia – Laborde, Delort, Mollet.
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Passi, Ammour, Camara, Píriz, Škuletić.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Dabila, Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Pépé, Ikoné, Araújo – Rémy.
    Náhradníci: Jakubech – Fonte, Bamba, Edgar Ié, Maia, Soumaré, Pied..
     
    Poslední vzájemný souboj těchto soupeřů se uskutečnil letos v březnu. Lille tehdy doma remizovalo s Montpellierem 1:1. V předešlých pěti zápasech se pak radoval vždy domácí tým. Jak dopadne vzájemné měření sil tentokrát? Sledujte náš textový přenos.
     
    Montpellier táhnou dva sedmigóloví střelci. Jsou jimi Francouzi Andy Delort a Gaetan Laborde. Nejlepší kanonýr Lille má na svém kontě ještě o dva zásahy více. Útočník Nicolas Pepe z Pobřeží slonoviny se v letošním ročníku Ligue 1 prosadil už devětkrát.
     
    Fotbalisté Montpellieru uspěli v posledním kole na hřišti Monaka, kde vyhráli 2:1. To Lille se momentálně až tolik nedaří. V lize nevyhráli hráči tohoto celku už čtyři utkání v řadě. Naposledy remizovali před domácím publikem s Lyonem 2:2.
     
    Montpellieru patří aktuálně druhé místo za vedoucím suverénem PSG. Špatně si nevede ale ani Lille, které je o dva body zpět čtvrté. Pokud hosté uspějí, mohou se na "stříbrnou" pozici posunout právě oni.
     
    Příjemný úterní večer. 16. kolo francouzské Ligue 1 dnes nabídne mimo jiné souboj týmů Montpellier HSC a Lille OSC, tedy dvou celků z popředí tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 6. Pépé (Ikoné)

    Karty:   54. Congré (MON), 76. Aguilar (MON) – 34. Ikoné (LIL), 53. Xeka (LIL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:10.
    Montpellier HSC: Lecomte – Cozza, Hilton, Congré – Aguilar, Le Tallec (90. Camara), Schirí, Sambia (75. Škuletić) – Laborde, Delort, Mollet.
    Náhradníci: Bertaud – Oyongo, Passi, Ammour, Camara, Píriz, Škuletić.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Dabila, Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Pépé, Ikoné (88. Soumaré), Araújo (71. Fonte) – Rémy (64. Bamba).
    Náhradníci: Jakubech – Fonte, Bamba, Edgar Ié, Maia, Soumaré, Pied.
    bahis siteleri