Slavia – Přerov 2:3 (kon.) | Kladno – Poruba 2011 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Prostějov 1:3 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 3:7 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 0:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 08.12.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 085 diváků. (19:57:31)
     
    Dnes se bude v budějovickém sektoru a šatně slavit hodně dlouho. Motor totiž šlágr 32. kola zvládl především po taktické stránce výborně a odváží si odtud cennou výhru. Ve třetí třetině si Motor hlídal jednogólový náskok, který ještě navíc ve 47. minutě navýšil a Dukla se vyjma jediného přečíslení nedostala prakticky k ničemu. I třetí vzájemný zápas tak zvládají Budějovičtí, kteří vyhráli dnes poměrem 2:0. Na domácím stadionu to žije, zejména v hostujícím sektoru. Ohromný počet hostujících fanoušků dnes podal velice dobrý výkon. Z mé strany to je dnes všechno, bylo mi ctí vás dnes provázet tímto zápasem a napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Dukla hraje bez gólmana, ale ve vlastním obranném pásmu.
     
    58:48
    Štindl se pokusil sám dostat do útoku, jenže byl zastaven obránci a Budějovice dohrávají zápas v naprosto suverénním stylu, s kotoučem na holi.
     
    57:59
    Další vyhození a jdeme do posledních dvou minut třetí třetiny.
     
    57:14
    Budějovice jsou v plném počtu a Dukle zbývají necelé tři minuty života v tomto utkání.
     
    56:15
    Babka vybojoval puk v obranném pásmu a po chvilce kroužení vyhazuje. Vypadá to, že dnes budou mít fanoušci i hráči hostí hodně veselý večer.
     
    55:34
    Anděla opět odstavil od puku Endál, tělem si ho poslal na mantinel, puk pak odpravil na druhou stranu. Při rychlé snaze návratu se navíc Dukla dopustila icingu.
     
    55:01
    Beránek i Havránek mají teď ohromné štěstí. Havránek s tím, že jeho hodně tvrdý náraz do mantinelu neměl žádné větší následky, Beránek pak za to, že Havránka netrefil celým tělem. Beránek za brankou Budějovic poslal totiž domácí #28 hodně tvrdě na mantinel a dostává 2+10 minut. Dnes tak prakticky dohrál.
     
    52:54
    Havránek se dostal přes tři obránce a zpětnou nahrávkou pobídl Holého, jenže Holý trefil pouze prvního obránce před sebou. Reparát mohl složit Pekr, ale ani on se nedostal k přímému ohrožení branky.
     
    51:58
    Beránek předvedl parádní odzbrojení Anděla, který se pod jeho dohledem nemohl pořádně uvolnit s kotoučem. O chvíli později jej o puk dokonce obral.
     
    51:03
    Přikryl se v kličkách již umotal a musel volit jízdu vzad, neboť Havránek ho o puk obral. Jenže vepředu se domácím také nezadařilo a Motor je na tahu.
     
    50:19
    Štindl dostal nabito od Štebiha, Kváča však drží hostující tým a je jasnou oporou v tomto zápase.
     
    50:05
    Klímova střela kousek za modrou vypadala zajímavě, nakonec ji Kváča zastavil rukou. Následné vyhození šlo na domácí střídačku a je přerušena hra.
     
    49:34
    Jihlavě se v přesilové hře nedaří. Motor bez potíží pokrývá jejich nahrávky, pohyb a směřuje za třemi body.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., držení).
     
    47:51
    Čachotský zakončoval brejk 2 na 1, jenže si puk ukopl a poslal ho napříč brankovištěm! Kváča ani nemusel zasahovat.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 29. Karabáček (Čermák), 47. Babka (Beránek, Dančišin)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – Harkabus, T. Havránek, Hrníčko.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, Fillman, Pýcha, Vydarený, Pavlin, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, P. Novák – Z. Doležal.

    Rozhodčí: Koziol, Obadal – Bartek, Dohnal

    Diváci: 4 085
    ocianews.com