Washington – Pittsburgh 1:2 (kon.) | Colorado – Montreal 2:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 20.12.2018, 02:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:49
    Pittsburghu se nepodařilo vyhodit puk z pásma, a tak sena levém kruhu ocitl osamocený Alexandr Ovečkin. Jeho povedenou ránu vyrazil Matt Murray ramenem.
     
    57:15
    Na vrcholu pravého kruhu zůstal Michal Kempný, který trefil prvního bránícího hráče. Ve stejný moment také na střídačku míří Braden Holtby, jenž pouští do hry dalšího bruslaře.
     
    53:55
    Alexandr Ovečkin téměř neleze z ledu a tentokrát přihrál na najetého Larse Ellera. Jeho pokus proletěl mezi rukou a tělem brankáře, který puk jen zpomalil. Černá guma už jela za brankovou čáru, ovšem Marcus Pettersson skočil po ledě a puk za vteřinu dvanáct odpálil do bezpečí. To byl nádherný obranný zákrok obránce Penguins, jenž přišel teprve nedávno z Anaheimu.
     
    52:09
    Jake Guentzel sice dostal kotouč do branky, ale gól platit nemohl, protože Bryan Rust ztratil stabilitu a upadl na domácího gólmana. Hlavní rozhodčí se poradili a branka opravdu platit nebude.
     
    50:58
    O vyrovnání se mohl postarat také Brett Connolly, který si ve druhé vlně zcela sám najel mezi kruhy. Ovšem obrana hostujícího celku opět výborně zapracovala a nepropustila ve vyložené šanci puk k Mattu Murraymu. Do střely totiž skočil obětavý Garrett Wilson.
     
    50:08
    Také přečíslení sledujeme na druhé straně. Lars Eller našel na pravé straně domácího kapitána. Alexandr Ovečkin z jedničky minul branku, a tak je Pittsburgh stále ve vedení.
     
    46:51
    Jevgenij Kuzněcov našel mezeru mezi tělem a rukou hostujícího brankáře, který puk zpomalil. Zakončení už rozjásalo fanoušky Washingtonu, ale černá guma zamířila jen do tyče a zamířila pryč od branky.
     
    45:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., podrážení).
     
    44:13
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Matt Niskanen – 2 min., podrážení).
     
    43:32
    z levé strany uháněl sám na brankáře Jevgenij Malkin, jehož z druhé strany křižoval Michal Kempný. Ruský hráč tak z kruhu pro vhazování zamířil jen do lapačky Bradena Holtbyho.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., vysoká hůl).
    38:58 Bryan RUST (PIT) - 1:2
     
    38:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ve vyrovnaném utkání otáčí Tučňáci stav zápasu na svou stranu. Zpoza branky až na hranici brankoviště se protáhl Jake Guentzel, jenž nejprve trefil brankářův beton a poté se dostal ještě k dorážce dostal BRYAN RUST. Kotouč podivně letěl do brankoviště, kde se jej pokusil zasáhnout Sidney Crosby, což se na brankové čáře nepodařilo, a tak je autorem gólu označen hráč se sedmnáctkou na zádech. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.
     
    37:32
    Po zaváhání obrany hostujícího celku se k puku dostal Nicklas Bäckström. Švédský útočník viděl mezi kruhy osamoceného Alexandra Ovečkina, kterého ramenem vychytal výborným zákrokem Matt Murray.
     
    36:23
    Na dvakrát procpal černou gumu na branku Tanner Pearson, jehož zakončení vyrazil Braden Holtby. Ten pokryl i následnou dorážku z předbrankového prostoru. Poté se do šance hnal Jakub Vrána, který zacinkal na brankovou konstrukci.
     
    34:20
    Riley Sheahan nabral rychlost a odmítl soupeřova obránce. Jeho pokus zamířil do gólmana, jenž pokus vyrazil. Ke kotouči se ještě dostal Jake Guentzel, který zamířil mezi ruku a tělo Bradena Holtbyho. Ten celou situaci vyřešil tím, že mezírku rychle uzavřel.
     
    33:31
    V oslabení našel Bryan Rust v předbrankovém prostoru osamoceného Matta Cullena. Jeho pokus proletěl jen těsně vedle pravé tyče, Tučňáci mohli jít do vedení.
     
    32:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., držení).
    29:15 Sidney CROSBY - 1:1
     
    29:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají početní výhodu a je znovu vyrovnáno! Jevgenij Malkin a Kris Letang si u modré čáry několikrát vyměnili kotouč. Ruská hvězda poté nastřelila puk cíleně vedle branky, kde se nacházel SIDNEY CROSBY. Kapitán Penguins tečoval černou gumu nejprve holí a poté bruslí za záda Bradena Holtbyho. Asistence: Jevgenij Malkin a Kris Letang.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Michal Kempný – 2 min., podrážení).
    26:38 Lars ELLER - 1:0
     
    26:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Je tu po chybě hostující obrany úvodní branka. Obráni Tučňáků jeli střídat, díky čemuž se za obranou zjevil LARS ELLER. Jeho forhendová střela zamířila nad vyrážečkou brankáře k levé tyči. Asistence: Tom Wilson.
     
    22:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:19
    Od modré čáry našel Larse Ellera John Carlson. Následný pokus z levého kruhu se cestou asi nejspíše otřel o brankovou konstrukci, ale zámořská režie nám opakovaný záběr nenabízí.
     
    21:00
    Ve vlastním oslabení vypálil od modré čáry Olli Määttä, jehož pokus vyrazil domácí brankář před sebe. V tomto prostoru s pukem zamíchal Riley Sheahan, jenž pravou tyč minul jen o několik centimetrů.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., držení).
     
    14:10
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Michal Kempný – 2 min., krosček).
     
    11:38
    Phil Kessel od pravého mantinelu přihrál do předbrankového prostoru, kam si najel Jevgenij Malkin. Ten se snažil zakončit do protipohybu gólmana, ale trefil jen jeho beton. To byla největší šance utkání.
     
    09:50
    Takový plachtící puk vyslal do brankoviště T. J. Oshie, ale Matt Murray a Bryan Rust se nedomluvili, kdo si kotouč ze vzduchu stáhne. Černá guma najednou poskakovala před brankou Pittsburghu, ale celou situaci vyřešil až zkušený Matt Cullen, jenž poté poplácal svého brankáře po masce.
     
    06:54
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jonas Siegenthaler – 2 min., držení).
     
    04:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hrubost).
     
    04:05
    A pozor další potyčka za brankou Tučňáků. Kris Letang i Alexandr Ovečkin mají helmy dole a nějakou tu ránu si uštědřili, bude z toho další vyloučení na obou stranách.
     
    01:02
    Alexandr Ovečkin a Sidney Crosby na sebe pokřikují na krajích svých střídaček. To je důkaz toho, že nás čeká opravdu pikantní duel, vlastně jako vždy.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 5 min., bitka).
     
    00:55
    A pozor, máme tu srovnání starých účtů! Tom Wilson a Jamie Oleksiak shodili rukavice a rozdali si to jako chlapi. Hostující obránce je doprovázen z ledové plochy spoluhráčem a čárovým rozhodčím.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Eller (T. Wilson) – 30. Crosby (Malkin, Letang), 39. Rust (Guentzel, Crosby)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Siegenthaler – Oshie, Bäckström, Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Smith-Pelly, Eller, Connolly – Boyd, Dowd, Jaškin.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Brassard, Pearson – Sheahan, Cullen, G. Wilson.

    Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Nansen, Murphy

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri