Kunlun – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 4:3 (kon.) | Barys – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Omsk – Čerepovec 7:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Petrohrad – Riga 2:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Soči 3:2 (kon.)
po prodl.
SKA Petrohrad
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Dinamo Riga
Čtvrtek 20.12.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Petrohradem a Dinamem Riga. Duel startuje v 17:30.
     
    Dinamo Riga

    Dinamo Riga prožívá o poznání lepší sezónu než před rokem. Jediný lotyšský zástupce zatím odehrál třicet osm zápasů a vybojoval v nich třicet čtyři bodů. Na osmý Čechov však ztrácí pět bodů. Velkým problémem Rigy jsou branky. Dnešní hostující celek jich dosud vsítil jen 77. V minulém utkání prohrál 2:1 na ledě Dynama Minsk. Nejproduktivnějším hráčem je Maione s třiatřiceti body.
     
    SKA Petrohrad

    Petrohrad je na tom o mnoho lépe. Dnešní domácí celek potvrzuje roli silného celku a pravidelně získává na své konto body. V třiceti sedmi zápasech jich vybojoval už šedesát jedna a patří mu druhá pozice Západní konference. V minulém utkání vyhrál doma 4:1 nad Slovanem Bratislava. Posledních pět duelů navíc dokázal Petrohrad vyhrát. Nejproduktivnějším hráčem je Nikita Gusev se čtyřiceti sedmi body.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Gavrikov, Hersley, A. Bělov, Zub, Rundblad, Chafizullin, Sjomin – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – V. Tichonov, Dacjuk, Kručinin – Byvalcev, Barabanov, Kuzmenko – Koskiranta, Kablukov, Karpov – Jakupov.

    Dinamo Riga: Biljalov (Gudlevskis) – Sotnieks, Gimajev, Zile, Ališauskas, Balinskis, Maione – Gegeris, Meija, Batna – Myttynen, Marenis, McMillan – Darzinš, Dzierkals, Videll – M. Redlihs, Džerinš, Kalns – Pavlovs, Berzinš.

    Rozhodčí: Oskirko, Akuzovskij – Nikolajev, Otmachov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už jsou na ledě. Petrohrad bude hrát v modrém, zatímco Dinamo přijelo v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Riga se ihned vydala do útoku, jenže nahození do rohu kluziště zastavila obrana Petrohradu.
     
    00:38
    Vladislav Gavrikov dostal přihrávku na pravé křídle, projel s kotoučem do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém jeho výpad nepodpořil.
     
    01:09
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně překvapivý úvod dnešního souboje! Dinamo Riga se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Martinš Dzierkals vyhrál souboj na modré čáře. Za kotoučem si do útočného pásma najel LINUS VIDELL, který prudkou střelou propálil domácího brankáře! Asistence: Martinš Dzierkals, Lauris Darzinš.
    01:09 Linus VIDELL - 0:1
     
    01:38
    Lotyšskému celku po vstřelení úvodní branky pořádně narostla křídla a Riga se nadále tlačí do útoku. Džerinš však přihrávkou z rohu kluziště neoslovil spoluhráče.
     
    02:10
    Arťom Zub vybojoval odražený kotouč za brankou Petrohradu, ale vůbec se mu nepovedla rozehrávka. Jeho prudkou přihrávku tečoval soupeř na střídačku Petrohradu.
     
    02:35
    Uvis Balinskis skvěle zvládl souboj v obranném pásmu, získal kotouč za vlastní brankou a vyhodil jej za modrou čáru. Dinamo může rozjet další útok.
     
    03:10
    Nerijus Ališauskas projel s kotoučem na hokejce do útočného pásma, kde se pěknou kličkou zbavil obránce, jenže svižnou střelou zápěstím netrefil branku.
     
    03:38
    Nikita Gusev se zpoza branky natlačil do střelecké pozice, jenže zakončení se mu vůbec nepovedla. Bekhendový pokus pouze zaduněl o mantinel.
     
    04:10
    Arťom Zub tentokrát zavezl kotouč za vlastní branku a odrazem o mantinel rozehrál. Jeho pobídku nezachytil nikdo v modrém dresu.
     
    04:38
    Jarno Koskiranta dostal přihrávku do jízdy, jenže na modré čáře neměl proti přesile obránců šanci na úspěch a nechal se připravit o kotouč.
     
    05:10
    Gints Meija si najel na krásnou pobídku do útočného pásma, nicméně důrazný Dinar Chafizullin jej ihned přitlačil k mantinelu a nenechal jej rozehrát.
     
    05:45
    Andrej Kuzmenko dostal přihrávku na levý kruh a bez přípravy zakončil. Jeho svižná střela zápěstím prolétla kolem vzdálenější tyče soupeře.
     
    06:15
    Vladislav Gavrikov dostal přihrávku do útočného pásma, jenže zpoza branky se už nedokázal vymotat do zakončení. Domácí hrají aktivně, ale chybí tomu střelba.
     
    06:52
    Matias Myttynen nabral rychlost ve středním pásmu a přihrávkou do útočného pásma hledal Redlihse. Před druhým jmenovaným zasáhl dobře postavený Zub.
     
    07:20
    Arťom Zub si poradil i s další nepřesnou rozehrávkou lotyšského celku. Hraje se už hodně dlouhou dobu bez přerušení.
     
    07:45
    Ilja Kablukov dostal prostor na levém křídle, jenže si netroufl na průnik do útočného pásma. Zadáci Dinama Riga zatím hrají opravdu výborné klání.
     
    08:20
    Emils Gegeris poslal dlouhou přihrávku podél pravého mantinelu. Jeho přihrávka směřovala na rozjetého Darzinše, ale ten si kotouč nechal vypíchnout.
     
    08:41
    Linus Videll zkusil své štěstí ukrytou střelou zápěstím a domácí brankář jeho pokus na poslední chvíli vyrazil špičkou pravého betonu!
     
    09:10
    Dinar Chafizullin dostal nabito na modrou čáru, nicméně jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře Dinama Riga. Stále čekáme na přerušení.
     
    09:41
    Pavel Dacjuk projel do útočného pásma a snažil se uvolnit spoluhráče na pravé straně. Následné nahození přikryl Biljalov lapačkou. Hra je přerušena po sedmi minutách!
     
    10:06
    Zub dostal nabito na modrou čáru a pohotově zakončil. Proti tvrdé střele však vyrazil jeden z hráčů Dinama Riga a pokus zablokoval.
     
    10:28
    Hráčům Dinama Riga se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Přihrávka na levé křídlo byla příliš prudká a prosvištěla na zakázané uvolnění.
     
    11:10
    Vladislav Gavrikov bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, jenže obránce Darzinš si jej skvěle pokryl tělem a nikoho k puku nepustil.
     
    11:26
    Další akci Petrohradu zastavuje postavení mimo hru. Sergej Plotnikov byl příliš rychlý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    12:10
    Vitalijs Pavlovs dostal přihrávku na pravé křídlo, kde si kotouč krásně zpracoval, jenže chytrou zadovku nepochopil nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    12:38
    Nikita Gusev z pravé strany hledal někoho ze spoluhráčů před brankou Rigy. Na jeho prudkou pobídku však nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    13:15
    Patrik Hersley si nabruslil na přihrávku zpoza branky, nicméně ve velké rychlosti už neměl dostatek prostoru k zakončení. Jeho pokus tak minul branku.
     
    13:37
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Petrohrad přeci jen přetavil svůj rostoucí tlak v branku! Domácím vyšlo přečíslení. Alexej Kručinin dojel protečovaný kotouč do útočného pásma, předložil jej na střed a ANTON BĚLOV zakončil mimo dosah brankáře! Asistence: Alexej Kručinin, Pavel Dacjuk.
    13:37 Anton BĚLOV - 1:1
     
    14:12
    David Rundblad zastavil rozehrávku lotyšského celku a naopak rozehrál. Domácí hráč hledal Hersleyho, ale ten si nedokázal prudkou přihrávku převzít.
     
    14:35
    Nikolaj Prochorkin udržel pro Petrohrad útočné pásma, nicméně jeho nahození do rohu útočného pásma skončilo na holi prvního obránce v bílém.
     
    15:15
    Domácí se nadále tlačí do útoku. Petrohrad se znovu usadil v útočném pásmu a hráči v modrém si hledají střeleckou pozici.
     
    15:48
    Dacjuk objel branku soupeře, jenže jeden z obránců jej ihned přilepil k mantinelu a domácí hvězda už nedokázal přesně rozehrát.
     
    17:10
    Také Riga se po delší době usadila v útočném pásmu, jenže hráčům v bílém dresu se tam nepodařilo udržet dlouho. Obrana Petrohradu skvěle zasáhla.
     
    17:45
    Arťom Zub dojel další nepřesnou rozehrávku soupeře. Domácí obránce dnes prokazuje skvělé čtení hry a patří k nejlepším hráčům na ledové ploše.
     
    18:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad otáčí vývoj dnešního utkání a hala je na nohou! Nikita Gusev na dlouhou ruku ještě dokázal posunout kotouč mezi kruhy a NIKOLAJ PROCHORKIN přesnou střelou vymetl horní roh! Asistence: Nikita Gusev, Patrik Hersley.
    18:22 Nikolaj PROCHORKIN - 2:1
     
    18:45
    Petrohrad se nadále tlačí do útoku. Domácí hokejisté jsou po předchozí brance pořádně nabuzení a ještě před přestávkou chtějí přidat třetí zásah.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Mikelis Redlihs – 2 min., držení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně svižný hokej. Lotyšský celek vlétl do utkání jako velká voda a Linus Videll už ve druhé minutě otevřel skóre. Petrohrad od té doby zvýšil svou aktivitu a ve 14. minutě dokázal vyrovnat Anton Bělov! Minutu před odchodem do kabin se navíc trefil Nikolaj Prochorkin a Petrohrad tak po první části vede 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Dinamo se ihned vydalo do útočného pásma. Petrohrad však v úvodu třetiny hraje přesilovku.
     
    20:30
    Hosté se v obranném pásmu dostali k odraženému kotouči a pohotově jej vyhodili přes všechny čáry. Petrohrad musí začít od své branky.
     
    21:15
    Další úspěšné vyhození lotyšského celku. Hostující výběr hraje opravdu skvěle a svého soupeře prakticky nepouští do šancí.
     
    21:30
    Patrik Hersley dostal přihrávku na modrou čáru, jenže jeho prudké nahození brankář soupeře krásně viděl. Petrohrad je v této přesilovce bezzubý.
     
    22:00
    Hosté v plném počtu.
     
    22:28
    Martinš Dzierkals obdržel přihrávku do útočného pásma, ale důrazným Chafizullinem se nechal vytlačit až k mantinelu, odkud už nedokázal rozehrát.
     
    22:48
    Bude se znovu vylučovat. Přesilovku si tentokrát zahraje Riga. Dvě minuty za krosček dostává Jakupov.
     
    23:10
    Také Petrohrad začal hru v oslabení výborně. Pavel Dacjuk uspěl na vhazování před vlastní brankou a jeden z obránců vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    23:36
    Dinamu se vůbec nedaří. Domácí znovu vyvezli kotouč do útočného pásma, kde se na krátkou chvíli dokázali usadit a nepůjčili svému soupeři kotouč.
     
    24:10
    Vladislav Gavrikov zašlápl kotouč v rohu útočného pásma a nasbíral pro Petrohrad další cenné vteřinky. Přesilovka Dinama se pomalu chýlí ke konci.
     
    24:33
    Riga právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dinamo Riga nakonec dokázalo využít přesilovou hru a stahuje náskok svého soupee! LINUS VIDELL dostal příliš mnoho času na levém kruhu a zápěstím zakončil krásně pod břevno! Asistence: Nerijus Ališauskas.
    24:33 Linus VIDELL - 2:2
     
    25:10
    Nikita Gusev dostal přihrávku do útočného pásma, objel branku soupeře, jenže ve velké rychlosti už nedokázal přesně přihrát mezi kruhy.
     
    25:42
    Viktor Tichonov uspěl v souboji v rohu obranného pásma, odkud dokázal kotouč odehrát bekhendem do bezpečí. Petrohrad se tak dokázal uvolnit.
     
    26:03
    Po delší době musel zasahovat hostující brankář. Timur Biljalov si povyjel ven z branky a zlikvidoval krásnou střelu z pravého kruhu. Vhazuje se po jeho levici.
     
    26:25
    Viktor Tichonov dostal přihrávku na pravé křídlo a pohotově nahodil kotouč před branku Rigy. Na jeho přihrávku si nenabruslil nikdo v modrém.
     
    27:10
    Andrej Kuzmenko dostal přihrávku na pravé křídlo útočného pásma a z ostrého úhlu zakončil. Jeho pokus vykopl brankář lotyšského celku betonem.
     
    27:24
    Nikita Gusev ujel obraně Dinama, jel sám na brankáře, ale jeho zakončení zápěstím dokázal hostující gólman vyrazit ramenem!
     
    28:05
    Gusev si nabruslil na krásnou přihrávku na modrou čáru, jenže jeho zpracování bylo žalostné. Zadáci Dinama stále pokračují v dobrém výkonu.
     
    28:35
    Oskars Batna si najel na krásnou přihrávku do útočného pásma, ale jeho průnik skončil hned u prvního obránce, kterým byl důrazný Arťom Zub.
     
    29:10
    Egils Kalns bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, jenže obránce v důrazném souboji nepřetlačil. Ani jeden z týmů se nyní nemůže usadit před brankou soupeře.
     
    29:35
    Další akci lotyšského celku zastavuje postavení mimo hru. Batna byl tentokrát příliš rychlý a projel do útočného pásma před kotoučem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    30:10
    Petrohrad rozjel další akci po pravém křídle. Nikita Gusev našel rozjetého Pavla Dacjuka, ale ten z ostrého úhlu vůbec netrefil branku.
     
    30:29
    Kristaps Sotnieks projel kolem mantinelu do rohu útočného pásma, kde se po souboji s Chafizullinem poroučel k zemi.
     
    31:03
    Brandon McMillan dojel nepřesnou rozehrávku Petrohradu za branku soupeře. Hostující zadák poté našel Myttynena, ale ten se nechal obrat o puk.
     
    31:36
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za podrážení vyfasoval Egils Kalns.
     
    32:03
    Riga se hned v úvodu oslabení probila až do útočného pásma, kde hosté vybojovali kotouč a pomohli si držením u mantinelu. Petrohrad přišel o cenný čas.
     
    32:35
    Prochorkin si nabruslil na zpětnou přihrávku mezi kruhy a zakončil tvrdě zápěstím. Jeho pokus byl ale hodně nepřesný a prolétl kolem branky soupeře.
     
    33:06
    Hersley tentokrát střílel přes padajícího obránce. Domácí hráč sice kotouč dokázal přizvednout, jenže svou střelou minul také branku Dinama.
     
    33:36
    Hosté v plném počtu.
     
    34:10
    Martinš Dzierkals dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, jenže rychlou brzdou si na důrazného zadáka soupeře nepřišel.
     
    34:38
    Pavel Dacjuk udržel kotouč na modré čáře i přes napadání dvojice soupeřů. Domácí kapitán jej poté nahodil za branku, nicméně Gusev se neuvolnil.
     
    35:10
    Vladislav Sjomin projel s pukem na hokejce do útočného pásma, nicméně ve velké rychlosti a z ostrého úhlu už nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    35:35
    Arťom Zub tentokrát podpořil ofenzivu a nabruslil si před branku Dinama. Domácí zadák se snažil tečovat krásné nahození, ale netrefil branku.
     
    36:15
    Alexandr Barabanov dostal přihrávku mezi kruhy, ale jeho rána prolétla kolem branky soupeře. Brankář Dinama tak mohl zůstat naprosto klidný.
     
    36:38
    Kristaps Sotnieks upadl v souboji s Gusevem za hostující brankou. Zadák Dinama se ale dokázal rychle zvednout a svou chybu napravil.
     
    37:00
    Timur Biljalov pořádně riskoval při rozehrávce za brankou. Hostujícího brankáře napadali hned dva domácí hráči, ale Biljalov skvěle rozehrál.
     
    37:28
    Pavel Dacjuk dojel nahození za branku Dinama a svedl souboj se Zilem. Zadák Dinama byl v souboji hodně důrazný a hvězdného hráče odstavil.
     
    38:12
    Sergej Plotnikov se krásnou kličkou na modré čáře zbavil svého strážce, jenže neměl dostatek času na zakončení a trefil jen brusle prvního soupeře.
     
    38:38
    Viktor Tichonov tentokrát uspěl v souboji u mantinelu a přihrál na modrou čáru. Hersley si kotouč připravil ke střele, nicméně zlomil hokejku.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:38
    V závěru třetiny se ještě hosté vydali do útočného pásma, ale Riga se v něm dlouho neohřála. Zadáci Petrohradu se stačili vrátit a odehráli puk do rohu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce! Prostřední dvacetiminutovka se lépe vydařilo hostujícímu Dinamu, které dokázal v přesilové hře vyrovnat. Druhou branku v utkání přidal krásnou střelou Linus Videll! Petrohrad se poté tlačil do útoku, jenže v největší šanci selhal Nikita Gusev. Obrana Dinama zatím hraje skvěle. Po čtyřiceti minutách je stav 2:2.
     
    Střely na branku: 21 – 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Petrohrad se okamžitě vydal do útoku. Prudkou přihrávku na Dacjuka však zastavil Sotnieks.
     
    40:26
    Petrohrad si zahraje další přesilovku. Batna vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    41:10
    Patrik Hersley dojel vyhození soupeře a rozjel další akci domácího Petrohradu. Tentokrát našel Guseva, ale tomu obránce stačil přizvednout hokejku.
     
    41:34
    Petrohradu se vůbec nedaří. Hosté opět vybojovali kotouč a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry. Domácí tak musí začít od své vlastní branky.
     
    42:07
    Alexandr Barabanov pokazil přihrávku na levé křídlo a opět odevzdal kotouč hostujícímu celku. Důrazný Mathew Maione kotouč vyvezl do bezpečí.
     
    42:26
    Hosté v plném počtu.
     
    43:02
    Kristaps Zile uspěl v důrazném souboji u mantinelu a odehrál kotouč do bezpečí. Zile však neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Dinamo musí spěchat do obrany.
     
    43:27
    Čárový rozhodčí si v útočném pásmu všiml přihrávky rukou a přerušil hru. Vhazovat se tak bude ve středu ledové plochy.
     
    44:10
    Dinar Chafizullin si nabruslil na levý kruh, kam přiletěla přihrávka z levé strany, nicméně jeho následné zakončení schoval brankář do lapačky.
     
    44:42
    Pavel Dacjuk se krásně otočil v útočném pásmu, jenže jeho zadovka skončila na holi prvního obránce v bílém dresu. Riga brání na podtrženou jedničku.
     
    45:12
    Andrej Kuzmenko projel s kotoučem do útočného pásma, ale jeho nahození před branku skončilo na hokejce prvního soupeře. Hosté blokují opravdu obětavě.
     
    46:15
    Barabanov obdržel parádní přihrávku do jízdy. Domácí hokejista měl moře času na zakončení, ale jeho rána skončila v lapačce brankáře!
     
    46:35
    Dinar Chafizullin vybojoval kotouč u mantinelu v útočném pásmu. Domácí hráč poté zkoušel přihrát na modrou čáru, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    47:06
    Andris Džerinš po delší době projel do útočného pásma, kde se kličkou zbytečně vytlačil k mantinelu a z ostrého úhlu už nedokázal zakončit.
     
    47:38
    Alexej Kručinin si najel na přihrávku na levé křídlo, nicméně kotouč si posunul daleko před sebe a obránce Dinama měl snadnou práci.
     
    48:06
    Arťom Zub se na modré čáře natahoval po vyhození soupeře, ale kotouč mu přes čepel hokejky přeskočil do středního pásma.
     
    48:24
    Redlihs projel do útočného pásma, kde se zbavil soupeře, ale jeho průnik ukončila nepřesná střela zápěstím. Stále se pokračuje ve velkém boji.
     
    49:00
    Alexandr Barabanov neohroženě vlétl do útočného pásma, kde se zbavil obránce, ale bekhendový blafák na brankáře se mu vůbec nepovedl!
     
    49:10
    Petrohrad si zahraje další přesilovku. Mathew Maione dostává dvě minuty za držení.
     
    50:01
    Nikita Gusev se nádherně prosmýkl mezi obránce a zjevil se sám před brankářem Dinama. Střelu domácího kanonýra však Timur Biljalov fantasticky zneškodnil!
     
    50:25
    Nikita Gusev se tentokrát prosmýkl do útočného pásma, kde se pokusil o zakončení, ale jeho projektil prosvištěl nad břevnem hostující klece.
     
    51:10
    Hosté v plném počtu.
     
    51:12
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Kuzmenko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Sergej Gimajev – 2 min., hrubost).
     
    52:02
    Patric Hersley dostal pobídku na modrou čáru, nicméně jeho rána skončila na betonu hostujícího brankáře, který puk odrazil do rohu.
     
    52:38
    Linus Videll útočil na hattrick, jenže svůj únik zakončil pouze střelou do betonu domácího brankáře!
     
    53:12
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    53:35
    Nail Jakupov projel za brankou svého soupeře, jenže jeho následnou přihrávku na modrou čáru zastavil Lauris Darzinš.
     
    54:04
    Igor Šesťorkin musel předvést další dobrý zákrok. Domácí brankář si poradil s nebezpečnou střelou od mantinelu a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    54:28
    Dinamo brání opravdu skvěle. Hráči hostujícího celku se obětavým způsobem vrhají do střel domácích hráčů a blokují je.
     
    55:06
    Sergej Plotnikov dostal přihrávku na pravé křídlo, jenže jeho dělovka z pravé strany skončila po přizvednutí v ochranné síti.
     
    55:29
    Plotnikov se s kotoučem na hokejce prosmýkl do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu už nedokázal přesně přihrát.
     
    56:05
    Do konce utkání chybí poslední čtyři minuty. Domácí fanoušci hlasitě skandují a ženou své oblíbence za vstřelením rozhodující branky.
     
    57:05
    Pavel Dacjuk vybojoval kotouč za brankou soupeře, nicméně jeho zadovka před branku nemířila do míst, kde by byl někdo v dresu Petrohradu.
     
    57:28
    David Rundblad dojel vyhození soupeře z obranného pásma. Domácí obránce okamžitě otočil hru. Petrohrad se ze všech sil tlačí do útoku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:15
    Vladislav Gavrikov dostal pobídku do jízdy a bez přípravy zakončil. Jeho dělovka prolétla kolem horního rohu branky lotyšského celku.
     
    59:12
    Hostům se znovu podařilo vyhodit kotouč do středního pásma. Petrohrad si v posledních minutách nemůže vytvořit souvislý tlak.
     
    59:29
    Sergej Plotnikov dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho dělovka prolétla kolem vzdálenější tyče branky lotyšského mužstva.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nám o vítězi dnešního klání nerozhodlo. Petrohrad byl ve třetí části o něco aktivnějším celkem, ale nedokázal si vypracovat brankové příležitosti. Hosty podržel hlavně vynikající brankář, který předvedl několik parádním zákroků. O vítězi tak rozhodne pětiminutové prodloužení či trestné střílení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Pro Rigu by bylo vítězství na ledě zvučného soupeře velkým povzbuzením.
     
    60:35
    Hosté opět vybojovali kotouč v rohu obranného pásma, jenže nikdo z hráčů lotyšského celku se nemůže dostat do útočného pásma.
     
    61:15
    Lauris Darzinš se krásně otočil kolem obránce a prosmýkl se mezi kruhy. Jeho následná bekhendová střela skončila na betonu brankáře.
     
    61:59
    Riga právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Dinamo Riga nakonec vítězí na ledě zvučného soupeře! Do samostatného úniku se dostal LINUS VIDELL, který střelou k tyči dovršil hattrick! Asistence: Andris Džerinš.
    61:59 Linus VIDELL - 2:3
     
    61:59
    Tak pozor! Celá situace se ještě zkoumá na videu!
     
    61:59
    Branka platí a Dinamo Riga tedy vítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Petrohrad sice rozehrál Petrohrad velmi dobře, ale Dinamu vyšel rychlý protiútok, po kterém Linus Videll dovršil svůj hattrick! Dinamo si tak připisuje cenný triumf!
     
    Střely na branku: 33 – 16
     
    Československá stopa v utkání

    V dnešním utkání se nezjevil nikdo z českých ani slovenských hráčů.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:59:26)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. A. Bělov (Kručinin, Dacjuk), 19. Prochorkin (N. Gusev, Hersley) – 2. Videll (Dzierkals, Darzinš), 25. Videll (Ališauskas), 62. Videll (Džerinš)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Gavrikov, Hersley, A. Bělov, Zub, Rundblad, Chafizullin, Sjomin – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – V. Tichonov, Dacjuk, Kručinin – Byvalcev, Barabanov, Kuzmenko – Koskiranta, Kablukov, Karpov – Jakupov.
    Dinamo Riga: Biljalov (Gudlevskis) – Sotnieks, Gimajev, Zile, Ališauskas, Balinskis, Maione – Gegeris, Meija, Batna – Myttynen, Marenis, McMillan – Darzinš, Dzierkals, Videll – M. Redlihs, Džerinš, Kalns – Pavlovs, Berzinš.

    Rozhodčí: Oskirko, Akuzovskij – Nikolajev, Otmachov
    bahis siteleri