Kunlun – Dynamo Moskva 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 4:3 (kon.) | Barys – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Omsk – Čerepovec 7:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 4:1 (kon.)
Petrohrad – Riga 2:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Soči 3:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Spartak Moskva
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 20.12.2018, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Spartak Moskva a Salavat Julajev Ufa.
     
    Spartak Moskva
    (19 výher, 20 proher – 44 bodů)

    Hokejisté Spartaku Moskva letos předvádějí celkem povedené výkony, které momentálně stačí na průběžnou pátou pozici západní konference. Spartak má na svém kontě čtyřiačtyřicet bodů, přičemž na lídra konference CSKA Moskva ztrácí propastný dvaadvacet bodů. Spartak Moskva v minulém kole ukončil dvouzápasovou sérii bez výhry, na domácím ledě trochu překvapivě porazil finský Jokerit, který podlehl poměrem 0:5. Spartak je na svém ledě až šestým nejlepším celkem, z devatenácti odehraných zápasů vyhrál jedenáct z nich, navíc neprohrál už tři domácí zápasy v řadě. Poslední domácí porážka přišla v souboji proti CSKA Moskva.
     
    Salavat Julajev Ufa
    (21 výher, 18 proher – 46 bodů)

    Na opačné straně stojí Ufa, která se pro změnu nachází na šesté pozici východní konference. Salavat má o dva body více, avšak i to stačí na horší pozici, lídrem této konference je Jekatěrinburg, který vládne o osm bodů. Salavat Julajev Ufa prožívá tak trochu kolísavé období, po výhře ihned následuje porážka. Právě v minulém kole Ufa nestačil na Soči, kterému podlehl poměrem 2:5. Každopádně Salavat patří do horní poloviny tabulky venkovních celků, z dvaceti zápasů prohrál pouze devětkrát. Poslední tři zápasy ale přinesly hned dvě porážky, jedinou výhru přinesl souboj proti finskému Jokeritu.
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Bespalov (J. Hudáček) – Dyblenko, Kutějkin (A), Kulik, D. Višněvskij, Provolněv, Kalinin (C), A. Osipov – R. Hanzl, Daugavinš, Karsums – Fjodorov, Lisin, Maxwell – Zlobin, Leščenko, Kotljarevskij – Kruženkov, A. Voronin, Cyplakov.

    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Metsola) – Panin (C), Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Burdasov (A), Kugryšev, Burmistrov – Chochrjakov, M. Majorov, Tkačov – Kadějkin, V. Žarkov, Dubrovskij.

    Rozhodčí: Kulakov, Ravodin – Viljugin, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří okamžitě založili první akci tohoto zápasu. Hartikainen pouze nahazoval za branku.
     
    01:25
    Na druhé straně se k nahození od modré čáry dostal Dyblenko, který ale minul branku. Následně si obrannou povinnost splnil hostující Larsen.
     
    02:30
    Z pravého kruhu se dostával k brance domácí Daugavinš, avšak včas ho zastavil jeden z protihráčů. Brankář Metsola tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    03:21
    Před brankou tečoval střelecký pokus Voronin, avšak vysoko nad branku soupeře. Ufa si pohrávala s pukem, následně Semjonov počkal na příchod další lajny.
     
    04:28
    Hezkým průnikem to zkoušel domácí Lisin, avšak jeden z jeho spoluhráčů byl v pásmu mnohem dříve. Je tu ofsajd, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    05:42
    První formace Spartaku nedokázala kloudně založit akci, na opačné straně se dostal k modré čáře obránce Arzamascev, který posléze nahodil za Hudáčka.
     
    06:27
    Metsola měl nyní hodně práce, neboť sám na bránu uháněl jeden z protihráčů. Finský brankář zasáhl na jedničku, jeho celek tak může zaútočit.
     
    07:30
    Celek z Moskvy se konečně usadil v pásmu soupeře. Jakýmsi nahozením to zkoušel Cyplakov, následně Metsola vyrážečkou zneškodnil padající puk.
     
    08:25
    Až nyní se hra přerušila. Prudká přihrávka směřující na Burdasova byla příliš prudká, je z toho zakázané uvolnění. Rovněž následuje komerční přestávka.
     
    09:21
    Hostující Kemppainen to zkoušel manévrem mezi protihráče, který mu ale nevyšel. Na druhé straně nahazoval od modré čáry Kuteikin, který trefil brankáře.
     
    10:28
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Fjodorov – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:33
    Spartak vyhrál důležitou buly, po které vyhodil až k opačné brance. Salavat ale na nic nečekal a ihned rychlým způsobem zavezl puk zpět do útočné třetiny.
     
    12:24
    Úvodní přesilová hra se Ufě absolutně nevydařila. Hráči v bílém se nedostali k žádnému střeleckému pokusu, naopak soupeř velmi dobře pokryl vlastní pásmo.
     
    13:02
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Jegor Dubrovskij – 2 min., držení).
     
    13:26
    Za vlastní branku zavítal domácí Kuteikin, který okamžitě předal do strany na Dyblenka. Rychlá akce Spartaku ale skončila u levého kruhu opačné třetiny.
     
    14:27
    Ani domácím hráčům se přesilová hra zrovna moc nedaří. Soupeř se hned dvakrát dostal k vyhození, posléze se Omark na malý moment zdržel v útočném pásmu.
     
    15:20
    Až ke konci přesilové hry se domácím podařilo semknout svého soupeře. Dlouhá kombinace dlouho nikam nevedla, nakonec Višněvskij mířil vedle.
     
    16:33
    Dyblenko se rozhodl zavést puk za vlastní branku, posléze se jeho kolega Šaškov dostal za opačnou svatyni, kde ho důrazným způsobem zastavil Larsen.
     
    17:20
    Sledujeme celkem plynulou hru. Před malým momentem domácí Daugavinš vystihl rozehrávku soupeře, přihrávku před branku ale zastavil jeden z protihráčů.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – 2 min. + 10 min. osobní trest, krosček). Trest odpyká Linus Omark.
     
    18:25
    Ihned po vhazování měl Metsola opravdu složitou práci, od modré čáry to prudkou ránou zkoušel Dyblenko, avšak finský brankář si s jeho pokusem poradil.
     
    19:19
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Vjačeslav Leščenko – 2 min., hákování).
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem plynulou podívanou, jenž ale nenabídla moc brankových příležitostí. Oba celky měly výrazné problémy s přechodem do opačného pásma. Rovněž jsme sledovali několik přesilových her, avšak ani jedna nepřinesla nic nebezpečného. To všechno znamená, že si na první branku budeme muset počkat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny tentokráte dopadlo lépe pro domácí celek, který sice založil první akci, avšak daleko se s pukem nedokázal dostat.
     
    21:13
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Kalinin – 2 min., podrážení).
     
    22:20
    Velice nebezpečnou střelou švihem to zkoušel hostující Koledov, který jen těsně minul branku. Mezitím se na ledové ploše opět srovnaly síly.
     
    23:33
    Omark si to snadným způsobem namířil mezi dvojici protihráčů a poté nabíjel k levému kruhu na Kugryševa, kterého dokázal vychytat Hudáček.
     
    24:15
    Domácí Kalinin to zkoušel jakýmsi nástřelem na branku, který ale nedokázal tečovat nikdo z kolegů. Salavat tak může uhánět na opačnou stranu.
     
    25:14
    Burmistrov měl na pravé straně celkem dostatek prostoru na zakončení, i tak se jednalo o projektil kousek vedle branky. Puk se navíc pomocí mantinelu dostal do středního pásma.
     
    26:26
    Po dlouhé době se dostal k práci s pukem brankář Metsola, který ihned rozehrál k levému hrazení. Ufa je v úvodu druhé periody o něco aktivnější.
     
    27:30
    Posléze si s pukem zahrál domácí brankář Hudáček, který před napadajícím protihráčem rozehrál o mantinel, Daugavinš ale narazil do protihráče.
     
    28:15
    Karsums udělal velkou minelu v rozehrávce, napadající protihráč jí ale nedokázal využít. Posléze se Spartak sám dostal z útočné třetiny, hrát tak bude Hudáček.
     
    29:23
    Lisin aktivně napadal rozehrávajícího Metsolu, který to nakonec zvládl na jedničku. K puku se tak dostal Kugryšev, který na opačné modré našel volného Majorova.
     
    30:46
    Ufa právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Ufa podnikla bleskurychlý protiútok, který táhl švédský křídelník Omark. Jeho přihrávka našla volného ZACHARA ARZAMASCEVA, který střelou švihem překonal slovenského brankáře Hudáčka, jenž byl v tomto případě téměř bez šance.
    Asistence: Teemu Hartikainen, Linus Omark.
    30:46 Zachar ARZAMASCEV - 0:1
     
    31:26
    O další akci se postaral obránce Koledov, který si na druhé straně vybral Kugryševa, jenž pouze protečoval za sebe. Jako první se k puku dostal Hudáček.
     
    32:36
    Fjodorov našel přes osu hřiště volného Maxwella, který ale zamířil pouze do výstroje brankáře Metsoly. Finský brankář podržel puk, následovat bude komerční přestávka.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Kulik – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:22
    Spartak ihned v úvodu oslabení vyhodil na druhou stranu, soupeř byl ale rychle zpět. K tvrdé ráně se dostal Kugryšev, který jen o vlásek minul branku.
     
    35:11
    Salavat se dostal celkem k slušnému náporu, jenomže slovenský brankář Hudáček krotil snad tři střelecké pokusy. Posléze jeho kolegové opět vyhodili do bezpečí.
     
    36:23
    Práci si připsal také brankář Metsola, který raději podržel puk do své výstroje. Po delší době tu máme přerušení, následně se bude vhazovat před finským brankářem.
     
    37:20
    Hostující Omark nyní vystihl rozehrávku, avšak v útočném pásmu neměl podporu spoluhráčů, proto nedokázal vyzrát na bránící dvojici protihráčů.
     
    38:19
    Za opačnou brankou chvilku operoval hostující Kemppainen, jenomže se mu nepodařila přihrávka na Hartikainena. Spartak tak zakládá akci od své branky.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Sergejev – 2 min., podrážení).
     
    39:29
    Hlavní sudí pustili hru, o zakázané uvolnění se údajně nejednalo. To hrálo do karet Salavatu, který od modré čáry prověřil brankáře Hudáčka, jenž byl připravený.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Arzamascev. Nutno podotknout, že hosté měli ve druhé třetině výrazně navrch, napomohly tomu také přesilové hry. Až po inkasované brance se trochu probral také Spartak, avšak k vyrovnávací brance se nakonec nedostal. Salavat tak odchází do kabiny za příjemného stavu 1-0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se pokusil o první akci, avšak Salavat nedokázal přejít přes modrou čáru.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:27
    V oslabení se vydal do útoku domácí Lisin, který ale nedokázal přejít přes pozornou obranu. Poté sám na bránu uháněl Larsen, jenž ale neprostřelil Hudáčka.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladimir Tkačov – 2 min., sekání).
     
    43:30
    Hartikainen si u levého kruhu všiml volného Kemppainena, jehož ránu srazil protihráč vysoko nad branku. Puk se navíc otřel o ochranou síťku.
     
    44:47
    Hudáček si připsal další těžký zákrok, tentokráte přihrávka směřovala mezi kruhy, kde se napřáhl Burmistrov. Jeho pohotová rána skončila na levém betonu.
     
    45:28
    Nyní to ihned po vhazování zkusil hostující Burmistrov, který ale trefil pouze domácího brankáře do masky. Bule v útočném pásmu Salavatu se tak bude opakovat.
     
    46:33
    Za vlastní brankou rozjížděl další akci domácí Kulik, který ale nepřesně přihrával rozjetému Voroninovi. Ufa rovněž nedokázala založit rychlou protiakci.
     
    47:28
    Přihrávka podél hrazení směřovala na hostujícího Burdasova, který se snažil přeposlat na Kugryševa, jenž ale narazil na důrazného Dyblenka.
     
    47:40
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí hráči srovnávají krok! Spartak začal kombinovat na pravé straně, kde se nakonec ke střele z otočky dostal MAXIM CYPLAKOV, jehož rána skončila nad ramenem Metsoly. Celkem šťastná branka, díky které se moskevský celek dostává k vyrovnání.
    Asistence: Arťom Voronin, Jevgenij Kulik.
    47:40 Maxim CYPLAKOV - 1:1
     
    48:27
    Hudáček musel být pozorný, vhazovalo se totiž v jeho obranném pásmu. Maxwell na vhazování neuspěl, následné nahození skončilo na levém betonu.
     
    49:39
    Individuálním způsobem to zkoušel domácí Maxwell, který dorazil až k zadnímu hrazení, kde se mu podařilo vydolovat puk. Závar před Metsolou ale neskončil brankou.
     
    50:24
    Koledov si u mantinelu počíhal hodně důrazně, u sudího mu to nakonec prošlo. Spartak dokázal udržet pásmo, načež na zemi skončil jeden z hostů.
     
    50:53
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Cyplakov – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    51:22
    Ufa má k dispozici hodně dlouhou přesilovou hru, Cyplakov totiž ostře atakoval Burdasova. Hostující celek okamžitě sevřel svého protivníka.
     
    52:27
    Posléze se Maxwellovi podařilo vyhodit kotouč za modrou čáru, následně ho málem stačil dojet. Ufa tak musela zakládat další akci, díky které se nastěhovala do pásma.
     
    53:21
    Z ostrého úhlu to zkoušel Hartikainen, avšak Hudáček byl u své bližší tyči včas. Aby toho nebylo málo, tak těsně vedle branky pálil forvard Omark.
     
    54:17
    Sám před brankou se zjevil Tkačov, který ale mířil těsně vedle konstrukce. Hudáček si na kotouč možná ještě sáhl, posléze se hra musela přerušit.
     
    55:07
    Tlak Salavatu je opravdu drtivý. Hudáček musel krotit snad čtyři velice nebezpečné projektily, na druhé straně si na Metsolu nepřišel domácí Fjodorov.
     
    56:05
    Ani pětiminutová přesilová hra nepřinesla třetí branku, nutno dodat, že domácí celek měl pořádnou dávku štěstí. Nyní se už hraje v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    56:41
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., sekání).
     
    57:28
    Rychlý protiútok Spartaku málem přinesl třetí branku, jeden z domácích ale mířil vedle brány. Metsola se v době střely nacházel na zemi.
     
    58:30
    Salavat se dostal do útočného pásma, avšak dlouhou dobu jsme neviděli žádnou střelu. Nakonec to zkoušel Hartikainen, který mířil vysoko nad branku.
     
    59:24
    Dnešní utkání se spíše už jen dohrává, utkání nám spěje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Je to tak. Řádná hrací doba nám branku nenabídla, utkání se tak dostane do prodloužení. Bude se hrát pět minut, případně mohou nastat samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Začalo nám prodloužení, lépe do něj vstoupila Ufa, která se ihned dostala do útočného pásma.
     
    61:25
    Metsola si připsal další zákrok, z mezikruží to nahozením zkoušel Fjodorov. Finský brankář byl i tentokráte připravený, vhazovat se bude pro jeho pravici.
     
    62:20
    Sám na bránu háněl hostující Larsen, který ale nevyzrál na brankáře Hudáčka. Na druhé straně nevyšel domácím rychlý protiútok.
     
    63:17
    Přečíslení Spartaku se pokoušel vyřešit Fjodorov, který trefil pouze hrudník brankáře. Nyní si domácí vytvořili menší tlak.
     
    63:25
    Neskutečný Hudáček! Na slovenského brankáře uháněl další protihráč, jenomže Hudáček ho dokázal vychytat svojí vyrážečkou.
     
    64:17
    Na druhé straně si do zajímavé pozice nabruslil Semjonov, který ale trefil pouze brankáře. Spartak opět zaspal, sám na bránu se hnal Sergejev, který vůbec netrefil branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Maxim MAJOROV neproměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Robin HANZL proměňuje.
    Robin HANZL
     
    2. série
    1:1
    Teemu HARTIKAINEN proměňuje.
    Teemu HARTIKAINEN
     
    2. série
    1:1
    Ben MAXWELL neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Dmitrij KUGRYŠEV neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Dmitrij VIŠNĚVSKIJ neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Linus OMARK neproměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Arťom FJODOROV proměňuje.
    Arťom FJODOROV
     
    5. série
    2:1
    Pjotr CHOCHRJAKOV neproměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Spartak Moskva.
    Autorem vítězné branky je ARŤOM FJODOROV.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo skutečně bojovnou podívanou, která dospěla až do samostatných nájezdů, kde byl úspěšnější Spartak Moskva. Nutno podotknout, že si Ufa prohrála zápas tak nějak sama. V koncovce utkání měla k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, v následném prodloužení uháněla třikrát sama na brankáře. Na vítězství domácího celku měl zásadní vliv brankář Hudáček, který výrazně podržel svůj celek.
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (SPM)
    1 obdržená branka, 29 zásahů, odchytal celé utkání
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 2 střely, proměněný nájezd, čas na ledě 21:39
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:30.
    Zblokované střely – 9:12.
    Vyloučení – 8:6.
    Využití přesilovek 0/6 – 0/8.
    Vhazování – 21:22. (20:33:20)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 48. Cyplakov (A. Voronin, Kulik), rozh. náj. Fjodorov – 31. Arzamascev (Omark, Hartikainen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Maxim Majorov (UFA)
    1:0   Robin Hanzl (SPM)
    2. série:
    1:1   Teemu Hartikainen (UFA)
    1:1   Ben Maxwell (SPM)
    3. série:
    1:1   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    1:1   Dmitrij Višněvskij (SPM)
    4. série:
    1:1   Linus Omark (UFA)
    2:1   Arťom Fjodorov (SPM)
    5. série:
    2:1   Pjotr Chochrjakov (UFA)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Dyblenko, Kutějkin (A), Kulik, D. Višněvskij, Provolněv, Kalinin (C), A. Osipov – R. Hanzl, Daugavinš, Karsums – Fjodorov, Lisin, Maxwell – Zlobin, Leščenko, Kruženkov – A. Voronin, Cyplakov, Černych – Šaškov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Arzamascev, Ar. Sergejev, S. Garejev, A. Semjonov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Burdasov (A), Kugryšev, Burmistrov – Chochrjakov, M. Majorov, Tkačov – Kadějkin, V. Žarkov, Dubrovskij.

    Rozhodčí: Kulakov, Ravodin – Viljugin, Ivanov

    Diváci: 7320
    bahis siteleri