Boston – New Jersey 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | Los Angeles – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Anaheim Ducks
Pátek 28.12.2018, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    ANAHEIM DUCKS

    Nebylo by divu, kdyby Anaheim v letošní sezoně strádal na dně Pacifické divize. Už jarní play-off ukázalo, že Kačeři nejsou úplně v pohodě a že zkušení hráči z prvních dvou formací potřebují podporu dalších borců. Aktuální situace je ale taková, že kalifornské mužstvo drží slušnou čtvrtou příčku divize, se ztrátou pouhých dvou bodů na dnešního soupeře. Pokud proti němu uspěje, může se na něj dotáhnout. A to je hodně velká motivace. Jenže pozor. Ducks zažili poslední tři duel hodně velké trápení. Třikrát v řadě prohráli a dohromady v těchto kláních nastříleli pouhé dvě branky. Podlehli New York Rangers (1:3), Bostonu Bruins (1:3) i Buffalu Sabres (0:3). Ducks se navíc už pošesté za sebou představí na venkovním kluzišti, takže je poslední dny a týdny musí stát hodně sil. Zvládnou tentokrát uspět?

    Kanadské bodování Anaheimu vede zkušený Ryan Gertzlaf (9+20), daří se také Adamu Henriquemu (7+13) nebo Rickardu Rakellovi (5+15). Ten by si ale jistě představoval větší číslo v kolonce nastřílených branek.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Vypadá to, že se San Jose Sharks otřepali z rozporuplného úvodu ročníku, kdy hledali herní i výsledkovou pohodu. Teď se hřejí na druhém místě Pacifické divize, nesmějí ale polevit. Divizní pořadí je totiž hodně vyrovnané a každé zaváhání může znamenat potíže. Z předchozích čtyř klání Sharks ovšem zvítězili jedinkrát, když porazili 4:0 Minnesotu. Následně padli doma s Winnipegem (3:5), Los Angeles Kings (2:3 po prodloužení) i Arizona Coyotes (3:4 po nájezdech). Jestli tedy San Jose něco potřebuje, je to výhra na domácím ledě. Poslední dobou je totiž pro tým kouče DeBoera domácí prostředí spíše nevýhodou. Naposledy se z vítězství na svém kluzišti radoval 14. prosince proti Dallas Stars.

    Týmové statistiky táhne kanadský útočník Logan Couture (13+23), daří se také produktivnímu obránci Brentu Burnsovi (4+31) a švýcarskému mladíkovi Timu Meierovi (18+16). Nejlepším střelcem San Jose je kapitán Joe Pavelski (23+7).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na konci měsíce října. San Jose Sharks tenkrát zavítali na led Anaheim Ducks a vyhráli tam 4:3 po prodloužení.
     
    Českolovenská stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (12+17)
    Lukáš Radil (SJS) (3+3)
    Radim Šimek (SJS) (1+4)
    Ondřej Kaše (ANA) (9+7)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel rivalů z Pacifické divize. Už potřetí v tomto ročníku na sebe narazí San Jose Sharks a Anaheim Ducks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, R. Šimek, Burns, J. Ryan, Dillon – Radil, Couture, Meier – Sörensen, J. Thornton, Pavelski – E. Kane, Hertl, Labanc – Donskoi, Goodrow, M. Karlsson.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Montour, Ja. Larsson, Manson, Mahura, Dotchin – N. Ritchie, Getzlaf, O. Kaše – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Åberg, Henrique, Sprong – Sherwood, Rowney, Gibbons.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Gawryletz, Galloway.
     
    Ještě jedno vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Na úvodním vhazování uspěli Ducks, ale moc dlouho se nehrálo. Kotouč totiž skončil mezi diváky na tribunách.
     
    00:17
    Už si zahrál s kotoučem za brankou domácí brankář Martin Jones. Měl ale komplikace, protože trefil hokejku soupeře a musel se hodně rychle vracet mezi tři tyče.
     
    01:06
    Lukáš Radil chtěl vyrazit do akce, ale soupeř ho důrazně zastavil na modré čáře. Možná to bylo dokonce na hranici nedovoleného bránění, ale hra pokračuje.
     
    01:36
    Znovu Sharks na puku v útočném pásmu, jenže také v tomto případě beze střely.
     
    02:06
    Druhá Jonesova rozehrávka, tentokrát už mnohem lepší. Už by to ale chtělo, aby se někdo z jedné nebo druhé strany uvolil ke střeleckému zakončení. Zatím jsou gólmani bez práce.
     
    02:40
    Donskoi dobře zblokoval ránu soupeře před brankou, do protiútoku ale vyrazit nedokázal.
     
    03:09
    Kevin Labanc se na pravém kruhu natahoval po kotouč, na poslední chvíli mu někdo v bílém dresu sebral příležitost vypálit. Už se hraje dlouho bez přerušení.
     
    03:40
    Na druhé straně hrací plochy pro změnu aktivní Cogliano, ovšem ani on se svou střelou z dálky neuspěl.
     
    04:00
    Až nyní přerušená hra, John Gibson totiž přerušil hru, aby uklidnil situaci kolem svého brankoviště. Za chvíli se bude vhazovat právě na tomto místě.
     
    04:08
    Zatím největší příležitost. Timo Meier zůstal nehlídaný za pravým kruhem a vypálil dělovku. Gibson snížil střelecký úhel tím, že se hodně vysunul z brankoviště.
     
    04:23
    Anaheim si zahraje první přesilovku zápasu. Domácí bek Marc-Edouard Vlasic totiž vyhodil kotouč přes mantinel, takže dostává menší trest za zdržování hry. Uvidíme, jak s tím Ducks naloží.
     
    05:05
    Getzlaf i Kesler chtěli střílet, ale nejlepší moment nakonec prováhali. Následně San Jose poprvé vyhodilo přes všechny čáry.
     
    05:59
    Počet hráčů na ledě se na nějakou chvíli srovná. Hostující Silfverberg totiž podrazil soupeře, za což musí jít na dvě minuty pykat. Poté hned začne zkrácená přesilovka Sharks.
     
    06:21
    Vlasic je zpátky na ledě, Žraloci se po delší době mohou vrhnout do útoku.
     
    06:45
    Ale zatím se jim to moc nedaří, ještě hledají cestu do útočného pásma. A když už ji konečně našli, Kačeři v pohodě vyhodili přes všechny čáry.
     
    07:20
    Zatím to vypadá, že ani hosté nebudou mít s bráněním oslabení trable. Adam Henrique dokonce vyrazili při početní nevýhodě dopředu, k tomu vypálil na branku.
     
    07:52
    Posledních pár okamžiků z domácí početní výhody, Ducks už budou kompletní.
     
    08:08
    Po menší odmlce se znovu hraje v pěti na obou stranách, ani jeden si během přesilové hry nevytvořil žádnou vyloženou šanci.
     
    08:08
    Následuje první komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    08:27
    Už se znovu hraje. Manson si udělal místo mezi kruhy, načež vyhledal Sherwooda. Jeho pokus bez přípravy ovšem nenašel prostor mezi třemi tyčemi.
     
    09:19
    První velká možnost domácích. Po Braunově nahození od modré čáry přišly dvě dorážky, obě ale dokázal John Gibson zastavil betonem.
     
    09:30
    Bude se už potřetí v první třetině vylučovat, podruhé na straně Sharks. Marcus Sörensen si jde sednout za krosček, který u něj rozhodčí spatřili. Takže další příležitost pro hosty.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    Ale vypadá to, že oba celky jsou na oslabení dnes dobře připraveny. Sotva se vhodilo buly, už San Jose v klidu vyhazuje kotouč pryč.
     
    10:33
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže tvrzení o dobrém bránění oslabení už neplatí. Ducks totiž vzápětí skórují, i když trochu s přispěním štěstěny. Nahození z dálky ještě domácí brankář Martin Jones zkrotil. Jenže pak se kotouč odrazil na hokejku JAKOBA SILFVERBERGA, jenž puk pohotově zasunul k tyči po ledě. Hosté tedy využívají početní výhodu a San Jose musí ještě v první třetině dotahovat. Asistence: Nich Ritchie, Josh Mahura.
    10:33 Jakob SILFVERBERG - 0:1
     
    11:59
    Sharks se snaží odpovědět aktivním hokejem v útočném pásmu a důrazným napadáním. Ale zatím to žádné ovoce nenese.
     
    12:14
    Máme tu komerční pauzu, za chvíli budeme pokračovat.
     
    12:29
    Hned po buly domácí vyrazili na útočný výlet. V pravém rohu ovšem měli co dělat, aby puk udrželi na hokejkách. Potom se zajímavým pokusem přišel obránce Dillon.
     
    13:05
    Mahura to zkoušel nahrávkou mezi kruhy, tam však jeho pas vystihl bránící hokejista Žraloků. Ani jedna obrana zatím nedělá moc chyb.
     
    13:40
    Burnsova dělovka od modré čáry byla hodně zajímavá, ale chyběla jí přesnost. Po odrazu od zadní mantinelu nikdo v černém dresu nedokázal najít místo k dorážce.
     
    14:12
    Justin Braun byl po luxusní Thorntonově nahrávce úplně sám proti Gibsonovi, ale přestřelil horní tyčku.
     
    14:41
    Teď je Anaheim docela pod tlakem a má co dělat, aby stíhal kolotoč kolem své klece. Ovšem domácím chybí přesnější zakončení.
     
    15:15
    Také Labanc se ještě pokoušel u pravého mantinelu překvapit dvojici soupeřů. Ti ho nakonec po velkém úsilí o kotouč připravili.
     
    15:37
    Martin Jones raději přerušuje hru a zařizuje buly u své klece. To proběhne hned po reklamní přestávce.
     
    15:41
    Hned po buly přišla hostující pecka od modré čáry. Martin Jones ji ale dobře viděl, takže neměl problém jít do rozkleku a puk zastavit.
     
    16:05
    Lindholm byl dalším hokejistou, který proprášil Jonesovy betony. Kanadský gólman ve službách Sharks se musel hodně natahovat ke své pravé tyči, ale zvládl to.
     
    16:40
    Nyní jsou zase o něco aktivnější Ducks. Také oni ale budou potřebovat přesnější mušku, aby se prosadili.
     
    16:54
    Lukáš Radil dnes už ve své druhé velké možnosti. I podruhé ho ale Gibson zastavil, tentokráte po střele z první na pravém kruhu. Ale český útočník je v první třetině každopádně vidět.
     
    17:20
    Jones a jeho rychlá rozehrávka na obránce, se kterou si ale jeho spoluhráči nedokázali moc poradit, dojeli jen do středního pásma.
     
    18:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se domácí hokejisté prosazují. A velkou zásluhu na tom má finský útočník Joonas Donskoi. Ten totiž odvedl výbornou práci za brankou soupeře, odkud zadovkou naservíroval kotouč přesně na hokejku MELKERA KARLSSONA. Druhý jmenovaný už neměl žádné potíže z brankoviště uklidit puk do sítě a skórovat. Hodně pohledný okamžik, SAP Center se poprvé raduje. Máme vyrovnáno. Asistence: Joonas Donskoi, Barclay Goodrow.
    18:05 Melker KARLSSON - 1:1
     
    18:35
    Anaheim vzápětí vyhazuje na zakázané uvolnění, musí zpět před svého gólmana.
     
    19:07
    Začala poslední minuta první třetiny. Zatím to nevypadá, že bychom měli vidět další branku.
     
    19:33
    Ještě to zkoušel rychlým průnikem po mantinelu Cogliano, ale zastavila ho dvojice bránících hráčů San Jose. Potom ještě Jones přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Viděli jsme na každé straně po jedné brance. Nejprve se trefil z přesilovky hostující Jakob Silfverberg, potom po krásné nahrávce od Donskoie na druhé straně skóroval domácí Melker Karlsson. Zatím sledujeme zajímavý hokej dvou kalifornských rivalů. Určitě je na co se do druhé části těšit.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 16

    Anaheim Ducks: 12
     
    Za chvíli odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Anaheim Ducks: ze hřiště odchází John Gibson, přichází Chad Johnson.
     
    20:19
    Hosté z nečekaných důvodů vystřídali brankáře a náhradník Chad Johnson má okamžitě první práci. Kotouč u levé tyče ale zastavil.
     
    20:45
    Ducks se snaží odpovědět protiakcí, Ondřej Kaše unikal středem kluziště. Ale ještě než stačil vystřelit, někdo mu zezadu zablokoval hokejku.
     
    21:10
    Na druhé straně do to pro změnu zkoušel Marcus Sörensen. Ovšem ani on nemířil moc přesně, přestřelil horní tyčku.
     
    21:36
    Na začátku prostřední části se hraje hodně ve středním pásmu. Bude nejspíš klíčové, kdo se v tomto prostoru stane v příštích minutách úspěšnější.
     
    22:15
    Chad Johnson si musel dávat pozor na střelu Donskoi. I tentokrát byl úspěšný, pokryl si volný prostor u levé tyče.
     
    22:35
    Ukázková kličkovaná Thorntona, po které zakončoval Joe Pavelski. Nejlepší střelec San Jose ale nedokázal po ledě zasunout puk do sítě. Moc ale nechybělo.
     
    22:45
    Bude se znovu vhazovat hostující branky, kotouč totiž trefil ochrannou síť.
     
    23:08
    Anaheim nyní daleko pozornější při bránění vlastní modré čáry. Přesto ještě Ducks mají problémy s napadáním soupeře. Sharks jsou ve druhé třetině mnohem agresivnější.
     
    23:48
    Timo Meier předvedl zajímavý průnik po pravém mantinelu. Neměl ale komu nahrávat, na střelu to navíc měl ještě hodně přes hokejku.
     
    24:11
    Obrana San Jose zastavil i další Kašeho akci. Už to s českým útočníkem vypadalo nadějně, ale zase těsně před pokusem o zakončení o šanci přišel.
     
    24:32
    Žraloci vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrátí před jejich gólmana.
     
    25:07
    Gibbonsův pokus bez přípravy z velkého úhlu nesklidil úspěch, Jones ho stačil vytěsnit ramenem nad horní tyčku. Žádné další dorážky už nepřišly.
     
    25:44
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Důraz, důraz a zase důraz. O tom je dnešní hokej. A v případě domácích Sharks se nyní jednoznačně vyplatil. Joe Pavelski ještě z brankoviště kotouč do sítě nedotlačil, ale jeho spoluhráč MARCUS SÖRENSEN už úspěšný byl. Silou vůle dostal kotouč za čáru a poslal San Jose do vedení. Střídačka Anaheimu ještě reklamovala nedovolené bránění gólmanovi, jenže neuspěla. Trefa platí. Asistence: Joe Pavelski, Joakim Ryan.
    25:44 Marcus SÖRENSEN - 2:1
     
    26:06
    Domácí jsou teď psychicky na koni, i proto se hned dostali do další možnosti.
     
    26:10
    San Jose Sharks si navíc zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za krosček totiž inkasuje Jacob Larsson. Ten bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.
     
    26:25
    Burns pálil od modré čáry po nahrávce Labanca, ale střela mu vůbec nesedla. I proto potom Anaheim bez větších potížích vyhodil až k Jonesovi.
     
    26:48
    A domácí nyní mají problém dostat se s kotoučem zpátky do útočného pásma, aby tam mohli začít tvořit nějaké kombinace.
     
    27:15
    Logan Couture přišel o puk za brankou soupeře, Ducks následně mohli v klidu vyhodit. Tahle přesilovka v podání domácího celku nevypadá vůbec dobře.
     
    27:56
    Ještě střela Joe Thorntona, jenže také tu dokázali hosté zblokovat. Vyloučený Larsson bude za chvíli zpátky na ledě.
     
    28:20
    Anaheim hraje v plném počtu, krátce nato ještě vypálil Radim Šimek. Jinak ale tahle početní výhoda Sharks byla spíše nepovedená.
     
    29:03
    Karta se však obrací, tentokrát jde do oslabení San Jose. Střelec první domácí branky Melker Karlsson jde sedět na dvě minuty za sekání.
     
    29:25
    Také Kačeři začínají přesilovku pozvolna. Zatím jen nahazují po mantinelu, což nevypadá jako moc dobrý recept na úspěch. Ale uvidíme.
     
    29:57
    Evander Kane unikal ve vlastním oslabení úplně sám na branku. Beton Johnsona ovšem nepřekonal. Tohle mohla být velká pohroma pro Anaheim.
     
    30:35
    Už jen půl minuty do návratu Karlsson na ledovou plochu a Ducks se v přesilovce ještě k ničemu nedostali. Mají ale k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    31:07
    Domácí jsou kompletní a mohou se znovu soustředit na útok. Nejprve ale budou muset vystřídat a poslat mezi mantinely čerstvé síly.
     
    31:41
    Larsson nabízel puk do brankoviště Coglianovi, ten ale připraveného Jonese nepřekonal. Pokračovat budeme hned po komerční pauze.
     
    32:09
    Už se znovu hraje. Martin Jones musel zasahovat, ale pouze symbolicky, na střelu z dálky dobře viděl a neměl s ní problémy.
     
    32:25
    Teď už ale potíže měl. Sprong svou nečekanou ránou od mantinelu trefil tyčku. Měl ale smůlu, že nikdo z jeho spoluhráčů nečekal na dorážku.
     
    32:57
    Montour až moc spěchal do útočného pásma, dostal se do postavení mimo hru. Poté dostal hit od Radima Šimka a strhla se u mantinelu menší strkanice. Ale nejspíš se nebude vylučovat.
     
    33:15
    Timo Meier chtěl jít rychle do kombinace přes střední pásmo, ale právě v tomto prostoru mu sjel kotouč z hokejky a bylo po šanci.
     
    33:21
    Po domácím ofsajdu následuje vhazování na modré obranné čáře Anaheim Ducks.
     
    34:08
    Dobrá rána od modré čáry v podání obránce Brauna. Ale ještě před Johnsonem ji někdo zastavil, takže z toho pro hosty nebylo nebezpečí.
     
    34:36
    Tempo na závěr druhé třetiny docela zvolnilo, tým už nemají tolik šancí. Uvidíme, jestli ještě před sirénou přijde nějaký impuls.
     
    35:18
    Martin Jones zastavil pecku, která přiletěla z dálky. Potom hráči Ducks usilovali o dorážky, ale to už měl domácí maskovaný muž situaci pod kontrolou.
     
    35:19
    Ještě uvidíme ve druhé třetině jednu komerční přestávku, hned pokračujeme.
     
    35:48
    Burns jen nahodil z dálky na Johsona, jenže nikdo v černém dresu už nečekal na případnou dorážku.
     
    36:10
    Po vyhroceném závěru druhé části se tohle dalo očekávat. Radim Šimek se dostal do střetu se Sprongem, oba si rozdali pár ran. Půjdou za to pykat. Shodně dostávají po dvou minutách za hrubost.
     
    36:35
    Hraje se nyní hodně ve středním pásmu, jako by obě strany spíše vyčkávaly na chybu soupeře a nechtěly nikam kvapit.
     
    36:58
    Poprvé dnes ve výraznější šanci Tomáš Hertl. Český útočník ale otočkou zpoza branky nenašel nikoho volného v černém dresu.
     
    37:16
    Domácí vyhazují na zakázané uvolnění, navíc docela zbytečně.
     
    37:32
    Tak tohle byl zákrok zápasu! Jakob Silfverberg zakončoval po nahrávce spoluhráče do poloviny prázdné klece. Ale Martin Jones jej výtečně zastavil lapačkou. Moc pohledný okamžik.
     
    38:01
    Jak byl Martin Jones hrdina, teď mohl být ostudníkem. Gólman San Jose rozehrával a omylem poslal kotouč do vlastní branky. Nejspíš to byl jeho spoluhráč, kdo puk na poslední chvíli zastavil.
     
    38:23
    Anaheim si na závěr prostředního dějství zahraje přesilovku. Barclay Goodrow jde totiž sedět za sekání.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Getzlaf vypálil od modré čáry, Jones jeho pokus vytěsnil nad branku.
     
    39:24
    San Jose se navíc osvobodilo, a to dokonce dvakrát. Oslabení dnes domácí hokejisté zvládají velmi dobře.
     
    39:58
    Dvě velké šance hostů těsně před sirénou, které domácí brankář dokázal i s přispěním štěstím vytěsnit. Ale teď se má obrana Sharks co otáčet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Nic dalšího se ve druhé třetině nestane. Během prostřední části padla jediná branka, a to z hokejky domácího Marcuse Sörensena. Sharks díky tomu vedou těsně 2:1 a ve třetí části budou toto vedení hájit. Rozhodně ještě bude na co koukat, sledujeme totiž hodně vyrovnaný duel po všech stránkách.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 27

    Anaheim Ducks: 20
     
    Za několik okamžiků začne druhá třetina utkání. Podaří se Ducks vyrovnat, nebo San Jose duel dovede do vítězného konce?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:09
    Anaheim ještě na začátku třetí třetiny dohrává zbytek své přesilovky. Ale už bude trvat jen pár okamžiků.
     
    40:31
    Sharks jsou nyní kompletní a mohou se soustředit na útok. Zatím ale v útočném pásmu pobývají hosté, i když bez lepších šancí.
     
    41:12
    Joe Pavelski se natahoval po kotouči u pravého mantinelu v útočné třetině. Obránce Ducks byl ale o něco rychlejší, takže zabránil komplikacím.
     
    41:39
    Henrique zkoušel zasunou puk za Martina Jonese. Ten se stačil zavčas přesunout k pravé tyči a zachránit svůj tým od inkasování.
     
    42:04
    Zatím se stále hraje bez přerušení, což podporuje rychlé tempo hry. Už by to ale chtělo nějakou střelu na branku.
     
    42:36
    Hampus Lindholm vypustil kousek za modrou čárou střelu zápěstím. I tahle rána ale šla hodně nad úroveň horní tyče.
     
    43:00
    Na druhé straně se z protiútoku snažili prosadit Radil s Meierem. Druhý jmenovaný však netrefil branku ideálně, Johnson nemusel zasahovat.
     
    43:31
    Labanc jen nahodil za branku soupeře po mantinelu, tam ale nečekal nikdo v černém trikotu.
     
    43:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kdo by čekal, že do sítě projde zrovna tento pokus. Ducks se dostali vůbec k první střele na branku během třetí třetiny a hned končí v síti. KIEFER SHERWOOD zůstal domácí obranou nehlídaný mezi kruhy, čehož využil. Střela na Jonese mu sice moc nesedla, přesto propadla někde mezi betony až do klece. Máme tedy znovu vyrovnáno a v Kalifornii nás čeká hodně napínavý závěr. Asistence: Josh Manson, Carter Rowney.
    43:53 Kiefer SHERWOOD - 2:2
     
    45:08
    Navíc to zkoušel i Ondřej Kaše, kterému moc nechybělo, aby svůj celek dostal do vedení.
     
    45:42
    Nyní měl na druhou trefu v zápase políčeno Melker Karlssona. Ale na Johsona si nepřišel, snažil se ho propálit mezi betony.
     
    46:05
    San Jose jako by inkasovaná branka nakopla, najednou se častěji objevuje v útočném pásmu. Ale bude potřebovat častější a hlavně přesnější zakončení.
     
    46:48
    Ducks jsou teď daleko více zatažení u své branky a na modré čáře dobře odhazují kotouče zpátky do středního pásma.
     
    47:19
    Tomáš Hertl s Labancem odvedli velmi dobrou práci v levém rohu útočného pásma. Ani tihle dva však pro Sharks nevypracovali dobrou situaci na zakončení.
     
    47:50
    Domácí jen vyhodili k zadnímu mantinelu, aby mohli dostřídat zbytek formace.
     
    48:10
    Johson měl co dělat, aby zastavil dalekonosnou střelu Burnse. Nakonec to zvládl, i s pomocí obránců.
     
    48:40
    Další rána Brenta Burnse, tentokrát rozezvučela mantinel za brankou. Kolem klece Ducks to teď létá jako na střelnici.
     
    49:15
    Jsme svědky další dlouhé pasáže bez přerušení. Už se nacházíme v polovině třetí třetiny, která odstartovala teprve před chvílí.
     
    49:51
    Donskoi na hranici ofsajdu, ale situaci na modré čáře ustál. Následně se Melker Karlsson nedokázal prosadit ránou z levého kruhu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Obránce San Jose BRENT BURNS dnes hraje své tisící utkání v National Hockey League a oslavuje ho vstřelenou brankou. Dnes už několikrát od modré čáry minul, ale nyní už uspěl. Jeho dobře mířená pecka se za Chada Johsona odrazila od tyče. San Jose Sharks mají své vedení zpátky, v posledních deseti minutách jej zkusí udržet. Asistence: Brenden Dillon, Barclay Goodrow.
    50:21 Brent BURNS - 3:2
     
    50:21
    Ve stejném čase si jde za nesportovní chování na dvě minuty sednout Jakob Silfverberg. Takže z toho bude další přesilová hra pro San Jose.
     
    51:31
    Burns měl namířeno k druhé brance zápasu. Jeho pumelici tentokrát ale zastavila obrana Ducks. Zajímavě vypadaly i následující dorážky.
     
    51:55
    Nyní už Anaheim Ducks vyhazují přes všechny čáry. Ale hokejisté v bílých dresech se poslední okamžiky mají co ohánět.
     
    52:28
    Vyloučený Silfverberg je zpátky na ledové ploše, nejhorší mají hosté nejspíš za sebou. Nicméně hra stále pokračuje bez přerušení.
     
    53:02
    Po delší době možnost také pro Anaheim. Pontus Aberg to zkusil pod tlakem z ostrého úhlu, jenže zařízení Martina Jonese vůbec netrefil.
     
    53:31
    Chad Johnson přerušuje hru, následuje krátká komerční pauza.
     
    53:48
    Po reklamní pauze už se znovu hraje. Zatím to vypadá na opatrnější hokej, ale je jasné, že Anaheim bude muset postupem času více a více riskovat.
     
    54:22
    Silfverberg zkusil nahrávku přes prostor mezi kruhy. Tam byl ale dobře připravený Radim Šimek, který příležitost hostů vystihl.
     
    54:58
    Ani Ryan Getzlaf se svým pasem neuspěl, z levé strany od mantinelu nahrál jen na hokejku protihráče. Žraloci pak v pohodě dostali kotouč do středního pásma.
     
    55:39
    Nick Ritchie je dalším hostujícím hráčem s útočnou snahou. Jenže Ducks si vepředu málo pomáhají a jejich kombinace není ideální.
     
    56:05
    Melker Karlsson vyhodil tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, čímž dovolil zbytku jeho formace vystřídat.
     
    56:34
    Dillon s Vlasicem v klidu rozehráli a dostali pas na Meiera. Ten už nestihl zakončit, protože byl v příliš ostrém úhlu na to, aby se o něco takového pokoušel.
     
    57:01
    Nadále pokračuje trend dlouhé hry bez přerušení, což je samozřejmě voda na mlýn pro San Jose. Domácí za aktuálního stavu nemají kam spěchat.
     
    57:23
    Mahurova střela prosvištěla těsně kolem pravé tyče domácí klece, teď mělo San Jose i trochu štěstí.
     
    57:41
    Joe Thornton se postaral o vyhození přes všechny čáry. Potom někdo z obránců Ducks trefil další tyčku. Jones má dnes hodně dobře postavenou branku.
     
    58:10
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby. V útočném pásmu nyní Sharks, ale ti se za každou cenu nikam netlačí.
     
    58:51
    Ducks mají problém dostat se ze středního pásma, přitom by potřebovali co nejdříve odvolat brankáře.
     
    58:59
    Už se tak děje. Chad Johnson odjel na střídačku, Anaheim Ducks zkoušejí hru v šesti mužích.
     
    59:23
    To už ale běží poslední minuta a hosté stále nemohou najít cestu do útočného pásma.
     
    59:37
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, dva body zůstanou pod střechou SAP Center. Vypadalo to, že Anaheim má situaci pod kontrolou. Jenže potom hosté zazmatkovali ve svém obranném pásmu, čehož pohotově využil TOMÁŠ HERTL. Český útočník od mantinelu trefil prázdnou branku a pojistil vítězství San Jose. Asistence: Barclay Goodrow, Marc-Edouard Vlasic.
    59:37 Tomáš HERTL - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou napínavou a důležitou kalifornskou bitvu mezi San Jose Sharks a Anaheim Ducks. Žraloci díky této výhře svému rivalovi v tabulce odskočí, což bude dobré pro jejich psychickou pohodu. O osudu střetnutí rozhodl až jeho závěr. Anaheim sice zásluhou Sherwooda vyrovnal na 2:2, ale následně zapsal rozhodující trefu obránce Brent Burns. Ten se tak trefil ve svém jubilejním 1000. zápase kariéry. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek roku.
     
    Dnešní utkání v SAP Center sledovalo 17 562 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 39

    Anaheim Ducks: 27
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1+0, 4 střely, čas na ledě 21:14)
    Lukáš Radil (SJS) (0+0, 1 střela, čas na ledě 8:28)
    Radim Šimek (SJS) (0+0, 2 střely, čas na ledě 16:59)
    Ondřej Kaše (ANA) (0+0, 1 střela, čas na ledě 15:59)
     
    Tři hvězdy utkání

    Brent Burns (SJS) (1+0)
    Melker Karlsson (SJS) (1+0)
    Barclay Goodrow (SJS) (0+3) (07:09:49)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. M. Karlsson (Donskoi, Goodrow), 26. Sörensen (Pavelski, J. Ryan), 51. Burns (Dillon, Goodrow), 60. Hertl (Goodrow, Vlasic) – 11. Silfverberg (N. Ritchie, Mahura), 44. Sherwood (Manson, Rowney)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, R. Šimek, Burns, J. Ryan, Dillon – Radil, Couture, Meier – Sörensen, J. Thornton, Pavelski – E. Kane, Hertl, Labanc – Donskoi, Goodrow, M. Karlsson.
    Anaheim Ducks: Gibson (21. Ch. Johnson) – H. Lindholm, Montour, Ja. Larsson, Manson, Mahura, Dotchin – N. Ritchie, Getzlaf, O. Kaše – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Åberg, Henrique, Sprong – Sherwood, Rowney, Gibbons.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Gawryletz, Galloway

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri