Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Finsko – Kazachstán 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Pátek 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    A je tu další zápletka! Nyní totiž přijde na řadu rovnovážná hra, Cody Glass (CAN) totiž viditelně podrazil Verboona. Rozhodčí jej tak trestají flastrem za odpovídající trest.
     
    58:26
    Švýcaři budou mít svou snahu o vyrovnání dost ztíženou. Po faulu Philippa Kurasheva (SUI) v obranném pásmu je totiž střelec obou dnešních branek kanadského soupeře vyloučen za krosček.
     
    57:34
    Justin Sigrist se pokoušel manipulovat s pukem v rohu obranného pásma, nicméně daleko s ním nedošel. Nick Suzuki (CAN) si totiž připsal a příliš viditelný faul, podle rozhodčích svého protihráče podrazil.
     
    51:46
    Kanaďané mají v posledních vteřinách neuvěřitelný tlak, nicméně nyní ještě budou hrát přesilovku. za hákování byl vyloučen Nico Gross (SUI).
     
    46:02
    Na řadě je již dvakrát avizované švýcarské vyloučení. Za sekání je trestán Gianluca Burger (SUI). Schmid spolu se svými beky musí očekávat těžké chvilky.
     
    43:56
    Tým pořádající země se dostane k další přesilové hře. Valentin Nussbaumer (SUI) celkem viditelně zahákoval Boucharda, což je také důvodem jeho vyloučení.
     
    40:40
    Švýcaři se dostanou k další početní výhodě, Shanu Bowersovi se totiž nepovedl výhoz do středního pásma úplně nejlépe. Puk totiž letěl na ochozy, což je jasný důvod pro udělaní flastru za zdržování hry.
     
    37:43
    Švýcarsko nyní čekají krušné chvilky. Za faul na Boucharda je v této chvíli trestán Gianluca Burger (SUI). Podle sudích se provinil naražením zezadu.
     
    33:29
    Švýcary čeká další přesilová hra, Markus Phillips (CAN) je trestán za pád pod nohy v předbrankovém prostoru Kanady. Rogers Arena moc spokojena není.
     
    28:31
    Na řadě je hra čtyř proti čtyřem. Za předchozí postrkování sudí vylučují Maxima Comtoise (CAN) a Davyda Baranduna (SUI). Oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    19:08
    Švýcaři si připíší první přesilovku utkání. Jaret Anderson-Dolan (CAN) je trestán za faul v útočném pásmu, v rohu hřiště se podle sudích prezentoval hrubostí.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švýcarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Stano (SVK) – Goljak (BLR), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17102
    bahis siteleri