Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Finsko – Kazachstán 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Pátek 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Poslední vhazování před Scottem, drama roste!
     
    59:47
    Nando Eggenberger se málem postaral o yvrovnání jeho dvojitá dorážka ale skončila na Scottovi, Sigrist pak ve finále trestuhodně promáchl, rozhodčí přerušují hru pro postavení v brankovišti.
     
    58:58
    Švýcaři zkouší power-play!
     
    58:55
    A je tu další zápletka! Nyní totiž přijde na řadu rovnovážná hra, Cody Glass (CAN) totiž viditelně podrazil Verboona. Rozhodčí jej tak trestají flastrem za odpovídající trest.
     
    58:26
    Švýcaři budou mít svou snahu o vyrovnání dost ztíženou. Po faulu Philippa Kurasheva (SUI) v obranném pásmu je totiž střelec obou dnešních branek kanadského soupeře vyloučen za krosček.
     
    58:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je tu drama! Obrovský tlak švýcarských hráčů na brankovišti Kanady nakonec přeci jen vykrystalizoval v kontaktní trefu PHILIPP KURASHEV se dostal do vynikající střelecké pozice a po nahrávce od Müllera už měl část branky naprosto prázdnou. Kotouč pak namířil přímo do levé šibenice. Asistence: Nicolas Müller, Nando Eggenberger.
     
    57:34
    Justin Sigrist se pokoušel manipulovat s pukem v rohu obranného pásma, nicméně daleko s ním nedošel. Nick Suzuki (CAN) si totiž připsal a příliš viditelný faul, podle rozhodčích svého protihráče podrazil.
     
    56:06
    Glass se hnal na levém křídle do obrovské šance, jenomže jeho dělovku nakonec zvládl neutralizovat Schmid svým ramenem. Puk končí v ochranné síti, to byla šance jako hrom!
     
    54:19
    Tinnett měl obrovskou tutovku! Jeho bomba ze samostatného úniku nicméně trefila jen spojnici, domácí publikum se jen zahučelo úžasem. Možná i Schmid si myslel, že má puk v síti.
     
    51:46
    Kanaďané mají v posledních vteřinách neuvěřitelný tlak, nicméně nyní ještě budou hrát přesilovku. za hákování byl vyloučen Nico Gross (SUI).
     
    50:34
    Souhra Suzukiho s Comtoisem znovu kanadským hráčům nabídla obrovskou šanci, avšak druhý jmenovaný netrefil v poslední chvíli puk. Dorážka Boucharda už byla příliš nepřesná.
     
    46:02
    Na řadě je již dvakrát avizované švýcarské vyloučení. Za sekání je trestán Gianluca Burger (SUI). Schmid spolu se svými beky musí očekávat těžké chvilky.
     
    44:13
    Kanaďané byli milimetry od skórování! Glass našel krásnou nahrávkou, či spíše žabičkou volného Haytona. ten ale na hranici brankoviště nedokázal špičkou hole správně puk nasměrovat do klece, kotouč poskočil milimetry vedle levé tyčky.
     
    43:56
    Tým pořádající země se dostane k další přesilové hře. Valentin Nussbaumer (SUI) celkem viditelně zahákoval Boucharda, což je také důvodem jeho vyloučení.
     
    42:58
    V čase, kdy už se Bowers vrátil zpět na hrací plochu, se Kanaˇanům málem povedlo přidat další branku! Comtois ovšem tváří tvář Schmidovi neuspěl, jeho blafák do bekhendu mu vypíchl betonem.
     
    40:40
    Švýcaři se dostanou k další početní výhodě, Shanu Bowersovi se totiž nepovedl výhoz do středního pásma úplně nejlépe. Puk totiž letěl na ochozy, což je jasný důvod pro udělaní flastru za zdržování hry.
     
    38:56
    Švýcarská branka je zatím velmi mohutně odstřelována několika kanadskými děly Studnicka ovšem nadvakrát pálil těsně vedle, Bouchard pak jen do Schmida.
     
    37:43
    Švýcarsko nyní čekají krušné chvilky. Za faul na Boucharda je v této chvíli trestán Gianluca Burger (SUI). Podle sudích se provinil naražením zezadu.
     
    33:29
    Švýcary čeká další přesilová hra, Markus Phillips (CAN) je trestán za pád pod nohy v předbrankovém prostoru Kanady. Rogers Arena moc spokojena není.
    32:08 Noah DOBSON - 1:3
     
    32:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla krásná individuální akce! Obránce NOAH DOBSON se pustil do samostatného úniku po levém křídle a po krásné práci při pokrytí puku. Odstrčil si bokem snažícího se Mosera a ranou mezi nohy Schmida dokonal úkázku hokejové kvality. Kanada tak rázem vede už o dvě branky. Asistence: Barrett Hayton.
     
    28:31
    Na řadě je hra čtyř proti čtyřem. Za předchozí postrkování sudí vylučují Maxima Comtoise (CAN) a Davyda Baranduna (SUI). Oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
    25:55 MacKenzie ENTWISTLE - 1:2
     
    25:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rogers Arena bouří! Po začátku chorálu Let´s go Canada se opravdu javorové listy nyní herně zvedly. Hlavním klíčem k úspěchu k vedení domácích byla však geniální nahrávka Bowerse zpoza brány. MACKENZIE ENTWISTLE se po puku vrhl špičkou hokejky, jeho rána mířila těsně nad Schmidovu nohu. Asistence: Shane Bowers.
     
    22:51
    Nando Eggenberger si připsal obrovitánskou šanci! Švýcarský kapitán se dostal jen kousek od kanadské branky, svou kličku však nedokázal dotáhnout do konce. Rogers Arenou to jen zahučelo.
    20:46 Philipp KURASHEV - 1:1
     
    20:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání! Švýcarský tlak byl hned od úvodních sekund druhé třetiny mimořádný. Scott se v brance musel popasovat hned snad ze čtveřicí nebezpečných střel. Nakonec ale vyšla ta od PHILIPPA KURASHEVA, který dostal pas přímo na osu hřiště a ranou příklepem trefil přesně levou šibenici. Asistence: Nicolas Müller, Nando Eggenberger.
     
    19:50
    Švýcaři měli na konci třetiny obrovský a zejména Valentin Nussbaumer nebyl daleko od vyrovnání! Jeho dorážku z předbrankového prostoru nicméně stačil Scott vyrazit. Střílející hokejista se asi oprávněně drží za hlavu, tohle byla šance jako hrom!
     
    19:08
    Švýcaři si připíší první přesilovku utkání. Jaret Anderson-Dolan (CAN) je trestán za faul v útočném pásmu, v rohu hřiště se podle sudích prezentoval hrubostí.
     
    13:25
    MacKenzie Entwistle to vyzkoušel z levého křídla, nicméně Schmid byl i tentokrát na svém místě. Švýcarský tým nyní znovu přežil, kotouč skončil v lapačce jejich muže v masce.
     
    11:36
    Owen Tippett krásně nahrál na Maxima Comtoise, bomba druhého jmenovaného míří těsně nad bránu. Švýcarům spadl asi velký valoun ze srdce!
     
    05:08
    Švýcaři byli milimetry od vyrovnání! Valentin Nussbaumer si nabruslil po levém křídle přes osu hřiště a krásnou ranou příklepem vystrašil brankáře Scotta. Puk letěl ideální trajektorií, nicméně se odrazil od břevna do ochranné sítě. Javorové listy měly štěstí!
    00:36 Cody GLASS - 0:1
     
    00:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je úvod jako hrom! Po menším oťukávání švýcarských obránců si po krásném nabruslení na pravém křídle prezentoval milimetrově přesnou přihrávkou Suzuki, ještě lepší zakončení švihem pak zapsal CODY GLASS. Schmid se v brance přesunoval jen marně, tato akce byla smrtící. Asistence: Nick Suzuki, Maxime Comtois.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švýcarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Stano (SVK) – Goljak (BLR), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17102
    bahis siteleri