Rusko – Dánsko 4:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko 2:5 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 2:3 (kon.)
Finsko – Kazachstán 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Kanada
Pátek 28.12.2018, 02:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je tu drama! Obrovský tlak švýcarských hráčů na brankovišti Kanady nakonec přeci jen vykrystalizoval v kontaktní trefu PHILIPP KURASHEV se dostal do vynikající střelecké pozice a po nahrávce od Müllera už měl část branky naprosto prázdnou. Kotouč pak namířil přímo do levé šibenice. Asistence: Nicolas Müller, Nando Eggenberger.
    32:08 Noah DOBSON - 1:3
     
    32:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla krásná individuální akce! Obránce NOAH DOBSON se pustil do samostatného úniku po levém křídle a po krásné práci při pokrytí puku. Odstrčil si bokem snažícího se Mosera a ranou mezi nohy Schmida dokonal úkázku hokejové kvality. Kanada tak rázem vede už o dvě branky. Asistence: Barrett Hayton.
    25:55 MacKenzie ENTWISTLE - 1:2
     
    25:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rogers Arena bouří! Po začátku chorálu Let´s go Canada se opravdu javorové listy nyní herně zvedly. Hlavním klíčem k úspěchu k vedení domácích byla však geniální nahrávka Bowerse zpoza brány. MACKENZIE ENTWISTLE se po puku vrhl špičkou hokejky, jeho rána mířila těsně nad Schmidovu nohu. Asistence: Shane Bowers.
    20:46 Philipp KURASHEV - 1:1
     
    20:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání! Švýcarský tlak byl hned od úvodních sekund druhé třetiny mimořádný. Scott se v brance musel popasovat hned snad ze čtveřicí nebezpečných střel. Nakonec ale vyšla ta od PHILIPPA KURASHEVA, který dostal pas přímo na osu hřiště a ranou příklepem trefil přesně levou šibenici. Asistence: Nicolas Müller, Nando Eggenberger.
    00:36 Cody GLASS - 0:1
     
    00:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je úvod jako hrom! Po menším oťukávání švýcarských obránců si po krásném nabruslení na pravém křídle prezentoval milimetrově přesnou přihrávkou Suzuki, ještě lepší zakončení švihem pak zapsal CODY GLASS. Schmid se v brance přesunoval jen marně, tato akce byla smrtící. Asistence: Nick Suzuki, Maxime Comtois.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 21. Kurashev (Müller, Eggenberger), 59. Kurashev (Müller, Eggenberger) – 1. Glass (Suzuki, Comtois), 26. Entwistle (Bowers), 33. Dobson (Hayton)


    Švýcarsko: Schmid (Hollenstein) – Le Coultre, Aebischer, Berni, Barandun, Moser, Gross (A), Burger – Nussbaumer, Kurashev (A), Müller – Gerber, Schmid, Brüschweiler – Eggenberger (C), Sigrist, Verboon – Lehmann, Tanner, Leuenberger.
    Kanada: Scott (DiPietro) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Lafreniere, Anderson-Dolan (A), Suzuki – Frost, Hayton, Leason – Veleno, Bowers, Studnicka – Entwistle.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Stano (SVK) – Goljak (BLR), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17102
    bahis siteleri