Řisuty – Kobra 6:3 (kon.) | Bílina – Děčín 4:7 (kon.) | Mostečtí Lvi – Klatovy 5:8 (kon.)
konec
HC Řisuty
6:3 (2:2, 1:1, 3:0)
HC Kobra Praha
Čtvrtek 03.01.2019, 18:00 • Zimní stadion Slaný • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 29. kola 2. ligy skupiny Sever. Netradičně ve čtvrtek se utkají týmy HC Řisuty a HC Kobra Praha. Úvodní buly je naplánováno na 18:00.
     
    HC Řisuty
    Řisuty jsou na šestém místě tabulky se ziskem 22 bodů. Na Kobru, která je před nimi, ztrácí dva body. Pražané mají ale navíc jeden zápas k dobru, stejně jako čtvrtý Děčín, který je na poslední příčce zaručující postup do playoff.

    Kanadské bodování Buldoků vede Ondřej Krpata s 12 brankami a 12 asistencemi. Druhý je Matěj Kos, nejlepší asistent týmu se 17 nahrávkami. Třetí příčku okupuje Petr Patyk s 11 přesnými zásahy a devíti asistencemi.

    Buldoci V posledních utkáních nehráli tak špatně, jak naznačují jejich výsledky. Poslední výhru si připsali na začátku prosince v Trutnově, kde otočili nepříznivý stav a zvítězili 7:5. Následující dvě utkání, které Řisuty odehrály proti Klatovům a Vrchlabí, směřovala do prodloužení, v obou případech ale Buldoci inkasovali v posledních sekundách utkání a zůstali tak bez bodu. Následovala prohra v Děčíně 2:6. Poslední zápas odehráli svěřenci Martina Procházky v Jablonci, kde ve velice osekané sestavě prohráli 2:4.
     
    HC Kobra Praha
    Kobra je momentálně na pátém místě se ziskem 24 bodů a skóre 73:106. Pražané měli ze začátku sezónu velice špatnou formu, nebodovali totiž v osmi zápasech za sebou. Poté se zlepšili a začali sbírat body. V posledních utkáních už se jim tak nedaří a jsou na šňůře pěti prohraných zápasů v řadě.

    Nejproduktivnějším hráčem Kobry je Viktor Nestrašil s 23 body za devět gólů a 14 asistencí. Nejlepším střelcem týmu je Tomáš Šťastný s 15 zásahy.

    Kobra nebrala body od konce listopadu, kdy si poradila s Klatovy 2:1 po nájezdech. Následně totiž nestačila na Vrchlabí (0:1), Jablonec (2:5), Nymburk (2:4), Sokolov (1:7) a v posledním utkání roku 2018 nezvládla ani utkání v Kolíně, kde podlehla 3:6.
     
    Vzájemná utkání
    Tyto dva týmy se v této sezóně utkaly dvakrát a mají nerozhodnou bilanci. Utkání ve Slaném totiž ovládly Řisuty poměrem 6:3, z utkání hrané v Praze na Braníku brali všechny body hráči Kobry.

    10. 11. 2018
    HC Kobra Praha – TJ HC Řisuty 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
    Branky a nahrávky
    : 6. Hlinka (Ryzák), 31. Schejbal (Nestrašil, Hlinka), 46. Kysela (Hanták, Ryzák), 52. Šergl (Verbík J., Nestrašil) – 36. Náprstek (Hampl, Vyskočil). Rozhodčí: Horáček – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:6, navíc Ryzák (KOB) 10 min. OT a Schejbal (KOB) 5+OK. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 25:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

    HC Kobra Praha: Mouček – Skočovský, Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Mucha, Netolický, Šeba, Kysela, Hanták, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťasný, Hlinka.
    TJ HC Řisuty: Ilašenko – Kolářík, Libovický, Kučera J., Dostál, Potěchin, Chládek, Šíma – Krpata "A", Kos "C", Kučera M. – Urbanec, Patyk, Rod "A" – Náprstek, Hampl, Vyskočil – Řepka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Stahl (Matuna) – Kučera J., Chládek, Potěchin, Dostál, Kolářík, Šíma, Novák, Rudovský, Libovický – Kos (C), Patyk, Krpata (A), Řepka, Vyskočil, Fortelka, Náprstek, Hampl, Kučera M., Rod

    HC Kobra Praha: Mouček (Ondrík) – Semrád, Chalupa, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Šeba, Kysela, Mucha, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík

    Rozhodčí: Hlinka – Fiala, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    Ze začátku utkání jsou na puku hráči Kobry. Nyní to ze strany zkoušel Tomáš Šťastný, jeho pokus skončil na betonu Stahla.
     
    02:00
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Toto byl protiútok jako z učebnice! Tomáš Rod dostal průnikovou přihrávku od Jakuba Kučery a jel společně se spoluhráčem sám na jednoho obránce. Rod přihrávkou našel PETRA PATYKA, jehož střela skončila za zády brankáře! Asistence: Tomáš Rod a Jakub Kučera.
     
    03:17
    Tomáš Šťastný dostal přihrávku na modrou čáru, nedokázal si ji ale zpracovat. Následně se ale na puk dostal a přihrál ho na Viktora Nestrašila, jeho střela skončila v náruči domácího brankáře.
     
    03:49
    Rychlý útok Kobry skončil po přihrávce Filipa Hlinky, která měla mířit na hůl Tomáše Šmerhy, k útočníkovi Kobry se ale nedostala.
     
    04:21
    I domácí se poté snažili zahrozit z protiútoku, dvojice Patyk – Michal Kučera ale neuspěla.
     
    06:06
    Domácí se nyní usadili v pásmu Kobry a jejich útočná akce skončila po střele Michala Šímy od modré čáry. Domácí zadák se mezi tři tyče netrefil.
     
    07:47
    Hosté nyní dobře zatlačili na rozehrávku Buldoků a nenechali je dostat se z vlastního pásma. Domácí obrana poté vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    07:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    A hned z následného vhazování se hosté prosazují! Po vyhraném buly se dostal k puku DOMINIK ŠTEINER, který prostřelil Stahla! Bez asistence.
     
    08:57
    Řisuty se snažily o rychlou odpověď, ke střele se nedostaly. Na druhé straně zkusil své štěstí Viktor Nestrašil, střelu kryje Stahl.
     
    09:46
    Petr Patyk zpoza branky Moučka marně cedil puk na Tomáše Roda, který byl sám před brankou. Následoval útok Kobry, který skončil zablokovanou střelou Tomáše Šmerhy.
     
    11:07
    Kombinace Pražanů v útočném pásmu skončila po nepřesné přihrávce na modrou čáru. Závod za pukem poté zvládl před dotírajícím Vyskočilem Matouš Patočka.
     
    12:00
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (David Vyskočil – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:13
    Domácí mohli zopakovat svůj první gól, po přihrávce Roda ale Patyk netrefil kotouč.
     
    12:46
    Puk, který letěl podél mantinelu sebral na modré čáře Marek Ryzák, ten poté vystřelil, jeho pokus skončil na betonu Davida Stala v domácí brance.
     
    14:27
    David Vyskočil se vrhl s pukem mezi tři protihráče a podle toho to také dopadlo, byl odzbrojen.
     
    15:33
    Domácí brankář poslal puk kolem mantinelu jen na hůl Romana Verbíka, který s ním musí do středního pásma.
     
    16:32
    Šergl po odrazu od hrazení vystřelil z velkého úhlu, Stahl byl přitisknutý k tyčce a nedopustil změnu skóre.
     
    17:14
    Kobra právě vstřelila branku!
    Matěj Kos si nedokázal zpracovat těžkou přihrávku na paty a puku se zmocnil TOMÁŠ ŠMERHA. Ten skvěle prošel přes tři protihráče, položil si gólmana na zem a zakončil do odkryté branky! Bez asistence.
     
    18:27
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Skóre ale nezůstalo nerozhodné dlouho! Petr Patyk vystřelil z levého kruhu, brankář vyrazil. Ke kotouči se jako první dostal Tomáš Rod, který našel před prázdnou branku MICHALA KUČERU. Ten svým prvním pokusem jen trefil tyčku, jeho dorážka už skončila v síti! Asistence: Tomáš Rod a Petr Patyk.
     
    18:52
    Domácí se znovu tlačili do útoku a Pavel Řepka skončil až v brance, hra je tedy přerušena.
     
    19:49
    Z levé strany vystřelil Václav Kolářík, Mouček vyráží do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    David Vyskočil před brankou chytrou vzdušnou přihrávkou našel před brankou Matěje Kosa, ten si ale puk nedokázal zpracovat.
     
    21:38
    Filip Hlinka obral v předbrankovém prostoru o puk Michala Šímu a přihrál na Tomáše Šmerhu, ten se před brankářem ke střele nedostal.
     
    22:18
    Michal Kučera vrátil puk před branku na Tomáše Roda. Ten ještě dával puk zpátky na Kučeru, ten to ale nečekal a nedosáhl na přihrávku.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jiří Kysela – 2 min., podrážení).
     
    23:48
    Kombinace domácích skončila poté, co přihrávka Koláříka nenašla svého adresáta, kterým měl být Matěj Kos. Buldoci musí začít znovu.
     
    25:03
    Michal Fortelka zkoušel po objetí branky překvapit brankáře střelou na přední tyč, Václav Mouček byl připraven.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Roman Verbík – 2 min., krosček).
     
    27:11
    Řisutům se v této přesilovce vůbec nedaří, ještě se nedostaly do útočného pásma.
     
    27:25
    Teď už se jim to povedlo, střela Petra Patyka ale končí ve výstroji Václava Moučka.
     
    28:20
    Kobra právě vstřelila branku!
    Pražané se i v oslabení prosazují! Tomáš Šmerha se dostal přes obránce a zakončil, Stahl vykopl. K puku se poté jako první dostal JAKUB SCHEJBAL, jehož doklepntuí skončilo v síti. Asistence: Tomáš Šmerha a Filip Hlinka.
     
    29:09
    Domácí rozjeli od vlastní branky rychlý protiútok. Ten vedl Václav Kolářík, a jeho přihrávka našla Davida Vyskočila. Útočník domácích vystřelil z nápřahu, obránce tečoval do ochranné sítě.
     
    29:56
    Přihrávku Jakuba Kučery si zpracoval Petr Patyk a vystřelil mezi nohama obránce, brankář vyrazil, domácí mají výhodu.
     
    30:40
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Po velkých zmatcích před brankou hostů a po skvělém zákroku brankáře se Buldoci ve výhodě přece jen prosazují! Puk dostal v levém kruhu MICHAL KUČERA, jehož střela na zadní tyč skončila v síti! Asistence: Tomáš Rod a Matěj Kos.
     
    31:04
    Kobra se snažila o rychlou odpověď, David Stahl byl pozorný, střelu s problémy dostal pod kontrolu.
     
    31:21
    Špatnou rozehrávku hostů vystihl Ondřej Krpata, který byl sám před brankou, jeho střela z nápřahu skončila vedle branky!
     
    31:49
    Útok Kobry je zastaven hvizdem rozhodčího kvůli ofsajdu, Roman Verbík neudržel pásmo.
     
    32:08
    Za Moučkem zvonila tyčka! Michal Šíma nahodil puk na branku a cestou ho tečoval Petr Patyk, od jehož hole šel kotouč od konstrukce branky na hokejku obránce.
     
    32:52
    Po střele Kosa z levé strany dorážel Vyskočil, brankář vyrazil. I po této střele dorážel domácí hráč, tentokrát to byl Ondřej Krpata, jeho pokus mířící do branky ale zablokoval obránce!
     
    33:58
    Nestrašil skvěle prostrčil kotouč na Filipa Hlinku, který jel sám na brankáře! Tomu udělal blafák a střílel backhandem, Stahl jeho úmysl vystihl!
     
    34:20
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Jakub Kučera – 2 min., držení).
     
    34:48
    Patyk vystihl přihrávku od Lukáše Chalupy a instantně vyhodil puk z pásma.
     
    35:31
    Kobra kombinuje v útočném pásmu, zatím se ke střele nedostala.
     
    36:08
    Střela Dominika Šteinera trefila jednoho z obránců, Potěchin následně vyhodil kotouč.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Jiří Dostál – 2 min., podrážení).
     
    36:44
    Ryzákovu střelu od modré vyrazil Stahl jen ke Šteinerovi, který dorážel znovu jen do domácího brankáře.
     
    37:37
    Hosté kombinují v útočné třetině i po střele Ryzáka, která mířila vedle branky.
     
    38:03
    Domácí zahrozili i v oslabení! Tomáš Rod na levé straně obehrál obránce a posunul puk na Jakuba Kučeru, který střílel v pádu, Václav Mouček vyráží!
     
    39:14
    Matěj Kos dostal přihrávku od Potěchina do pravého kruhu a střílel backhandem, trefil pouze brankářův beton.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Kobra sice byla na puku, ale docílila toho pomocí hrou vysokou holí.
     
    41:21
    Viktor Nestrašil využil podklouznutí Jakuba Kučery a byl tváří v tvář proti Stahlovi, domácí brankář ho vychytal.
     
    41:54
    Šimon Náprstek vystřelil z mezikruží a zdálo se to, jako snadná kořist pro brankáře. Opak ale byl pravdou Moučkovi puk propadl mezi betony a mohl být rád, že doklouzal vedle branky.
     
    43:15
    Zakázané uvolnění Kobry, hra se vrací před Václava Moučka.
     
    43:38
    Michal Kučera obdržel přesnou přihrávku do kruhu, střílel na přední tyč, kotouč pouze lízl boční síť.
     
    45:41
    Jeden z hostů střílel z otočky a střela byla na cestě směrem k brance tečována, takže Stahl měl co dělat, aby ji zastihl.
     
    47:14
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michal Kučera – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:57
    Tomáš Šťastný dostal přihrávku před branku a rychle vystřelil, Stahla zachránila tyčka!
     
    48:51
    Jan Šergl se prodral do zakončení z blízkosti branky, dobře chytajícího Davida Stahla ale nepřekonal.
     
    49:36
    Hned po naskočení z trestné lavice se Michal Kučera zapojil do útoku, přihrál Petru Patykovi, toho obránce vyhnal z dobré střelecké pozice.
     
    50:03
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    50:09
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do jednobrankového vedení! Po vhazování se k puku dostal Michal Fortelka, ten se ke střele nedostal. Poté ale kotouč získal PAVEL ŘEPKA, který jej se štěstím dostal za záda brankáře! Asistence: Michal Fortelka.
     
    50:41
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Ondřej Krpata – 2 min., hákování).
     
    50:54
    Střela Ryzáka od modré čáry nebyla nikým tečována a tak si s ní poradil David Stahl.
     
    51:14
    Znovu skvělý David Stahl! Tentokrát předvedl parádní zákrok proti střele od modré čáry a puk už nepustil ze své moci.
     
    51:52
    Kobra s pukem v útočném pásmu. Dostává se ke střelám, ty ale zatím trefují obránce, nebo končí u Stahla.
     
    52:31
    Další zákrok domácího brankáře znamená přerušení hry a možnost pro oba týmy prostřídat formace.
     
    53:37
    Po boji o puk u mantinelu vypálil od modré čáry Lukáš Chalupa, branku ale neohrozil.
     
    53:55
    Michal Kučera se dostal ke střele z mezikruží, trefil jen ruku jednoho z obránců.
     
    54:14
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Druhá formace domácího týmu dává dnes už svůj čtvrtý gól! Po vyražené střele z levé strany se dostal k odraženému kotouči PETR PATYK, který si obehrál brankáře a zakončil do prázdné branky! Asistence: Michal Kučera a Tomáš Rod.
     
    54:48
    Pavel Řepka naznačil přihrávku a rychle vystřelil, střelu mezi tři tyče nenasměroval.
     
    55:23
    Michail Potěchin dostal na pravé straně hodně prostoru. Narovnal si puk pro střelu a chtěl prověřit brankáře, k tomu se ale díky teči obránce puk nedostal.
     
    56:05
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Po přihrávce z levé strany dostal MICHAIL POTĚCHIN znovu dostatek prostoru, i tentokrát zakončil a to přesně k tyči! Asistence: Matěj Kos.
     
    56:25
    Hattrick mohl zakončit Michal Kučera, jeho střela z pravé strany skončila v náruči brankáře. Na možnost pro dorážku potom čekal Petr Patyk, bohužel pro domácí ale marně.
     
    57:45
    Po přihrávce Řepky unikal obraně Michal Fortelka, vystřelil po ledu, Mouček tentokrát kryl betonem.
     
    59:13
    Kolářík obral Netrašila o kotouč, Řisuty dohrávají zápas s pukem na hokejkách.
     
    Konec zápasu. (19:56:49)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 2. Patyk (Rod, Kučera J.), 19. Kučera M. (Rod, Patyk), 31. Kučera M. (Rod, Kos), 51. Řepka (Fortelka), 55. Patyk (Kučera M., Rod), 57. Potěchin (Kos) – 8. Šteiner, 18. Šmerha, 29. Schejbal (Šmerha, Hlinka)


    HC Řisuty: Stahl (Matuna) – Kučera J., Chládek, Potěchin, Dostál, Kolářík, Šíma, Novák, Rudovský Libovický – Kos (C), Patyk, Krpata (A), Řepka, Vyskočil, Fortelka, Náprstek, Hampl, Kučera M., Rod
    HC Kobra Praha: Mouček (Ondrík) – Semrád, Chalupa, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Šeba, Kysela, Mucha, Patočka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Šmerha, Šťastný, Hlinka, Antončík

    Rozhodčí: Hlinka – Fiala, Tichý
    bahis siteleri