Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:3 (0:2 po s.n.)
Nové Zámky – Zvolen 3:4 (kon.) | Miskolc – Detva 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – MAC Budapešť 2:3 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
MAC Budapešť
Pátek 04.01.2019, 19:30 • ZŠ Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:48:11)
     
    Domácí tým měl zápas skvěle rozehrán, napokon ale nezískal ani bod. Po gólu Sukeľa vedl a zápas měl v podstatě plně pod kontrolou, hostům se ale povedlo skóre otočit a nakonec vítězí 3:2. K vítězství hosty dovedl především první útok – Terbócs vstřelil dva góly a Langkow si kromě vítězného gólu připsal i dvě asistence. Budapešť se tak dostává na postupovou 10. příčku, o dva body před svého dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Nádašdi skvěle nahazoval puk od modré před branku, kde ho ve vzduchu tečoval Sukeľ. Puk ale končí jen těsně mimo branku hostů.
     
    59:04
    Domácí brankář už je na střídačce!
     
    58:50
    Stále je na ledě jen 5 domácích bruslařů, protože Negrin zaútočil po levé straně. Kislicyn puk vyrazil do rohu.
     
    58:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:16
    Kislicyn už je připravený vystartovat na střídačku, hosté ale stále drží domácí na jejich polovině a nepovolují jim rozehrávku útočné akce.
     
    57:45
    Navíc hosté se usadili před brankou Kislicyna. Více než zakončení je ale zajímalo spíš natahování času.
     
    57:02
    Domácím se nedaří přechod do útoku. Dvě jejich akce skončili u mantinelu v rohu útočné třetiny.
     
    55:59
    Budapešť vstřelila branku!

    Hosté opět vedou! CHRIS LANGKOW dostal krásnou přihrávku od Vokly na pravé křídlo a z pravého kruhu pak vymetl všechny pavučiny u levé tyčky branky Kislicyna. Asistence: Roland Vokla.
     
    54:45
    Tamáši hezky obešel obránce a přihrál na pravou stranu Uramovi, který bez váhání vypálil. Rajna puk vyrazil před sebe, Nádašdi se pak už k puku nedostal díky skvělému defenzivnímu zákroku Negrina.
     
    54:10
    Richard Huna zavezl puk do útočného pásma, kde ho nahazoval před branku na svého bratra Róberta. Ten ho ale před brankou netečoval.
     
    53:20
    Po dlouhé době se na chvilku objevili v útočné třetině i domácí, hosté jim ale puk vzali a už se znovu tlačí do útoku.
     
    52:55
    Hosté získali ztracenou sebedůvěru a domácí nevědí, kam dřív skočit.
     
    51:27
    Langkow už mohl hosty znovu dostat i do vedení! Z pravé strany si najel kolem obránce domácích až před branku, kde jeho blafák vychytal brankář Kislicyn.
     
    50:56
    Budapešť vstřelila branku!

    Je opět vyrovnáno! Krásnou kombinaci prvního útoku hostů zakončil přihrávkou před branku z otočky Orban a tam už byl osamocený ISTVÁN TERBÓCS, který puk už jen dorazil do prázdné branky. Asistence: Brance Orban, Chris Langkow.
     
    50:11
    Krásná kombinace domácích! Tamáši si narazil s Vargou a pak střílel na branku. Rajna vyrazil puk jen k Uramovi, který minul téměř prázdnou branku.
     
    49:12
    Hosté se usadili v útočném pásmu. Klempa i Dansereau nahazovali puk od modré na branku domácích, před ní ale nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    48:23
    Dansereau získal puk v útočné třetině a zkusil překvapit Kislicyna střelou od mantinelu. Brankář domácích si levou tyčku pohlídal.
     
    47:41
    Domácí tým má v této části utkání plně pod kontrolou a mohl přidat i další gól. Opět se domácí dostali do přečíslení, Kriškovu přihrávku ale netrefil ideálně před poloprázdnou brankou Róbert Huna a střela končí mimo.
     
    46:52
    Varga se prokličkoval přes dva obránce Budapešti až k Rajnovi, toho ale zblízka nepřekonal ani on, ani dorážející Tamáši.
     
    46:00
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!

    Domácí poprvé v dnešním utkání vedou! Nahození od modré skončilo mezi kruhy, kde se k němu snažilo dostat několik hráčů. Nakonec se to povedlo JAKUBOVI SUKEĽOVI, který ho poslal na branku a Rajnu evidentně zaskočil. Brankář hostů už nedokázal zareagovat. Asistence: Filip Čenka, Patrik Števuliak.
     
    45:20
    U hostů se od druhé třetiny úplně vytratila lehkost a rychlost při přechodu do útočné třetiny a kombinace se jim vůbec nedaří.
     
    45:01
    Hned po návratu z trestné lavice vysunul Mezovský po zisku puku do přečíslení spoluhráče. Akci zakončil z levého kruhu Bača, Rajna jeho pokus zlikvidoval.
     
    44:33
    Domácí v plném počtu.
     
    44:02
    Burt si najel s pukem z pravého křídla a hledal volného Browna, na kterého se ale puk přes bránícího hráče nedostal.
     
    43:50
    Už se jim to ale povedlo a Negrin pálil po krátké kombinaci od modré. Jeho střela letěla mimo a následně puk Kurali vyhodil za branku hostů.
     
    43:10
    Kriška předvedl skvělé střídání. Sám svým aktivním pohybem zabraňoval hostům v rozehrávce a ti se nedostali z vlastní třetiny ani do středního pásma.
     
    42:33
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Mezovský – 2 min., sekání).
     
    42:20
    Sukeľ vybojoval puk u mantinelu a posunul ho před branku Števuliakovi, který se snažil obejít brankáře Rajnu. Puk ale nad jeho beton nezvedl.
     
    41:15
    Začátek třetiny je zatím hodně kostrbatý. Puk se rychle posouvá z jedné strany na druhou, ale ani jeden z týmů se nedokáže udržet v útočné třetině.
     
    40:43
    Hosté vyhráli první vhazování této třetiny a pokusili se o útok, domácí jim ale puk rychle odebrali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:10.
     
    Domácí Liptovský Mikuláš ve druhé třetině zaslouženě vyrovnal skóre, byl totiž mnohem aktivnější a hosté se v této třetině nedostali prakticky k ničemu. Hosty několikrát podržel výborný brankář Rajna, jinak mohli domácí i vést. Před třetí třetinou se tak dá očekávat změna ve hře hostů a také velký boj o důležité body.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Nagy přihrál nepřesně a Lenďák vyhazuje puk za branku hostů. Ve druhé třetině se už asi nic zajímavého nestane.
     
    39:00
    Tato přesilovka je v podání hostů mnohem lepší než předchozí. Stále ale nepřichází nebezpečná střela, protože hosté kombinují jen podél mantinelu.
     
    38:02
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., napadení).
     
    37:49
    Domácí v plném počtu.
     
    37:41
    Hosté se usadili v útočném pásmu až ke konci své přesilovky. Po nahození se puk odrazil k Langkowovi, který zakončoval z úhlu. Kislicyn si dal pozor.
     
    36:49
    Místo gólové příležitosti hostů přišla příležitost domácích. Rajna si neporozuměl s obráncem, a puk tak vzal za brankou hostů Róbert Huna. Na poslední chvíli mu ale při objetí branky puk odskočil a nezakončil přesně.
     
    35:49
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Nemec – 2 min., držení).
     
    35:41
    Trochu náhodou se do velké šance po nečekaném odrazu puku dostal Langkow, ale těsně před brankou ho zadržel Nemec.
     
    35:00
    Domácí skvěle napádají a hosté ani nemají šanci se dostat do útoku, protože žádnou útočnou akci ani nezaloží. Lenďákovo nahození od modré okamžitě po zisku puku chytil Rajna.
     
    34:25
    Na druhé straně střílel Sukeľ, Rajna puk vyrazil a následně ho před svým brankovištěm raději zakryl.
     
    33:41
    Přesně to teď předvedli v možném přečíslení Dansereau a Klempa, kteří si vůbec nerozuměli a nedostali se ani do zakončení.
     
    33:10
    Hostům se nedaří se vymanit z tlaku domácích a snadno ztrácejí puky při přechodu středního pásma.
     
    32:37
    Hosté se zapomněli v útočné třetině a nestihli se vrátit. Do přečíslení 2 na 1 se dostali Uhrík a Nechaj, první jmenovaný napokon pálil z levého kruhu. Rajna puk chytil do lapačky.
     
    31:43
    Čenka špatně rozehrál a namazal Brownovi, který ale místo střely z dobré pozice hledal ještě najíždějícího spoluhráče, a možnou příležitost tak zabil.
     
    30:49
    Domácí gól evidentně povzbudil. Varga to zkoušel individuálně z pravé strany, jeho zakončení k levé tyčce chytil brankář Rajna.
     
    29:45
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno! Uhrík udržel puk v souboji u mantinelu a posunul ho MATEJOVI BAČOVI na modrou, odkud obránce domácích vystřelil na branku. Rajnovi skvěle clonil ve výhledu Kriška a puk tak uviděl až v síti. Asistence: Michal Uhrík, Mário Kurali.
     
    28:35
    Hra se začíná dost kouskovat. Nervozita u obou týmů stoupá, vyloučení jsme ale zatím navzdory několika tvrdým zákrokům v druhé třetině neviděli.
     
    28:13
    Števuliak rozehrál špatně a Odnoga se pokusil z otočky střílet, na poslední chvíli mu puk vypíchl jeden z obránců domácích.
     
    27:32
    Uramovo nahození se snažil i po přerušení hry nepříjemně dorážet Tamáši, což se vůbec nelíbilo brankáři hostů. Rozhodčí je ale dokázal oddělit.
     
    27:05
    Na druhou stranu rychle zaútočil Orban, který z pravého křídla i vystřelil. Kislicyn střelu chytil.
     
    26:59
    Dlouho ale puk neudrželi, a tak se na druhé straně mohl dostat do zakončení dnes aktivní Róbert Huna. Branku minul.
     
    25:39
    Hosté se alespoň na chvilku osvobozují a drží kotouč u mantinelu ve třetině Liptovského Mikuláše.
     
    24:55
    Nádašdi pálil od modré, Rajna střelu vyrazil. Domácí začínají zvyšovat svůj tlak v útočné třetině.
     
    24:12
    Domácí se dostali do přečíslení 3 na 2. Števuliak vystřelil z pravého křídla na Rajnu, kterému puk vypadl před dojíždějícího Sukeľa. Na druhý pokus ale puk brankář hostů úspěšně skryl do lapačky.
     
    23:52
    Následně střílel i Tamáši, i jeho střela ale byla zablokovaná. Pokus o rychlý protiútok hostů skončil nahozením kotouče na Kislicyna, který ho raději podržel ve své výstroji.
     
    22:59
    Hosté vysunuli svou obranu mnohem výše a domácí mají problém s přechodem středního pásma. I tak ale Uram našel mezi kruhy Vargu, ten však trefil jen bránícího Nagye.
     
    22:00
    Pořádně to ale teď hořelo před Kislicynem! Nahození Negrina od modré tečoval Dansereau do pravé tyčky domácí branky a následně dorážel kotouč před brankovištěm Brown, do branky ale puk nedostal.
     
    21:19
    Domácí vstoupili do druhé třetiny výrazně aktivněji a hosté jen vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    20:52
    Tamáši vybojoval puk a poslal ho Uramovi před branku, útočník domácích ale trefil zblízka jen boční síť.
     
    20:12
    První buly ve druhé třetině vyhráli domácí, kteří okamžitě vystartovali dopředu. Róbert Huna střílel od modré, Rajna puk chytil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:20.
     
    První třetina končí a spokojenější na přestávku určitě odejdou hosté, kteří vedou 1:0. Zápas nemá zatím příliš vysoké tempo a je vidět, že oba týmy se v poslední době spíše trápí. Hosté ale byli přece jen o něco aktivnější a jejich útoky nebezpečnější a dá se tak říct, že asi zaslouženě vedou. Doufejme, že v dalším průběhu zápasu uvidíme lepší hokej.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Róbert Huna předvedl krásný individuální průnik, kterým se dostal až před Rajnu, pokus o blafák se mu ale vůbec nepovedl a sám se vytlačil až za branku.
     
    19:00
    Hosté zatlačili domácí před branku Kislicyna. Dansereau střílel z pozice mezi kruhy a následně i sám dorážel, oba pokusy brankář domácích zlikvidoval.
     
    18:09
    Oba týmy si teď posouvají kotouč přes střední pásmo, ani jeden z nich ale není schopen se usadit na delší dobu v útočném pásmu.
     
    17:26
    Hosté v plném počtu.
     
    16:43
    Až po více než minutě se domácí usadili v útočné třetině. Uram hledal křížnou přihrávkou před brankou Sukeľa, tomu ale puk doslova odkopl bruslí Macaulay.
     
    16:10
    Domácím přesilovka zatím vůbec nevychází. Hosté drží puk daleko od své branky a Langkow dokonce individuálně zaútočil, jeho přihrávka ale Orbana nenašla.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť (Pozsgai – 2 min., krosček).
     
    14:32
    Zápas se hraje téměř v tréninkovém tempu. Může za to asi i komorní atmosféra na stadionu ve Spišské Nové Vsi.
     
    13:08
    Budapešť vstřelila branku!

    Hosté otevírají skóre! U mantinelu vybojoval kotouč Langkow, posunul ho Nagyovi a ten krásnou přihrávkou našel před brankou domácích úplně volného ISTVÁNA TERBÓCSE, který blafákem překonal Kislicyna. Asistence: Krisztián Nagy, Chris Langkow.
     
    11:40
    Brown namazal Vybiralovi v levém kruhu přímo na střelu, sám před Rajnou ale neuspěl a brankář hostů jeho střelu chytil.
     
    11:22
    Následně Števuliak založil útok, na jehož konci přišla střela Piatky, Rajna byl pozorný.
     
    10:52
    Terbócs se pustil do individuálního průniku a téměř se dostal až k brance domácích. To se mu nepovedlo, ale i tak vystřelil na Kislicyna. Ten bez problémů puk vyrazil.
     
    10:21
    Domácí v plném počtu.
     
    10:19
    Hosté v plném počtu.
     
    09:52
    Macaulayho přihrávku zachytil ve středním pásmu Róbert Huna, jeho pokus o vyslání Krišky do samostatného úniku ale nebyl přesný.
     
    09:12
    Domácí hned na vhazování po nebezpečné hře vysokou holí ztratili přesilovku. I tak jsou ale v útočné třetině, pohybují se však většinou jen kolem mantinelu.
     
    08:21
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Sukeľ – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:19
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť (Orban – 2 min., hákování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    07:42
    Zápas zatím nemá vysoké tempo. Oba týmy spíše vyčkávají na chybu soupeře a především se snaží neudělat chybu ve vlastní obraně.
     
    06:55
    Hosté jsou po dlouhé době v útočné třetině. Puk ale ztratili v sérii soubojů u mantinelu za brankou Kislicyna, a domácí tak můžou opět zaútočit.
     
    05:59
    Uram hledal z levého křídla Vargu, ale jeho přihrávka se od bruslí obránce Budapešti odrazila přímo mezi kruhy k Tamášimu. Střela se mu však vůbec nepovedla a končí mimo.
     
    05:34
    Další nahození Krišky končí tečem bránícího hráče a odrazem puku na střídačku hostů.
     
    04:49
    Domácí pokračují v tlaku v útočné třetine. Od oslabení až na malé úseky drží hosty před jejich brankou, nebezpečná situace ale nepřichází.
     
    03:55
    Domácí se mohli dostat do přečíslení, Kriška ale puk jen zbrkle nahodil na branku hostů.
     
    03:03
    Od modré pálil Macaulay a těsně před brankou tečoval kotouč do protipohybu brankáře Orban. Kislicyn skvěle zareagoval a fantastickým zákrokem puk chytil do lapačky.
     
    02:55
    Domácí v plném počtu.
     
    02:24
    Na chvilku se hosté usadili před domácí brankou, jeden z bránících hráčů ale křížnou přihrávku ztečoval na tribunu.
     
    02:01
    Domácí už potřetí vyhazují puk až za branku hostů.
     
    01:42
    Hostům se zatím vůbec nedaří usadit se v útočném pásmu a hodně vlažným způsobem střídají během hry.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Fereta – 2 min., krosček).
     
    00:40
    Úvodní vhazování vyhráli hosté, kteří s kotoučem okamžitě vletěli do útočného pásma. První střelu zápasu vyslal Langkow, ale bez úspěchu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí budou dnes hrát v bílých dresech, hosté v modrých.
     
    Oba týmy právě nastupují na ledovou plochu. Po hymnách Maďarska a Slovenska se zápas začne.
     
    Úvodní sestavy:

    MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Hollý) – Kurali, Fereta, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Čenka – Kriška, Huna Róbert, Huna Richard – Varga, Tamáši, Uram – Števuliak, Piatka, Sukeľ – Nechaj, Uhrík, Vybiral

    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Garát, Vokla, Burt, Fejes – Orban, Langkow, Terbócs – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Nagy, Szabad – Odnoga, Majoross, Szigeti

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Gajan, Stanzel.
     
    Pro oba týmy bude dnešní utkání čtvrtým vzájemným v letošní sezoně. První vyhrál v Budapešti Liptovský Mikuláš 3:2 po nájezdech a následně zvítězil i doma 4:1, v druhém utkání hraném v Budapešti ale zvítězil maďarský tým vysoko 8:2.
     
    MAC Budapešť

    Hosté ale na tom ve srovnání s domácím týmem nejsou o moc lépe. V tabulce jsou na prvním nepostupovém 11. místě a ani jejich forma není nijak úchvatná. Maďarskému týmu se po sérii pěti porážek za sebou bez zisku bodu povedlo v minulém kole konečně vyhrát (doma nad Trenčínem 3:1), což ho alespoň dotáhlo k Liptovskému Mikuláši. Zatímco domácím se ale nedaří doma, tak Budapešti se zatím nedaří v zápasech venku – z 19 venkovních zápasů si hosté přivezli jen 14 bodů.

    Posledních 5 zápasů:
    DVTK Jegesmedvék – MAC Budapešť 2:0
    Nové Zámky – MAC Budapešť 3:1
    MAC Budapešť – Poprad 1:3
    Banská Bystrica – MAC Budapešť 7:2
    MAC Budapešť – Trenčín 3:1
     
    MHk 32 Liptovský Mikuláš

    Domácí tým (pokud se tak dá nazvat, protože kvůli rekonstrukci svého stadionu hraje domácí zápasy v Spišské Nové Vsi) je na tom před tímto veledůležitým soubojem s přímým konkurentem v boji o poslední místo v předkole play-off o něco lépe. Liptovský Mikuláš drží poslední postupovou 10. příčku a má náskok jednoho bodu před hosty. Forma domácích je ale tragická – v posledních 10 zápasech získali jen osm bodů a vyhráli jen dva zápasy (z toho jeden proti posledné Žilině). V domácích zápasech jsou navíc nejhorším týmem celé soutěže. Liptovský Mikuláš tak v dnešním utkání asi nečeká pohodová jízda.

    Posledních 5 zápasů:
    Liptovský Mikuláš – Poprad 4:5 po nájezdech
    Košice – Liptovský Mikuláš 1:0
    Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica 3:4
    Liptovský Mikuláš – Trenčín 3:1
    Detva – Liptovský Mikuláš 4:2
     
    Vítejte u zápasu 38. kola Tipsport Ligy, ve kterém se utkají MKk 32 Liptovský Mikuláš a MAC Budapešť.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 30. Bača (Uhrík, Kurali), 46. Sukeľ (Čenka, Števuliak) – 14. Terbócs (Nagy, Langkow), 51. Terbócs (Orban, Langkow), 56. Langkow (Vokla)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Hollý) – Kurali, Fereta, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Čenka – Kriška, Huna Róbert, Huna Richard – Varga, Tamáši, Uram – Števuliak, Piatka, Sukeľ – Nechaj, Uhrík, Vybiral
    MAC Budapešť: Rajna (Bálizs) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Garát, Vokla, Burt, Fejes – Orban, Langkow, Terbócs – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Nagy, Szabad – Odnoga, Majoross, Szigeti

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – Gajan, Stanzel

    Diváci: 135
    bahis siteleri