Dánsko – Kazachstán 0:4 (kon.) | Rusko – USA 1:2 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Kazachstán
Pátek 04.01.2019, 18:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po pěti letech přichází pro dánský mládežnický hokej pohroma. Seveřané si totiž nedokázali i coby favorit boje o záchranu na další sezónu, čímž po půl roce od honosného šampionátu dospělých v Kodani a Herningu pro dánský svaz nepřichází na přetřes zrovna pozitivní událost. Kazachstán se naopak zvládl udržet i pro další ročník v elitní divizi, což se mu naposledy povedlo v roce 2008. Dánové doplatili na turnaji zejména na obrovskou neefektivitu v zakončení, jež je nakonec odsoudila k sestupu. Ode mě je to z Vancouveru pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:29:40)
     
    Jeden z partnerů šampionátu zároveň ocení nejlepší tři hráče z každého týmu za výkony na celém mistrovství. Za Dánsko se jimi stali Jonas Röndbjerg, Jonathan Brinkman a Jeppe Urup Mogensen. Na straně Kazachstánu pak obdrželi luxusní hodinky Samat Danijar, Artur Gaťjatov a Děmid Jeremejev.
     
    Nejlepší hráči utkání: Lasse Mortensen (Dánsko) – Valerij Orechov (Kazachstán)
     
    Střely na branku celkem: Dánsko – Kazachstán 25:16
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Dánsko – Kazachstán 6:3
     
    Konec zápasu.
    59:06 Artur GAŤJATOV - 0:4
     
    59:06
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    A další kazachstánská radost. PO rychlém úniku se ARŤOM GAŤJATOV prosazuje v této chvíli hned podruhé během čtyřiceti sekund. Při průniku mu stačilo jen napálit plnou ranou puk do opuštěné klece. Asistence: Batyrlan Muratov, Samat Danijar.
    58:27 Artur GAŤJATOV - 0:3
     
    58:27
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Konec dánských nadějí. Po rychlém brejku se dokázali dostat Kazachstánci i díky marnému snažení dánských beků při skákání led k palbě, kterou korunoval výstavní nahrávkou Muratov, pro ARŤOMA GAŤJATOVA bylo zakončení jen formalitou. Měl před sebou na ose hřiště jen prázdnou branku. Asistence: Batyrlan Muratov, Valerij Orechov.
     
    58:19
    Dánsko si vybírá time-out!
     
    58:19
    Marné je zatím lopocení dánských hráčů, kteří se nyní snažili natlačit před Jeremejevovu branku, nicméně kotouč nedokázali dostat do lepší střelecké pozice. Po zásahu kazašského brankáře je hra ke zlobě seveřanů přerušena.
     
    57:24
    Dánové riskují power-play!
     
    57:06
    Malte Setkov chtěl svůj tým spasit a vzal na sebe všechnu zodpovědnost, jenomže hezkou ránou nad pas brankáře Jeremejeva taktéž neuspěl. Kotouč zvládl hrdina asijského výběru zastavit lapačkou, ani tentokrát tak dánský pres vůbec nemá vliv na soupeřovu bilanci v obraně.
     
    56:52
    Znovu se zkoušel ukázat Schultz, který jinak hraje WHL ve Victorii, nicméně jeho průnik po levém křídle nebyl ani tentokrát úspěšný. Palba na bližší tyč nebyla pro Jeremejeva problémem, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    55:24
    Kazachům se podařilo vyhodit kotouč až do obranného pásma soupeře, nicméně Dánové se znovu mobilizují. V této chvíli mají viditelně chuť po gólu, jenomže je stále zrazuje koncovka.
     
    54:52
    Schultz pálil z velkého úhlu relativně nadějně, ale Jeremejev si pohlídal pokus z velkého úhlu ramenem a puk dostal mimo branku. Dánové se i nadále mohou těšit z nadějného tlaku.
     
    53:27
    Kazachstán se nedokázal popasovat s rozehrávkou, což v této chvíli znamená zapískaný icing. Dánové tak budou získané pásmo zadarmo, otázka však je, zda toho vůbec využijí. Jejich psychická pohoda je nyní na bodě nula.
     
    52:26
    Dánové se toužebně snaží vstřelil alespoň kontaktní branku, ale předchozí teze se budou i tentokrát opakovat. Velká snaha je mnohokrát marná, střely na branku Jeremejeva často lítají bez větší myšlenky.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Sajan Danijar (Gaťjatov), 5. Makuckij (Žorabek, Šinkareckij), 59. Gaťjatov (B. Muratov, Orechov), 60. Gaťjatov (B. Muratov, Samat Danijar)


    Dánsko: Søgaard (5. Rørth) – Setkov, Koch, Baasstrup (A), Urup Mogensen, V. Andersen, Mortensen, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Cubars, Green, Wittendorf – Marcussen, Kjær, Bach – Gath.
    Kazachstán: Jeremejev (Karatajev) – Samat Danijar (A), Orechov (A), Musabajev, A. Koroljov, D. Muratov, Šinkareckij, Chripkov – B. Muratov, Sajan Danijar (C), Gaťjatov – Musorov, Gusejnov, Vereščagin – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Treťjakovskij, Žorabek, Makuckij.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Stano (SVK) – Kovacs (SUI), Šefčík (SVK)
    ocianews.com