Boston – Buffalo 2:1 (kon.) | Montreal – Nashville 1:4 (kon.) | Florida – Columbus 3:4 (po pr.)
Toronto – Vancouver 5:0 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 3:4 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 4:0 (kon.)
San Jose – Tampa 5:2 (kon.) | Ottawa – Carolina 4:5 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:2 (kon.)
Arizona – NY Rangers 5:0 (kon.) | Winnipeg – Dallas 5:1 (kon.) | Detroit – Washington 2:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Washington Capitals
Neděle 06.01.2019, 23:11 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Michal Kempný (WSH) 1+0
    2. Anthony Mantha (DET) 1+0
    3. Nick Jensen (DET) 0+0 (01:48:13)
     
    Československá stopa

    Filip Hronek (DET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:49
    Michal Kempný (WSH) 1+0, 2 střely, čas na ledě 19:04
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:41
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:34.
    Zblokované střely – 14:11.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/4.
    Vhazování – 36:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Washingtonu, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Ačkoliv Detroit vstupoval do poslední periody s jednobrankovým vedením, nakonec se o rozhodující branku tohoto zápasu postaral český obránce Michal Kempný, který skóroval čtyři minuty před koncem. Na domácí straně si přesnou trefu připsal jiný český hráč, kterým byl Filip Hronek. I tak se z vítězství nakonec raduje Washington, který ale rozhodně nepodal přesvědčivý výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:40
    Vhazovat se bude před brankářem Holtbym.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., podrážení).
     
    59:21
    To je opravdu velký tlak od domácích. Holtby vyrážel střelu z pravého kruhu, hosté jsou v pěti.
     
    58:20
    To jsou věci! Detroit totiž hraje bez brankáře, rána před celou osu hřiště skončila pouze na tyči.
     
    58:20
    Detroit to zkoušel velice pomalou rozehrávkou, o kterou se staral Larkin. Domácí se přeci jenom dostali do pásma, kde tvrdou střelu od Kronwalla zlikvidoval Holtby.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., sekání).
     
    57:01
    Abdelkader se jako první dostal k volnému touši, jenomže poté ho snadným způsobem odzbrojil Eller. Vzápětí měl Howard nečekané problémy, puk ale i přesto nepropustil.
    56:08 Michal KEMPNÝ - 2:3
     
    56:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Nejprve se na branku soupeře hnal Kuzněcov, avšak Howarda nedokázal překonat. Následně na modré čáře nahazoval na branku MICHAL KEMPNÝ, jehož rána skončila až za brankářem Howardem, který zřejmě nic neviděl.
    Asistence: Matt Niskanen, Jevgenij Kuzněcov.
     
    55:40
    Carlson si nabruslil k pravému kruhu, kde měl celkem dostatek času na zakončení. Jeho oči směřovaly k pravé šibenici, puk ale skončil kousek vedle branky.
     
    55:24
    Posléze přichází zakázané uvolnění od domácího Glendeninga, hra se tak tak vrací zpět do pásma Detroitu. Mezitím nám do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut.
     
    54:10
    Vzápětí si do zajímavé pozice nabruslil domácí Mantha, který ale rovněž úplně minul branku. Holtby nemusel zasahovat, následuje další komerční přestávka.
     
    53:25
    Jako první se k volnému puku dostal hostující Orlov, který to zkusil od modré čáry. Táhlá rána neměla dobrý směr, Howard tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    51:23
    Burakovsky přejel modrou čáru, poté oslovil vedle stojícího Siegenthalera, jehož rána trefila pouze protihráče před sebou. Na druhé straně se k ráně od modré dostal Hronek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:22
    Na druhé straně jsme sledovali střelecký pokus od Larkina, který se ale neujal. Posléze to Abdelkader zkoušel přihrávkou přes osu hrací plochy, načež Nyquist nahazoval za branku.
     
    49:24
    Hned dva ostré projektily vyprodukoval Ovečkin, druhá rána o kousek minula pravou tyč. Detroitu se konečně podařilo vyhodit, od vlastní svatyně to nyní zkouší Wilson.
     
    48:10
    Washington se konečně usadil kolem brankáře, načež to nebezpečnou přihrávkou před branku zkoušel Oshie, avšak u vlastní tyče dokázal zasáhnout Jensen.
     
    47:25
    Jeden z domácích pouze protečoval puk do pásma, kde se nacházel Ericsson. Jeho rána směřovala kousek vedle, následný odraz puku hrál do karet Hronkovi.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Niklas Kronwall – 2 min., hákování).
    46:19 Travis BOYD - 2:2
     
    46:19
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté ale srovnávají krok! Velký podíl práce má Ovečkin, jenž měl dostatek prostoru na přihrávku k zadní tyči, kde číhal zcela volný TRAVIS BOYD. Druhý jmenovaný nezaváhal, naopak se dokázal trefit do odkryté branky, kam se Howard ještě snažil lehnout.
    Asistence: Alexandr Ovečkin, Brett Connolly.
     
    46:17
    Předávka na modrou čáru směřovala na Kempného, jehož tvrdá rána výrazně minula branku. Na opačné straně se k puku dostal Athanasiou, po jehož přihrávce pálil vedle Helm.
     
    45:10
    Zničehonic se sám před brankou zjevil Stephenson, který ale zakončoval kousek vedle tyče. Washington je nyní aktivnější, nyní se ale dostal do postavení mimo hru.
     
    44:30
    Niskanenovi se nepodařilo rozehrát dle představ, to posléze napravil kolega Orlov, který na pravé straně našel naprosto volného Ellera, jehož kroky vedly před brankáře Howarda.
     
    43:12
    Cholowski zbytečně nic nevymýšlel, naopak přihrál vedle stojícímu Witkowskimu, který nahodil do pásma. Tam se ke střele dostal Larkin, jenž pořádně protáhl Holtbyho.
     
    42:08
    U zadního mantinelu se jako první dostal k puku Kuzněcov, který na druhé straně našel volného Orpika, jehož ránu ale dokázal srazit mimo branku jeden z protihráčů.
     
    41:10
    Hodně tvrdou ránu vyprodukoval hostující Oshie, který ale trefil pouze beton brankáře. Posléze se Connollymu nepodařilo propasíroval puk na vedle stojícího Kuzněcova.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hosty, kteří to zkoušejí od vlastní branky. Jen pro připomenutí, Washington dohrává přesilovou hru z konce druhé periody.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která lépe vyšla domácímu celku, jenž se poprvé v utkání dostal do vedení. Druhá perioda byla pro Detroit lepší, domácí celek byl totiž aktivnější, na druhé straně se Washington dlouhou dobu hledal. Howard si nepřispal žádný složitější zákrok, jednalo se o slabé náznaky šancí. Ovečkinova družina to bude mít hodně složité, do poslední třetiny vstupuje s jednobrankovým mankem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Jonathan Ericsson – 2 min., držení).
     
    39:17
    Velmi aktivně napadal rozehrávku Cholowski, který se k puku nakonec vůbec nedostal. Na opačné straně to hodně nepovedenou rozehrávkou zkoušel obránce Siegenthaler.
     
    38:05
    Helm nedokázal ani ztečovat prudkou přihrávku, logicky tak přichází zakázané uvolnění. Washington se bude moci usadit před Howardem, bude se tam totiž vhazovat.
     
    37:23
    De La Rose ještě bojoval za brankou soupeře, jenomže tam narazil na přesilu protihráčů. Na druhé straně se pokoušel vypálit Oshie, který ale úplně promáchl kotouč.
     
    36:07
    Ani tato přesilová hra zřejmě nebude úspěšná. Red Wings se zatím marně snaží zamknout svého soupeře, před malým momentem se podařilo vyhodit Carlsonovi.
     
    35:10
    Detroit se po delší době usadil v útočné třetině, jenomže soupeř ihned vyhodil až za Howarda. O další rozehrávku se postaral Cholowski, který oslovil rozjetého Bertuzziho.
     
    34:15
    Vhazovalo se před Holtbym, kde uspěl na vhazování Kuzněcov. Jeho formace se dostala do útočného pásna, kde se k zakončení dostal Orpik, který trefil pouze protihráče.
     
    34:11
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jonas Siegenthaler – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:20
    Za brankou soupeře operoval Larkin, který se sice zbavil svého strážce, avšak poté se mu nepodařilo prohodit puk na Bertuzziho. Washington to zkouší rychlým protiútokem.
     
    32:17
    Domácím se úvodní přesilová hra vůbec nedaří, soupeř hned dvakrát vyhodil. Před malým momentem to ale od modré čáry zkoušel obránce Jensen, jenž trefil brankáře.
     
    31:22
    Na druhou stranu se vydal Kuzněcov, který nahodil puk k zadnímu mantinelu, kde následnou přetahovanou lépe zvládl soupeř. Je tu další komerční přestávka.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., sekání).
     
    29:31
    Vyhození do středního pásma dokázal zachytit domácí Vanek, posléze si důrazným způsobem počínal Cholowski, jenž odtlačil soupeře od hracího předmětu. Následovalo postavení mimo hru.
     
    28:03
    Detroit si nechtěl přidělávat větší problémy, proto vyhodil puk přes všechny čáry. Po vhazování se před branku natlačil Oshie, který ale nedokázal propálit Howarda.
     
    27:24
    To je nelichotivá zpráva pro Washington, v tuto chvíli bude muset dotahovat jednobrankovou ztrátu. Za Howardovou svatyní okamžitě operuje Kuzněcov.
    26:48 Filip HRONEK - 2:1
     
    26:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to byla skutečně parádní akce Red Wings! Celý protiútok táhl Nyquist, který si na pravém křídle všiml volného Larkina, jehož okamžitá přihrávka našla před brankou zcela volného FILIPA HRONKA, kterému stačilo nastavil hokejku. Akce z knihy parádních protiútoků!
    Asistence: Dylan Larkin, Gustav Nyquist.
     
    26:18
    Přihrávku zpět na modrou čáru dokázal zachytit hostující Burakovsky. Washington Capitals na malý moment zůstal v pásmu, nic nebezpečného jsme ale nesledovali.
     
    25:30
    Kronwall raději přihrával do tandemu na Jensena, který vyhodil přes všechny čáry. Máme tu zakázané uvolnění, hra se tak stěhuje zpět před Howarda.
     
    24:15
    Puk proti hokejce měl domácí Kronwall, jehož tvrdá rána skončila těsně vedle brány. Posléze se podél hrazení prodíral Helm, kterého ale důrazně zastavil Orlov.
     
    23:07
    Krátce poté se z úhlu natlačil před branku Burakovsky, jehož nedůrazný pokus Howard v poklidu kryl. Na opačné straně si Larkin vybral Nyquista, kterého zastavil Wilson.
     
    22:17
    Za vlastní brankou operoval Orpik, který nahazoval na druhou stranu, kam se řítil rychlý Connolly. I tak to velmi dobře zvládl domácí Jensen, jenž navíc dokázal založit protiakcí.
     
    21:15
    První zákrok druhé třetiny si připsal brankář Holtby, který si počkal na zakončení od De La Rosea. Kanadský brankář přikryl kotouč, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadla lépe pro domácí celek, který okamžitě vyhodil přes všechny čáry. Soupeř totiž ještě dohrává přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla hned dvě přesné trefy. Nejprve se do vedení dostal Washington, který využil aktivitu z úvodu utkání. Posléze se směrem dopředu začal projevovat také Detroit, jenž se nakonec dočkal kýžené vyrovnávací branky. Dnešní utkání nám nabízí celou řadu hezkých hokejových momentů, navíc jsme v první periodě viděli pouze jedno vyloučení. Doufejme, že podobně atraktivní podívaná bude pokračovat i nadále.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Nyní se do zakončení prodral Nielsen, který ale trefil pouze protihráče před sebou. Okamžitě se na opačnou stranu žene jeden z protihráčů.
     
    18:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    18:15
    Také Howard si zahrál s pukem, načež musel zasahovat proti nahození od modré čáry. Jako první se k volnému touši dostal Ovečkin, jenž ale kolem sebe neměl potřebnou podporu.
     
    17:12
    Zakončení v podání Smitha-Pellyho bylo zablokováno, následně se k hracímu předmětu dostal domácí Ehn, jehož nahození puku dokázal za brankou zastavit Holtby.
     
    16:17
    Ovečkin prohrál souboj o puk, k němu se i přesto dostala formace Washingtonu, která se dostala až za Howarda. Tam ale dobrý obranný zákrok předvedl obránce Jensen.
     
    15:22
    Třetí formace Red Wings se nakonec nedokázala proháčkovat až do pásma, pochvalu si zaslouží Carlson, který zakročil na hranici modré čáry. S útokem nyní spěchají hosté.
     
    14:26
    Glendening pouze nahazoval podél mantinelu, což přineslo zisk kotouče pro soupeře. Capitals ale nic moc nepředvedli, Howard si připsal snadný zákrok, jednalo se o slaboučké nahození.
    14:08 Anthony MANTHA - 1:1
     
    14:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali vyrovnávací branky! Soupeř udělal další chybu v rozehrávce, to dokonalým způsobem využil domácí ANTHONY MANTHA, který z levé strany uháněl na Hotlbyho. Kanadský forvard si roztáhl brankáře a poté poslal puk přesně mezi nohy.
    Bez asistence.
     
    13:31
    Abdelkader si po levém křídle nabruslil až ke střele, kterou dokázal Holtby vykopnout betonem. Detroit je nyní aktivnější, domácí výrazně zpřesnili své kombinace.
     
    12:11
    Eller měl velké starosti s udržením puku, nakonec se mu to nepodařilo. Na opačné straně vracel puk před branku Bertuzzi, na jeho přihrávku ale nikdo nereagoval.
     
    11:20
    Detroit se nyní nastěhoval před branku soupeře, kde se do zakončení dostal Vanek. Holtby musel zasahovat, následně to z bezprostřední blízkosti zkoušel také Nielsen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:17
    Howard si sjel pro puk za vlastní branku, jeho celek se ale neprezentoval přesnou kombinací. Poté se o rozehrávky postaral Carlson, jenž pouze nahrál Ehnovi, který prověřil Holtbyho.
     
    08:15
    Na opačné straně hrací plochy si za branku soupeře sjel Larkin, který okamžitě předal do tandemu na Nyquista, jenž ale nahazoval pouze do jednoho z protihráčů.
     
    07:01
    Oshie tečoval puk kousek vedle branky, poté ještě Niskanen udržel hrací předmět před modrou čáru, jenomže nahození k zadnímu hrazení sebral domácí Witkowski.
    06:57 Tom WILSON - 0:1
     
    06:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté jsou poprvé v utkání do vedení! Jeden z hostů nahazoval puk na branku, tam se utvořila menší skrumáž, přičemž se Nielsenovi nepodařilo vyhodit. Toho využil Kuzněcov, který našel volného TOMA WILSONA, jenž přesně zamířil do poloprázdné svatyně.
    Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    06:15
    Kuzněcov nedokázal vyvézt puk, jenomže domácí smečka protihráčů se ke střele nedostala. Capitals zavezli puk na druhou stranu, kde Ovečkin zaměstnal Howarda.
     
    05:15
    Další zakončení si připsal aktivní Burakovsky, který ale pálil kousek vedle. Na druhé straně se pro Detroit zrodilo nadějné přečíslení, Vanek se ale ke střele nakonec nedostal.
     
    04:17
    Na opačné straně to střelou příklepem zkoušel Jensen, který ale mířil do betonu brankáře. Vzápětí se Washington dopustil dalšího postavení mimo hru.
     
    03:10
    Boyd přihrával na modrou čáru, kde si další projektil přichystal obránce Carlson. Tentýž hráč nahazoval puk na branku, Howard ho raději schoval do své výstroje.
     
    02:20
    Za brankou soupeře operoval domácí Helm, který nahazoval podél mantinelu na Abdelkadera. Ten se nakonec k puku nedostal, na druhé straně pálil vedle branky Burakovsky.
     
    01:15
    Úvodní zakončení tohoto zápasu vyprodukoval hostující Wilson, který to zkoušel ránou švihem od pravého kruhu. Howard si s první střelou poradil na jedničku.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě zavezli puk do vlastního pásma. Posléze se s ním poprvé v utkání seznámil brankář Holtby.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson, Witkowski, Cholowski – Nyquist, D. Larkin (A), Bertuzzi – Mantha, Nielsen, Vanek – Athanasiou, J. de La Rose, Rasmussen – Helm, Glendening, Abdelkader (A).

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Orpik (A), Siegenthaler – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pollock – Galloway, Kovachik.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Washington Capitals

    Na opačné straně stojí velmi těžký oříšek, kterým je Washington Capitals. Washington si vede o poznání lépe, okupuje totiž třetí pozici východní konference, na vedoucí Tampu Bay ale ztrácí už čtrnáct bodů. Washington ale poslední tři ligové zápasy vůbec nezvládl. Nejprve prohrál vysoko s Nashvillem poměrem 3:6, následně pak nestačil na předposlední celek opačné konference, kterým byl St. Louis. Poslední utkání rovněž nabídlo prohru, tentokráte Washington neuspěl v souboji proti Dallasu, kterému podlehl po prodloužení. Capitals jsou čtvrtým nejlepším celkem konference na ledě soupeřů, dohromady zde získalo šestadvacet bodů.

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexandr Ovečkin – 46 bodů (30+16)
    Nicklas Backstrom – 44 bodů (10+34)
    John Carlson – 39 bodů (6+33)
     
    Detroit Red Wings

    Hokejisté Detroitu letos neprožívají zrovna povedenou sezónu, po třiačtyřiceti kolech okupují předposlední pozici východní konference. Red Wings mají na svém kontě devětatřicet bodů, přičemž na vedoucí celek konference ztrácí už sedmadvacet bodů. Detroit v minulém kole konečně ukončil šestizápasovou sérii bez výhry, uspěl totiž v souboji proti Nashvillu, proti kterému sice prohrál o dvě branky, nakonec však dokázal zvítězit po prodloužení. Detroit se v tabulce domácích celků rovněž řádí na předeposlední pozici, dohromady zde odehrál třiadvacet zápasů, přičemž dokázal zvítězit v devíti případech. Hůře je na tom už jen Florida a Philadelphia.

    Nejproduktivnější hráči:

    Dylan Larkin – 40 bodů (18+22)
    Gustav Nyquist – 35 bodů (10+25)
    Andreas Athanasiou – 25 bodů (15+10)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Detroit Red Wings a Washington Capitals.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Mantha, 27. Hronek (D. Larkin, Nyquist) – 7. T. Wilson (Kuzněcov), 47. Boyd (Ovečkin, Connolly), 57. Kempný (Niskanen, Kuzněcov)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson, Witkowski, Cholowski – Nyquist, D. Larkin (A), Bertuzzi – Mantha, Nielsen, Vanek – Athanasiou, J. de La Rose, Rasmussen – Helm, Glendening, Abdelkader (A).
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Orpik (A), Siegenthaler – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pollock – Galloway, Kovachik
    bahis siteleri