Skalica – Prešov 7:3 (kon.) | Spišská N. Ves – Dubnica 2:5 (kon.) | Trnava – Topoľčany 3:5 (kon.)
Michalovce – Humenné 3:2 (kon.) | Martin – Pov. Bystrica 5:1 (kon.) | Nové Zámky B – Osmos Bratislava 2:9 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Středa 09.01.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Nemček (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Výsledok je pre nás krutý nakoľko sme nehrali až tak zle. Góly, ktoré sme inkasovali, padli po našich hrubých chybách čo sa nám v posledných zápasoch stáva častejšie. Inkasujeme príliš veľa gólov, v koncovke sa trápime a viac – menej počas stretnutia len čakáme na to, čo chytí Kompas. Oproti poslednému zápasu u nás, súper hral lepšie, oveľa viac korčuľoval. Hokej sa ale hrá na góly a domáci ich dnes dali podstatne viac."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Po dvoch nevýrazných stretnutiach sme začali až príliš opatrne. Súper nás v úvodných minútach hry držal v našom obrannom pásme. V týchto fázach hry sme hrali chaoticky, menej organizovane až pokým nás neupokojil úvodný gól. Hráči sa začali dostávať do tempa. Dôležitým momentom bolo vedenie 3:0 kedy sme sa snažili už len o kontrolu hry. Priestor sme v stretnutí dali celej lavičke. Potešili ma mladí hráči, najmä Urbánek, ktorý zaznamenal hetrik, veľmi dobrý výkon ale podala aj štvrtá formácia – Barto, Paulíny a Jurášek. Títo hráči sa dokázali najdlhšie zdržať v pásme súpera, boli silní na puku v útočnej tretine a vypracovali si niekoľko sľubných príležitostí."

    Patrik Augustín (obranca HK 95 Považská Bystrica): "Úvodná tretina bola z nášho pohľadu odohraná pomerne slušne. Žiaľ, prehrali sme ju 1:0. Následne pri ďalších góloch rozhodovali individuálne chyby na našej strane. V zápasoch medzi Martinom a Považskou Bystricou ale v tejto sezóne rozhoduje výhoda domáceho prostredia. Obe domáce stretnutia sme dokázali dotiahnuť do víťazného konca, v Martine je to však z našej strany úplne iný výkon. Pred stretnutím nás ťažili dva prehrané duely z domáceho prostredia, hráči sú v závere základnej časti pod tlakom keďže sa o postupe ďalej rozhoduje medzi nami a Spišskou Novou Vsou. Boj o túto jedinú priečku cítiť teraz v každom stretnutí. Pred play-off je to boj, body musíme zbierať aj s ťažšími súpermi, a to i na klziskách súperov. Samozrejme, zvíťaziť musíme so súpermi za nami ako sú Trnava, Prešov a Nové Zámky. Pred zostávajúcimi zápasmi musíme všetci nazrieť do svojho vnútra, vstúpiť si do svedomia a zabojovať už v najbližšom zápase s Michalovcami."

    Ivan Brezniak (útočník HK Martin): "Z víťazstva sa nesmierne tešíme, najmä ak to bol náročný zápas. Považská Bystrica urobila v tejto sezóne veľa pozitívnych zmien, najmä čo sa týka kádra. Ich hráči sú dobrí korčuliari, výkonnostne sú vyrovnaní. To však platí o prvej osmičke, v rámci ktorej môže ktokoľvek s kýmkoľvek zvíťaziť alebo prehrať. Každý zápas je preto náročný, o to viac si ceníme každého víťazstva. Urbánek dnešný súboj strelcov vyhral, čo mu prajem. Hneď sme ho v šatni skasírovali za 30 eur. Osobné štatistiky ale nie sú až natoľko dôležité, dôležitejšie sú tri body. V zápase sa mi výborne spolupracovalo aj s Adamom Paulínym. Je to mladý, šikovný hráč, ktorý mi asistoval pri druhom góle. V piatok nás čaká Skalica. Je to kvalitný tím, vyhrať však chceme s každým. Na zápas sa preto musíme zodpovedne pripraviť, oddýchnuť si a nastúpiť od prvej minúty. Do každého stretnutia vstupujeme s úmyslom získať tri body. Nesledujeme, kto je za nimi, či vedľa nás. Nepozeráme sa ani na súpera, či už je to Skalica alebo Nové Zámky, v závere základnej časti chceme vyhrávať." (22:00:39)
     
    Najlepšími hráčmi stretnutia vyhlásení Milan Drevenák (POB) a Jakub Urbánek (MAR).
     
    Martin si po dvoch prehrách pripísal konečne víťazstvo, a to nad Považskou Bystricou v pomere 5:1. Góly: 5. Urbánek (Brezniak, Poliaček), 22. Urbánek, 32. Brezniak (Poliaček), 49. Brezniak (Paulíny, Themár), 50. Urbánek (Barto, Pacalaj) – 52. Augustín (Turan, Koleda).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Filip Husár (POB) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    59:25
    Adam Themár (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    59:20
    Pokus Nahálku. Bude sa vylučovať.
     
    59:12
    Cíger ušiel domácim hráčom. Bernát musel zasiahnuť.
     
    58:50
    Langhammer vytláčaný do stredného pásma. Domáci môžu prestriedať.
     
    58:23
    Dírer to skúša od modrej. Vedľa bránky.
     
    57:56
    Oravec triafa hornú žŕdku. Smola na domácich hokejkách.
     
    57:27
    Dvořák na Pacalaja, ktorému puk nesadol ideálne na hokejku. Domáci si ešte držia útočné pásmo.
     
    56:49
    Jakub Cíger (POB) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    56:36
    Trškova strela. Kompas si pomohol betónom.
     
    56:23
    Za pukom môže korčuľovať Pokrivčák. Stalo sa tak po tom ako Drevenák nezasiahol puk hokejkou a ten pokračoval k domácemu hráčovi.
     
    56:00
    Brezniak posúva puk opäť do stredného pásma. Domáci hráči sa úspešne bránia.
     
    55:23
    Brezniak v súboji s Ligasom. Domácim sa podarilo posunúť hru do stredného pásma.
     
    54:41
    Pokus Mokrohájskeho. Ten vypálil priamo na brankára.
     
    54:17
    Matúš Rudzan (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 5. Urbánek (Brezniak, Poliaček), 22. Urbánek, 32. Brezniak (Poliaček), 49. Brezniak (Paulíny, Themár), 50. Urbánek (Barto, Pacalaj) – 52. Augustín (Turan, Koleda)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Dvořák – Rusina, Oravec – Junas, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek
    HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Klinčúch) – Trška, Fančovič – Leško, Ďurkech – Augustín, Nahálka – Koreník, Husár – Cíger, Ligas, Novotný – Koleda, Pšurny, Drevenák – Špankovič, Turan, Mokrohájsky – Urbánek, Németh, Rodionov

    Rozhodčí: Vido – Drblík, Hanko, Kramár (video)

    Diváci: 775
    ocianews.com