Vítkovice – Poprad 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Hr. Králové 3:3 (kon.) | Esbjerg – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
konec
Esbjerg fB
0:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Úterý 29.01.2019, 15:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali v prípravnom zápase s dánskym tímom Esbjerg fB 0:0. Dá sa povedať, že v zápase boli o niečo aktívnejší, vypracovali si niekoľko šancí, ale Karsten Ayong či striedajúci Lukáš Čmelík stroskotali na brankárovi súpera. Negatívnou správou je zranenie Erica Davisa. Snáď nebude vážne a Panamčan sa bude môcť zapojiť do ďalšej prípravy pred jarnou časťou sezóny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (16:53:01)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po aktivite Cesara Blackmana mali hostia výhodu posledného rohového kopu. K hlavičke sa dostal Zsolt Kalmár, ale mieril len do stredu bránky. Následne hlavný arbiter priateľské stretnutie ukončil.
     
    90+2
    Prihrávka Simona Bækgaarda nebola presná a následne neuspel streleckým pokusom ani žilinský odchovanec Lukáš Čmelík. Opäť sme bližšie k tomu, že sa dnešné meranie síl skončí bez gólov.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času musel zasahovať hosťujúci brankár. Ľavačkou sa oprel do strely zrejme Lasha Parunašvili, ale rozhodujúci gól nestrelil.
     
    90
    Lukáš Čmelík sa snažil presadiť individuálne, ale domáceho kapitána Rodolpha Austina neoklamal. Ten loptu nechal doputovať mimo ihriska, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    89
    Prebieha predposledná minúta dnešného prípravného duelu. V druhom polčase nám pribudlo nedovolených zákrokov a aj kvôli striedaniam tempo opadlo. Pri lopte zostanú hostia, po faule na Mátého Vidu.
     
    88
    Domáci môžu ľutovať predošlú akciu. Mark Brink sa zbytočne zapojil do hry, hoci musel vedieť, že stál v ofsajde. Ak by tak neurobil, rozbehnutý Jakob Sörensen mohol obrane hostí poriadne podkúriť.
     
    86
    Striedajúci Dániel Csóka si splnil svoje obranné povinnosti a odvrátil do bezpečia center z ľavej strany. V ostatných minútach nám tempo hry opadlo, viac sa fauluje a všetko speje k remíze.
     
    85
    V rýchlom slede registrujeme ďalšiu žltú kartu. Ukrajinec Maksym Tretiakov zbytočne ťahal za dres súpera na úrovni stredovej čiary. Momentálne sa viac fauluje, ako hrá futbal.
     
    84
    Zsolt Kalmár je ďalším hráčom, ktorý dnešný zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia. Tentokrát išiel veľmi tvrdo do súboja s Rodolphom Austinom, no následne sa mu aspoň ospravedlnil.
     
    83
    Domáci sa dostali do zakončenie hlavou po dlhom autovom vhadzovaní. Brankár Tomasz Kucz si ale bez väčších problémov poradil a môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu Dunajskej Stredy.
     
    82
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu tímu. Dôvodom je faul Tomáša Huka, ktorý na úrovni stredovej čiary nedovolene poslal na trávnik striedajúceho Simona Bækgaarda.
     
    81
    Striedanie v tíme Esbjerg fB: z ihriska odchádza Parunašvili, prichádza Bækgård.
    Striedanie v tíme Esbjerg fB: z ihriska odchádza Petre, prichádza Jakovenko.
     
    80
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Namiesto zraneného Erica Davisa prichádza vystužiť defenzívu dunajskostredského tímu Dániel Csóka.
     
    79
    Eric Davis v dnešnom zápase dohral. Tomáš Huk jasne signalizoval smerom k lavičke, že účastník vlaňajších majstrovstiev sveta nemôže po súboji s Markom Brinkom pokračovať v stretnutí.
     
    78
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Mark Brink. Ten najskôr neuspel individiuálnou akciou a následne faulom zozadu atakoval Erica Davisa. Panamčan musí byť dokonca ošetrovaný.
     
    77
    Maksym Tretiakov si veľmi pekne spracoval loptu na ľavej strane. Následne obišiel nedôrazného Mathiasa Kristensena, no jeho zakončeniu spoza šestnástky rozhodne chýbala razancia.
     
    76
    Druhé striedanie na strane dánskeho mužstva. Na záverečnú štvrťhodinu vybieha na ihrisko Klaus Moesgaard. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza málo výrazný Jakob Sörensen.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   68. Parunašvili (ESG), 78. Brink (ESG) – 84. Kalmár (DUN), 85. Tretiakov (DUN)


    Esbjerg fB: Höjbjerg – Lauridsen, Austin, Brinch, Anyembe – Parunašvili, Brink, Kristensen, Sörensen – Petre, Tighadouini
    Náhradníci: Mikkelsen, Kikkenborg – Nurmi, Tjörnelund, Mortensen, Halsti, Kauko, Moesgaard, Larsen, Zaar, Bækgaard, Möller, McGrath, Jakovenko

    DAC 1904 Dunajská Streda: Kucz – Blackman, Huk, Kone, Davis – M. Vida – Herc, Kalmár – Taiwo, Ayong, K. Vida
    Náhradníci: Jedlička – Šimčák, Koštrna, Šatka, Csóka, Baumgartner, Nagy, Bilenkyj, Čmelík, Tretiakov, Kitambala
    bahis siteleri