Valencia – Getafe 3:1 (kon.)
konec
Valencia CF
3:1 (0:1)
Getafe CF
Úterý 29.01.2019, 21:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:19. (23:34:40)
     
    Nakonec bylo nastaveno ve druhém poločase rovnou devět minut. Valencia dokázala po neskutečném průběhu zvítězit na domácí půdě 3:1 a ani prohra 0:1 z trávníku Getafe ji nepřipravila o postup mezi nejlepší čtyřku.

    Již po čtyřiceti sekundách hry šokoval domácí hráče i fanoušky úvodní brankou Jorge Molina a v tuto chvíli musela Valencia vstřelit k postupu tři góly. Jaume Doménech nebyl v dobrém postavení ve své brance a toho dokázal využít Molina umístěnou ránou k přední tyči. I s postupujícím časem se hra v obrovském tempu, první poločas už ale druhou branku nepřinesl. Hlavní rozhodčí měl spoustu práce, když již v první pětačtyřicetiminutovce rozdal šest žlutých karet!

    Po změně stran útočil převážně domácí celek. Po hodině hry přišlo vyrovnání, když po Čeryševově přihrávce skóroval do odkryté branky Rodrigo. Dvacet minut před koncem zkomplikoval postupové naděje Getafe Djené Dakonam, který musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Hosté se ale i nadále s přehledem bránili. V devadesáté minutě mělo Getafe stále v součtu dvoubrankové vedení. Hlavní rozhodčí nastavil hned sedm minut a v nich se děly věci. Rodrigo nejprve poslal Valencii do vedení 2:1, aby ihned po několik sekund později udal postupové skóre na 3:1. Oslabené Getafe už se v samém závěru k tlaku nedostalo v poháru končí.
     
    Ihned po závěrečném hvizdu se do sebe pustili hráči na trávníku. Pozadu nezůstaly ani lavičky obou týmů. To už ale nic nemění na postupu Valencie do semifinále španělského poháru!
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Paulista musí s krvavým zraněním za postranní lajnu. Také Garay je ošetřován mimo hrací plochu. V tuto chvíli jsou tak domácí na trávníku jen v devíti.
     
    90+7
    Gabriel Paulista je ošetřován na hrací ploše, mezitím už vypršelo i nastavených sedm minut. Hlavní rozhodčí ale ještě nechá zápas několik okamžiků pokračovat.
     
    90+6
    Getafe se snaží ještě zatlačit, ale domácí jsou v obrovské euforii. Čeryšev si vyměnil míč s Gameirem, následně zajel do protihráče Arambarri a také vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    Rodrigo dostává za svou oslavu žlutou kartu. To mu ale v tuto chvíli vůbec nevadí.
    90+4. RODRIGO - 3:1
     
    90+4
    Valencia právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Valencia se dostává do vedení 3:1 a v tuto chvíli postupuje do semifinále! Nejprve pálil Mata jen do Doménecha, následně se hra během pěti sekund přesunula k brance Getafe. Mina našel skvělým pasem RODRIGA, který kompletuje hattrick!
    90+3. RODRIGO - 2:1
     
    90+3
    Valencia právě vstřelila branku!
    Pořádné drama nás čeká v závěrečných minutách! Po parádní přihrávce za obranu si naběhl k míči Santi Mina, ihned z prvního doteku našel před zcela prázdnou brankou RODRIGA, který uspěl i ve své druhé stoprocentní šanci.
     
    90+2
    Duro dokázal na moment udržet míč na útočné polovině, ale přes Pareja se nedostal a to už si to domácí namířili opět k vápnu Getafe.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.
     
    90
    Po rozehrávce rohového kopu posílal Parejo míč proti noze Leemu. Střídající záložník se z prvního doteku opřel do střely, ale míč doplachtil jen vysoko nad hostující branku.
     
    89
    Domácím už příliš času nezbývá. Po pádu Maty na trávník hlavní rozhodčí nechal akci dohrát. Až když se postaral o obranný odkop Cabrera, tak se jde sudí podívat, co je s útočníkem Getafe.
     
    88
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Soler, přichází Gameiro.
     
    87
    Čeryševův centr byl pořádně nebezpečný. Chichizola se nedomluvil s Cabrerou, kdo bude hrát a tak se k balonu vrhli oba. Míč nakonec skončil mimo tři tyče.

    Vít Schück

    Branky: 62. Rodrigo, 90+3. Rodrigo, 90+4. Rodrigo – 1. Molina

    Karty:   45+1. Paulista (VAL), 46. Mina (VAL), 70. Garay (VAL), 90+5. Rodrigo (VAL) – 11. Mata (GET), 23. Suárez (GET), 27. Dakonam (GET), 45. Portillo (GET), 45+1. Chichizola (GET), 86. Molina (GET), 90+6. Arambarri (GET)   74. Dakonam (GET)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:19.
    Valencia CF: Doménech – Piccini (72. Lee), Garay, Paulista, Gayá – Wass (57. Čeryšev), Soler (88. Gameiro), Parejo, Torres – Mina, Rodrigo
    Náhradníci: Neto – Gameiro, Čeryšev, Diakhaby, Lato, Blanco, Lee

    Getafe CF: Chichizola – Suárez, Dakonam, Cabrera, Antunes – Portillo (69. Duro), Flamini (57. Arambarri), Maksimović, Cristóforo (78. González) – Mata, Molina
    Náhradníci: Soria – González, Ángel, Sáiz, Arambarri, Miquel, Duro

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín
    22.01.2019
    Getafe - Valencia 1:0

    Branky: 79. Molina

    Karty:   61. González (GET), 65. Arambarri (GET) – 57. Vezo (VAL), 66. Wass (VAL), 72. Doménech (VAL), 75. Čeryšev (VAL), 90+1. Lato (VAL)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:16.
    bahis siteleri