Real Madrid – Girona 1:2 (kon.) | Valencia – Espanyol 0:0 (kon.) | Villarreal – Sevilla 3:0 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
3:0 (2:0)
Sevilla FC
Neděle 17.02.2019, 18:30 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13. (20:20:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Ve druhém poločase jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky připsaly několik náznaků šancí, avšak třetí branku vstřelil domácí celek. Sevilla se v závěru utkání dostala k značnému náporu, avšak velmi dobře hrající defenzíva soupeře zkrátka inkasovanou branku nepřipustila. Villarreal tak udělal klíčový krok k posunu v tabulce, v těchto výkonech ale musí navazovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá moc času, i v tuto chvíli má domácí celek míč na kopačkách.
     
    90+1
    Z ochozů se začínají ozývat oslavné chorály, což tento stadion moc dlouho nepamatuje. Villarreal totiž v letošním ročníku nepodává přesvědčivé výkony.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Villarreal podnikl další rychlou protiakci, přičemž Fornals našel za pokutovým územím volného Ekambiho, jehož technický projektil skončil na tyči.
     
    88
    Sevilla se s nepříznivým výsledkem snaží ještě něco udělat, avšak to zatím nevychází. V tuto chvíli má kulatý nesmysl na kopačce Amadou.
    86. Alfonso PEDRAZA - 3:0
     
    86
    Villarreal právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Sevilla se spíše soustředila na útočení, přičemž zapomněla na ALFONSA PEDRAZU, který si dokázal narazit s Morlanesem, načež pronikl až do pokutového území, kde přízemní ránou propálil českého brankáře Vaclíka, jenž si nakonec na míč nesáhl.
     
    86
    Sarabia zkoušel do pokutového území poslat přízemní nabídku, která se dost možná otřela o ruku protihráče. Hlavní sudí i tentokráte nechává plynout.
     
    85
    Po delší době si zahrál s míčem český brankář Vaclík, který i tentokráte zvolil rozehrávku po zemi. Jako ideální adresát se jevil naběhnuvší Gómez.
     
    84
    Avšak Promes se daleko s míčem nedostal, naopak velmi dobře to zvládl obránce Gaspar, kterému se ještě podařilo otřít hrací předmět o nohu protihráče.
     
    83
    Pro změnu se na zeleném pažitu ocitl domácí Iborra, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Odraženého balónu se ujal Ben Yedder, jenž přenášel hru.
     
    82
    Tohle už bylo nebezpečné! Sevilla totiž překonala padajícího Asenja, avšak poté za ním zasáhl jeden z protihráčl, vše se ale konalo z jasného ofsajdu.
     
    81
    Ve středu hrací plochy si taktickým zákrokem pomohl Mori, jenž poslal k zemi Ben Yeddera, za což obdržel kartónek žluté barvy.
     
    80
    Rohový kop se zrovna nepovedl, což vedlo k protiútoku v podání soupeře. Sarabia kroutil míč do šestnáctky, načež se Escuderovi podařilo vybojovat roh.
     
    79
    Nakonec je výsledkem zisk rohového kopu, což domácímu celku maximálně vyhovuje. Cazorla s rozehrávkou nikam nespěchá, jeho celek má dostačující náskok.
     
    78
    Posléze od levé autové čáry vhazoval míč zpět do hry Pedraza, kterému rozehrávka trvala celkem dlouho. Nakonec se Villarreal rozhodl uklidnit hru.

    David Suchý

    Branky: 20. Álvaro González (Cazorla), 45+1. Toko Ekambi (Bacca), 86. Pedraza (Morlanes)

    Karty:   12. Toko Ekambi (VLR), 52. Álvaro González (VLR), 68. M. Gaspar (VLR), 81. Ra. Funes Mori (VLR) – 61. Mesa (SEV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13.
    Villarreal CF: Asenjo – Álvaro González, Bonera (24. Ra. Funes Mori), V. Ruiz – M. Gaspar (C), Iborra, Cáseres (76. Morlanes), Cazorla, Pedraza – Bacca (66. Fornals), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – J. Costa, Fornals, G. Moreno, Chukweze, Ra. Funes Mori, Morlanes.

    Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez, Kjaer (64. Escudero), Wöber – Navas (C) (46. Ben Yedder), Mesa, Amadou, Promes – F. Vázquez (46. Sarabia), André Silva – Munir.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Ben Yedder, Sarabia, Mercado, Escudero, Rog.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    thejrc.org