Real Madrid – Girona 1:2 (kon.) | Valencia – Espanyol 0:0 (kon.) | Villarreal – Sevilla 3:0 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
3:0 (2:0)
Sevilla FC
Neděle 17.02.2019, 18:30 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13. (20:20:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Ve druhém poločase jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky připsaly několik náznaků šancí, avšak třetí branku vstřelil domácí celek. Sevilla se v závěru utkání dostala k značnému náporu, avšak velmi dobře hrající defenzíva soupeře zkrátka inkasovanou branku nepřipustila. Villarreal tak udělal klíčový krok k posunu v tabulce, v těchto výkonech ale musí navazovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá moc času, i v tuto chvíli má domácí celek míč na kopačkách.
     
    90+1
    Z ochozů se začínají ozývat oslavné chorály, což tento stadion moc dlouho nepamatuje. Villarreal totiž v letošním ročníku nepodává přesvědčivé výkony.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Villarreal podnikl další rychlou protiakci, přičemž Fornals našel za pokutovým územím volného Ekambiho, jehož technický projektil skončil na tyči.
     
    88
    Sevilla se s nepříznivým výsledkem snaží ještě něco udělat, avšak to zatím nevychází. V tuto chvíli má kulatý nesmysl na kopačce Amadou.
    86. Alfonso PEDRAZA - 3:0
     
    86
    Villarreal právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Sevilla se spíše soustředila na útočení, přičemž zapomněla na ALFONSA PEDRAZU, který si dokázal narazit s Morlanesem, načež pronikl až do pokutového území, kde přízemní ránou propálil českého brankáře Vaclíka, jenž si nakonec na míč nesáhl.
     
    86
    Sarabia zkoušel do pokutového území poslat přízemní nabídku, která se dost možná otřela o ruku protihráče. Hlavní sudí i tentokráte nechává plynout.
     
    85
    Po delší době si zahrál s míčem český brankář Vaclík, který i tentokráte zvolil rozehrávku po zemi. Jako ideální adresát se jevil naběhnuvší Gómez.
     
    84
    Avšak Promes se daleko s míčem nedostal, naopak velmi dobře to zvládl obránce Gaspar, kterému se ještě podařilo otřít hrací předmět o nohu protihráče.
     
    83
    Pro změnu se na zeleném pažitu ocitl domácí Iborra, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Odraženého balónu se ujal Ben Yedder, jenž přenášel hru.
     
    82
    Tohle už bylo nebezpečné! Sevilla totiž překonala padajícího Asenja, avšak poté za ním zasáhl jeden z protihráčl, vše se ale konalo z jasného ofsajdu.
     
    81
    Ve středu hrací plochy si taktickým zákrokem pomohl Mori, jenž poslal k zemi Ben Yeddera, za což obdržel kartónek žluté barvy.
     
    80
    Rohový kop se zrovna nepovedl, což vedlo k protiútoku v podání soupeře. Sarabia kroutil míč do šestnáctky, načež se Escuderovi podařilo vybojovat roh.
     
    79
    Nakonec je výsledkem zisk rohového kopu, což domácímu celku maximálně vyhovuje. Cazorla s rozehrávkou nikam nespěchá, jeho celek má dostačující náskok.
     
    78
    Posléze od levé autové čáry vhazoval míč zpět do hry Pedraza, kterému rozehrávka trvala celkem dlouho. Nakonec se Villarreal rozhodl uklidnit hru.
     
    77
    Ta se ale neujala, velmi dobře totiž zakročil obránce Gómez, jenž vzdušnou nabídku odklidil z pokutového území. Villarreal se ale i nadále nachází u míče.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santiago Cáseres, přichází Manu Morlanes.
     
    75
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl obránce Escudero, jenž poslal na zem jednoho z protihráčů. Žlutá ponorka bude moci zahrávat standardku.
     
    74
    V posledních minutách nesledujeme zrovna zajímavé momenty, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu, což platí hlavně o Seville.
     
    69
    Přichází další nedovolený zákrok, který u postranní čáry způsobil hostující Munir, jenž zezadu poslal na zem Gonzáleze. Tento zákrok se obejde bez žluté karty.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    68
    Před malým momentem vysoko nad branku zamířil Promes, kterému rána rozhodně nesedla. Asenjo nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    67
    Na vzdušnou nabídku z levé strany se pokoušel vyhoupnout Silva, který nakonec na míč nedosáhl. Tentýž hráč vypálil zhruba metr vedle branky soupeře.
     
    66
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Pablo Fornals.
     
    65
    Na opačné straně se na hranici ofsajdu dokázal uvolnit hostující Munir, proti kterému včas vyběhl brankář Asenjo, který navíc dokázal přesně zasáhnout.
     
    64
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Sergio Escudero.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas nám nabízí o poznání vyrovnanější podívanou. Před malým momentem zasahoval Vaclík.
     
    62
    Už se zdálo, že se do zajímavé příležitosti dostane Gaspar, avšak na poslední chvíli ho zastavil praporek pomezního. I přesto zasahoval obránce Kjaer.
     
    61
    Přichází další žlutá karta, tenokráte pro hostující stranu. Mesa spáchal už několikátý nedovolený zákrok, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    60
    Amadou se při snaze přenést hru na pravou stranu ocitl na zemi, jednalo se o podklouznutí. Míč ale přeci jenom doskákal na kýženého adresáta přihrávky.
     
    59
    Následně se k velice pohotovému zakončení dostal Munir, který dokázal předskočit Gonzáleze, avšak poté zamířil do náruče připraveného Asenja.
     
    58
    Ten ale čistým způsobem dokázal zastavit pozorný González, jenž u postranní čáry za sebe nepustil Sarabiu. Sevilla tak bude alespoň vhazovat.
     
    57
    Tentýž hráč si vzal na starost provedení dalekonosné standardky, která zamířila přímo do náruče Vaclíka, jenž okamžitým výhozem nastartoval kontr.
     
    56
    Cazorla ustál manévr na pravou nohu, hlavní sudí nesignalizoval ani výhodu. Až poté bylo pískáno, přičemž se na zeleném pažitu opět zjevil Cazorla.
     
    55
    Následná akce Sevilly přinesla velice nebezpečný centr v podání Promese. Míč pouze proskákal pokutovým územím, přičemž hosté stále zůstávají u míče.
     
    54
    Přišel útočný faul z hostující strany, provinil se forvard Silva, jenž v souboji o míč poslal k zemi Cáserese. Jednoznačný faul, Villarreal rozehrál nakrátko.
     
    53
    Pedraza se na levé straně zkoušel zbavit Gómeze, což se mu ale nepodařilo. Druhý jmenovaný zasáhl čistě, navíc se mu zdařilo vyvezení míče.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Álvaro González (Villarreal CF).
     
    52
    Sarabia se dostal k velice pohotovému pokusu, který zkoušel zakroutit ke vzdálenější tyči. Jednalo se o nenápadnou střelu, se kterou si Asenjo poradil.
     
    51
    O vyvezení míče se postaral Amadou, který poté nedokázal kloudně přihrát k hranici šestnáctky. To nemuselo tolik vadit, soupeř se totiž daleko nedostal.
     
    50
    Nakonec se nejednalo o přímý pokus, nýbrž o centr do pokutového území. K rozehrávce se postavil Sarabia, který zakroutil centr na hlavu urostlého Ruize.
     
    49
    Kousek před pokutovým územím skončill na zemi Silva, který svému celku vybojoval standardku z velice dobré pozice. To volá po přímému pokusu.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého dějství se k pohotovému zakončení dostal hostující Vázquez, který zamířil přímo doprostřed branky, kde se nacházel Asenjo,
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Pablo Sarabia.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky, přičemž se o obě postaral domácí celek. Villarreal měl v úvodu zápasu velkou územní převahu, přičemž se poté začal projevovat také soupeř, jenž si vypracoval několik slušných šancí na vyrovnání, které se ale nekonalo. Naopak se Villarreall dostal do dvoubrankového vedení, to v nastaveném čase dokázal navýšit Ekambi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Karl Toko Ekambi - 2:0
     
    45+1
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Fantastickou přihrávku vyprodukoval Cáseres, který v pokutovém území našel naběhnuvšího Baccu, jehož patička směřovala před odkrytou branku, kde neměl problém se zakončením KARL TOKO EKAMBI.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Sevilla se opět usadila v blízkosti opačné šestnáctky, kde se jí podařilo vybojovat třetí rohový kop. Promes to zkusil centrem, Kjaerovi ale něco scházelo.
     
    43
    Zatím zcela mimo hru je hostující forvard Silva, který se sotva dostává k míči. To se povedlo až nyní, avšak Silvova přihrávka skončila na noze protihráče.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, který byl rozehrán cvičeným signálem. Ten se moc nepovedl, neboť u malého vápna číhal obránce Kjaer.
     
    39
    Cazorla dokázal hezkou přihrávkou najít naběhnuvšího Iborru, který se chystal ke střele špičkou kopačky, avšak na poslední chvíli přiběhl pozorný Kjaer.
     
    38
    Do vzdušného souboje se pouštěl Bacca, který nakonec proti dvojici protihráčů uspěl. Následně se Ruizovi nepovedl nákop, který sebrala obrana soupeře.
     
    37
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Sevillu. K míči se v tomto případě postavil Navas, jehož vzdušná nabídka dorazila přesně na hlavu domácího Gaspara.
     
    36
    Vaclík tak rozehrával od branky, přičemž i v tomto případě rozehrával do strany na Gómeze, který v tísni dokázal trefit do nohy napadajícího Baccu.
     
    35
    Žlutá ponorka se bleskovým způsobem dostala na druhou stranu, kde se k ničemu nedostala. Gonzálezova přihrávka totiž skončila za hrací plochou.
     
    34
    Nyní se nám hra o něco uklidnila, domácí obrána rozjela kombinaci na vlastní polovině, načež přišel další nedovolený zákrok na forvarda Ekambiho.
     
    33
    Na druhé straně si s kulatým nesmyslem zahrál brankář Vaclík, který ho z jedničky poslal ke středovému kruhu, kde v osobním souboji zvítězil Iborra.
    32. Munir selhal v šanci.
     
    32
    Munirova šance číslo dvě! Mesa si nakonec nezpracoval míč rukou, naopak ho přihrál na volnéhl Munira, jehož akrobatické zakončení skončilo kousek nad.
     
    31
    Šance také pro Sevillu! Do pokutového území se dostal zcela nenápadný Munir, který si potáhl míč na pravou nohu, načež Asenjo zasáhl konečky prstů.
     
    30
    Domácí rozehráli nakrátko, což se soupeři absolutně nelíbilo. Nakonec se k ráně dostal Bacca, jehož prudké zakončení skončilo na rukavici Vaclíka, avšak i přesto se jednalo o ofsajd.
     
    29
    Na jistotu se rozhodl zahrát obránce Gómez, balón tak skončil daleko za brankovou čáru. Budeme sledovat další rohový kop, který obstará Cazorla.
     
    24
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Daniele Bonera, přichází Ramiro Funes Mori.
     
    23
    Bude se přeci jenom střídat, Bonera tak nebude pokračovat ve hře. Za postranní čárou se připravuje jeden z náhradníků, vypadá to na obránce Moriho.
     
    22
    Volného kopu se ujal domácí obránce Bonera, který se rozhodl rozehrát na jistotu po zemi. Následně tentýž hráč ulehl na zem, vypadá to na zdravotní problém.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nakonec přinesla první branku. V tuto chvíli je na tahu Sevilla, jenž je v úvodu zápasu hodně pasivní.
    20. Álvaro GONZÁLEZ - 1:0
     
    20
    Villarreal právě vstřelil branku!
    A ten končí úvodní brankou! Cazorla tentokráte centroval k hranici malého vápna, kam si seběhl obránce ÁLVARO GONZÁLEZ, jehož důrazná hlavička sice směřovala doprostřed branky, Vaclík to měl ale hodně těžké.
     
    20
    Jako poslední se míče dotkl hostující obránce Kjaer, od kterého se odrazil za brankovou čáru. Soupeř bude mít k dispozici už druhý rohový kop.
     
    19
    Gómez hned několikrát zapojil do kombinace vedle stojícího Kjaera, načež na pomoc přispěchal také Amadou, jenž ale nic kloudného nevymyslel.
     
    18
    Kousek od středového kruhu hodně ostře fauloval domácí zadák Ruiz, který zezadu poslal k zemi Munira. Jednoznačný faul, Sevilla bude zahrávat volný kop.
     
    17
    Sevilla stále hraje bez míče, což určitě není příjemná zpráva. Domácí opět roztočili kolotoč krátkých přihrávek, v tuto chvíli se u balónu nachází Cáseres.
     
    16
    Villarreal se na malý moment usadil na útočné polovině, kde došlo k roztažení hry na levou stranu, kde ale s centrem neuspěl obránce Pedraza.
     
    15
    Střelecký pokus také ze strany Sevilly. Promesöva rána pravou nohou měla ideální razanci, avšak přesnost pokulhávala. Míč vystoupal vysoko nad branku.
     
    14
    Vaclík si dával s provedením odkopu celkem dost načas, nakonec zkoušel oslovit urostlého Vázqueze, jenž ale v hlavičkovém souboji nedokázal uspět.
     
    13
    Ekambi se pokoušel dostat k padajícímu míči, po kterém zamířil kousek vedle branky. Zakončení bylo zbytečné, jednalo se totiž o ofsajdové postavení.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Karl Toko Ekambi (Villarreal CF).
     
    12
    Aktivní Cazorla si navedl míč na pravou nohu, avšak poté zakončil vysoko nad branku. Vaclík nemusel zasahovat, nyní bude odkopávat od branky.
     
    11
    Následně to po pravém křídle zkoušel rychlonohý Navas, který se dokonce dostal až k centru do velkého vápna, kde ale na jedničku zasáhl zadák Bonera.
     
    10
    Posléze se k vyvezení hracího předmětu dostal Cazorla, který poté předal do tandemu na Pedrazu, jenž pro změnu neprošel do pokutového území.
     
    9
    Žlutá ponorka si tak vyzkoušela další rohový kop, který nebyl ničím nebezpečný. Domácí se i posléze usadili před vápnem, kde zasahoval Kjaer.
     
    8
    Na poslední chvíli se podařilo zasáhnout Wöberovi, který za sebe nepustil přihrávku v podání Pedrazy. V opačném případě by se Bacca dostal do šance.
     
    7
    I tentokráte si rozehrávku vzal na starost Cazorla, který kroutil míč směrem od branky. Nakonec se do vzduchu vyškárbal Ruiz, jenž ale hlavičkoval vysoko nad.
     
    6
    Vůbec poprvé se dostal k míči domácí brankář Asenjo, jenž okamžitě posílal odkop na druhou stranu hrací plochy, kde se jeho celku podařilo vybojovat roh.
     
    5
    K oné rozehrávce se postavil Cazorla, který svůj centr posílal do přehuštěného prostoru, kde se Ruiz ocitl v ofsajdu, což potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    4
    Na opačné straně se na zemi ocitl domácí forvard Bacca, který si nakonec vymodlill nedovolený zákrok. Villarreal bude zahrávat standardní situaci.
     
    3
    Posléze to po pravém křídle zkoušel hostující Navas, který se ale daleko s míčem nedostal. Pochvalu si zaslouží dobře bránící obránce Ruiz.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Álvaro González, Bonera, V. Ruiz – M. Gaspar (C), Iborra, Cáseres, Cazorla, Pedraza – Bacca, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – J. Costa, Fornals, G. Moreno, Chukweze, Ra. Funes Mori, Morlanes.

    Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez, Kjaer, Wöber – Navas (C), Mesa, Amadou, Promes – F. Vázquez, André Silva – Munir.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Ben Yedder, Sarabia, Mercado, Escudero.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio.
     
    Sevilla FC

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Sevilla, která se nachází na druhé straně tabulky. Seville momentálně patří čtvrtá pozice, v jednu dobu se dokonce vyhřívala na vedoucím místě celé tabulky. Hostující tým dnešního utkání momentálně ztrácí na vedoucí Barcelonu už čtrnáct bodů, naopak na sedmý Real Sociedad má náskok pouze tří bodů. Seville se v posledních týdnech výsledkově nedaří, vyhrála pouze jeden z posledních pěti ligových zápasů. V minulém kole navíc zachraňovala remízu proti Eibaru, se kterým prohrávala už 0:2, avšak v závěru utkání dokázala vyrovnat na konečných 2:2. Sevilla se ale v posledních týdnech na hřištích soupeřů nedaří, pět posledních zápasů nenabídlo ani jedno vítězství.
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu prožívají katastrofální sezónu, po třiadvaceti kolech totiž okupují předposlední pozici, což tento celek dlouhou dobu nepamatuje. Žlutá ponorka se tradičně prala o pohárové pozice, v tuto chvíli se ale potýká s výsledkovou krizí. Na svém kontě má dvacet bodů, přičemž na poslední nesestupové místo ztrácí už čtyři body. Villarreal sice poslední dva ligové zápasy neprohrál, avšak rozhodně mohl vytěžit daleko víc. Například v souboji proti Espanyolu vedl už o dvě branky, avšak zápas skončil nerozhodným výsledkem. Remízový výsledek nabídlo také utkání proti Valladolidu, ve kterém fanoušci branku neviděli. Villarreal tak musí pořádně zabrat, sestup do nižší soutěže by byl černým scénářem, avšak ne nereálným.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 20. Álvaro González (Cazorla), 45+1. Toko Ekambi (Bacca), 86. Pedraza (Morlanes)

    Karty:   12. Toko Ekambi (VLR), 52. Álvaro González (VLR), 68. M. Gaspar (VLR), 81. Ra. Funes Mori (VLR) – 61. Mesa (SEV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:13.
    Villarreal CF: Asenjo – Álvaro González, Bonera (24. Ra. Funes Mori), V. Ruiz – M. Gaspar (C), Iborra, Cáseres (76. Morlanes), Cazorla, Pedraza – Bacca (66. Fornals), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – J. Costa, Fornals, G. Moreno, Chukweze, Ra. Funes Mori, Morlanes.

    Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez, Kjaer (64. Escudero), Wöber – Navas (C) (46. Ben Yedder), Mesa, Amadou, Promes – F. Vázquez (46. Sarabia), André Silva – Munir.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Ben Yedder, Sarabia, Mercado, Escudero, Rog.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio
    bahis siteleri