Ufa – Magnitogorsk 1:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jokerit 3:0 (kon.) | Kazaň – Omsk 2:3 (kon.)
Soči – Jaroslavl 3:1 (kon.)
konec
HK Soči
3:1 (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 2:2
Lokomotiv Jaroslavl
Neděle 03.03.2019, 16:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči, Rusko • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u play-off Kontinentální hokejové ligy! Po dvou osmifinálových zápasech mezi HK Soči a Lokomotivem Jaroslavl je stav série 1:2, když si zatím oba týmy drží výhodu domácího prostředí. Nejprve vyhrál Lokomotiv doma 4:3 v prodloužení, poté před domácím publikem jednoznačně 3:0. Soči v pátek na první březnový den odpovědělo výhrou 3:2 v prodloužení a zda zvládne vyrovnat stav série, to se budeme dozvídat v neděli 3.3.2019 od 15 hodin, kdy startuje čtvrtý osmifinálový zápas této série!
     
    1. zápas: Jaroslavl – Soči 4:3 pr.
    Branky a nahrávky: 16. Kronwall (Sannikov, Alexejev), 27. J. Averin (Kronwall, Iljenko), 32. Kronwall (Nakládal, Loktionov), 64. Ivanov (Kovalenko) – 8. Kapustin (Altybarmakjan), 14. Jokipakka (R. Rosén), 41. Kapustin (Pajgin, R. Rosén).

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov (A), Čerepanov, Kutuzov – Kozun, Loktionov, Apalkov – Sannikov (A), Alexejev, Denisenko – Korškov, Iljenko, J. Averin – Kovalenko, Ivanov, Kajumov – J. Korotkov.

    HK Soči: Barulin (Šikin) – J. Alexandrov (A), Jokipakka, Budkin, K. Vorobjov, Rykov, Pajgin, D. Alexandrov – O'Dell (C), R. Rosén, Bočarov – Bakoš, Šmeljov, Collins (A) – Starkov, Lugin, Kaletnik – Kapustin, Rachimullin, Altybarmakjan – Polunin.
     
    2. zápas: Jaroslavl – Soči 3:0
    Branky a nahrávky: 3. Ivanov (Kronwall), 21. Kronwall (Nakládal), 23. Apalkov (Rafikov, Konovalov).

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Rafikov, Nakládal, Kronwall (C), Jelesin, Čerepanov, M. Osipov, Kutuzov – Jurtajkin (A), Loktionov, Kozun – Denisenko, Alexejev, Sannikov – J. Averin (A), Kraskovskij, Kartajev – Kajumov, Ivanov, Apalkov – Kovalenko.

    HK Soči: Barulin (23. Šikin) – Jokipakka, K. Vorobjov, Rykov, Budkin, J. Alexandrov (A), Pajgin, D. Alexandrov – Lugin, Collins (A), O'Dell (C) – Šmeljov, R. Rosén, Bakoš – Kaletnik, Rachimullin, Akmaldinov – Kapustin, Chlopotov, Polunin – Starkov.
     
    3. zápas: Soči – Jaroslavl 3:2 pr.
    Branky a nahrávky: 29. Collins (Šmeljov, Rykov), 54. Altybarmakjan (Rykov), 62. Altybarmakjan (Točickij) – 17. Sannikov (Alexejev, Kronwall), 34. Kronwall (Kozun, Loktionov).

    Soči: Šikin (Barulin) – Jokipakka, J. Alexandrov, Rykov, Budkin, Chomickij, D. Alexandrov, K. Vorobjov – Bakoš, Collins, Šmeljov – Kapustin, R. Rosén, Bočarov – Lugin, Altybarmakjan, Točickij – Starkov, Kaletnik, Polunin – Akmaldinov.

    Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Nakládal, Rafikov, Kronwall, Jelesin, Čerepanov, M. Osipov, N. Averin – Jurtajkin, Loktionov, Kozun – Sannikov, J. Averin, Alexejev – Iljenko, J. Korotkov, Korškov – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – Apalkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Šikin (Barulin) – J. Alexandrov, K. Vorobjov, Rykov, Budkin, Chomickij, Zborovskij, Pajgin – Bakoš, Collins, Šmeljov – Kapustin, O'Dell, R. Rosén – Lugin, Altybarmakjan, Točickij – Starkov, Kaletnik, Polunin – Bočarov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Kronwall, Rafikov, Jelesin, Kutuzov, M. Osipov, Čerepanov – Kozun, Apalkov, Loktionov – Denisenko, Alexejev, Sannikov – J. Averin, Kraskovskij, Kartajev – Ivanov, Kajumov, Iljenko – Kudrjavcev.

    Rozhodčí: Gusev, Romaško – Viljugin, Lazarev.
     
    Halou zní ruská hymna, utkání za okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:02
    K první střele se dostávali hosté, ale pokus Averina byl zblokován mimo tři tyče.
     
    01:02
    Velice dobře pálil po Točického přihrávce Stanislav Bočarov, ale ranou z první těsně nad ledem si na Konovalova nepřišel.
     
    02:22
    Domácí tým má puk za brankou Šikina, odkud rozjíždí další útok. Ten byl ale nepřesný a pětka Soči vystřídala.
     
    02:58
    Domácí celek je zatím aktivnější. Ihned po přejetí modré vypálil Stanislav Bočarov, ale ostrým projektilem minul tři tyče branky Konovalova.
     
    03:41
    Vadim Chomickyj nabírá za brankou rychlost a vyváží puk na druhou stranu. Přišla ale ovšem další zbytečná ztráta kotouče domácích.
     
    04:16
    Což je samozřejmě voda na mlýn pro hosty. Kraskovskij nejprve získal puk za brankou a poté obdržel do této pozice nahrávku, ale kličkou neuspěl a poté byl ještě tvrdě, ale čistě, sražen.
     
    05:01
    První velká šance zápasu. Před branku Konovalova si najel Vladislav Kaletnik, který zkoušel trefit puk k levé tyči po prosmýknutí se a nahrávce Starkova, ale neúspěšně.
     
    06:36
    Opět v akci Bočarov. Útočník Soči prošel po pravé straně přes modrou a přihrál puk na Kirilla Vorobjova, který si najel z druhé vlny. Bek domácích skryl svojí střelu za obránce, ale na Konovalova nevyzrál.
     
    06:36
    Ihned poté následuje komerční přestávka.
     
    07:38
    Domácí tým je ze začátku zápasu lepší. V další šanci byl Martin Bakoš, který stál přesně mezi kruhy a dostal dobrý pas od Šmeljova. Po střele z první zasahoval Konovalov a skryl puk ve výstroji.
     
    07:53
    Hned po buly vznikla před brankou nepřehledná situace. Kotouč vyjel přesně na hůl Zborovského a obránce Soči ihned vypálil, jenže mířil vedle.
     
    08:41
    Budkin musí hodně rychle obkroužit branku a vyvézt puk, a to bez chyby, jelikož se ho vydal napadat Vladislav Kartajev. Ale obránce domácího celku to zvládl. I když se hned poté hra přestěhovala k Šikinovi, který si připisuje po dvou Kudrjavevových dorážkách první vážnější zákroky.
     
    09:30
    V posledních okamžicích se musí mít Šikin v domácí kleci výrazně častěji na pozoru, ale Lokomotiv si žádnou gólovou šanci doposud nevypracoval.
     
    11:27
    Kutuzov dobře vyvezl puk na druhou stranu a Kajumov s Iljenkem kroužili před brankou Šikina. Puk však na hole nedostali a ještě si hosté "pomohli" faulem.
     
    12:00
    Hokejka Denisenka se totiž v souboji za brankou objevila v obličeji soupeře a útočník Lokomotivu bude rád, když to bude jen za dvě minuty.
     
    12:06
    Grigorij Denisenko dostává první dvě trestné minuty v play-off a jde ven za krosček.
     
    12:27
    Domácí ekipa vyhrála buly a kombinuje před Konovalovem.
     
    12:55
    Po úspěšném vyhození musí domácí začít svojí pouť za první brankou zápasu znovu.
     
    13:09
    Stejně tak jako nyní, kdy Eric O'Dell sbírá puk až za svojí klecí.
     
    13:53
    Přesilová hra Soči postrádá naprosto vše, co značí pojem dobrá početní výhoda. Lokomotiv se brání naprosto v klidu a v pohodě.
     
    14:06
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    14:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá přesilovka nemusí Soči vůbec vadit. Polunin odvedl precizní práci za brankou Konovalova, poté našel přihrávkou STĚPANA STARKOVA, který byl sice v klinči dvou protihráčů, ale přesto stačil vystřelit a poslat kotouč do branky! Asistence: Alexandr Polunin.
    14:22 Stěpan STARKOV - 1:0
     
    15:25
    Hosté se prakticky ihned snaží o odpověď, která ale zatím nepadá na úrodnou půdu. Lokomotiv spíše honí puk v útočném pásmu po prknech.
     
    16:51
    Obrana Lokomotivu byla opět v jednom ohni. Polunin nahodil kotouč z levé strany na branku a Konovalov jej vyrazil mezi kruhy, kde dojížděl Kaletnik. I on vystřelil a gólman Lokomotivu si opět zapsal úspěšný zákrok. To už stačil puk dojet znovu Polunin a po závaru v brankovišti se chvilku nevědělo, kde guma je, ale ta vyplavala kolem levé tyče z brankoviště ven.
     
    18:00
    Dvě minuty, přesně takový časový údaj chybí do konce prvního dějství, které je zatím jasně v režii Soči. Střelu O'Della likviduje Konovalov.
     
    18:39
    Čtvrtá lajna Soči je zatím nejlepší z domácích útoků. Nyní trio forvardů připravila o další šanci pouze a jen špatná přihrávka Starkova.
     
    19:40
    Že to Lokomotiv nebude mít vůbec jednoduché, to se ukázalo i nyní, když Rykov čistým a tvrdým hitem odstranil z brankoviště soupeře, byť žádné vážné ohrožení branky domácích nehrozilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a pokud bude chtít Lokomotiv přemýšlet o tom, že by si z Bolšoje odvezl na cestu domů mečbol, tak se bude muset honem rychle zlepšit. Soči je totiž lepší a klub z olympijského městečka zatápí hlavně svojí čtvrtou útočnou formací Starkov-Kaletnik-Bočarov. Ta také byla u vedoucí branky, když Polunin zpoza klece výborně nahrál Stěpanu Starkovovi a ten i v tísni dokázal otevřít skóre zápasu. Brzy na to mohli domácí zásluhou čtvrté lajny přidat ještě jednu branku, ale tři střely během deseti sekund zlikvidoval Konovalov. Stav je tedy zatím 1:0.
     
    Statistiky první třetiny:
    Soči – Jaroslavl 1:0
    Střely na branku: 10-5
    Zásahy gólmanů: 5-9
    Zblokované střely: 3-6
    Hity: 14-4
    Vyhraná buly: 9-2
    Vyloučení: 0-1.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    Ricky Martin by měl určitě radost, diváci v Bolšoj aréně se během přestávky baví pořádnou tancovačkou na celosvětově známý song Livin' la vida loca! A tak to má být, hokej má být především o zábavě, ne o nějaké házení odpadků na ledovou plochu...
    V Ledovém paláci Bolšoj se diváci baví i o přestávce
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Uvidíme, jak moc se změní hra Jaroslavle, která bude muset ještě tvrdě bojovat. Vyhrála nicméně úvodní buly a vrhla se ihned vpřed, první náznak ohrožení branky ale skončil v ochranné síti.
     
    20:24
    Od modré pálil člen první obranné dvojice Soči, Alexandr Budkin. Jeho střelu vyrazil Konovalov betony a hosté šli okamžitě vpřed, jejich pokus ale skončil na připraveném Šikinovi.
     
    20:53
    Chomickij poslal prudce puk dopředu spíše z nouze, nikoho logicky ze svých spoluhráčů nenašel a hra se tak zase stěhuje před Šitina.
     
    21:34
    Tohle bylo pro Šitina hodně nepříjemné, neboť střelu od modré, kterou poslal na branku Osipov, tečoval ještě na hranici pravého kruhu Kraskovskij a pro domácího gólmana to bylo o to horší, že mu puk šel do protipohybu. Nicméně si poradil a zasáhl.
     
    21:51
    Na útočné modré byl obrán o puk hostující Iljenko a Soči může znovu kombinovat směrem dopředu. Vstup do druhé třetiny má ale horší, to bez debat.
     
    22:32
    Jaroslavl se nicméně připravuje o lepší vstup do třetiny sama. Kutuzov u domácí střídačky předvedl zbytečný útočný faul a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    22:49
    Soči má tedy přesilovou hru a první kombinaci zakončilo střelou od levého mantinelu, Konovalov zaklekl včas a vytěsnil puk mimo tři tyče.
     
    23:32
    Hosté se toho ale nebojí ani v oslabení. Po levé straně vyvážel puk Loktionov a kousek za modrou vystřelil, Šitin musel do akce. A musel do akce i podruhé, neboť domácí totálně propadli na modré a Iljenko šel sám na domácího gólmana, ten svůj tým podržel!
     
    24:33
    Lokomotiv je v plném počtu a oslabení bylo spíše jeho výhodou než ztrátou. Každopádně nyní pokračujeme v hře 5 na 5, momentálně drží puk hosté.
     
    25:20
    Loktionov za brankou neustál souboj a domácí vytlačili obranu Jaroslavle z pásma. Těžil z toho Polunin s nejvyšším možným číslem dresu, tedy 99. Na levém kruhu měl hodně prostoru a vybruslil si až před branku, jenže střela mu nesedla.
     
    25:52
    Averin zpoza branky vycouval s pukem a nahrával na pravý kruh někomu ze své formace. Jenže hráči se navzájem srazili, přesto se ale pro hosty toho moc nezměnilo.
     
    26:41
    Lokomotiv vyvinul nepříjemný tlak před Šitinem, který práci rozhodně má. Jednak dobře placenou, druhak je celkem vytížený. Každopádně musel proběhnout v kabině hostí asi drobný fén...
     
    27:31
    Šitin opět zasahoval, tentokrát proti střele Kutuzova od modré. Domácí gólman si poradil i s clonou od Loktionova a kotouč nakonec pokryl. Komerční přestávka.
     
    27:39
    Co přineslo vyhození puku ze svého pásma domácím hráčům? Vůbec nic. Jenom zakázané uvolnění a nemožnost vystřídat.
     
    27:59
    Alexejev výborně v útočném pásmu napadal rozehrávku Soči a získal puk, počkal si, až mu dojedou obránci a jednomu z nich puk pustil, jenže ten si ho ukopl a bylo po všem.
     
    28:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv po zásluze vyrovnává a dostává se zpět do hry! Kraskovskij dostal puk ze souboje a poslal ho na modrou pro Čerepanova, který se nerozpakoval a vystřelil tvrdě na branku. Jeho střelu ale na hranici brankoviště tečoval JEGOR AVERIN a puk prošel Šitinovi mezi betony – 1:1! Asistence: Nikita Čerepanov, Pavel Kraskovskij.
    28:31 Jegor AVERIN - 1:1
     
    29:52
    Lokomotiv jasně přebral otěže utkání a momentálně šlape velice dobře. Soči se dostalo vlastní vinou do obranného pásma a mohlo to být dokonce 1:2! Kraskovskij výborně stáhl puk na střed a z bekhendu nabídl puk Kartajevovi, který ale nepřehodil pravý beton Šitina u pravé tyče!
     
    30:55
    Přihrávka rukou momentálně přerušuje bitvu o střední pásmo, ve kterém měli o něco navrch domácí. Po krátkém přerušení a dostřídání se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    31:08
    Pokus o vyzvání hráče na útočné modré hostům vůbec nevyšel, a proto se hra stěhuje před Konovalova, který by si mohl příště vzít termosku s čajem, aby tam nezmrznul. I když při pohledu na ledový palác to moc nehrozí...
     
    31:32
    Teď utrpěl hostující Kozun dva zákroky za sebou. Nejprve ho podrazil do souboje vjíždějící O´Dell a dostal dvě minuty, následně mu ještě vrazil hůl do obličeje Kozunův spoluhráč. Trestá se však logicky pouze zákrok domácího hráče.
     
    32:27
    První polovina přesilové hry je pryč a Lokomotiv v ní toho moc nepředvedl. Soči třikrát v řadě vyhodilo na druhou stranu, nyní to vypadalo na dostihy, kdo bude na vyhozeném puku dříve, to ale překazil Konovalov, který vyjel a rozehrál zpět.
     
    33:40
    Soči právě vstřelilo branku!
    Byl jsi vyloučen? To nám vůbec teď nevadí! Tohle může říkat domácí trenér. Hosté totiž vůbec nezvládli závěr přesilovky, kdy obránce prakticky daroval puk protihráči Šmeljovovi, který rozjel útočná kola a na útočné modré našel z trestné naskakujícího ERICA O´DELLA. Ten si pohlídal ofsajd a nájezd na branku zakončil úspěšně střelou nad beton – 2:1! Asistence: Sergej Šmeljov.
    33:40 Eric O'DELL - 2:1
     
    34:19
    A O´Dell měl záhy další podobnou šanci, akorát měl zezadu obránce. Kličku na bekhend částečně zmařil obránce a Konovalov akorát zajistil vyrážečkou to, aby se puk nedostal přes brankovou čáru!
     
    35:48
    Opět hraje s pukem Jaroslavl, jenže teď už to má složité. Soči vlil druhý gól do žil energii a nyní brání domácí s mnohem větší chutí a elánem.
     
    36:30
    Tažená střela po ledě neudělala Rykovovi žádný větší problém, střelu si zpracoval bruslí a odpravil ji z obranného pásma Soči pryč. Ale zase už tam domácí mají okupanty.
     
    37:26
    Domácí si jednoduchým nahozením pomohli z tlaku a O´Dell pak orodoval u sudích za vyloučení Osipova, který mu zezadu dal poměrně nepříjemnou hrazdu a poslal ho na mantinel. Místo možného vyloučení Osipova ale přijde trest pro domácí střídačku za špatné střídání...
     
    37:38
    Trest potvrzen, v jednu chvíli bylo dokonce osm hráčů na ledě! Trest odsedí Točickij a Soči čekají těžké chvíle.
     
    38:34
    Z levého kruhu si vybruslil Kajumov a švihem mířil mezi betony Šitina, který puk v tomto prostoru udržel. Následně se ještě hráči postrkávali, ale nebylo to nic takového, aby byla potřeba trestů.
     
    38:40
    Domácí vyhodili kotouč na druhou stranu a povede se jim to i nyní, hned dvakrát za sebou.
     
    39:09
    V druhé půlce přesilovky se Lokomotivu jednoduše nedaří dostat do útočného. Jako myslivci honí zajíce, tak hosté honí puk po celé ploše hřiště. Akorát zajíci v podobě hráčů Soči jim ho posílají někam jinam.
     
    39:37
    Další vyhození a Točickij se může vrátit do hry. Domácím toto oslabení vůbec neublížilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je v Soči minulostí. Nabídla nám kvalitní hokejovou podívanou, kde tahali za delší konec provazu jasně hráči z Jaroslavle, kteří vstoupili do druhé třetiny naprosto koncentrovaně a v úvodu měli několik slibných šancí. První gól v zápase ale zapsali až v čase 28:31, když Jegor Averin šikovně tečoval střelu Čerepanova od modré. Hosté i následně hrozili, avšak gólu jim nebylo přáno. Naopak Soči upletlo z „výkalů“ pořádný bič, když Eric O´Dell dostal parádní přihrávku po svém návratu z trestné lavice a rozparádil ledový palác. O´Dell pak mohl navýšit vedení domácích na dvě branky, avšak nabídnutou šanci neproměnil a za stavu 2:1 se oba týmy rozešly do kabin. Třetí třetina začne za 13 a čtvrt minuty!
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely na branku: 14 (4) – 19 (14)
    Vhazování: 23 (14) – 10 (8)
    Zblokované střely: 9 (3) – 9 (6)
    Vyloučení: 2 (2) – 2 (1)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina začala brzkým přerušením, hosté se zmohli pouze na zakázané uvolnění.
     
    40:42
    Rafikov z pravého kruhu mířil Šitinovi mezi betony, jenže domácí gólman si oblast bez problémů pohlídal a rozehrál na spoluhráče dopředu. Pro ně je však puk jako honba za nějakou dívkou na baru. Utíká vám a vy jí furt nemůžete dohnat...
     
    41:47
    Ze střídačky najel do útoku Rafikov a tvrdě napálil kotouč z mezikruží na branku, avšak Šitin vyrazil vyrážečkou a dal šanci spoluhráčům na rozehrávku, ti ale nesmyslně vyhodili na icing.
     
    42:30
    Proti střele Jelesina si držel Šitin po vzoru některých návštěvníků mostecké Severky úhel, a proto mu nedělalo sebemenší problém lapačkou kotouč sebrat do lapačky.
     
    42:36
    Sannikov ustál souboj u branky s domácím obráncem a udržel hosty stále v útočném pásmu. Collins ale získal puk a vyjel s ním dopředu, podpora byla ale nulová, proto jednoduše nahodil a v klidu odjel střídat.
     
    43:55
    Lokomotiv zvolil cestu pomalejšího útoku, a proto zpoza své branky čeká na dostřídání. O to rychlejší akci ale pak podnikli hostující hráči na branku, Šitin ustál dvě nepříjemné střely. Následně ještě hostující kapitán reklamoval zákrok na Kajumova, sudí jsou ale v klidu.
     
    44:25
    Soči bude zřejmě hrát na brejkové situace, jednu takovou předvedl Polunin, který z levé strany najížděl před Konovalova, ten ale situaci ustál a prostor na pravé tyči si pohlídal.
     
    44:50
    V zápase si vybírá nucenou pauzu Kaletnik, který po tvrdém souboji ve středním pásmu upadl nekontrolovaně na ruku a po krátkém ošetření přímo na ledě putuje přímo na střídačku.
     
    45:08
    Sean Collins vyhrál souboj s protihráčem a pustil puk pod sebe na Pajgina, který měl prostor na střelu. Pajgin ale místo puku trefil led a celá akce tak šla doslova do ledu.
     
    46:33
    Rosén, svého času ostrostřelec švédského Vaxjö, se nyní vydal na výpravu do útoku, jenže narazil na obránce Osipova, který mu dal jasnou a důraznou stopku, že takto ne.
     
    47:18
    Domácí fanoušci cítí, že po delší době Soči hraje v útočném pásmu a tvoří hru. Proto si přejí šajbu, to by ale museli jejich miláčci udržet puk v pásmu o něco dále. Teď opět stíhají jezdce v bíločervených dresech...
     
    48:18
    Loktionov neměl kam, proto nahodil puk do útočného pásma a odjel střídat. Soči zabetonovalo přechod přes modrou čáru a Jaroslavli to prostě vepředu nejde a neklape.
     
    49:09
    Pavel Kraskovskij zkusil po vzoru jihlavského Tomáše Čachotského nenápadnou zadovku na Averina zpoza branky, Averin byl však dobře bráněn obranou a o puk přišel.
     
    49:34
    Po dlouhé době přišlo přerušení v zápase, týmy hrály bez přerušení zhruba tři a půl minuty!
     
    49:56
    A už jsme pomalu v poslední desetiminutovce třetí třetiny. Domácí se opět dostali pod tlak, avšak z tlaku se pokusili vymanit konstruktivně. To ale nebyla vůbec dobrá cesta, proto volili možnost přes icing a pokusili se o bleskové střídání, sudí si ale všech všimli.
     
    50:27
    Buly ve vlastním pásmu šlo pro domácí, kteří chvíli podrželi puk a následně prozkoušeli vlastnosti spoluhráčů v útoku, ti ale puk nezpracovali a Lokomotiv otáčí hru. Na držení puku vyhrává, ale to vám góly nezaručí.
     
    51:24
    Individuálně to zkusil z levého kruhu, navíc z bekhendu Alexejev, Šitin si dobře uzavřel prostor na levé tyči, přikryl kotouč a zahájil komerční přestávku.
     
    51:56
    Mnoho prostoru nyní dostal obránce Osipov, který si v rohu kluziště vzal puk, projel se za brankou a na levém kruhu opět střílel. Tentokrát mířil na delší štangli, kterou si ale bez problémů domácí generál brankoviště pokryl.
     
    52:42
    Střel začíná na branku Soči přibývat. Tentokrát z pravé strany pálil Iljenko, Šitin opět vykryl. Za legendárního songu Let´s Get It Started od kapely Black Eyed Peas oba týmy střídají a zanedlouho budeme moci pokračovat ve hře.
     
    52:53
    Stadionem obíhají mexické vlny, diváci se evidentně dobře baví. Nebavila se naopak domácí pětka, která nechala dva hráče nepokryté před brankou, jenže Kronwall nezvládl nahrát přesně na svého kolegu na protějším kruhu.
     
    54:07
    Blížíme se pomalu ke konci zápasu a začíná to být již na jednu branku. Od modré střílel Alexejev, Kronwall mu udělal před brankou pohyblivou clonu, Šitin i přesto připisuje další zákrok.
     
    54:51
    Vyvezení puku obstaral Stanislav Bočarov. Sice to pomohlo domácím jenom na pár sekund, ale pomohlo. U domácí střídačky pak dostal tvrdý úder Polunin, pokračujeme ale dále.
     
    55:45
    Současné střely na branku: 17 – 34
     
    56:04
    Tlak Lokomotivu se začíná nebezpečně stupňovat, z pohledu domácího týmu. Domácí se ale zatím brání a zvládají to poměrně dobře.
     
    57:05
    Tečovaný kotouč před Šitinem udělal mnoho neplechy, domácí gólman nakonec vyhrábl puk lapačkou a poslal jej ven z obranného pásma.
     
    57:54
    Polunin nyní obětavě padl do střely od modré. Soči jede na krev, Jaroslavl naráží na obranu Soči, která bojuje jako za „Rudou mašinu“.
     
    58:41
    Domácí vyvezli puk pouze do středního pásma, což byla chyba, protože zapomněli na obranu a z pravé strany jel sám na Šitina Kozun, z vrcholku pravého kruhu ale trefil jenom střed branky!
     
    58:53
    Je to jasné. Pokud chce Jaroslavl ještě v tomto utkání živit naději na výhru, musí si vzít oddechový čas a hrát bez gólmana. Obojí právě tento tým plní.
     
    59:08
    Konovalov nenaplánoval výjezd z branky ideálně a po okamžitém zisku puku posílal do prázdné puk Rosén, ale podle názoru sudích orazítkoval pouze vnitřní stranu levé tyče!
     
    59:17
    Hosté se pak vrhli na hromadu před Šitinem, který puk před brankovou čárou udržel. Bude se vhazovat.
     
    59:33
    Soči právě vstřelilo branku!
    Série se bude ještě jednou do Soči vracet! Kotouč z rohu kluziště vybojoval na obranné modré O´Dell, posunul jej do výhodnější pozice na ROBERTA ROSÉNA, který měl před sebou volnou cestu k brance a tentokrát již puk do prázdné dovezl – 3:1! Asistence: Eric O´Dell.
    59:33 Robert ROSÉN - 3:1
     
    59:52
    Zápas nám ještě uzavřelo neúspěšné přečíslení Soči 2 na 1, domácí se v něm nedostali ani ke střele...
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, za námi je čtvrté utkání osmifinálové série mezi Soči a Jaroslavlí. Oba týmy nám po čtyřicet minut nabízely kvalitní hokejovou podívanou s množstvím šancí a čtyřmi góly. Po první třetině to ale vypadalo na propadák Jaroslavle, která vstoupila do zápasu bohorovně a byla horší, skóre 1:0 bylo místy pro hosty štěstím. Jediný gól první třetiny zapsal v 15. minutě Stěpan Starkov. Druhá třetina ale byla o ničem jiném. Lokomotiv rázem zapl své motory a přestřílel Soči poměrem 14 – 4, bohužel pro něj se gólový rozdíl nezměnil. Sice snížil v 29. minutě zásluhou Jegora Averina a jeho tečovanou střelou, domácí si ale vrátili vedení zpět poté, co naskočil z trestné Eric O´Dell a samostatný brejk po nahrávce od Šmeljova úspěšně zakončil. To bylo z nabité druhé třetiny vše, pokud nepočítáme další šance na obou stranách. Třetí třetina dlouho nabízela o něco slabší podívanou a na největší momenty zápasu si museli diváci počkat až do samotného konce. Jaroslavl byla jasně lepším týmem a Kozun mohl minutu a čtvrt před koncem srovnat, svůj nadějný brejk ale zakončil špatně. 52 sekund před koncem mohl rozhodnout Rosén, avšak trefil pouze vnější stranu levé tyče prázdné kasy, odkud se puk vrátil zpět. V čase 59:33 ale druhou výhru v sérii pojistil Robert Rosén již právoplatně a konečný stav utkání tak zní 3:1!

    Po utkání ještě divoce ze střídačky gestikuloval hostující Iljenko, zřejmě se jednalo o nějaké nevyřízené spory s domácími hráči. Jasným hrdinou dnešního zápasu je domácí gólman Dmitrij Šikin, který toho pochytal spousty a díky němu bere Soči cenný druhý bod v sérii.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 19 – 38
    Vyloučení: 2 – 2
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 30 – 21
    Zblokované střely: 17 – 9
    Stav série: 2 – 2
     
    Dnešní utkání sledovalo 8 428 diváků.
     
    Pohledem na statistiky a údajem o počtu diváků se s vámi dnes čistě jihlavská dvojice komentátorů loučí. Bylo nám ctí vás tímto utkáním textově provázet. Za pozornost při první třetině děkuje Tomáš Lysý, po zbytek utkání jste byli svědky textového přenosu, který vám přinášel Tomáš Kalas. Oba Tomášové se tak s vámi loučí a budeme se těšit někdy příště u KHL napočtenou! (18:31:33)

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Starkov (Polunin, Kaletnik), 34. O'Dell (Šmeljov), 60. R. Rosén (O'Dell) – 29. J. Averin (Čerepanov, Kraskovskij)


    HK Soči: Šikin (Barulin) – J. Alexandrov, K. Vorobjov, Rykov, Budkin, Chomickij, Zborovskij, Pajgin – Bakoš, Collins, Šmeljov – Kapustin, O'Dell, R. Rosén – Lugin, Altybarmakjan, Točickij – Starkov, Kaletnik, Polunin – Bočarov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Kronwall, Rafikov, Jelesin, Kutuzov, M. Osipov, Čerepanov – Kozun, Apalkov, Loktionov – Denisenko, Alexejev, Sannikov – J. Averin, Kraskovskij, Kartajev – Ivanov, Kajumov, Iljenko – Kudrjavcev.

    Rozhodčí: Fatajev, Romaško – Viljugin, Lazarev (všichni RUS)

    Diváci: 8 428
    Soči 2 4 Jaroslavl
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 4:3 po prodl.
    #2 Středa 27.02.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 3:0
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavl 3:2 po prodl.
    #4 Neděle 03.03.2019 • 16:00
    Soči - Jaroslavl 3:1
    #5 Úterý 05.03.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 3:0
    #6 Čtvrtek 07.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavl 2:5
    bahis siteleri