Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
konec
HC Davos
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Neděle 07.04.2019, 13:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Za půl hodiny začne v Tipsport areně finále mezi Minskem a Mannheimem, rozhodně jej nepropásněte. Na počtenou o něj! (15:04:04)
     
    Je konec, poslední zápas letošního Memoriálu Jana Marka v Malé hale končí těsným vítězstvím Davosu, který tak bere konečné páté místo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Střela jednoho z borců v červeném se odrazila až do ochranné sítě, čtyři sekundy před koncem tak uvidíme snad už poslední vhazování.
     
    59:38
    Davos vyhazuje na icing, dvaadvacet sekund před koncem se tak hra na chvilku vrátí do jeho pásma. Branka Rapperswilu je pochopitelně stále prázdná.
     
    59:02
    Od modré zkusil štěstí Valentin Senn, neúspěšně. Mathieu Croce byl na svém místě připraven a s projektilem si velmi hravě poradil.
     
    58:02
    Je to tak, branka Lakers zeje prázdnotou! Hosté dvě minuty před koncem odvolávají gólmana a zkouší štěstí při hře v šesti.
     
    58:02
    Rapperswil si bere oddechový čas, po jehož vypršení se bude znovu vhazovat před davosskou klecí. Dá se čekat, že Harder se už do branky nevrátí.
     
    57:25
    Levin Frischknecht pálil od modré, vzdálenější tyč branky žlutomodrých minul o pár desítek centimetrů. Tohle hostujícímu bekovi ale vůbec nevyšlo.
     
    56:51
    Letící kotouč zmizel kamsi do výstroje pohotového Croceho, po krátké pauze tak uvidíme buly před jeho svatyní. Uvidíme, co Rapperswil vymyslí.
     
    55:50
    Noel Vetter málem prorazil skrz soupeřovu defenzívu, ta jej ovšem nakonec zvládla odzbrojit. Čtyři minuty a deset sekund do konce třetího dějství.
     
    53:55
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Oba kluby v závěru třetiny konečně zapnuli motory.
     
    52:18
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Papíroví hosté snižují, pod kontaktní gól se podepisuje ROBIN RAMSAUER. Náskok Davosu tak činí už jen jednu jedinou branku, tohle může být ještě zajímavé. Bez asistence.
     
    51:53
    Před davosskou klecí vznikla po přerušení menší straknice, dvě minuty za hrubost dostává Noel Siren (RAP), za držení je pak vyloučen Livio Janggen.
     
    51:10
    Davos právě vstřelil branku!
    Vzhledem k dosavadnímu průběhu utkání si dovolím říct, že o vítězi duelu už je definitivně rozhodnuto! Devět minut před koncem vedení Davosu na dvě branky zvyšuje IVAN ALTUCHOV. Asistence: Alain Heim, Dmitri Wey.
     
    50:25
    Cédric Helbling zakončoval z kruhu, Croce proti střele převedl naprosto rutinní zákrok. Gólman Davosu tak má ve statisitikách další úspěšný zásah.
     
    49:26
    Hammerer chtěl zpoza klece uklidit kotouč mezi tyč a Harderův beton, jenže kvůli jednomu z neodbytných protihráčů se nakonec nedostal do zakončení.
     
    48:28
    Rapperswil má na vyrovnání ještě jedenáct a půl minuty, času dost. Jenže vepředu jsou nyní usazeni hokejisté Davosu a nepouští svého soka na pryž.
     
    47:27
    Thüring už je zpět na ledě, dorostenci legendárního švýcarského klubu toho v početní výhodě opět moc nepředvedli. Přesilovky ani jednomu celku nejdou.
     
    46:59
    Davosské tažení dopředu nyní zastavil odpískaný ofsajd. Hra je přerušena, za malou chvíli uvidíme vhazování u modré lajny Rapperswilu.
     
    45:27
    Papíroví domácí mají šanci zvýšit svůj náskok, Silvio Thüring (RAP) si na trestné lavici odsedí dvouminutový trest za podrážení.
     
    45:15
    Davos má ponechanou výhodu, jeho klec už zeje prázdnotou. Livio Janggen teď pálil od modré, trefil se přímo do betonu připraveného Hardera.
     
    44:38
    Wey poslal kotouč na hůl Parreého, jenže jeho nabídka byla možná až příliš razantní a puk se od hole jeho spoluhráče jen odrazil mimo hrací plochu.
     
    43:47
    Jan Hornecker se i přes dotěrného bránícího hráče dostal ke střele, nezvládl ovšem pořádně zamířil a z kruhu zasáhl jen plexisklo za klecí.
     
    42:58
    Lorenz nahodil kotouč za klec Lakers a odjel vystřídat, hokejisté Davosu teď mají jednoznačně více ze hry. Uvidíme, jestli se jim povede aktivitu přetavit v gól.
     
    41:41
    Altuchov si objel rapperswilskou klec a kruhu poslal kotouč před brankoviště, kde ale nestál žádný z jeho spoluhráče. Puk se tak dostal a hole papírových hostů.
     
    40:25
    Valentin Senn se s kotoučem na hokejce odebral za soupeřovu klec, kde jej jeden z protihráčů přišpendlil na mantinel. O puk se tak teď horlivě bojuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po dvou třetinách má blíže k celkovému pátému místu Davos, který tři minuty před koncem prostřední periody konečně otevřel skóre. Nedivil bych se, kdyby Heimova branka byla rozhodující, jelikož tento duel je na větší šance opravdu hodně chudý.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Mair chtěl z modré čáry ohrozit hostující klec, jeho střelu ovšem obětavě zblokoval Kaufmann. Kotouč se tak nakonec k Harderovi vůbec nedostal.
     
    38:12
    Lakers vyhazují na icing, Davos má stále na ledě převahu. Je vidět, že jedna branka mu jednoduše nestačí, a snaží se na svou první trefu navázat.
     
    37:08
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali, Davos přetavuje mírný nápor v první branku a tři minuty před koncem druhé periody otevírá skóre! Z bezprostřední blízkosti klece udeřil ALAIN HEIM. Asistence: Sergio Giubbini, Ivan Altuchov.
     
    36:53
    Altuchov našel Heima, který projel skrz soupeřovu obranu až na hranici brankoviště. Následně zakončil, jenže nezamířil úplně přesně.
     
    35:53
    Zatím to vypadá, že ani ve druhé třetině gól neuvidíme. Sledujeme poměrně vyrovnanou bitvu, ani jeden celek však dosud v zápase neměl vyloženou šanci.
     
    34:53
    Frischknecht nahrál Bidolimu, který pryž obratem rozehrál dopředu. Rapperswil se konečně vymanil zpod soupeřova tlaku a snaží se dostat před Croceho.
     
    33:56
    Davos má v posledních chvílích jednoznačně více ze hry a trápí rapperswilskou defenzívu. Hostům se nedaří prokousat ven z vlastního pásma.
     
    32:48
    Frehner jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, kombinace hokejistů ve žlutých dresech tak může pokračovat dál. Harder musí být ve střehu.
     
    31:58
    Přesilovky dnes opravdu nejsou silnou stránkou ani jednoho švýcarského klubu, Rapperswil tu svou teď nezvládá. Croce má naprosté minimum práce.
     
    30:32
    Rapperswil si střihne další hru v početní výhodě, tentokrát jim jí pozdním dohráním daroval Gion Coray (DAV). Uvidíme, jak se hosté s přesilovkou popasují.
     
    30:03
    Kai Hämmerle s přihrávkou až moc otálel a nakonec jej na kruhu odzbrojil jeden z dravým protihráčů, akce Davosu se tak obešla bez střeleckého pokusu.
     
    29:09
    A Florian Haller (DAV) se úspěšným zárkokem loučí s letošním Memoriálem, druhou polovinu zápasu totiž odchytá jeho parťák Mathieu Croce.
     
    29:09
    Kotouč nyní uvízl mezi betony připraveného Floriana Hallera, zápas se pomalu ale jistě přelévá do své druhé poloviny. Na gól stále čekáme.
     
    28:15
    Hraje se více méně jen na jednu bránu, Davos je momentálně pod tlakem a snaží se protlačit ven z vlastního obranného pásma. Lakers mají ke gólu blíž.
     
    26:57
    Freitagovi se nabízel Imboden, rapperswilský obránce se však nakonec rozhodl sám zakončit. Jeho ránu zblokoval někdo před Hallerem.
     
    25:52
    Davos vyhodil puk ven z vlastního pásma, jeden z hostujících hráčů ho dojel ve vlastním pásmu. Druhá třetina nám zatím moc akce nenabídla.
     
    24:50
    Philipp Mair nahodil z modré kotouč za Harderovu branku, kde se k němu dostávají soupeři. Rapperswil se přesouvá dopředu, už přejíždí útočnou modrou.
     
    24:19
    Lakers špatně vystřídali, jejich přesilovka končí předčasně. Hráčská lavice Rapperswilu dostává trest za příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Jonas Taibel (RAP).
     
    23:04
    Další přesilovka pro Rapperswil. Erni Lorenz (DAV) se odebírá na trestnou lavici, kde si odpyká menší trest za hákování. Uvidíme, co hosté vymyslí.
     
    21:55
    Florian Haller má na svém kontě další úspěšný zákrok, po kterém se rozhodl podržet kotouč. Za chvilku se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    20:57
    Davos je aktivnějším týmem na ledě i úvodu druhé třetiny, ale v přesilovce moc kloudného nevymyslel. Rapperswil se zvládl ubránit naprosto s přehledem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Píšťalka hlavního sudího ukončila první třetinu za bezbrankového stavu, na první gól utkání si tak budeme muset ještě chvilku počkat. O něco málo více ze hry měl v úvodním dějství Davos, který ovšem dosud nenašel recept do Christopha Hardera.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Sedm sekund do konce, moc zajímavého se toho Malé hale v první třetině už asi nestane. Do kabin oba celky půjdou za vyrovnaného stavu.
     
    18:26
    Rapperswil se bude muset obejít bez Alexe Schwittera, který dostává menší trest za úder hlavou a k tomu ještě osobák. Na trestné jej zastoupí Jan Hornecker.
     
    18:08
    Alex Schwitter zakončoval z mezikruží, jeho padající střela jen těsně přelétla horní tyč davosské klece. Škoda, šance to nebyla vůbec špatná.
     
    17:24
    Severin Beutler neudržel kotouč na modré čáře, čároví rozhodčí píská ofsajd. Hra se tak za chvilku přesune do neutrálního pásma, blíže k hostující zóně.
     
    16:53
    Harder má v oslabení více práce, než měl před chvilkou Haller, nicméně žádná sláva to není. Přesilovky dnes nejsou silnou stránkou švýcarských týmů.
     
    15:44
    A přesilovku si nyní vyzkouší také Davos, Valentin Senn (RAP) dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění. Uvidíme, jak si s početní výhodou poradí.
     
    15:44
    Ramsauer našel Hämmerleho, jehož lehké zakončení Haller vykryl pravým betonem. První jmenovaný následně dorážel, ani on ovšem neuspěl.
     
    14:22
    Pět a půl minuty do konce, Rösch opouští trestnou lavici. Davos bez větších komplikací ubránil oslabení a okamžitě se přesouvá před svatyni Chrise Hardera.
     
    13:18
    Hokejisté Rapperswilu jsou vepředu dost bezzubí, za celou přesilovku na Hallera ani jednou nevystřelili. Většinu doby strávili za vlastní modrou.
     
    11:59
    Ivan Altuchov (DAV) dostává za naražení zezadu krom dvouminutového trestu také desetiminutový "osobák". Menší trest odpyká Marco Rösch.
     
    10:38
    Gianluca Balzer hledal někoho před brankou, jeho nahrávka se ale zastavila na soupeřově holi. Rapperswil kotouč vyváží ven z obranného pásma.
     
    09:35
    Stále je to takové nemastné neslané, něco tomu prostě chybí. Ani jeden celek nehraje na sto procent, zápas zatím připomíná exhibici. Akce je minumum.
     
    08:32
    Kapitán Davosu Sergio Giubbini si vzal kotouč za svou hůl a zpoza vlastní svatyně vyráží do útočného pásma. Uvidíme, jestli se probije za modrou čáru.
     
    07:12
    Poprvé po dlouhé době se přerušuje, Harder zastavil ránu z pravé strany a podržel pryž. Ze hry zatím uběhlo něco málo přes sedm minut.
     
    06:11
    Boje o páté místo se nesou v relativně klidném tempu, fyzických soubojů je na ledě k vidění minimum. Oba celky zatím hrají opatrně, nechtějí chybovat.
     
    04:32
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    03:39
    Florian Haller zachytil letící pryž do své rukavice, čímž na chvilku přerušil průběh hry. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé straně jeho klece.
     
    02:50
    Rapperswil se začíná probouzet, papíroví domácí to už nemají na ledě tak jednoduché. Stejně si ovšem zatím nad svým soupeřem udržují mírnou převahu.
     
    01:36
    Harder má v úvodu periody podstatně více práce než Haller, hokejisté Davosu jsou mnohem aktivnější a snaží se co možná nejdříve prosadit.
     
    00:31
    Davos vstoupil do utkání lépe, Harder už musel jednou zasahovat. Střelu Dmitriho Weye z modré čáry vykryl vyrážečkou, a zabránil tak nejhoršímu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Haller (Croce) – Altuchov, Bome, Waidacher, Giubbini, Varano, Hammerer, Rieder, Parreé, Trösch, Beutler, Frehner, Mazolani, Balzer, Coray, Rösch, Egger, Wey, Hungerbühler, Erni, Janggen, Mair, Heim.

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Harder (Braun) – Stäheli, Senn, Helbling, Frischknecht C., Thüring, Taibel, Hauberger, Bidoli, Ramsauer, Kaufamann, Imboden, Vetter, Schwitter, Siren, Buff, Hämmerle, Freitag, Frischknecht L., Hornecker.
     
    Cesta Davosu turnajem
    4. 4.: HC Davos – HK Nitra 5:3
    5. 4.: HC Davos – Jungadler Mannheim 2:5
    5. 4.: HC Ťumenský Legion – HC Davos 2:3
    6. 4.: HC Davos – HC Sparta Praha 3:6

    Konečná tabulka skupiny A
    1. Jungadler Mannheim – 11 b.
    2. HC Sparta Praha – 7 b.
    3. HC Davos – 6 b.
    4. HC Ťumenský Legion – 6 b.
    5. HK Nitra – 0 b.

    Cesta Rapperswilu turnajem
    5. 4.: SC Rapperswil-Jona Lakers – Selects 3:1
    5. 4.: Junosť Minsk – SC Rapperswil-Jona Lakers 8:0
    6. 4.: SC Rapperswil-Jona Lakers – ZSC Lions 2:3sn
    6. 4.: Eisbären – SC Rapperswil-Jona Lakers 3:4sn.

    Konečná tabulka skupiny B
    1. HC Junost Minsk – 9 b.
    2. ZSC Lions Curych – 8 b.
    3. SC Rapperswil-Jona Lakers – 6 b.
    4. Eisbären Berlín – 4 b.
    5. North American Selects – 3 b.
     
    Krásné odpoledne! Program Memoriálu Jana Marka v Malé sportovní hale uzavře čistě švýcarský duel o páté místo, v němž se Davos střetne s Rapperswilem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 38. Heim (Giubbini, Altuchov), 52. Altuchov (Heim, Altuchov) – 53. Ramsauer


    HC Davos: Haller (30. Croce) – Altuchov, Bome, Waidacher, Giubbini, Varano, Hammerer, Rieder, Parreé, Trösch, Beutler, Frehner, Mazolani, Balzer, Coray, Rösch, Egger, Wey, Hungerbühler, Erni, Janggen, Mair, Heim.
    SC Rapperswil-Jona Lakers: Harder (Braun) – Stäheli, Senn, Helbling, Frischknecht C., Thüring, Taibel, Hauberger, Bidoli, Ramsauer, Kaufamann, Imboden, Vetter, Schwitter, Siren, Buff, Hämmerle, Freitag, Frischknecht L., Hornecker.
    bahis siteleri